دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
موگیری فرش، پرداخت فرش دستبافت چگونه است؟
3
زمان مطالعه: 4 دقیقه
یکی از مشکلاتی که همیشه هنگام تمیز کردن فرش ها و موکت ها وجود دارد، جمع کردن موهای ریخته شده بر روی آنها می باشد. برای موگیری فرش از روی فرش خود راههای متعددی وجود دارد که در ادامه به انواع آن اشاره خواهیم نمود.

روش های موگیری فرش دستبافت

موی انسان به طور روزانه بین صد تا صدو پنجاه عدد میریزد که معمولا این موها لای پرزهای فرش پنهان می شوند و بیشتر اوقات با جاروبرقی نیز پاک نمی شوند. بعد از پایان بافت فرش کوتاه کردن پرزهای اضافی انجام می‌شود که به این کار موگیری یا پرداخت فرش می‌گویند. در این مطلب قصد داریم به بیان مزیت‌های موگیری و دیگر موارد در این زمینه بپردازیم، پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

بدون تردید اصلی‌ترین مزیت پرداخت فرش دستبافت زیبایی نهایی فرش است که ظاهر فرش را مرتب‌تر نشان می‌دهد. زمانی که فرش پرداخت نشده است هنوز آنقدر طرح و نقش فرش مشخص نیست و با موگیری طرح کاملا نمایان‌تر خواهد شد و این موضوع روی زیبایی آن تاثیرگذار است.

از طرفی وقتی فرش پرداخت زده می‌شود، به‌دلیل واضح شدن طرح خیلی راحت می‌توان مشکلات و عیب‌های موجود در بافت را تشخیص داد و برای رفع آن اقدام کرد.

پرداخت فرش چگونه انجام می‌شود؟

پرداخت فرش چگونه انجام می‌شود؟

برای پرداخت فرش می‌توان از دو روش دستی و ماشینی استفاده کرد. در روش سنتی یا همان دستی استاد ماهر قالی‌باف با تخصص خود پرداخت فرش را توسط قیچی‌های مخصوص انجام می‌دهد. در روش ماشینی هم که از اسم آن مشخص است، پرداخت توسط دستگاه‌های مخصوص انجام می‌شود. وقتی دستگاه به‌صورت دورانی روی فرش حرکت می‌کند سبب کوتاه شدن هم اندازه پرزهای فرش خواهد شد.

بهتر است بدانید برای موگیری فرش‌های بزرگ و کوچک نمی‌توان از ماشین اصلاح استفاده کرد و ماشین اصلاح تنها برای تابلو فرش‌هایی با ابعاد کوچک کارآیی دارد. احتمالا تاکنون جمله پرداخت فرش دستباف به گوشتان خورده است اما دقیقا نمی‌دانید به چه کاری گفته می‌شود و نحوه انجام آن چطور است……

بهترین زمان برای موگیری فرش دستبافت

موگیری فرش دستبافت را می‌توان در دو زمان انجام داد یکی حین بافتن فرش و دیگری بعد از این‌که بافت فرش تمام شد. وقتی در زمان بافت فرش پرداخت انجام می‌شود می‌توان به‌راحتی عیب و ایراد فرش را فهمید و همان‌جا اصلاح کرد.

یعنی با بافت هر دو یا سه رج باید برای موگیری فرش اقدام کرد، در نتیجه خیلی راحت‌تر می‌توان طرح و نقش انتهایی را فهمید و حتی به ‎نوعی با طرح ارتباط برقرار کرد تا زودتر به پایان کار نزدیک شد. اگر بخواهید بعد از بافت کامل فرش پرداخت را انجام دهید باید قالی را روی زمین پهن کنید و تارها را از روی حوصله به‌صورت مرتب و هم‌اندازه قیچی کنید. البته همان‌طور که گفتیم این کار نیاز به تجربه و تخصص دارد و هر کسی خودش نمی‌تواند این کار را انجام دهد.

حتماً بخوانید:
۱۱ نکته طلایی برای خرید فرش دستباف

۱۱ نکته طلایی برای خرید فرش دستباف

فرش‌های دستباف از جمله کالاهای صادراتی هستند که با گذشت چندین دهه همچنان کاربرد و زیبایی خود را حفظ نموده و بر ارزششان افزوده می‌شود. در واقع می‌توان…

حتی امروزه خیلی کم از روش دستی برای پرداخت استفاده می‌شود و بیشتر موگیری را با ماشین‌های مخصوص انجام می‌دهند تا خروجی کار بدون هیج عیب و نقصی باشد. بنابراین فرقی نمی‌کند اگر می‌خواهید در حین بافت یا بعد از اتمام بافت موگیری فرش دستبافت را انجام دهید، تنها باید به این موضوع توجه داشته باشید که این کار را به افراد متخصص و حرفه‌ای بسپارید.

بهترین زمان برای موگیری فرش دستبافت

شاید با خودتان بگویید اصلا کاری ندارد و با خرید قیچی مخصوص می‌توان پرداخت را انجام داد، اما اگر پرزهای فرش را طبق اندازه اصولی کوتاه نکنید تمام زحمت خود را برای بافتن فرش هدر خواهید داد.

منبع : دال



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.3 از 5 (3 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits