داغ بودن بدن نشانه چیست ؟
علت گرمی بدن موضوع مورد بحث ماست. داغ بودن بدن و احساس گرمای زیاد همیشه خطرناک نیست اما می تواند نشانه وجود یک مشکل در بدن باشد که در این مطلب با جزئیات بیشتر به بررسی آن می پردازیم.
برخی افراد اکثر اوقات احساس گرما می کنند و به عبارتی پوست و بدن آن ها گرم است. گاهی علت گرمای بدن با گرمای هوا ارتباط مستقیم دارد و گاهی بیماری های مزمن باعث گرم شدن و داغ شدن بدن می شود که در ادامه به مهم ترین علل آن ها اشاره می شود.
1. داغی بدن بر اثر پرکاری تیروئید
در پرکاری تیروئید hyperthyroidism، غده تیروئید مقدار زیادی هورمون تیروئید تولید می کند. این هورمون سرعت سوخت و ساز بدن، یعنی سرعت تبدیل سوخت به انرژی، را بالا می برد و در نتیجه باعث می شود احساس گرما کنید.
در این شرایط بیشتر احساس تشنگی و گرسنگی می کنید، زیاد عرق می کنید و قلبتان سریع تر می تپد. به علاوه پرکاری تیروئید منجر به اسهال یا بروز جوش های پوستی همراه با خارش می شود. خانم هایی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، پریودهای نامنظم دارند و یا در بارداری دچار مشکل می شوند.
2. یائسگی علت گرم شدن بدن
یائسگی زمانی است که پریود خانم ها متوقف می شود و معمولا حدود سن 50 سالگی رخ می دهد. یائسگی باعث گر گرفتن می شود. گر گرفتگی شامل افزایش ناگهانی و کوتاه مدت دمای بدن است. یائسگی ممکن است منجر به تعریق شدید، سرگیجه و افزایش ضربان قلب شود.
علائم یائسگی معمولا قبل از آخرین قاعدگی شروع شده و ممکن است چند سال طول بکشند. اگر این علائم شدید باشند، پزشک روش جایگزینی هورمون یا دارو تجویز خواهد کرد تا علائم بهبود پیدا کنند. برخی تغییرات در سبک زندگی نیز به بهبود علائم کمک می کنند.
3. نارسایی اولیه تخمدان Primary Ovarian Insufficiency علت داغی بدن
این مشکل زمانی رخ می دهد که تخمدان های یک خانم به میزان کافی و طبیعی هورمون استروژن تولید نمی کنند و یا به میزان کافی تخمک آزاد نمی کنند. در این شرایط حامله شدن سخت خواهد بود و فرد ممکن است دچار گر گرفتگی یا تعریق های شبانه شود، که علائمی مشابه دوران یائسگی هستند.
در صورت مشاهده علائم یاد شده و هر یک از علائم زیر بلافاصله به پزشک مراجعه کنید:
- پریود نامنظم
- کاهش میل جنسی
- خشکی واژن
4. تب و داغی بدن
بدن شما زمانی که در دمای 37 درجه سانتیگراد باشد، در بهترین شرایط است و عملکرد خوبی دارد، بالاتر از این دما در حقیقت شما دچار تب شده اید، بدن داغ شده و عرق می کند.
تب زمانی رخ می دهد که بدن سعی می کند با عوامل بیرونی مانند ویروس ها و باکتری ها مبارزه کند. نوشیدن مایعات، استراحت و مصرف برخی داروهای بدون نسخه به بهبود شرایط کمک خواهند کرد.
اگر دچار تب 39.5 درجه سانتیگراد یا بالاتر از آن شده اید و بهبود پیدا نمی کنید، بلافاصله به پزشک اطلاع دهید. در صورت شاهده علائم دیگری مانند سردرد، سفتی گردن، آشفتگی و تشنج حتما به اورژانس اطلاع دهید.
5. مصرف کافئین علت داغی بدن
قهوه های حاوی کافئین باعث هوشیاری و کم خوابی می شوند. مصرف کافئین بیش از حد منجر به افزایش فشار خون، قند خون و افزایش اسید معده می شود و مشکلات خواب را در پی دارد. مراقب میزان مصرف کافئین خود باشید کشف کنید چه میزان کافئین برای شما زیاد است.
6. غذاهای پر از ادویه مؤثر بر داغ شدن بدن
شاید متوجه شده باشید زمانی که غذاهای تند و پر از ادویه می خورید، بدن از درون گرم می شود. به نظر می رسد غذاهای حاوی ادویه دمای هسته بدن را افزایش داده و حتی می توانند منجر به تعریق شوند، اما این امر نگران کننده نیست.برخی بررسی ها نشان داده اند که ادویه برای سلامت شما خوب است، اما در مصرف آن زیاده روی نکنید، به ویژه اگر ادویه باعث ایجاد حس بد در شما می شود.
7. ورزش موجب داغ شدن بدن می شود
هر چه سخت تر ورزش کنید، بدن سوخت بیشتری را می سوزاند و این امر گرمای بیشتری تولید می کند. بدن سعی می کند خون گرم شده را به نزدیک پوست بفرسند و با تعریق بدن خون را خنک کرده و به این ترتیب از شر گرمای به وجود آمده خلاص شود.
اما گاهی بدن نمی تواند به سرعت این گرما را از خود دور کند و دمای هسته بدن افزایش پیدا می کند. این اتفاق در هوای گرم و مرطوب راحت تر رخ می دهد و ممکن است منجر به بروز گرمازدگی شود. گرمازدگی شرایط خطرناکی است که نیاز به اقدامات اورژانسی دارد.
8. هوای گرم علت گرم شدن بدن
بدن سعی می کند بدون توجه به هوای محیط دمای خود را در حالت طبیعی حفظ کند. وقتی هوا گرم و مرطوب باشد، بدن خون را به نزدیک پوست می فرستد و آن را از طریق تعریق خنک می کند.
اما این اتفاق بلافاصله رخ نمی دهد و کمی طول می کشد تا بدن به دمای طبیعی خود برسد و به گرما غلبه کند. این مدت زمان بسته به سن و سال شما، شرایط جسمی و سلامتی و میزان آمادگی متفاوت خواهد بود، اما زمانی که بدن سعی می کند خود را خنک کند، ممکن است احساس گرما کنید پس یکی از علل داغی بدن هوای گرم است.
9. دیابت (نوع یک و دو) علت گرم شدن بدن
در صورت ابتلا به دیابت عروق خونی آنطور که باید گشاد نمی شوند و این مسئله رسیدن خون به سمت پوست را دشوار می کند و در نتیجه رهایی از گرما برای بدن سخت می شود. به علاوه غدد عرق که باید بدن را خنک کنند به خوبی کار نمی کنند. این مسئله بازگشت دمای بدن به حالت طبیعی را سخت می کند.
10. سن و سال مؤثر در داغ شدن بدن
با افزایش سن سیستم خنک کننده بدن به خوبی کار نمی کند. اگر هوا گرم باشد، قلب باید خون بیشتری را به سمت پوست پمپاژ کند تا بدن احساس خنکی کند. با افزایش سن قلب هم آنقدر قدرتمند نیست، بنابراین کار برای قلب هم سخت تر می شود.آنچه وضعیت را بدتر می کند این است که رگ های خونی هم مانند قبل گشاد نمی شوند، بنابراین خون به اندازه کافی به سطح پوست نمی رسد.
11. بیماری قلبی و عروقی دلیل گرم شدن بدن
اگر به بیماری قلبی و عروقی مبتلا باشید، رگ های خونی آنطور که باید گشاد نمی شوند و سیستم خنک کنندگی بدن که براساس تعریق کار می کرد، به خوبی عمل نمی کند.این مسئله باعث می شود بدن نتواند به خوبی خود را خنک کند. این مسئله ممکن است خطرناک نیز باشد. قلب ضعیف در ارسال خون به بخش های مختلف بدن دچار مشکل می شود و این امر می تواند منجر به حمله قلبی شود.
12. ننوشیدن آب به مقدار کافی موجب داغ شدن بدن می شود
اگر به اندازه کافی به بدن خود آبرسانی نکنید، بدن به اندازه کافی عرق نمی کند و در نتیجه فرایند خنک شدن بدن به خوبی انجام نمی شود. اگر فکر می کنید به اندازه کافی آب نمی نوشید، یک قمقمه یا بطری همیشه همراه خود داشته باشید و در شرایط نیاز حتما کمی آب بنوشید.
راه های درمان خانگی داغی بدن
1. لیمو برای درمان داغی بدن
استفاده منظم از لیمو می تواند بدن را خنک نگه دارد و از بیماری های مرتبط با گرما جلوگیری کند. ویتامین C موجود در لیمو به کاهش حرارت بدن نیز کمک می کند.
نصف لیمو را بگیرید و آب آن را درون یک لیوان آب بریزید، سپس یک قاشق چای خوری عسل به آن اضافه کنید و مقداری یخ درون آب بندازید، روزانه 3 لیوان از این نوشیدنی مصرف کنید.
2. درمان گرم بودن بدن با نعنا
نعنا نیز دارای اثر تکسین دهنده و خنک کننده است که به درمان گرمی بدن شما کمک می کند. چند مشت برگ نعناع را به یک دیگ آب اضافه کنید و 20 دقیقه بجوشانید و سپس اجازه دهید خنک شود و سپس به وان حمام خود اضافه کنید و به مدت 20 دقیقه درون آن استراحت کنید.همچنین می توانید چند قطره روغن اسانس نعنا نیز اضافه کنید. روش دیگر یک قاشق چای خوری از برگ نعناع تازه یا خشک شده را در یک فنجان آب گرم قرار دهید و به آن مقداری عسل اضافه کنید و سپس درون یخچال قرار دهید و چند بار در روز برای درمان گرمی خود مصرف کنید.
آیا بالا رفتن حرارت بدن در بارداری خطرناک است ؟
3. آلوئه ورا درمان خانگی داغی بدن
آلوئه ورا یکی دیگر از داروهای خانگی برای درمان گرمی است و می تواند با خواص خنک کننده خود به کاهش طبیعی دمای بدن شما کمک کند.مقداری ژل آلوئه ورا را از برگ آن استخراج کنید و بر روی بدن خود قرار دهید و پس از 20 دقیقه به حمام آب سرد بروید.
4. دوغ درمان مؤثر داغی بیش از حد بدن
دوغ دارای مواد معدنی مورد نیاز و ویتامین هایی است که بدن شما به آن نیاز دارد مخصوصا در زمانی که شما عرق زیادی می کنید. در کنار وعده غذایی خود به جای آب از دوغ استفاده کنید.همچنین شما می توانید نصف فنجان ماست را با آب و نمک مخلوط کرده و دو بار در روز از آن مصرف کنید.
- برچسبها
- علت داغی بدن
دیدگاه ها