انشا عاشورا
در این مقاله از مجله اینترنتی دلگرم مجموعه ای از انشا درباره عاشورا را برای شما عزیزان آورده ایم. با ما همراه باشید.
انشا درباره عاشورا
مقدمه: کاش می دانستید که روز تولد امام حسین (ع) پیامبر گلوی او را بوسید و اشک در چشمش حلقه زد. سالار شهیدان برای اینکه حرم و کعبه به خون کشیده نشود، پیش از پایان حج مکه را ترک کرد و به سمت عراق حرکت کرد و در بین راه تدابیری اندیشید. کوفیان بد عهد که به او نامه نوشته بودند ، عهد خود را شکستند و فرستاده امام را به طرز فجیعی به شهادت رساندند.
بدنه: کوفیان را خوب می شناسید که وعده دادند و به راحتی سرش را بریدند. امام که عهد یزید قبول نکرده بود و مجبور به جنگ بود خواست بداند که چه کسانی یاریش می کنند و چه کسانی فقط حرف خوب می زنند که کوفیان نامه نوشتند و از طرفی خنجر و جلاد آراستند.
امام که هدفش دفاع از دین جدش و احیای امر به معروف و نهی از منکر بود، از مواضعش عقب نشینی نکرد و جنگی سخت در گرفت. امام که فقط 72 نفر یار داشت با سپاهی بیش از ده هزار نفر روبه روشد و مجبور به جنگ بود.
امام و یارانش تا اخرین لحظه مقاومت کردند چراکه رسالت امام امری الهی و جهانی بود تا تمام کفر در مقابل تمام مسلمانان قرار گیرند. در ظهر عاشورا که امام به لحظات پایان عمر خود نزدیک شده بود، دست از نماز نکشید و در میان خون و جنگ و دشمن نمازش را ادا کرد.
شمری که نماز شبش ترک نشده بود و عمر سعدی که نماز اول وقتش ترک نمی شد، راه را به بیراهه رفتند و ندانستند که کجا بایستند و در رو به روی امام ایستادند و شمشیر کشیدند. ای کاش می دانستند که امام که فرزند پیامبربود، چه هدفی داشت.
آنان به زر دنیا و پست و پادشاهی رو کردند و عبادت و نمازشان به تاراج رفت. این قوم کافر که نماز را دقیق و به جماعت می خواندند یادشان رفت که حکومت از آن چه کسی بود و توسط چه کسی به تاراج رفت.
نتیجه گیری: هنوز با گذشت چندین قرن از قیام و شهادت امام حسین هر سال شیعیان روز دهم ماه محرم که روز شهادت امام حسین (ع) است را با شکوه و ابهت و عظمت بر پای می دارند تا مردم جهان بدانند حسین یک فرد نبود و یک ملت بود که در مقابل کفر ایستاد و در ظهر عاشورا نماز اول وقت را خواند تا مردم و به ویژه شیعیان بدانند که هدف امام زنده کردن نماز و گرامی داشت حق مظلومان بود.
انشا عاشورا با مقدمه و نتیجه گیری
مقدمه:
ظهر عاشورا یکی از رویدادهای مهم در تاریخ اسلام است. در این روز، حسین بن علی (ع)، نوه پیامبر اسلام، همراه با اعضای خانواده و یارانش به میدانی در کربلا رفت. در این میدان، او و همراهانش در برابر ارتش بزرگ یزید بن معاویه قرار گرفتند.
بدنه:
ظهر آن روز، آفتاب در آسمان بالا بود و هوا بسیار گرم بود. آب و غذا به سرعت تمام شده بود و سربازان امام حسین در شرایط دشواری قرار گرفتند. اما امام حسین بن علی با ایثار و شجاعت خود، همچنان در مقابل دشمنان خود ایستادگی می کرد.
ظهر آن روز، حسین بن علی و خانواده اش از تشنگی و گرسنگی رنج می بردند. آب برای آنها نبود چون تحمل گرما و تشنگی در نواحی خشک و بیابانی مانند کربلا نسبت به جاهای دیگر سخت تر بود اما امام حسین و یارانش، به عقیده و ایمان خود پایبند ماندند و تسلیم نشدند.
در ظهر عاشورا حسین بن علی به همراه خانواده اش در میان دشمنان قرار گرفتند. او شمشیر در دست به میدان رفت و در مقابل دشمنان خود ایستاد. اما تعداد دشمنان بسیار بیشتر بود و حسین و یارانش به تنهایی نمی توانستند با آنها مقابله کنند.
در آن ظهر، حسین بن علی و یارانش به شهادت رسیدند ولی شجاعت و ایمان بالای خود را نشان دادند و برای اسلام و عدالت تلاش کردند. این رویداد تلخ و تأثیرگذار در تاریخ اسلام و برای شیعیان به عنوان نمادی از صبر و استقامت شناخته می شود.
نتیجه:
ظهر عاشورا، با گرمای شدید و گرسنگی و تشنگی فراوان، یک لحظه تاریخی است که به ما یادآوری می کند که در برابر سختی ها و دشواری ها، باید استقامت و شجاعت داشته باشیم. این روز یادآور است که باید با عقیده و ایمان خود به عدالت و حقیقت پایبند باشیم و توجهی به مشکلات و سختی هایی که ممکن است در راه ما قرار بگیرد نداشته باشیم.
انشا عاشورا برای ابتدایی
مقدمه: عاشورا روز دهم محرم است و مردم از اول ماه محرم و چند روز مانده به عاشورا در سراسر ایران برای روزهای عزاداری سالار شهیدان آماده میشوند.
بدنه اصلی: مردم ایران کوچهها و مساجد و حسینیهها را با پارچههای سیاه میپوشانند و کنار خیابانها ایستگاههای صلواتی بر پا میکنند تا از عزاداران حسینی پذیرایی کنند.
اکثر مردم در این ماه بخاطر احترام به امام حسین (ع) لباس مشکی میپوشند، همچنین در این روزها هر کسی با توجه به توانایی مالی خود، نذری میدهد. زنان اقوام و فامیل در یک خانه جمع میشوند و حلیم و شلهزرد میپزند، پس از آماده شدن آن را تزئین کرده و بین همسایهها پخش میکنند.
شبهای ماه محرم مراسم نوحهخوانی و عزاداری در اکثر مساجد، تکیهها، حسنیهها و در بعضی خانهها برگزار میشود. در این روزها بچهها هم کنار بزرگترها در عزاداریها شرکت میکنند.
دخترها همراه مادرها به مراسم عزاداری میروند و پسرها هم کنار پدرها به دستهجات میپیوندند.
در روز تاسوعا و عاشورا دستههای کوچک و بزرگ از محلهای اصلیشان به طرف میدانهای اصلی شهر و یا در شهرهای مذهبی به سوی اماکن مذهبی حرکت میکنند و همگی در یک مکان جمع میشوند و روز عاشورا نماز ظهر عاشورا را به یاد آخرین نماز امام حسین (ع) و یاران با وفایش که در میدان جنگ خوانده شد، میخوانند.
نتیجهگیری: امام حسین (ع)، ۷۲ نفر از یاران ایشان و خانوادههای این شهیدان که بعد از جنگ اسیر شدند همگی درس فداکاری و شجاعت به ما آموختند و ما در روز عاشورا با زنده نگه داشتن یاد آنها تلاش میکنیم از تکتک اتفاقاتی که در کربلا افتاد درس بگیریم و هیچ وقت در مقابل افراد ظالم سکوت نکنیم و همیشه در راهی حرکت کنیم که به حقیقت نزدیک است.
انشا عاشورا برای متوسطه
مقدمه: شاید قیام عاشورا یکی از ماندگارترین قیام های جهان باشد که با گذشتن 14 قرن هنوز تازگی خون امام حسین و بوی خاک کربلا تمام بلاد مسلمانان را معطر کرده است. قیامی زنده که زینب بزرگ و مدافع حرم امام حسین، با صدای رسای خویش آن را به جهانیان ابلاغ کرد.
بدنه: مهم تر از قیام عاشورا، رسالت بانوی کربلا بود که در مجلس یزید با صدای رسای خویش و در میان مردم به افشاگری یزید و دادخواهی امام پرداخت و فرمود: من نوه پیامبر هستم یا تو، حسین نوه پیامبر بود یا تو، حکومت حق ما بود یا تو، حضار که نمی دانستند یزید به جنگ با خاندان پیامبر رفته، همگی با تعجب مجلس را ترک کردند.
اگر زینب نبود کربلا در کربلا تمام می شد و هیچ کس از دردها و مشکلات و خواسته های به حق امام و رشادت ها و فداکاری های هیچ یک از سرداران و بزرگان عاشورا مطلع نمی شد و قیام راکد و بی صدا خفه می شد.چه رسالتی سخت که زینب بر دوش داشت.
فریاد ندای امام و نگه داری از اسرایی که قوم ظالم به اسارت گرفته بودند. ظهر عاشورا چه قدر دردناک و پر از حکایت بود و خون، شهادت علی اصغر شش ماهه، داماد تازه حجله رفته و وهب مسیحی که دران روز با افتخار در رکاب امام همراه مادرش به دیدار حق شتافت.
شهادت جوان ارشد امام حضرت علی اکبر و از همه دردناک تر شهادت سقا بود که کمر امام را خم کرد و امام به شکست خود اعتراف کرد. ظهری تب دار که خون همه بنی هاشم ریخته شد و چگر تکه تکه امام حسن برای زینب داغدار تداعی شد، یکی جگر تکه تکه سبز و دیگری سر بریده پر از خون.
خدایا خواهر چرا این همه شیفته برادر است و بی تاب. او هم همه پسرانش را در جنگ از دست داد ولی از شرم امام حتی به دیدار جنازه پسرانش هم نرفت. ظهر عاشورا شاید با همه ظهرهای دنیا در هر جا و مکانی برابری کند و کفه اش سنگین تر باشد.
نتیجه گیری: یا حسین تو برای زنده نگه داشتن اسلام قیام کردی و ما ندانستیم، کاش تو را و معارف و اهداف و فضیلت های تو را خوب بشناسیم و بدانیم که تو اگرچه لب تشنه به شهادت رسیدی ولی مظلوم نبودی ، زیرا همه دنیا در مقابل دین و هدف بزرگ تو ادای احترام می کنند و جهان تا ابد مجاهد و نستوهی چون تو به روی خود نخواهد دید.
تو بزرگی و بی کران، تو پر از حس ناب شهادتی که هنوز هم شیعیان تو را می ستایند و تو بهترین الگویشان هستی. یا حسین جانم به فدایت.
انشا با موضوع عاشورا
مقدمه: کلمه عاشورا به معنی روز دهم است و واقعه عاشورا روز دهم ماه محرم سال ۶۱ هجری قمری، برابر بیست و یکم مهرماه سال ۵۹ خورشیدی اتفاق افتاد.
بدنه اصلی: یزید پس از مرگ پدرش معاویه به حکومت رسیده بود. او نامهای به حاکم مدینه نوشت و دستور داد که از حسین برای یزید بیعت بگیرد و اگر حاضر نشد او را به قتل برساند.
حسین پسر علی موافق راه و روش حکومت همعصر خود نبود؛ بنابراین حاضر به بیعت کردن با یزید نشد و با خانواده خود برای حج از مدینه به مکه رفت. در این هنگام عدهای از مردم کوفه که از مرگ معاویه با خبر شده بودند نامههایی برای امام حسین نوشتند و از او خواستند تا به عراق و کوفه بیاید.
امام حسین نیز که مسلم بن عقیل را به کوفه فرستاده بود، خود مراسم حج تمتع را به عمره تبدیل کرد و به طرف کوفه حرکت نمود. ابتدا شماری از مردم کوفه با مسلم بن عقیل همراه شدند؛
اما با ورود عبیدالله بن زیاد که از طرف یزید به حکومت کوفه گمارده شده بود و خبر آورده بود که حسین مراسم حج را نیمه کاره گذاشته و قاضی شریح فتوای قتل او را دادهاست و مردم کوفه را تهدید کرده بود مسلم را ترک کنند تا بلکه حسین را از ترک حج و آمدن به کوفه منصرف کرده و مانع بیعت مردم کوفه با وی شوند، مردم کوفه بیعت خود را از حسین پسر علی پس گرفتند و به مخالفت با ایشان روی آوردند.
امام حسین (ع) و خانوادهشان همراه با یارانشان از مکه راهی کوفه شده بودند، اما افراد یزید در منطقهای به نام دشت کربلا راه را بر امام بستند و همچنین بین آنها و رود فرات فاصله انداختند تا امام و همراهان او نتوانند به آب دسترسی داشته باشند.
افراد یزید دستور داشتند که از امام حسین (ع) بیعت بگیرند و امام را مجبور کنند تا حکومت یزید را قبول کند، یا او را به شهادت برسانند.
امام حسین که میدانست یزید فردی فاسد و ستمگر است و شایستگی حکومت بر مسلمانان را ندارد و اگر حاکم باشد به مردم ظلم میکند حاضر نشد حکومت او را بپذیرد و حادثه کربلا و شهادت ایشان و یارانش اتفاق افتاد.
امام حسین (ع) قبل از شروع جنگ بارها به همراهانش گفت که اگر با من بمانید شهید خواهید شد و به همین خاطر تعداد زیادی از افرادی که به خاطر به دست آوردن پول در جنگ با امام آمده بودند او را تنها گذاشتند و افراد کمی همراه امام برای روز جنگ ماند.
کسانی که همراه امام ماندند همگی عاشق امام حسین (ع) و خداوند بودند و از شهید شدن در این راه نمیترسیدند.
در روز عاشورا افراد ستمگر یزید حتی به بچههای کوچک امام حسین (ع) هم رحم نکردند و کودک ۶ ماهه امام حسین (ع) را که علی اصغر نام داشت و تشنه بود، به شهادت رساندند.
عاقبت جنگ بین امام و یارانش و افراد یزید اتفاق افتاد و امام و اکثر یاران شجاع و دلیرش که چندین روز بود آب نخورده بودند با لبهای تشنه به شهادت رسیدند.
پس از تمام شدن جنگ و شهادت امام و همه یارانش، سپاهیان یزید که میدیدند کسی نیست دیگر از زنها و بچهها دفاع کند، وحشیانه به خیمهها حمله کردند. آنها در بیابان بچهها را دنبال میکردند تا گوشوارههایشان را از گوششان در آورند.
بچهها که میدیدند راه فراری نیست به حضرت زینب (س) پناه میبردند و او با شجاعت جلوی افراد ظالم یزید میایستاد و سعی میکرد تا از بچهها دفاع کند و آنها را آرام کند تا زیاد نترسند.
در پایان روز عاشورا سپاهیان یزید زنها و بچهها را به اسارت گرفتند و ابتدا به کوفه و بعد به شام که محل حکومت یزید بود بردند.
نتیجهگیری: امام حسین و یارانش در روز عاشورا از خودشان شجاعت نشان دادند و حضرت زینب بعد از آن با صبر و صلابت در مقابل دشمنان خدا ایستاد و پیام عاشورا را منتقل کرد تا ما امروز اسلام واقعی داشته باشیم.
انشا درباره ظهر عاشورا
مقدمه:
ظهر عاشورا در تاریخ اسلام یکی از لحظات تلخ است چون در این روز پرچمدار بزرگ بنی هاشم، امام حسین (ع) در عراق در برابر نیروهای یزد ایستاد تا برای نجات انسانیت اقدام کند این روز بهعنوان عاشورا نیز شناخته میشود که در آن امام حسین و شهدای کربلا، با نهایت ایثار خود، باعث الهامبخشی به تمامی مسلمانان شدند.
بدنه:
امروزه، در ظهر عاشورا، مردم مختلف در سراسر جهان با شور و شعف، سر تسلیم خود را به اسلام و انقلاب بزرگ امام حسین ابراز میکنند و به ویژه در کشورهای اسلامی، با برپایی مراسم عزاداری به یاد مظلومیت او و یارانش میافتند. تلاش برای هدایت و مرم توسط امام حسین(ع) خصلت ظهر عاشورا است و به ما می آموزد که باید در برابر ظلم ایستاد و سر خم نکرد.
عاشورا روزی است که هر ساله در ماه محرم، شیعیان در سرتاسر جهان به یاد حادثه تلخ کربلا عزاداری می کنند. در ظهر عاشورا امام حسین (ع) و هفتاد و دو تن از یاران بزرگوارش به تنهایی در مقابل ارتش ظالم یزید بن معاویه قرار میگیرند.
ظهر عاشورا به ما آموزش میدهد که در نبردهای زندگی، به صبر و استقامت نیاز داریم. این واقعه تاریخی راهنمای ما در مواجه با مشکلات بزرگ و کوچکی است که در مسیر زندگیمان با آنها مواجه میشویم.
به این دلیل، باید همیشه به خاطر داشته باشیم که در هر تصمیم و کاری که انجام میدهیم، ارزشها و اصول انسانی که امام حسین (ع) بیان کرد، را رعایت کنیم و از فرصت استفاده نماییم تا در مسیر رشد و پیشرفت خود پایداری داشته باشیم.
نتیجه:
با عمل به این درسهای مهم و استفاده از آموزههای ظهر عاشورا، ما میتوانیم کاستی های خود را برطرف کنیم و سعی کنیم با الهام از امام حسین الگویی رای دیگران باشیم.
انشا درباره واقعه عاشورا
مقدمه: دوباره عاشورا روز حماسه و خون از راه میآید. سلامی میکنم به عاشورا و خونهایی که بر روی زمین داغ کربلا نقش بسته است.
بدنه اصلی: سلام بر حسین (ع) پسر زهرا (س) که در یک سوی میدان با قامتی استوار ایستاده بود و در آن سو لشکری بزرگ و انبوه در برابرش صف کشیده بودند. او که به جز آتش و تشنگی دستی به یاریش نیامد تا زمین از خون او و یارانش رنگین شد.
روز بزرگ عاشورا روزی سراسر غم و اندوه و ناله بود، گویی در آن روز خورشید، نور خود را از دست داده بود، ولی مصیبت بس طاقتفرسا مینمود.
حسین مانند کوه در تیر باران دشمن ایستادگی کرد و گلهای باغ هستیاش در این راه پرپر شدند.
زینب (س) شمشیرهای فتنه را میدید که در آسمان میرقصند و بر جان کسی ضربه میزنند که خداوند از همه بیشتر عاشقش است. در صحرای دل زینب چه نواها آفریده شد و تا جان داشت در غمش اشک ریخت.
بر غم برادرش در صحرای محرم که تنها و غریب ماند؛ همان برادری که شب را محرم دردهایش میدانست و روز را آغاز پیروزی و سربلندی.
در عاشورا نوایی میرسد از سوی خیمهها، نوایی از داغ دل زینب، نوایی از مشکهایی که با نیزه پاره شد. مشکهایی که با لبهای خشکیده تماشاگر دردناکترین صحنههای عطش بودند و خیمههایی که در آتش حسرت سوختند و بی خانمانی اهل بیت را فریاد زدند.
عاشورا روزیست که شش ماهه حسین (ع) در برابر دیدگانش پرپر میشود و جوانی قاسم و نوجوانی علی اکبر را ازدست رفته میبیند.
در عاشورا آسمان که هیچ، حتی رودها هم از دلتنگی مرثیه میخواندند و عزادار او بودند.
نتیجهگیری: برای شهادت حسین در محرم آتش و گرمایی در دل شیعیان است که هرگز سرد و خاموش نخواهد شد. کاش ما قدر این خونها را بدانیم و به یاد داشته باشیم که چرا امام حسین (ع) این رنجها را تحمل کرده است، چرا زینب الگوی مقاومت و ایثار و جان فشانی است.
کاش درسهای عاشورا را از یاد نبریم که عاشورا درس بزرگی از ایثار و فداکاری بود درس محبت و عشق و ایمان. درسی که عاشورا میگوید این است که آزاده باش و جلوی ظلم بایست حتی اگر تو را از بین ببرند. پس ما بکوشیم تا این درسها را بیاموزیم و ستون محکم دینی که با مجاهدت و شهادت بهترین اهل بیت رسول (ص) به دست ما رسیده را استوارتر و محکمتر سازیم.
دیدگاه ها