دلگرم
امروز: جمعه, ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ برابر با ۱۶ ذو الحجة ۱۴۴۶ قمری و ۱۳ ژوئن ۲۰۲۵ میلادی
علت قطع و وصل شدن هارد اکسترنال
زمان مطالعه: 8 دقیقه
قطع و وصل شدن مکرر هارد اکسترنال می تواند باعث خرابی و از دست رفتن داده ها شود. در این مقاله به بررسی دلایل و راهکارهای رفع این مشکل می پردازیم.

یکی از مشکلات شایع در مورد هاردهای اکسترنال، قطع و وصل شدن مکرر آنها است. این مشکل نه تنها آزاردهنده است، بلکه می تواند خطر خرابی هارد و از دست رفتن داده ها را به همراه داشته باشد. در ادامه به بررسی مهم ترین علت قطع و وصل شدن هارد اکسترنال و راهکارهای رفع آن می پردازیم.

بررسی دلیل قطع و وصل شدن هارد اکسترنال

مشکل در کابل USB

یکی از اصلی ترین دلایل قطع و وصل شدن هارد اکسترنال، وجود مشکل در کابل USB است. این کابل وظیفه انتقال اطلاعات و برق را بر عهده دارد و هرگونه قطعی یا اتصال ضعیف در آن می تواند باعث ناپایداری ارتباط شود. از علائم آن می­توان به شناسایی به صورت رندوم و قطع و وصل با تکان دادن کابل در پورت اشاره نمود.

پورت USB معیوب یا ناسازگار

گاهی مشکل از پورت USB سیستم یا پورت هارد است. برخی پورت ها ولتاژ و جریان کافی را برای هارد تأمین نمی کنند یا به دلیل کثیفی یا خرابی فیزیکی، اتصال ناپایداری دارند. بادوام­ترین پورت هاردهای اکسترنال، پورت Type A است. استحکام کابل Type C نیز قابل قبول است؛ اما با توجه به ظرافت این پورت، استحکام آن به اندازه­ی Type A نخواهد بود و به احتیاط بیشتر در حمل ونقل و اتصال کابل نیاز خواهد داشت.

برای بررسی پورت­ها در ابتدا می­توان هارد را به پورت­های مختلف سیستم وصل کرد و در صورت عدم رفع مشکل، وجود گردوغبار در داخل پورت ­ها و همچنین وجود لقی در پورت بررسی شود. برای بررسی لقی با یک ابزار باریک، غیرشکننده و نارسانا مانند ابزارهای پلاستیکی، بدون فشارآوردن، لقی پورت را بررسی و برای تمیز نمودن آن نیز از ابزار مشابه و اسپری هوای فشرده استفاده کنید. توجه کنید که به هیچ وجه با ابزار تیز، فلزی و با مایعات اقدام به این کار نکنید.

کمبود توان برق رسانی

هاردهای اکسترنال معمولاً از طریق همان کابل USB، برق مورد نیاز خود را دریافت می کنند (به جز هاردهای آداپتوری بزرگ که دارای آداپتور مجزا هستند). درصورتی که توان دریافتی کافی نباشد، هارد ممکن است به درستی کار نکند، خاموش و روشن شود و یا حتی دچار آسیب و سوختگی شود.

 

خرابی یا فرسودگی هارد

اگر هارد شما بسیار قدیمی است یا مدت زیادی به کامپیوتر متصل بوده و یا ضربه خورده، ممکن است بخش هایی از سخت افزار آن دچار مشکل شده باشند. به خصوص هاردهای مکانیکی در برابر ضربه بسیار حساس هستند. 

از علائم خرابی هارد داخلی می­توان به صدای تق تق غیرطبیعی یا اصطلاحاً هدکلیک در زمان شناسایی نشدن هارد، صدای بوق و شناسایی نشدن هارد، عملکرد بسیار کند، قطع و وصل مداوم یا زمان بسیار طولانی برای شناسایی شدن توسط سیستم اشاره نمود.

اقدامات لازم برای بررسی مشکل و پیشگیری از بروز مشکل برای دیتا عبارت اند از بررسی سلامت هارد با نرم ­افزارهای تخصصی مانند Hard Disk Sentinel و بررسی درصد سلامتی، ارورهای S.M.A.R.T و تست سکتورهای هارد (که معمولاً امری بسیار زمان­بر است)، تهیه­ی نسخه­ ی پشتیبان از اطلاعات مهم و شخصی خود روی درایوی دیگر یا در صورت امکان، فضای آنلاین ابری و در صورت نیاز مراجعه به گارانتی یا مرکز خدمات تخصصی معتبر و شناخته شده در زمینه­ی حافظه­ ها (در صورت بروز اشتباه در فرایند بازیابی توسط افراد بدون تخصص کافی، احتمال ازبین رفتن دیتا و عدم امکان ریکاوری هارد توسط مراکز دیگر نیز وجود دارد).

درایور یا نرم افزار ناسازگار

سیستم عامل برای شناسایی و مدیریت هارد، نیاز به درایورهای صحیح دارد. در برخی موارد، به روزرسانی ناقص، نصب برخی نرم افزارهای جانبی، تغییرات در سخت افزار بدون تغییر در درایورها و وجود باگ در نسخه ­ی بایوس مادربورد می تواند باعث ایجاد مشکل در ارتباط با هارد شود. بدین منظور می­توان با بررسی Device Managerدر ویندوز و نصب درایورهای شناخته نشده یا به روزرسانی درایورها، در صورت نیاز حذف درایور فعلی و نصب مجدد آن و حتی استفاده از Windows Troubleshooter برای بررسی مشکلات سخت افزاری اقدام نمود.

علت قطع و وصل شدن هارد اکسترنال

تنظیمات صرفه جویی در انرژی

ویندوز و برخی سیستم عامل ها برای صرفه جویی در مصرف انرژی، پورت های USB را بعد از مدتی غیرفعال می کنند. این ویژگی می تواند باعث قطع شدن هارد در هنگام عدم استفاده شود. البته با شروع استفاده مجدداً معمولاً هارد بعد از چند ثانیه کاملاً آماده به کار و استفاده است، اما در صورت وجود مشکل در راه ­اندازی مجدد هارد، می­توان اقدام به بررسی چند مورد نمود.

بدین منظور باید با مراجعه به Power Options > USB Settings > USB selective suspend setting و غیرفعال کردن آن از این امر جلوگیری نمود(البته این مورد در به روزرسانی های اخیر ممکن است حذف یا در تنظیمات ویندوز نمایش داده نشود). 

محل دیگر این تنظیمات در Device Manager و شاخه­ یUniversal Serial Bus Controllers روی USB Root Hub کلیک راست کرده، به تب Power Management بروید و تیک گزینه­ Allow the computer to turn off this device to save power را بردارید، در صورت عدم وجود این گزینه، روی USB Mass Storage Device کلیک راست کرده و با انتخاب Properties به تب Power Management مراجعه نموده و تیک گزینه­Allow the computer to turn off this device to save power را بردارید.

بد سکتور و خطاهای فایل سیستم

اگر پیکربندی یا نرم­افزار واسطه­ کنترلر هارد دچار خطا شده یا بدسکتورهایی در دیسک وجود داشته باشد، ممکن است سیستم در هنگام خواندن و نوشتن دچار مشکل شود و ارتباط را موقتاً قطع کند یا حتی موجب خراب شدن فایل های هارد اکسترنال شود. بدین منظور می­توان با استفاده از نرم افزارهای تخصصی بررسی هارد دیسک مانند Hard Disk Sentinel سلامت، ارورها و وجود بدسکتور در هارد را بررسی نمود.

ویروس یا بدافزار

برخی بدافزارها و ویروس ها ممکن است باعث اختلال در عملکرد سخت افزار از جمله دستگاه های USB و یا مشکلات نرم افزاری مانند تخریب، ناپدید شدن یا حذف کامل اطلاعات شوند. این مشکل ممکن است باعث شود که هارد اکسترنال به صورت موقتی ناپدید شود یا با خطا مواجه گردد. بدین منظور باید جهت حل مشکل قطع و وصل شدن هارد اکسترنال، سیستم و هارد را با استفاده از آنتی ویروس به روز جهت شناسایی و حذف بدافزارهای احتمالی بررسی نمود.

ناسازگاری فرمت هارد با سیستم عامل

بسته به نوع استفاده، هاردها با فرمت هایی مانندNTFS، exFAT یاHFS+ و با سیستم­های MBR و GPT فرمت می شوند که ممکن است با سیستم عامل یا دستگاه مورد استفاده­ی ما (مانند کنسول یا تلویزیون) ناسازگار باشند، مخصوصاً اگر هارد بین ویندوز، مک یا لینوکس جابجا شود.

برای بررسی و رفع این مشکل، ابتدا با مراجعه به Disk Management ویندوز، فرمت و نوع درایو را بررسی می­کنیم. در صورتی که از اطلاعات پشتیبان گرفته­ایم، می­توان با فرمت یا پارتیشن بندی مجدد هارد با استفاده از دیسک منجمنت ویندوز یا نرم­اف زارهای مختلف مدیریت پارتیشن بندی یا حتی نر م ­افزارهای رایگان دارای قابلیت فرمت، هارد را با فرمت سازگار با سیستم خود فرمت کنید.

آفلاین بودن هارد در فایل منیجر، داشتن پسورد با قابلیت پسوردگذاری کنترلر خود هارد، و عدم تخصیص عنوان به پارتیشن (نداشتن Drive Letter)

گاهی ممکن است هارد به صورت تصادفی یا به دلیل مشکلات نرم ­افزاری در حالت آفلاین قرار داده شده باشد و یا پارتیشن­ ها دارای عنوان نباشند. برای بررسی و رفع این مشکلات با مراجعه به Disk Management با کلیک راست روی درایو و انتخاب Online هاردی که آفلاین شده مجدداً آماده به کار خواهد شد. همچنین برای تخصیص عنوان به پارتیشن می­توان با کلیک راست روی پارتیشن و انتخاب Change Drive Letter and Paths و با استفاده از گزینه­ Add یک عنوان را به پارتیشن مد نظر اختصاص داد.

نتیجه گیری

قطع و وصل شدن هارد اکسترنال حتی بهترین هارد برای PS5 می تواند دلایل گوناگونی داشته باشد؛ از مشکلات ساده مانند خرابی کابل گرفته تا ایرادات پیچیده تر در سخت افزار یا سیستم عامل. برای یافتن علت دقیق، بهتر است به صورت مرحله به مرحله و با آزمون و خطا، عوامل مختلف را بررسی کرده و در صورت نیاز از نرم افزارهای تخصصی کمک بگیرید. اگر هارد اکسترنال شما اطلاعات مهمی دارد و دچار مشکل شده است، بهتر است قبل از دستکاری های بیشتر، از خدمات بازیابی اطلاعات یا تعمیرات حرفه ای استفاده کنید تا از آسیب بیشتر جلوگیری شود.

 

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits