دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۴ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۱۱ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۵ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
تاریخ ولادت امام حسن عسکری (ع) در تقویم ۱۴۰۳ چند شنبه و چه روزی است ؟
1
زمان مطالعه: 4 دقیقه
ولادت امام حسن عسکری (ع) / ولادت امام حسن عسکری (ع) 1403 / تاریخ ولادت امام حسن عسکری (ع) / ولادت امام حسن عسکری (ع) در تقویم 1403 / تولد امام حسن عسکری (ع) 1403

ولادت امام حسن عسکری (ع) 1403 چه روزی است ؟

حضرت امام حسن عسگری (ع) به روایت مشهور در هشتم ربیع الثانی در سال 232 هجری قمری در مدینه متولد شدند.

ایشان در سال 235 ه . ق که چهارساله بودند، با پدر بزرگوارش امام هادی علیه السلام به سکونت در سامرا مجبور شد و حدود نوزده سال با پدر خویش در این شهر ساکن بود.

پس از شهادت پدر، به مدت شش سال امامت کرد و در این مدت به علت سخت گیری بیش از حد عباسیان، با تقیه بسیار رفتار می کرد و جز یاران نزدیک، کسی را برای ملاقات نمی پذیرفت.

تاریخ شمسی ولادت امام حسن عسکری (ع) در تقویم 1403

تاریخ شمسی ولادت امام حسن عسکری (ع) 1403، مصادف است با شنبه 21 مهر ماه (1403/7/21).

تاریخ میلادی ولادت امام حسن عسکری (ع) در تقویم 1403

تاریخ میلادی ولادت امام حسن عسکری (ع) 1403، مصادف است با 12 اکتبر 2024.

تاریخ قمری ولادت امام حسن عسکری (ع) در تقویم 1403

تاریخ قمری ولادت امام حسن عسکری (ع) 1403، مصادف است با 8 ربیع الثانی 1446.

خلاصه ای از زندگینامه امام حسن عسکری (ع)

القاب امام حسن عسکری (ع)

از القاب امام حسن عسکری (ع) می‌توان به هادی، نقی، زکی، رفیق و صامت اشاره کرد. عده‌ای از تاریخ نویسان لقب «خالص» را نیز برای آن حضرت ذکر کرده‌اند. همچنین یکی از القاب مشهوری که حضرات امام جواد، امام هادی و امام حسن عسکری (ع) به آن مشهور بودند، لقب «ابن الرضا» است.

در عین حال حضرت امام هادی و امام حسن عسکری (علیهماالسلام) هر دو دارای لقب «عسکری» بوده‌اند. چرا که هر دو این بزرگواران در زمان حیاتشان از طرف حکومت وقت مجبور شدند در شهر سامرا سکونت کنند. «عسکر» از جمله صفات ناشناخته برای سامرا به شمار می‌رود.

با توجه به اینکه دومین امام مسلمین حضرت امام حسن مجتبی (ع) با امام حسن عسکری (ع) در اسم «حسن» اشتراک داشتند، لذا در برخی از نقل‌ها، امام حسن عسکری را به عنوان حسن «اخیر» یاد کرده‌اند.‌

خصوصیات شخصیتی امام حسن عسکری (ع)

حضرت امام حسن عسکری (ع) در همه ویژگی‌ها و رفتارهای فردی و اجتماعی، بسیار منحصر به فرد، ممتاز و برجسته بوده و صفات ایشان در میان مسلمانان بسیار مشهور بوده است.

همچنین آن حضرت از نظر جسارت، شهامت، استقامت فکری و روانی، تسلای قلب، تهور و بی‌باکی شهرت و محبوبیت بسیار داشتند.

ایشان همواره عشق و علاقه بسیاری را به مردم ابراز داشته و در برابر آنها با بخشش و مرحمت رفتار می‌کرد.

حتی انسان‌ها در مواجهه با امام حسن عسکری (ع) متوجه عمق نگاه و رأفت وجودی‌شان شده و این انرژی مثبت در همه سلول‌های وجودشان رخنه می‌کرد. به طوری که خود را در یک حصار امن و مطمئن الهی قلمداد می‌کردند.

در مواقع سخت و بحران‌های زندگی، وجود مقدس حضرت امام حسن عسکری (ع) همچون یک حامی و پشتوانه برای مسلمانان به شمار آمده و هدایتگر و یاریگر آنها جهت پشت سر گذاشتن موانع و مشکلات زندگی بوده است.

دوران امامت امام حسن عسکری (ع)

زمانی که امام حسن عسکری (ع) تنها ۲۲ سال سن داشت، پس از به شهادت رسیدن پدر بزرگوارشان، مسئولیت امامت و ولایت مسلمین را برعهده گرفت. مدت زمان امامت ایشان تنها ۷ سال به طول انجامید.

آن حضرت در طی آن دوران، به علت فشار و سختی‌های وارد آمده از سوی حکومت، به شدت روابط شان با دیگران تحت کنترل ماموران دولت درآمده و ناچار بودند شیوه تقیه را پیش بگیرند.

شهادت امام حسن عسکری (ع)

این امام گرانقدر در تاریخ ۸ ربیع‌الاول سال ۲۶۰ هجری قمری و به دستور معتمد عباسی به شهادت رسید. البته بر سر علت و تاریخ شهادت امام حسن عسکری (ع) اختلاف نظر وجود دارد.

ایشان در زمان شهادت ۲۸ سال داشتند و در شهر سامرا در کنار مرقد پدرشان به خاک سپرده شدند. تاریخ شهادت امام حسن عسکری (ع) در تقویم شمسی سال ۱۴۰۱ برابر با روز چهارشنبه ۱۳ مهر ماه بود.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits