دلگرم
امروز: شنبه, ۱۴ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۰۱ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۰۵ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
راه های مناسب برای از بین بردن خماری و خواب آلودگی
137
زمان مطالعه: 9 دقیقه
چند راهکار برای ضربه فنی کردن خواب آلودگی:با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با راه های مناسب برای برطرف کردن خواب آلودگی و خماری در طول روز آشنا شوید.

چند راهکار برای ضربه فنی کردن خواب آلودگی

خواب یکی از رفتارهای مفید و سالم بدن است که برای تقویت اعضای مختلف و البته منظم شدن سیستم های داخل در بدن انسان قرار گرفته است. خوابیدن شب های یکی از مهمترین کارهای است که برای سلامت بدن نیاز به انجام آن داریم.

با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با راه های مناسب برای برطرف کردن خواب آلودگی و خماری در طول روز آشنا شوید.

خواب آلودگی

راههای برطرف کردن حس خواب آلودگی در محل کار

معمولا برای رفع کسالت و دریافت انرژی روزانه بیشتر داشتن خواب بعد از ظهر دور از انتظار نیست.زمانی که ممکن است خسته و بی حوصله شوید و تمرکز کافی روی کار خود نداشته باشید و کمی استراحت و خواب بهترین روش رفع کسالت شما باشد.

اما افرادی که شاغل هستند و مجبور به بیدار ماندن و ادامه انجام وظایف خود می باشند چطور می توانند این زمان را بدون کم شدن کیفیت کار سپری کنند؟

دکتر کری پیترسون متخصص داخلی در NYC که با پلتفرم دیجیتال سلامت ZocDoc همکاری میکند، توضیح میدهد که کسالت میان روز، امری کاملا متداول است و علت آن ریتم طبیعی شبانه روزی بدن می باشد. این ریتم بسیاری از فرایندهای بیولوژیکی ما را که با سطح انرژی و هوشیاری مان گره خورده است، تحت کنترل دارد. مانند فشار خون، دمای بدن، سیکل خواب و سطح هورمونها. اما به جای این که یک فنجان قهوه بخورید، تا از این خواب آلودگی در بیایید، میتوانید از روشهای جایگزین دیگر استفاده کنید که، شما را دوباره پر انرژی می کنند، اما بر خلاف قهوه اختلالی در خواب شما ایجاد نمیکنند.

روشهای رفع خواب آلودگی در بعد از ظهر

رایحه، نیروی قدرتمندی برای ایجاد احساسات مختلف در انسان است. برای مثال رایحه هایی مانند استطخودوس به رفع خواب آلودگی کمک میکند، در حالی که اوکالیپتوس در آرام کردن عصبها مفید است. اما اگر میخواهید در روز سرحال و بیدار باشید، موادی مانند مرکبات را استنشاق کنید. میتوانید مقداری لیمو به آب آشامیدنی خود اضافه کنید و یا این که از عطر مرکبات استفاده کنید، تا فورا به احساس شادابی دست یابید.

پیاده روی

ممکن است پیاده روی آخرین چیزی باشد که وقتی خواب آلود هستید، تمایل به انجامش داشته باشید، اما قدم زدن تند در زیر نور خورشید نه تنها خلقتان را بهبود میبخشد، بلکه شما را تقویت میکند. دکتر پیترسون میگوید:مطالعات نشان میدهند کارمندانی که در هنگام ظهر ورزش میکنند، کمتر از خستگی و کسالت روز هنگام اذیت میشوند و انرژی و تمرکز بهتری نسبت به دیگران دارند.به خاطر داشته باشید که برای تاثیر بیشتر لازم نیست حتما ورزش طولانی انجام دهید، پیاده روی کوتاه یا بالا رفتن از پله ها نیز میتواند مفید باشد.

استفاده از عطر و اسپری

گاهی اوقات هیچ چیز به اندازه پاشیدن آب خنک به سر و صورت، شما را سرحال نمی کند. پس اسپری شاداب کننده صورت را امتحان کنید تا نه تنها پوست صورت خود را تازه و مرطوب کنید، بلکه احساس شادابی نیز پیدا کنید.

نوشیدن آب

جلوگیری از بی آب شدن بدن فواید بدیهی برای سلامتی پوست و بدن دارد، اما باید بدانید که اگر بدنتان بی آب بماند به همین اندازه تاثیرات منفی بر شما خواهد گذاشت که، یکی از آنها خستگی است. حتما در طول روز آب بنوشید، تا از احساس خواب آلودگی دوری کنید.

خوردن نهار سبک

نوع غذا میتواند نقش مهمی در کاهش سطح انرژی پس از غذا داشته باشد. از مصرف غذاهای سنگین در حین کار پرهیز کنید، تا دچار خستگی و کسالت نشوید. توصیه میشود از غذاهای مملو از کربوهیدرات اجتناب کنید، چون این غذاها دیر هضم می شوند، در نتیجه به بدن احساس خستگی میدهند. به جای آن از گزینه های سالم و سبک غذایی مانند شیک پروتئین، تست آووکادو یا یک مشت آجیل به عنوان نهار استفاده کنید، تا مانع از نوسان قند خون پس از صرف غذا شوید.

جویدن آدامس

ترکاندن آدامس طعم دار در دهان برای سرحال شدن در یک بعد از ظهر خواب آور، گزینه مناسبی است. ممکن است شما از میزان تاثیر یک آدامس ادویه ای تند در شاداب کردن خود شگفت زده خواهید شد.

صحبت با همکاران

باید هر از گاهی کار خود را متوقف کنید و به خود استراحت بدهید، تا بهره وری تان را در سطح بالا حفظ کنید. به جای این که درباره پروژه آینده خود به همکارتان ایمیل بزنید، نزد او بروید و گفتگویی کوتاه داشته باشید. این کار نه تنها باعث حرکت پا و بهبود جریان خون در آن میشود، بلکه شما را در گفتگویی قرار میدهد که احتمالا خواب آلودگی تان را برطرف مینماید.

برنامه ریزی برای حجم کاری

اگر میدانید به دلیلی در هنگام نهار غذای سنگین یا زیاد مصرف میکنید، سعی کنید وظایف و کارهای مهم خود در طول روز را برای پیش از ظهر برنامه ریزی کنید، تا در حین کسالت بعد از ظهر کار مهمی نداشته باشید. از برنامه ریزی برای جلسات مهم در بعد از ظهر خودداری کنید و بیشتر کارهای ساده، مانند مرتب کردن Inbox خود را در این زمان انجام دهید.

خواب آلودگی

راهکار های رفع خواب آلودگی هنگام مطالعه:

۱-براى خود برنامه‏اى شبانه روزى تنظیم کنید و کارهایتان را اعم از: مطالعه، خواب، عبادت، تفریح، ورزش، تغذیه و... -در زمان معیّن و طبق برنامه انجام دهید.

۲–در مکان خیلی گرم درس نخوانید به خصوص هم‌اکنون که زمستان است و بسیاری در گرم کردن اتاق زیاده‌روی می‌کنند. دمای مناسب اتاق حداکثر ۲۴ یا ۲۵ درجه‌ی سانتی‌گراد باشد. بیش از این دما و گرمای ناشی از آن هر چند در زمستان برای بسیاری لذت‌بخش است می‌تواند کاهش یادگیری و حتی خواب‌آلودگی را به همراه داشته باشد.

۳- سعی کنید هنگام مطالعه، صاف و درست بنشینید.هیچ‌گاه درازکشیده و به اصطلاح خوابیده، درس نخوانید؛ چون مغز باید همزمان دو وظیفه خوابیدن و مطالعه را اجرا کند هنگام مطالعه از ماندن در یک وضعیت ثابت برای مدت طولانی اجتناب کنید. زمانی که برای مدت طولانی مطلبی را می خوانید، یک تاثیر خواب آور روی ذهن دارد. بهترین حالت، نشستن است، به ویژه نشستن روی صندلی و پشت میز مطالعه توصیه می‌شود.

۴-از پراکنده خوانى اجتناب کنید؛ مطالعات شما باید هدفمند و در زمان مناسب باشد.

۵-آب بنوشید ،نوشیدن آب می‌تواند باعث رفع خواب‌آلودگی شود به خصوص وقتی خودتان برای نوشیدن آب از جا برخیزید، تحرک داشته باشید. در بین ساعت مطالعه‌ی مفید خود تقریباً هر یک ساعت و نیم یا دو ساعت یک استراحت کوتاه لازم و مفید است. از یک جا نشستن مداوم و حبس کردن خود در اتاق و البته تنبلی بپرهیزید.

۶-هنگام مطالعه، به طور پی در پی وضعیت بدنی خود را تغییر دهید تا تمرکزتان افزایش یابد.

۷-شب‏ها حداقل شش ساعت استراحت و خواب داشته باشید و در بین روز، بعد از صرف نهار، یک ساعت استراحت کنید.

۸- گاهی اوقات با صدای بلند درس بخوانید: این کار دو فایده دارد؛ علاوه بر این‌که باعث می‌شود هنگام مطالعه کم‌تر دچار خواب‌آلودگی شوید سبب می‌شود که تمرکز شما هنگام مطالعه بالا رود؛

۹-در خوردن زیاده‌روی نکنید: حتی در خوردن مواد غذایی مناسب و مغذی پرخوری سبب تمرکز زیاد نمی‌شود بلکه می‌تواند باعث خواب‌آلودگی و کاهش تمرکز شود.

۱۰-بعد از غذا خوردن، بلافاصله مطالعه نکنید.

۱۱-خوردن میوه برای بیدار نگه داشتن‌تان فوق العاده است

۱۱-هنگام مطالعه، در فاصله های زمانی کوتاه، فعالیت بدنی داشته باشید.

۱۲-وقتی احساس خواب آلودگی می کنید، موضوع های جالب را بخوانید.

۱۳-هنگام امتحانات، از مواد قندى و مغذى (مانند خرما، کشمش، انجبر، عسل، مربا و...) و یا حداقل چند دانه کشمش و یا بیسکویت بخورید.

۱۴-اگر ممکن است یک دوش آب ولرم مایل به سرد بگیرید. این کار انرژی مغز شما را بالا می برد.

۱۵-نفس بکشید: تا جایی که می‌توانید نفس‌های آرام و عمیق بکشید . تمرین تنفس به اکسیژن گیری بدن‌تان کمک کرده و خواب آلودگی را برطرف می‌کند .

۱۶-برای مدتی از آن فضا بیرون بروید نور خورشید به بدن شما یادآوری می‌کند که روز است .پردازش طبیعی بدن برای این است که درطول روز هشیار و در طول شب خواب باشید

۱۷-قدم بزنید: یک پیاده روی تند و تیز باعث افزایش آدرنالین خون‌تان شده و اندورفین‌هایی را که احساس انرژی و هشیاری را در شما برانگیخته می‌سازد در خون‌تان رها می‌کند. حتی اگر نمی‌توانید پیاده روی کنید ، چند دقیقه بیرون آمدن از محیط مطالعه هم می‌تواند برای بیدار و هشیار کردن مغزتان عالی باشد

۱۸-قبل از خواب تلوزیون نگاه نکنید

۱۹-از نور بیشتری استفاده کنید.

۲۰-بلافاصله بعد از بیداری مطالعه نکنید.

خواب آلودگی

روشهای رفع خواب آلودگی در بعد از ظهر

مطالعات نشان میدهند، افرادی که در مواجهه با نور طبیعی روز قرار دارند، به شکل چشمگیری هوشیارتر از افرادی هستند که تنها در معرض نور مصنوعی هستند. سعی کنید چند ساعت در بعد از ظهر کنار پنجره بنشینید، تا با خستگی مقابله کنید.

گوش کردن به موسیقی

در باشگاه هنگامی که به انرژی زیاد برای فعالیت نیاز دارید، از موسیقی استفاده میکنید. چرا در محل کار خود از آن بهره نمی برید؟ از موسیقی های مورد علاقه خود برای انرژی گرفتن برای گذراندن بقیه بعد از ظهر استفاده کنید.

برای نداشتن کمبود خواب نباید این کارها را انجام دهید :

  1. از مصرف بیش از حد کافئین یا شکر در شب قبل اجتناب کنید.
  2. تماشای تلویزیون، استفاده از اینترنت و استفاده موبایل را قبل از خواب محدود کنید.
  3. از یک ملافه به طور ثابت برای بیشتر از یک هفته استفاده نکنید.

خواهشمنديم اگر سوال يا نکته‌اي براي مطلب خواب آلودگی

در ذهن شما باقي مانده است، آن‌را در قسمت نظرات با ما و ساير کاربران به اشتراک بگذاريد.

منبع:دکتر حسین رونقی

خواب آلودگی

مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.4 از 5 (137 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

۹ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

Diyar | ۳ سال پیش
از ی طرف مجبورم درس بخونم از یطرف خوابم میاد
1
26
Faraji | ۴ سال پیش
سلام من صبحی هستم و امتحان مطالعات دارم و کلا این هفته زیاد امتحان دارم کامل خوندم و بلدم ولی چون خیلی خسته بودم یه مقداری خواب بعد از ظهری رفتم برای همین الان یه مقدار برای درس خوندن و یادآوری تنبلی میکنم و اونطوری که خودم دوست دارم نمتونم من حتما راه حل هاتون رو امتحان میکنم واقعا عالی بود خیلی توضیح زیاد و کانل دادید.
0
5
پاسخ ها:
Ana | ۴ سال پیش
سلام
من همش خوابم میاد
شبا هم ساعتای ۱۲ _ ۱ میخوابم
و صبح ها ک ساعت ۱۰ بیدار میشم بازم خوابمهدو اصلا نمیتونم درس بخونم
چیکار کنم؟
0
28
پارمیس | ۴ سال پیش
وایییی ترکیدم....خوابم میاااد درسم دارم ولی ..
0
20
. | ۵ سال پیش
من هنوز خوابم میاد اه
0
6
زهرا | ۵ سال پیش
سلام من یک شنبه امتحان علوم دارم و نمی تونم بیشتر از چهار ساعت بخوابم و حدود ساعت هفت و هشت شب احساس خواب آلودگی دارم.
نظر شما چیه؟(من چهارده سالمه)
1
7
احمد | ۵ سال پیش
از یک ملافه به طور ثابت برای بیشتر از یک هفته استفاده نکنیم؟ چه ربطی به بد خوابی داره؟
حالا جنبه بهداشتی جای خودش
4
8
امیر | ۵ سال پیش
دارم درس میخونم از خوابم دارم میمیرم دعام کنید
3
26
abbas | ۶ سال پیش
پس خواب آلودگی در صبح چه راهی داره؟
2
12

hits