دلگرم
امروز: شنبه, ۱۸ آذر ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ جمادى الأول ۱۴۴۵ قمری و ۰۹ دسامبر ۲۰۲۳ میلادی
معرفی 3 نوع زنجیر چرخ موجود در بازار و مزایا و معایب هر کدام
1
زمان مطالعه: 6 دقیقه
زنجیر چرخ به زنجیری گفته می‌شود که به دور تایر خودروها کشیده می‌شود تا از لیز خوردن آنها بر روی برف و یخ جلوگیری کند. با ما همراه باشید تا با انواع زنجیر چرخ آشنا شوید.

راهنمای خرید انواع زنجیر چرخ برای روز‌های برفی

انواع زنجیر چرخ موجود در بازار از سه جنس زنجیر چرخ فلزی، زنجیر چرخ ژله‌ای و زنجیر چرخ پارچه‌ای تشکیل شده‌اند. اغلب خودرو‌ها در ایران از زنجیر چرخ فلزی استفاده می‌کنند، اما با توجه به آسیب‌هایی که زنجیر چرخ فلزی به لاستیک، جلوبندی خودرو و سیستم ترمز وارد می‌کنند، بعضا استفاده از زنجیر چرخ‌های ژله‌ای و پارچه‌ای را با وجود قیمت بیشتر ترجیح می‌دهند.

معایب و مزیت‌های زنجیر چرخ‌ های فلزی

مستحکم‌ترین زنجیر چرخ‌ها انواع فلزی هستند. آن‌ها به راحتی پاره نمی‌شوند، اما امکان باز شدن آن‌ها در هنگام حرکت خودرو وجود دارد. اگر از آن‌ها خوب مراقبت نکنید، بعد از گذشت مدت کوتاهی شاهد زنگ‌زدگی آن‌ها خواهید بود، مگر اینکه زنجیر چرخ را در جعبه مخصوص به خودش نگهداری کند.

جعبه پلاستیکی زنجیرچرخ‌ها عموما نمی‌توانند وزن زنجیر را به راحتی تحمل کنند. برای همین باید حواستان به مراقبت از جعبه هم باشد. در صورت شکسته شدن جعبه زنجیر چرخ‌ها، احتمال زنگ زدگی آن‌ها بالا می‌رود. صندوق عقب ماشین بهترین گزینه برای نگهداری از زنجیر چرخ است. این مدل زنجیر چرخ‌ها بیشترین کارایی را برای جلوگیری از بکسوات کردن خودرو و لیز خوردن لاستیک‌ها در جاده‌های برقی دارند.

 زنجیر چرخ‌

مشکل این زنجیر چرخ ها این است که اگر در هنگام حرکت باز شوند، آسیب جدی به گلگیر، جلوبندی یا حتی ترمز خودرو وارد می‌کنند. همچنین عموما بستن این زنجیر چرخ‌ها را کاری سخت می‌دانند. حتی اگر برایتان سختی چندانی نداشته باشد، بستن این نوع زنجیرچرخ‌ها نسبت به مدل‌های ژله‌ای کمربندی زمان‌بر خواهد بود.

چرا که ابتدا باید زنجیر چرخ را کف زمین پهن و خودرو را به وسط زنجیر ببرید. برای همین بستن زنجیر چرخ به تنهایی کار چندان راحتی نیست. یکی دیگر از معایب استفاده از زنجیر چرخ‌های فلزی، آسیب رساندن آن‌ها به لاستیک است.

در صورت استفاده طولانی مدت از زنجیر چرخ فلزی شاهد ایجاد ترک روی محل قرارگیری زنجیر‌ها خواهید بود. به خصوص اگر دقت لازم را در نحوه بستن زنجیر چرخ به خرج ندهید و خار‌های زنجیر چرخ را رو به داخل بگذارید.

معایب و مزیت‌های زنجیر چرخ‌های ژله‌ای یا نانوپلیمری

زنجیر چرخ‌های ژله‌ای عموما قیمت بالاتری نسبت به انواع فلزی دارند. استحکام آن‌ها بستگی به برند زنجیر چرخ و جنس آن دارد. این زنجیر چرخ‌ها عموما به صورت کمربندی تولید می‌شوند و نحوه بستن آن‌ها عموما راحت‌تر از زنجیر چرخ‌های فلزی است، اما ممکن است روی برخی چرخ‌ها نتوان از زنجیر چرخ کمربندی استفاده کرد.

انواع زنجیر چرخ‌

به طور کلی نمی‌توان درباره مقاومت زنجیر چرخ‌های ژله‌ای نظر داد، چراکه هم انواع باکیفیت و هم انواع بیکیفیت آن در بازار پیدا می‌شود. از معایب این زنجیر چرخ‌ها می‌توان به این نکته اشاره کرد که به اندازه زنجیر‌های فلزی برای جلوگیری از لیز خوردن لاستیک کارایی ندارند.

بعضی برند‌ها برای افزایش کارایی زنجیر چرخ از قطعات فلزی هم در آن استفاده می‌کنند که عموما نقش یخ‌شکن را دارد. یکی از مزیت‌های مهم این نوع زنجیر چرخ، آسیب نرساندن آن به لاستیک‌ها است. طوری که این زنجیر چرخ‌ها به خوبی با لاستیک تا می‌کنند و حتی در صورت استفاده طولانی مدت آسیب چندانی به لاستیک ماشین نمی‌رسانند.

همچنین اگر این زنجیر چرخ‌ها باز شوند، همچنان جلوبندی خودرو در امان است و مثل انواع فلزی شاهد ضربه خوردن گلگیر نخواهیم بود. البته باید توجه داشته باشید که در صورت باز شدن زنجیر چرخ فلزی، سرنشین بلافاصله متوجه آن می‌شود، اما اگر زنجیر چرخ‌های ژله‌ای در هنگام حرکت باز شوند، هرگز نمی‌توانید آن‌ها را پیدا کنید.

معایب و مزیت‌های زنجیر چرخ‌های پارچه‌ ای

زنجیر چرخ‌های پارچه‌ای بسیار گران‌قیمت هستند. برای همین از این نوع زنجیر چرخ کمتر استفاده می‌شود. به خصوص که هر ماشین زنجیر چرخ پارچه‌ای مخصوص به خود را دارد و مثل انواع دیگر فلزی و ژله‌ای نمی‌توان از یک زنجیر چرخ برای چند نوع خودرو استفاده کرد. مزیت اصلی این زنجیر چرخ‌ها در آن است که قدرت ماشین را نمی‌گیرند. اصولا زمانی که از زنجیر چرخ استفاده می‌کنید، سرعت خودرو تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند، اما زنجیر چرخ‌های پارچه‌ای بهترین عملکرد را در این زمینه دارند و کمتر از انواع دیگر باعث کاهش سرعت خودرو می‌شوند.

مزایا و معایب زنجیر چرخ

در هنگام خرید این نوع زنجیر چرخ حتما باید به اصالت آن توجه کنید. چراکه مزیت اصلی زنجیر چرخ‌های پارچه‌ای در الیاف مخصوص به کار رفته در تولید آن‌ها است. این زنجیر چرخ‌ها کمتر از دیگر مدل‌ها جلوی انتقال قدرت موتور را می‌گیرند. کمتر با لرزش مواجه می‌شوید و کمترین آسیب را به چرخ، آسفالت جاده و به خصوص جلوبندی خودرو وارد می‌کنند.

ترمز ABS با وجود این زنجیر چرخ‌ها به راحتی وظیفه خود را انجام می‌دهد و مثل انواع دیگر شاهد اختلال در عملکرد ترمز‌ها نخواهیم بود. از نظر نحوه بستن زنجیر چرخ، انواع پارچه‌ای در رده میانی قرار دارند. زنجیر چرخ‌های پارچی راحت‌تر از انواع فلزی نصب می‌شوند، اما هیچ‌کدام به راحتی زنجیرچرخ‌های ژله‌ای کمربندی نیست.

منبع : فرارو



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits