مسئولیت پذیری یکی از مهم ترین و حیاتی ترین ویژگی هایی است که یک همسر خوب باید آن را داشته باشد. فرقی نمی کند خانم خانواده باشید یا آقای خانواده، چرا که در هر صورت مسئولیت پذیری یکی از ویژگی های بسیار خوب یک انسان است. همسرانی که مسئولیت پذیر نیستند نمی توانند زندگی زناشویی و به تبع خانواده خود را به خوبی مدیریت کنند. این گونه خانواده نیز به نیازهای اساسی خود دست پیدا نخواهد کرد.
ویژگی های یک همسر مسئولیت پذیر
برای تامین هزینه های خانواده تلاش می کند
یک همسر وظیفه شناس و مسئولیت پذیر همواره برای تامین هزینه ها و مخارج زندگی تلاش می کند. امروزه زنان و مردان دوش به دوش هم کار کرده و برای تامین مخارج زندگی تلاش می کنند. اما در این مورد مردان بیشتر از زنان وظیفه دارند.
پس یکی از نشانه های همسر مسئولیت پذیر این است که کار کرده و برای تامین هزینه های خانواده تلاش می کند. مردانی که کار نمی کنند و بیکاری را ترجیح می دهند اصلا مسئولیت پذیر نیستند. پس به هیچ عنوان نمی توان به چنین مردانی برای ازدواج اعتماد کرد.
خانواده را به خوبی مدیریت می کند
مدیریت خانواده در دست همسر مسئولیت پذیر است. در یک زندگی و یک خانواده، این پدر و مادر هستند که امور را مدیریت می کنند. همسران مسئولیت پذیر همواره اقتدار، تدبیر و دوراندیشی خود را در خانواده به کار می برد تا به آن نظم و نشاط ببخشد. البته این بدین معنی نیست که در خانه حکومت نظامی به پا کنید.
بلکه بدین معنی است که همسر بتواند با کارآمدی و توانایی های خود خانواده را درست همانند یک شرکت سازمان یافته مدیریت کند. در غیر این صورت شاهد ایجاد بی نظمی و تربیت نادرست فرزندان خانواده خواهیم بود.
از انجام دادن وظایف خود سر باز نمی زند
یکی از بهترین ویژگی های همسر مسئولیت پذیر، انجام وظایفی است که در زندگی به او محول می شود. مادران خانه دار و شاغل وظیفه تربیت فرزندان، فراهم آوردن تغذیه و رسیدگی به همسر و فرزندان را به عهده دارند.
پدران شاغل نیز باید در جهت یاری رساندن به مادر خانواده وی را در انجام وظایف خویش یاری دهند. تامین مخارج خانواده و برطرف کردن نیازهای همسر و فرزندان از مهم ترین وظایف پدر است. پس همسران مسئولیت پذیر باید نسبت به تمامی اعضای خانواده خود احساس مسئولیت کنند.
در همسرداری موفق ترین است
مسئولیت پذیر بودن تنها به تامین مخارج زندگی یا تربیت فرزندان محدود نمی شود. بلکه همسر مسئولیت پذیر در قبال همسر خویش نیز مسئول است. همواره باید نسبت به انجام وظایف خود در قبال همسرتان هشیار باشید. داشتن رابطه زناشویی سالم و پر از نشاط در گرو مسئولیت پذیری همسران در مقابل یکدیگر است. همسرانی که از انجام وظایف خود و برطرف کردن نیازهای طرف مقابل سر باز می زند، اصلا فرد قابل اعتمادی برای زندگی زناشویی نخواهند بود.
برای تربیت فرزندان می کوشد
متاسفانه برخی از افراد فکر می کنند تربیت فرزندان و یاد دادن باید و نبایدها به آنان تنها وظیفه مادر است. اما این طرز تفکر کاملا اشتباه می باشد. هم مادر و هم پدر به یک اندازه باید در تربیت فرزندان سهیم باشند. درست است که فرزند معمولا زمان بیشتری را با مادر می گذراند. اما این بدین معنی نیتس که پدر باید تربیت فرزندان را رها کرده و از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند. همسر مسئولیت پذیر باید خود را مسئول تمامی رفتارهای فرزندان خود بداند. همچنین تربیت صحیح فرزندان و تاکید بر شیوه تربیتی مادر و رعایت قوانین از مسئولیت های پدر خانواده است.
دارای اعتماد به نفس بوده و همیشه فعال و پویا است
همسران مسئولیت پذیر، همسرانی هستند که در قبال خود نیز احساس مسئولیت می کنند. فردی که در قبال خودش احساس مسئولیت نکند، نمی تواند همسر خوبی باشد. به همین دلیل افراد مسئولیت پذیر اعتماد به نفس بالایی در انجام وظایف خود دارند. این افراد می توانند توانایی های خود را برای انجام دادن وظایف خود به رخ بکشند. آدم های فعال و پویا که همیشه برای درست کردن اوضاع در حال تلاش هستند، آدم هایی مسئولیت پذیر هستند. در عوض آدم های تنبل احساس می کنند هیچ مسئولیت و وظیفه ای در قبال دیگران ندارند.
چطور با شوهر بی مسئولیت برخورد کنیم؟
آینده نگر بوده و با برنامه ریزی پیش می رود
افراد مسئولیت پذیر همواره به فکر آینده بوده و برای آن نقشه و پلن دارند. همسران مسئولیت پذیر دوست دارند تمامی تلاش خود را بکنند تا به آینده ای روشن و زیبا دست یابند. آن ها خود را در قبال آینده خود، همسر و فرزندانشان مسئول می دانند. درنتیجه برنامه ریزی دقیق و مناسبی برای آینده خواهند داشت. تنها افراد مسئولیت پذیر، وظیفه شناس و دوراندیش می توانند با برنامه امور خود را پیش ببرند. همچنین آن ها پایبندی خاصی به برنامه زندگی خود دارند.
بیشتر در این رابطه بخوانید:
چگونه با دیر آمدن شوهر به خانه برخورد درستی داشته باشیم ؟
رفتار مناسب با همسر؛برای حرف گوش کن کردن شوهر
تقسیم وظایف در خانه : چگونه کارهای خانه را به راحتی تقسیم کنیم ؟
- برچسبها
- خانواده
- زناشویی
- همسرداری
- روابط عاطفی
دیدگاه ها