درباره فواید مدیتیشن بیشتر بدانیم
با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با فواید اعجاب انگیز مدیتیشن برای ذهن و بدن آشنا شوید.
مقدمه ای در مورد مدیتیشن
درونپویی یا مراقبه به تمرینهای تسلط بر ذهن اشاره دارد. مدیتیشن امروزه از محبوبیت بالایی بین افراد خصوصا زنان برخوردار است. اما ابهاماتی راجع به این مسئله وجود دارد. ابهامات و اطلاعات غلطی راجع به مدیتیشن وجود دارد. کسانی که به مدیتیشن علاقه دارند، تمرینهای زیادی را در این رابطه انجام میدهند. اما نباید اجازه داد که برخی از این ابهامات و اطلاعات اشتباه مانع درک درست آنها از مدیتیشن شود.
مدیتیشن یکی از اشکال موثر کاهش استرس است. فواید مدیتیشن عبارت است از بهبود خلق و خوی ، مبارزه با استرس، درمان اعصاب و... است. با این حال، اگر میخواهید در مدیتیشن استاد باشد و مهارتهای زیادی کسب کنید حتما این توصیه ها را بخوانید:
یافتن زمان و مکان مناسب
به منظور تفکر درست و آرام نیاز به انتخاب زمان و مکان مناسب و راحتی دارید . یک مکان آرام که حواستان را پرت نکند که این به تمرکز بهتر کمک میکند. مثلا یک باغ و یا یک نقطه آرام در پارک ایده آل خواهد بود که شما آرامش خیلی زیادی در طبیعت احساس کنید. شما همچنین می توانید در خانه و با موسیقی آرامش دهنده یک محیط آرام بوجود آورید.
- یک وضعیت راحت را انتخاب کنید
نکته مهم بعدی به یاد داشته باشید در حالی که مدیتیشن مراقبت از وضعیت شما است. پشت خود را صاف نگه دارید و سر بالا و مطمئن شوید که در یک موقعیت راحت نشسته اید. اگر بدن بیش از حد کشکش داشته باشد تمرکزتان از بین می رود پس باید راحت باشید
تمرکز بر روی تنفس و بستن چشم
هنگامی که در یک موقعیت راحت نشسته اید ، زمان شروع مدیتیشن است. چشمان خود را ببندید و نفس عمیق بکشید. هر بار که نفس می کشید از یک تا ده بشمارید، . همانطور که نفس می کشید، بدنتان را رها و شل کنید.
- ساکت کردن احساسات و افکار در زمان انحراف ذهن
احساسات و اندیشه می تواند یک تهدید واقعی برای مدیتیشن باشد. در حالی که مدیتیشن، آسان است، فکرهایی درباره زندگی باعث میشود که حواستان را پرت کند . به عنوان مثال، ترس و غم و اندوه است که اغلب با احساس فشار دادن دندانها بوجود می آید . استفاده از مدیتیشن این احساس را کاهش می دهد.
- لذت بردن از مدیتیشن . آرام باشید. لبخند بزنید
مدیتیشن یک ورزش یا یک آیین نیست. هدف ازمدیتیشن احساس آرامش است. شما نیاز به لذت بردن از تجربه خود برای رسیدن به آن حالت آگاهی فکر هستید.با استفاده از آن به راحتی ذهن و بدن را به آرامش درونی دعوت کنید.
فواید مدیتیشین
شاید استفاده از رتینول (ویتامین A) و یا مرطوبکنندهای قوی برخی از علائم را تسکین دهد، اما مهمترین و سریعترین درمان، تسکین خود استرس است. دکتر کابل اذعان میدارد که: "هنگامی که ما مدیتیشن میکنیم (حتی برای چند دقیقه در روز) به ذهن و بدن خود اجازه میدهیم که به آرامش برسد. مدیتیشن عوامل استرسزا که موجب ترشح سموم و هورمونهای استرس است را از بدن دفع میکند.
بعلاوه، نفسهای عمیق و آرامشبخش، اکسیژن را وارد سلولهای بدن میکند، مجموع تنفس و آرامش با هم سموم را از تمام بدن محو میکند. وی همچنین خاطرنشان میکند که: "یوگا موجب میشود که فشار استرس از روی پوست کم شود. همچنین یوگا، موجب تسریع جریان خون، ترشح غدد لنفاوی و اکسیژنرسانی به کل بدن میشود."
دکتر بنک که همچون دکتر کابل همواره به بیمارانش مدیتیشن را توصیه میکند، میگوید: "بسیاری از بیمارانم اذعان میکنند که بعد از مدیتیشن، از میزان خطوط سطحی پوست و چین و چروکهایشان کاسته شده، آکنه و سیاهی و پف دور چشمهایشان بهبود یافته و آبی زیر پوستشان رفته و جلای پوستشان بازگشته است." نتایج بعد از حدود دو هفته نه تنها بر روی پوست و موی شما نمایان خواهد شد، بلکه حالات روحی شما نیز بهبود خواهد یافت.
در اینجا به 10 مورد از فواید مدیتیشن برای ذهن و بدن اشاره خواهیم نمود.
- رفع استرس و اضطراب
بسیاری از افراد برای کنترل استرس و کاهش هورمون کورتیزول (هورمون مسئول استرس) تمرین مدیتیشن تمرکز حواس (Mindfulness) را انجام می دهند.تحقیقات دانشگاه جان هاپکینز نشان می دهد که مدیتیشن Mindfulness می تواند بسیاری از اثرات منفی استرس فیزیولوژیکی را کاهش دهد.با این حال مطالعات بیشتری نیاز است تا مشخص شود چگونه مدیتیشن باعث افزایش سلامت روان و کاهش استرس می شود.
- درمان بیخوابی
اگر شما با اختلالات خواب مواجه هستید مدیتیشن به راحتی این مشکل را برطرف می کند. طی مطالعه ای که در سال 2009 انجام شد، مشخص گردید که مدیتیشن در درمان بی خوابی نقش موثری دارد و باعث بهبود کیفیت خواب می شود.
همچنین مقاله ای در سال 2015 در مجله پزشکی JAMA منتشر گردیده که نتایج آن نشان می دهد که مدیتیشن باعث بهبود کیفیت خواب در افراد مسنی که از اختلالات خواب رنج می بردند، شده است. چگونه با تمرینات یوگا خواب بهتری داشته باشیم؟
- افزایش عملکرد شناختی مغز
مدیتیشن منظم نقش موثری در افزایش قدرت ذهن دارد و مطالعات نشان داده که افرادی که مدیتیشن انجام می دهند سه برابر سریعتر از افرادی که مدیتیشن انجام نمی دهند مطالب را یاد می گیرند.مطالعه ای در سال 2013 نشان داده که تمرین مدیتیشن منجر به افزایش نمرات آزمون های استاندارد و بهبود حافظه شده است.همچنین مدیتیشن قدرت حافظه، سطح هوشیاری و میزان کنترل احساسات را افزایش می دهد و از کاهش موارد ذکر شده با افزایش سن جلوگیری می کند.
- کاهش فشار خون
مدیتیشن منظم فشار خون بالا را کنترل می کند. از فشار خون بالا به عنوان قاتل خاموش یاد می شود چون در اکثر موارد دارای علایم خاصی نمی باشد ولی به طور قابل توجهی باعث آسیب به قلب و عروق می شود.مطالعه ای که در سال 2008 توسط دانشگاه کنتاکی انجام شده نشان داده که مدیتیشن یک درمان موثر برای کنترل فشار خون بالاست و حتی می تواند عوارض جانبی داروهای ضد فشار خون را کاهش دهد.مدیتیشن برای کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک مفید است.
- بهبود سلامت قلب
مدیتیشن سلامت قلب و عروق را بهبود می بخشد و خطر ابتلا به حملات قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد. مطالعه ای که در سال 2012 انجام شده به خوبی این موضوع را مشخص کرده و نشان داده که مدیتیشن حملات قلبی، سکته مغزی و حتی مرگ زودرس ناشی از بیماری قلبی را کاهش می دهد.
مدیتیشن با کاهش فشار خون، کاهش استرس و کاهش عصبانیت و خشم که همگی از عوامل ایجاد کننده مشکلات قلبی اند، به افزایش سلامت قلب و عروق کمک می کند.برای مبارزه با مشکلات قلبی و عروقی که یکی از علل مهم مرگ و میر هستند، روزانه 20 دقیقه به مدیتیشن بپردازید.
- تاخیر در پیری مغز
مدیتیشن برای به تاخیر انداختن پیری مغز و جلوگیری از بیماری های عصبی مانند اختلالات شناختی، آلزایمر و پارکینسون بسیار مفید می باشد. پیشگیری از آلزایمر با ورزش های مغزبا افزایش سن، چند بخش از مغز شروع به کوچک شدن می کند و منجر به بیماری لوگرینگ (Lou Gehrig's)می شود.
مدیتیشن با افزایش سلول های خاکستری مغز، افزایش نورون های فاقد میلین و افزایش سایر سلول های سیستم عصبی مرکزی، پیری مغز را به تاخیر می اندازد.محققان کشف کرده اند که با افزایش سن، حجم ماده خاکستری مغز افرادی که مدیتیشن انجام می دهند نسبت به افرادی که مدیتیشن انجام نمی دهند، کاهش پیدا نمی کند.
- تقویت سیستم ایمنی
تحقیقات نشان می دهد که مدیتیشن منظم به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. مقاله چاپ شده در مجله سایکوسوماتیک نشان می دهد که مدیتیشن باعث ایجاد تغییرات مثبت در عملکرد مغز و سیستم ایمنی می شود.در مطالعات انجام شده مشخص شده افرادی که به طور منظم مدیتیشن انجام می دهند در مقایسه با افرادی که مدیتیشن انجام نمی دهند آنتی بادی های ضد آنفلو انزای بیشتری تولید می کنند.
- کاهش خلق و خو و حال منفی
مدیتیشن منظم حتی به کاهش خلق و خوی منفی و بد نیز کمک می کند. مدیتیشن میزان امواج آلفای مغز را افزایش می دهد و به کاهش حالات و احساسات منفی مثل خشم، تنش، غم و اندوه کمک می کند.مطالعات نشان داده که مدیتیشن به بهبود استرس و خلق و خوهای منفی و کاهش اضطراب و افسردگی کمک می کند. کاهش حالات و تفکرات منفی در طولانی مدت برای سلامتی بسیار مفید می باشد.
- مبارزه با تنهایی
تنهایی مخصوصا در افراد مسن، مشکلات زیادی را برای سلامتی ایجاد می کند. تنهایی یک فاکتور مهم در ایجاد بیماری و مرگ و میر افراد سالخورده می باشد که با مدیتیشن می توان اثرات منفی ناشی از تنهایی را کاهش داد.
- جلوگیری از آسیب های ژنتیکی
مدیتیشن می تواند میزان بیان ژن ها را تغییر داده و مقدار ژن های التهابی را کاهش دهد و این به نوبه خود باعث بهبود جسمی سریع تر طی شرایط استرس زا می شود. به علاوه کاهش ژن های التهابی می تواند فرآیندهای عصبی، رفتاری و بیوشیمیایی را تغییر دهد و از بیماری های التهابی جلوگیری کند.
مطالعه ای که در سال 2014 انجام شده، نشان داده که در متخصصین مدیتیشن به سرعت هیستون داستیلازها تغییر نموده و بیان ژن های التهابی کاهش می یابد. این تغییرات در ژن هایی انجام شده که هدف داروهای ضدالتهابی و ضد درد می باشند.
_________________________________________________________
گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم
مرجان امینی
- برچسبها
- مدیتیشن
دیدگاه ها