خواص بامیه و شناسایی خواص درمانی بامیه
بامیه با نام علمی Hibiscus به خانواده پنیرک یا Malvaceae تعلق دارد. میوه بامیه، شامل غلاف گوشتی است که دارای مقطعی ۵ یا ۶ ضلعی بوده که از قاعده به طرف رأس به تدریج باریک و نوک تیز میشود. طول میوه به ۳ تا ۷ سانتیمتر میرسد.
این گیاه در نواحی مختلف روی زمین می روید و میوه آن مصرف غذایی داشته و آنرا به تنهایی یا با گوشت و یا بصورت خورش مصرف می نمایند. طبیعت آن سرد و تر است و علاوه بر خاصیت غذایی که دارد، ملین مزاج نیز هست و غده پروستات را نیز تقویت می کند.
بامیه ماده منی را زیاد می نماید اما در مردانیکه ماده منی آنان رقیق است و تعداد درصد اسپرم ها به این علت کم بوده و به همین علت بچه دار نمی شوند در هنگام مداوا و مصرف داروهای ماسک منی باید از خوردن بامیه خودداری کنند.
* بامیه سرشار از اسید فولیك و ویتامین هایA وC ، گروه B، منیزیم، پتاسیم و فیبر غذایی است. فیبر موجود در بامیه با كاهش سرعت جذب، قند خون را كم می كند بنابراین بامیه برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.
* باید توجه داشت حتی یكی از انواع فیبر موجود در بامیه به كلسترول غذا متصل می شود و جذب آن را كاهش می دهد. دفع سموم از بدن در كاهش كلسترول خون از دیگر خصوصیت های مفید این سبزی است.
* بامیه با جذب آب كافی، از بروز یبوست جلوگیری می كند و ابتلا به بیماری هایی چون بواسیر را به شدت كاهش می دهد.
* ویتامین C موجود در بامیه نیز یكی از آنتی اكسیدان های مهم است، بامیه به علت داشتن این مواد مغذی و نیز فیبرهای محلول و املاح باعث پیش گیری از امراض قلبی می شود.
* از تخم، ریشه و میوه بامیه به عنوان ملین و مدر استفاده می شود.
* در استعمال خارجی ضماد بامیه را روی انواع زخم ها می گذارند.
* بامیه اشتها را زیاد می كند و با لعاب آن مشكلات خونی، بلغم، صفرا و سودا رفع می شود. بامیه اعصاب و بینایی را تقویت می كند.
مضرات بامیه:
بامیه به هیچ وجه مضر نیست ولی برای اشخاصی که سرد مزاج هستند مناسب نمی باشد و اگر این گونه اشخاص بخواهند بامیه بخورند بهتر است که آن را با ادویه ی گرم مانند دارچین یا زنجبیل میل کنند.
خواص درمانی بامیه:
بامیه از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است.
یامیه یک سبزی لذیذ و مقوی است.
جوشانده ی بامیه تقویت کننده و نرم کننده ی پوست است.
بامیه ادرارآور است.
بامیه درمان کننده ی سوزش و درد در مجاری ادرار است.
لعاب حال از جوشاندن میوه یا تخم بامیه نرم کننده و برای درمان سوزاک به کار می رود.
تخم بامیه محرک قلب و ضد اسپاسم است.
تخم بامیه عرق آور است.
گردآوري توسط : مجله دلگرم
دیدگاه ها