دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ برابر با ۰۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
درد شکم در هنگام سرفه کردن چه دلایلی دارد؟
32
زمان مطالعه: 7 دقیقه
درد شکم هنگام سرفه کردن می تواند به دلیل گرفتگی عضلات شکم ایجاد شود. در این حالت سرفه که فشار زیادی بر روی عضلات وارد می کند، به دلیل کوفتگی عضلات، به ارگان های اصلی شکم فشار وارد کرده و باعث ایجاد درد شکم می شود.

آیا درد شکم هنگام سرفه کردن خطرناک است؟

درد شکم یک علامت بسیار شایع می باشد و با طیف گسترده ای از بیماری ها در ارتباط است. شدت درد شکم از درد معده خفیف تا درد حاد غیر قابل تحمل و شدید، متفاوت است.
ماهیت نیز می تواند شبیه به گرفتگی عضلات، درد عمومی در سراسر شکم یا گاهی اوقات موضعی، که به یک منطقه خاص محدود می شود، باشد.
علاوه بر این، ممکن است برخی از علائم همراه شکم درد وجود داشته باشد. در حالی که برخی از فعالیت هایی نیز ممکن است درد را بدتر کند. سرفه کردن یکی از این فعالیت ها است. در ادامه از علت درد شکم هنگام سرفه کردن بیشتر صحبت می کنیم.

درد شکم هنگام سرفه کردن

چرا هنگام سرفه کردن دلمان درد می گیرد؟

هر موردی که باعث شود فرد احساس درد شکم کند، نیازمند بررسی کامل، شرح حال کامل و ارزیابی بالینی می باشد. بررسی این موارد در زمان درد شکم هنگام سرفه کردن از اهمیت خاص تری برخوردار است. تاریخچه این درد کمک می کند تا عواملی مانند مدتی که مبتلا به این درد شده اید مزمن و حاد بودن درد و این درد با شروع سرفه چقدر طول می کشد، شناسایی شود. رویدادهای دیگر مانند مصرف یک وعده غذایی سنگین، مصرف مواد غذایی خاص و یا هر عامل تحریک کننده دیگر نیز باید در این بین مشخص شود.
در مورد درد شکم هنگام سرفه کردن درک جزئیات دیگر مانند شدت درد، فعالیت هایی که درد را بدتر با بهتر می کنند و عوامل مهم دیگری که ماهیت درد شکم را تحت تاثیر قرار می دهند مانند این که آیا درد کند است یا تیز، همراه با دل پیچه است یا ساده و … از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

علت درد معده هنگام سرفه کردن

مهمترین دلایل درد شکم هنگام سرفه کردن کدام است؟

علل درد شکم هنگام سرفه کردن چیست؟

درد شکم به دلایل مختلفی به وجود می آید. درد شکم هنگام سرفه کردن می تواند به دلیل گرفتگی عضلات شکم ایجاد شود. در این حالت سرفه که فشار زیادی بر روی عضلات وارد می کند، به دلیل کوفتگی عضلات، به ارگان های اصلی شکم فشار وارد کرده و باعث ایجاد درد شکم می شود.
گاهی اوقات نیز، سرفه مداوم یا شدید می تواند به فشار بیش از حد بر روی عضلات شکم منجر شده و ایجاد درد کند. گاهی اوقات سرفه های مداوم و شدید نیز کوفتگی عضلات شکم ایجاد کرده و باعث می شود شما مدام و هر بار که سرفه می کنید درد شکم داشته باشید.

در این حالت فرد بیمار در یک سیکل قرار گرفته و ممکن است درد شکم در هنگام سرفه کردن تا زمانی که سرفه های شدید درمان نشود، وجود داشته باشد.
از دیگر علل شایع درد شکم هنگام سرفه کردن می توان به یبوست، برگشت اسید معده یا اختلالات روده بزرگ اشاره کرد. نگرانی ها در مورد شرایط حاد شکمی مانند آپاندیسیت، بیماری های کیسه صفرا، زخم معده، دیگر بیماری های دستگاه گوارش و اختلالات سیستم تناسلی زنان در دوران بارداری نیز وجود دارد.

علل دیگر شامل اختلالات کلیه و کبد، اختلالات عروق خونی در ناحیه شکم و یا هر نوع پارگی و انسداد روده یا اختلالات گردش خون و روده می باشد. علل درد شکم هنگام سرفه کردن ممکن است به ناحیه لگن، سیستم تنفسی و قلبی عروقی، صدمات یا عفونت های ویروسی موثر بر پوست و اعصاب شکم نیز مربوط باشد.

حتماً بخوانید:
علت درد شکم به همراه سرگیجه چیست؟

علت درد شکم به همراه سرگیجه چیست؟

درد شکم و سرگیجه اغلب دست به دست هم داده و ایجاد می شوند. اما به منظور پیدا کردن علت این علائم، مهم است که مطمئن شوید که اولین بار چه زمانی این دو…

احساس درد در دیواره شکم

درد در دیواره شکم هنگام سرفه می تواند به علت بیماری های متاثر بر روی دیواره شکم به وجود آید. درد جداره شکم در این حالت معمولا از بیماری های عضلانی، آسیب عضلات و یا فشار و یا درگیری عصب در بیماری هایی مانند دیابت یا هرپس ناشی می شود. گاهی اوقات، درگیری یکی از ارگان های شکم با مسئله ای، می تواند درد ارجاعی ایجاد کند.
این درد به طور کلی نوعی درد ثابت است و ممکن است کم کم شدید و کسل کننده شود. فعالیت هایی مانند ورزش، سرفه، عطسه، ایستادن های طولانی و بلند کردن وزنه های سنگین می توانید فشار بیش از حد بر روی عضلات شکم وارد کرده و درد را بدتر کند.

درد در نتیجه فتق

فتق به معنی بیرون زدن یک عضو از دیوراه شکم و بافت و یا ماهیچه ای که از آن پشتیبانی می کند، می باشد. در حالی که فتق ممکن است در هر قسمتی از بدن رخ دهد، اما شکم عضوی است که بیشتر مبتلا به این بیماری می شود. در این عضو به دلیل قرار گیری اعضای داخلی زیاد در کنار هم، ممکن است فشار و وجود عضلات ضعیف در دیواره شکم، باعث ایجاد فتق شود.

انواع شایع فتق عبارتند از:

فتق هیاتال (که در آن قسمتی از معده از دیافراگم بیرون می زند)

فتق ناف (که بیشتر در نوزادان و هنگامی که بخشی از روده به ناف نزدیک می شود، رخ می دهد)
فتق شکافی (که در آن بخشی از روده از بافت یا برش ایجاد شده بر روی عضلات ضعیف شکم بعد از جراحی شکم، بیرون می زند.)
این حالات باعث ایجاد درد در شکم به خصوص در هنگام سرفه کردن، گریه کردن و یا بلند کردن وزنه، به دلیل افزایش فشار داخل شکم و هل دادن بیشتر برآمدگی به بیرون، می شود.آسیب های ایجاد شده در حین عمل جراحی، نقص مادرزادی دیواره شکم و سرفه های مزمن می توانند به ضعف دیواره شکم منجر شده و درد شکم هنگام سرفه کردن را بدتر کنند.

درد در ارگان های شکم

درد شکم هنگام سرفه کردن معمولا می تواند نتیجه اختلالات اندام های داخلی در حفره شکمی باشد. محل درد و نشانه های مرتبطف در شناسایی و تشخیص ارگانی که درگیر است، کمک کننده می باشند. به عنوان مثال، درد زیر قفسه سینه ممکن است به دلیل سوء هاضمه، رفلکس اسید، بیماری زخم پپتیک، و غیره باشد.
درد در سمت راست و بالای شکم ممکن است از کیسه صفرا و یا بیماری کبدی ناشی شود، در حالی که درد در سمت چپ می تواند از طحال نشات گرفته باشد. درد در سمت راست و پایین می تواند به آپاندیسیت یا انسداد روده بزرگ مرتبط باشد.
درد شکم هنگام سرفه کردن در زنان ممکن است به ارگان های لگنی ارتباط داشته باشد و همین درد در پسران نوجوان می تواند ناشی از پیچ خوردگی بیضه یا بیماری های مرتبط به بیضه باشد.

معاینات و آزمایش ها در زمان درد شکم هنگام سرفه کردن

برای بررسی علائمی مانند تب، اتساع شکم، صداهای روده، تپش شکم، فشار خون و ضربان قلب، معاینات فیزیکی انجام می شود. در التهاب و بیرون زدگی اجزاء در فتق، ارزیابی برای حساسیت به لمس نیز انجام می شود. دیگر علائم خاصی که مربوط به عفونت می شود نیز مورد سوال قرار می گیرد.
تست های آزمایشگاهی، عکس اشعه X، سونوگرافی و سی تی اسکن برای رسیدن به یک تشخیص دقیق برای علت درد شکم هنگام سرفه کردن مفید است. تحقیقات دیگر مانند آزمایش باریم، اندوسکوپی دستگاه گوارش، لاپاراسکوپی و کولونوسکوپی نیز ممکن است مناسب باشد.

درمان درد معده هنگام سرفه

چگونه درد شکم هنگام سرفه کردن را درمان کنیم؟

بهترین راه درمان درد شکم هنگام سرفه

درمان درد شکم هنگام سرفه کردن تا حد زیادی بستگی به علت دقیق و داروهای خاص درمانی علت که تجویز می شوند، دارد. برخی از بیماری ها ممکن است با دارو برطرف شده و برخی ممکن است خود به خود و به مرور زمان برطرف شود.گاهی نیز برای برخی از علل نیاز به عمل جراحی می باشد. اگر سرفه های مزمن دارید و این سرفه ها مدام باعث درد شکم می شوند باید ابتدا بتوانید حملات سرفه را کنترل کرده و پس درمان علت این سرفه ها، عضلات شکم خود را نیز تقویت کنید.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.3 از 5 (32 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits