علت زرد شدن گل شویدی چیست؟
گل شویدی یکی از گیاهان همیش سبز هست که در فضای باز کاشته و نگهداری می شود.
این گیاه به آسانی پرورش داده می شود زیرا به دامنه وسیعی از شرایط نور، دما و دفعات آبیاری سازگاری پیدا می کند. می تواند به راحتی تکثیر شود . بهتر است ساقه های ظریف آویز آنها با گیاهان دیگر تداخل پیدا نکند . بهترین کاربرد آنها درسبد های آویز است .
باید توجه داشت که برگ های پایینی گیاه که عمر خود را کرده اند به صورت طبیعی زرد می شوند و جای نگرانی نیست. اما اگر به یکباره برگ ها دچار زردی شدند باید علت را پیدا و گیاه را درمان کرد.
دلایل زرد شدن گیاه شویدی بسته به شرایط نگهداری متفاوت است. در ادامه به مهم ترین آن ها اشاره می شود.
آبیاری زیاد
زهکشی ضعیف خاک وخارج نشدن اب اضافی از گلدان
جمع شدن اب در زیر گلدانی
دمای پایین
کم بودن جای گلدان برای ریشه ها
نور کم ونامناسب
کمبود ازت ومواد غذایی خاک
تهویه نامناسب خاک
آفات موجود در خاک
خشکی هوا
غبارپاشی روی برگ ها
این ها از مهم ترین از علل احتمالی بروز زردی در برگهای گل شویدی می باشند.در صورتی که گیاه زیاد آبیاری شود و سطح خاک گلدان همیشه مرطوب باشد، ریشه ها امکان تنفس پیدا نمی کنند و اصطلاحا خفه می شوند. اولین علامت آسیب رسیدن به ریشه در اثر آبیاری زیاد همین زرد شدن برگهاست.
نیاز آبی گونه های زینتی در فصل پاییز و زمستان بدلیل ورود به دوره رکود و کم شدن شدت تبخیر و تعرق به 25 تا 30 درصد نیاز ایام دیگر سال می رسد.
به منظور تقویت و کوددهی شویدی، کود کامل مخصوص گیاهان آپارتمانی مانند کریستالون سبز و هر ماه یکبار استفاده از آهن استفاده شود.
در صورتی که تار عنکبوت روی برگ ها مشاهده کردیدبا سم مالاتیون به میزان 2 در هزار، سمپاشی کنید. سم پاشی را 3 بار به فاصله 7 روز تکرار کنید (پشت و روی برگ ها را کاملا به سم آغشته کنید ) و پس از اتمام روند سم پاشی از اسپری آب روزانه روی برگ ها غافل نشوید.(کنه ها از رطوبت فراری هستند).
اصول کاشت و نگهداری گیاه شویدی
این گیاه هوای مرطوب را دوست دارد و خشکی هوا موجب ریزش برگها و زرد شدن آنها میشود بنابر این برای افزایش رطوبت هوا از روش زیرگلدانی پر از سنگریزه استفاده کنید. یک عدد زیر گلدانی را پر از سنگریزه کنید و سپس انرا تا نیمه آب بریزید. گلدان گیاه را بر روی سنگریزه ها قرار دهید اما نباید انتهای گلدان با آب داخل زیر گلدانی در تماس باشد. در اثر وجود حرارت محیط آب به تدریج بخار شده و رطوبت مورد نیاز گیاه را تامین میکند.
منبع : اصله
دیدگاه ها