دیر آمدن همسر به خانه | علل و نحوه رفتار صحیح
دیر آمدن همسر به خانه یکی از مشکلاتی است که بسیاری از خانمها از آن شکایت دارند. خانه برای تمام اعضای خانواده، مکانی امن برای رهایی از فشارهای کاری و غیره است. اما برخی مردان با وجود چنین فضایی در منزل باز هم دیر به خانه میآیند؛ حتی زمانهایی که در خانه حضور دارند هم به همسر و بچهها اهمیتی نداده و خود را مشغول کاری میکنند.
در واقع این مردان مسئولیت پذیر نیستند و باید چاره ای برای این وضعیت پیدا کرد. اما گاهی دیر آمدن مرد به خانه علتهای دیگری هم دارد که می توان با یک بررسی کوچک دلیل آن رامتوجه شد.
دیر آمدن مردان به خانه حتی اگر خانم بداند همسرش مشغله کاری دارد،یک مساله بسیار ناراحت کننده است. این موضوع در اوایل ازدواج برای خانم رنج آورتر بوده و او را حساس میکند.
مردانی که به همسرشان علاقه دارند و برای رسالت خانه و خانواده خود تلاش میکنند، حتی اگر دیر به خانه بیایند هم به هر نحوی همسر خود را راضی میکنند. اما گاه مردان کمترین توجهی به نیازهای همسرشان نمیکنند و تنها انتظار دارند که خانم خانه استقبال گرمی از او داشته باشد. اما از آن جا که زنان هسته مرکزی هر خانواده ای هستند، در ابتدا باید نقش زنان در این موضوع بررسی شود.
دلایل اصلی دیر آمدن شوهر به خانه
اغلب شوهران دلیل دیر آمدن خود را مشغولیت شغلی بیان میکنند اما زنان جذاب بودن محیط بیرون را دلیل دیر آمدن شوهرشان در نظر میگیرند. این در حالی است که در بررسیهای انجام شده، جذاب نبودن محیط خانه و کمبود آرامش و عدم دریافت لذت از خانه اصلی ترین دلیل دیر آمدن همسر به خانه شناخته شد. به طور کلی 3 دلیل دیر آمدن مردان عبارتند از:
- مشغولیت شغلی
- جذاب بودن محیط بیرون
- جذاب نبودن محیط خانه
مثال : آقای بانکداری در طول روز به مدت زیادی با اعداد سر و کار دارد و اگر ذره ای بی دقتی کند، باید جوابگو باشد. او میگوید "وقتی به خانه میروم دلم میخواهد کمی استراحت کنم و با یک وضعیت آرام روبرو باشم، اما در خانه باید با صدای سر و صدای بچهها، غرغرهای همسرم، توقعاتش و مشکلاتی که با مادرم دارد روبرو شوم. خب برای همین اخیرا چند ساعتی دیرتر به خانه میروم، به یک مکان ساکت رفته و فقط دراز میکشم. گاهی هم بیشتر در بانک مانده و دیرتر به منزل میروم".
نتیجه نبود آرامش در منزل
در چنین وضعیتی که مرد نتواند آرامش لازم را از خانه دریافت کند؛ به جای خانه و همسرش، جایگزین دیگری برای خود مییابد. این جایگزین میتواند حضور بیشتر در محیط کاری، ایجاد شغل دوم، جمعهای دوستی، ماموریتها و سفرهای پی در پی، گرایش به مشروبات الکلی، مواد مخدر، برقراری ارتباطات پنهان و... باشد. معمولا زنان در این مرحله وجود مشکل را احساس کرده و برای مشاوره خانواده اقدام میکنند.
چگونه زنان مانع دیر آمدن همسرشان بشوند؟
برای بهتر شدن اوضاع و برآورده شدن انتظارات همسرتان بهتر است از راهکارهای مثبت و پاداش دهی استفاده نمائید. تنبیه به صورت کلی توصیه نمیشود.
1- در فضای خوب و با یک لحن مناسب دلیل دیر آمدن او را گوش کنید.
2- شبهایی که زودتر میآید او را تشویق کرده و به او بگویید از زود آمدنش خوشحالید یا مثلا شبهایی که زود میآید، بعضی از رفتارهای اشتباه او را ببخشید و البته از لفظ "چون شب زود آمدی اشکال ندارد" استفاده کنید.
3- مراسم شام را لذت بخش کنید. در زمان غذا خوردن و شام خوردن، به او بگوئید از این که با هم شام میخورید احساس خوبی دارید.
4- از او بخواهید شبهایی که دیرتر میآید، مسئولیت پذیر باشد و به شما خبر بدهد.
5- دیر آمدن شوهر را بهانه ای برای تحقیر، سرزنش و یا بی توجهی به او نکنید.
6- به او بفهمانید که قرار نیست کنترلش کنید و زود آمدن او به خانه، نشانه تسلط بر او نیست.
نکته: این شرایط ممکن است باعث بروز دعواهایی میان زوجین شود اما بسیار مهم است که بعد از دعوا چگونه برخورد کنید.
به خاطر داشته باشید که مهارت شما در ساختن خانهای امن و خواستنی بسیار اهمیت دارد. اما گاهی حتی استفاده از بهترین روشها نیز فایده ای ندارد، چرا که موضوع تنها مربوط به شما و خانه نمیشود. در این شرایط خودتان را سرزنش نکنید.
تنها کافی است با دریافت مشاوره روانشناسی و خانواده ریشههای مشکل را پیدا کرده و در صدد حل آن برآیید. به این صورت میتوانید از دعواهای زناشویی نیز پیشگیری کنید.
منبع : دکتر فرزاد طباطبایی
- برچسبها
- همسرداری
دیدگاه ها