دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۱ فروردين ۱۴۰۴ برابر با ۱۹ رمضان ۱۴۴۶ قمری و ۲۰ مارس ۲۰۲۵ میلادی
چرت زدن و فواید جالب چرت زدن
زمان مطالعه: 8 دقیقه
چرت زدن و فواید جالب چرت زدن:بهترین زمان برای چرت زدن چه ساعتی است؟تا به حال به فواید شگفت انگیز چرت زدن فکر کرده اید؟در این بخش از دلگرم با ما همراه باشید تا با فواید چرت زدن بیشتر آشنا شوید.

بهترین زمان برای چرت زدن چه ساعتی است؟

 

تا به حال به فواید شگفت انگیز چرت زدن فکر کرده اید؟در این بخش از دلگرم با ما همراه باشید تا با فواید چرت زدن

بیشتر آشنا شوید.

  چرت زدن و فواید آن برای مشاغل

 

 در طول روز معمولاً احساس سستی و بی حالی می کنید؟

نمی توانید سرکارتان متمرکز باشید؟

عملکرد و بازدهی اتان خیلی کم است؟

احتمالاً به اندازه کافی استراحت نمی کنید، باید در طول روز کمی چرت بزنید. طی چند روز متوجه تغییر حال خود می شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره فواید چرت زدن در طول روز، مقاله زیر را بخوانید.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

چه زمانی از روز چرت زدن مفید است؟

 

چرت زدن عادت بسیاری از افراد است که البته زمان ان باید کوتاه و مفید باشد. مطمئنا افرادی که تجربه چرت مختصر مفید روزانه را دارند از اثرات فوق العاده ان باخبرند.


فواید چرت زدن در طول روز


در واقع، چرت زدن در طول روز می تواند خلق وخوی فرد را بهتر کند، باعث بهبود حافظه شود و میزان هوشیاری را افزایش دهد. یکی از مطالعات مجله Sleep نشان می دهد که حتی یک چرت کوتاه به عملکرد شناختی فرد کمک می کند و بی خوابی را کاهش می دهد.

به نظر متخصصان، راز واقعی چرت های عالی به مدت زمان آن ها بستگی دار. در واقع، 20 دقیقه خالص کافی است چون برای این که نیروی دوباره پیدا کنید، چرت زدن باید شما را از مرحله 1 خواب به مرحله 2 خواب (آرام شدن فعالیت های مغز) برساند.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

فرصتی طلایی

خواب یکی از نیازهای اساسی بدن به شمار می‌رود و مانند امور دیگر زندگی باید وقت مناسبی را به آن اختصاص داد تا بدن احساس انرژی خود را بازسازی کند.افراد باید برای چرت های کوتاه مدت خود زمان بندی طلایی داشته باشند.معمولا افراد پس از صرف ناهار احساس خواب آلودگی می‌کنند که بهتر است به محض احساس سنگینی و خواب آلودگی فرصتی به چرت زدن اختصاص دهند تا در خواب شب دچار مشکل نشوند.

با توجه به اینکه در فصل های سرد سال نور خورشید کم است و هوا زود‌تر تاریک می‌شود، زمان چرت زدن نباید قبل از ناهار یا ساعت سه بعدازظهر به بعد باشد.محققان بر این باورند اگر زمان چرت زدن بیشتر از نیم ساعت طول بکشد، عملکرد مغز کاهش پیدا می‌کند، چون چرت زدن اگر بیش از یک ساعت طول بکشد فرد وارد مرحله عمیقی از خواب می‌شود که بعد از بیداری احساس بیحالی و کسالت می‌کند.

 

چرت های کوتاه

برخی افراد مدام با خود می گویند که «حالا می‌خوابم، هر وقت که شد بیدار می‌شوم». این راهکار مناسب به نظر نمی‌رسد.افراد برای چرت زدن باید زمانی را در نظر بگیرند و ساعت بدن را با‌‌ همان زمان تنظیم کنند.از این رو یک چرت مناسب باید بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه باشد. محققان بر این باورند اگر زمان چرت زدن بیشتر از نیم ساعت طول بکشد، عملکرد مغز کاهش پیدا می‌کند، چون چرت زدن اگر بیش از یک ساعت طول بکشد فرد وارد مرحله عمیقی از خواب می‌شود که بعد از بیداری احساس بیحالی و کسالت می‌کند و باقی زمان روز او را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

 

بهترین محل برای چرت

زمانی که افراد هنگام خواب دراز می‌کشند، خواب طولانی تری را تجربه می‌کنند. بنابراین برای چرت زدن باید محل راحت و آسوده‌ای انتخاب شود.

 

فضایی آرام

فضایی که قرار است فرد یک چرت کوتاه مدت را در آن تجربه کند، باید تا حد امکان فضایی ساکت و تاریک باشد، اما نباید این فضا زیاد تاریک باشد، زیرا در فضای خیلی تاریک مغز گیج می‌شود و فکر می‌کند هنگام خواب شب فرا رسیده است. دمای اتاق باید مطلوب باشد تا به یک چرت بهتر کمک کند.

 

چرت زیاد هم مضر است

نتایج یک بررسی در دانشگاه کمبریج نشان داد افرادی که در طول روز خیلی چرت می زنند، در معرض خطر مرگ زودرس هستند.پزشکان در این مطالعه که ۱۳ سال طول کشید مشاهده کردند افرادی که هر روز بیش از یک ساعت چرت نیمروز دارند، ۳۲ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ زودرس هستند.

در این بررسی، سوابق پزشکی ۲۵ هزار مرد و زن ۴۰ تا ۷۹ ساله بررسی شد و بر اساس مدت زمانی که در طول روز چرت می‌زدند، در گروه‌های مختلف تقسیم بندی شدند.در پایان این مطالعه مشخص شد افرادی که در طول روز بیش از یک ساعت می‌خوابند، بیش از افراد دیگر در معرض مرگ زودهنگام ناشی از بیماری‌های قلبی، سرطان و بیماری‌های تنفسی هستند.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

فواید کلی چرت زدن

 

 

 چرت زدن و فواید آن برای مشاغل

 تقویت حافظه

آیا امتحاناتتان نزدیک است؟

یا خودتان را برای یک ارائه یا کنفرانس مهم آماده می کنید؟

کمی چرت زدن در روز باعث افزایش قدرت حافظه و اعتماد بنفسِشما می شود.چون وقتی روی چیز مهمی کار می کنید می توانید بهتر به آن توجه کنید و در مدت زمان کمتری مسائل را یاد می گیرید. چرت زدن حافظه تان را هم بهتر می کند و به شما کمک می کند تا تمام داده هایی که طی چند روز گذشته در ذهنتان جمع آوری کرده و یاد گرفتید را ذخیره کنید. طبق تحقیقات انجام شده چرت زدن می تواند قدرت و نیروی مغز را برگرداند.، چون نیرو و انرژی ذهن را تازه کرده و شما را هوشیار تر و فعال تر می کند.

 هوشیاری چرت زدن

سرکار تمرکز ندارید؟ اغلب احساس بی حالی و سستی می کنید؟احتمالاً به اندازه کافی استراحت نکرده اید. یک راه حل ساده و هوشمندانه برای این مشکل، چرت زدن است. 20 تا 30 دقیقه چرت زدن در روز حالتان را بهتر می کند و کمبود هوشیاری شما را جبران می کند.

افزایش خلاقیت

برخی از ما اغلب آرزو می کنیم که کاش خلاق تر بودیم. با کمی چرت زدن می توانید به آرزویتان برسید! وقتی بعد از ظهر 30 دقیقه چرت بزنید، همه چیز بهتر می شود. غذاها مزه بهتری دارند، غروب آفتاب زیباتر به نظر می رسد و موسیقی به شما حس بهتری می دهد!با این کار انبوهی از ایده های انباشته شده در ذهنتان آزاد می شود و می توانید آن ها را بهتر بیان کنید. محققان بر این عقیده اند که افرادی که به طور منظم می خوابند یا چرت می زنند، مشکلات و پرسش نامه ها را سریع تر از سایر افراد حل می کنند.

 افزایش ایمنی

استراحت مهم ترین چیز برای بدنتان است. وقتی چرت بزنید یا خواب منظمی داشته باشید، تأثیر عمده ای در عملکرد سیستم ایمنی بدنتان می گذارد. وقتی خواب هستید، سیستم ایمنی از نیروی بدن استفاده می کند و واکنش های ایمنی بدن را بهتر تقویت می کندکه در نتیجه حافظه مربوط به ایمنی هم بهتر کار می کند.

 کاهش وزن

با خوابیدن و چرت زدنمی توانید وزن همکم کنید! با توجه به مطالعات انجام شده، موقع چرت زدن کاهش چربی در بدن تا 55 درصد افزایش پیدا می کند.

 کاهش استرس و تنش

یکی از ساده ترین و هوشمندانه ترین راه ها برای کاهش استرس در زندگی چرت زدن است!باید در طول بعدازظهر کمی چرت بزنید چون عملکرد شناختی را بهتر کرده و شما هوشیارتر و سر حال تر می شوید.

بهبود سلامت قلب

آیا می دانستید چرت بعدازظهر می تواند احتمال حمله قلبی را کاهش دهد؟ بله درست است، با 30 دقیقه چرت زدن در روز، حداقل 3 بار در هفته، کمتر در معرض بیماری های مربوط به قلب و انسداد شرائین قلب قرار می گیرید. طبق مطالعات انجام شده، خواب نیمروز (قیلوله) احتمال حملات قلبی را کاهش می دهد، به خصوص برای مردان.

تنظیم سطح هورمون تستوسترون

چرت زدن و خواب کافی و منظم، سطحهورمونتستوسترون را تنظیم می کند. مطالعات نشان داده که کاهش خواب روزانه منجر به کاهش سطح تستوسترون می شود.البته عوارض جانبی دیگری هم دارد. پس حداقل 3 یا 4 بار در هفته خواب نیمروز داشته باشید و هر روز به اندازه کافی بخوابید.

ریلکس شدن بدن

یکی دیگر از مزایای شگفت انگیز چرت زدن این است که بدن را کاملاً ریلکس می کند. اگر هر روز 10 دقیقه چرت بزنید، می توانید به بدن و ذهنتان انرژی بدهید. از آنجایی که فقط یک چرت کوتاه می زنید، چرخه خوابتان به هیچ وجه به هم نمی ریزد.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

جمع بندی کلی از چرت زدن

 

ما متوجه شدیم که چرت زدن چگونه می تواند اثرات بهتری روی مغز بگذارد. این کار نه تنها قدرت مغز را افزایش می دهد بلکه می تواند خاطرات قبلی را پاک کرده و به مغز اجازه دهد که از نو فعالیت خود را ادامه دهد. پس دفعه ی بعد که در طول روز احساس خستگی کردید بهتر است کمی چرت زدن را از بدن خود دریغ نکنید.

نکاتی درمورد چرت زدن


چند نکته درباره چرت زدن را باید بدانید تا بدنتان برای بقیه روز انرژی داشته باشد. بعد از ناهار به مدت نیم ساعت چرت بزنید. نباید بیشتر از 30 دقیقه طول بکشد. بعد از ظهر، خیلی دیر چرت نزنید. بهتر است بین ساعت 1 تا 3.30 بعدازظهر باشد. محیطی که می خواهید در آنجا چرت بزنید باید آرام و در سکوت کامل باشد. هر صدایی را در اطرافتان قطع کنید. از یک بالش نرم نیز استفاده کنید. اگر در طول روز خیلی زود چرت بزنید، ممکن است نتوانید شب خوب بخوابید. هر موقع که می خوابید از یک پتو استفاده کنید که شما را گرم نگه دارد.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

 

 

 

 

توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits