دلگرم
امروز: چهارشنبه, ۱۸ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۰۵ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۰۹ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
کاربرد پیچ گوشتی چیست ؟

پیچ گوشتی چیست و چه کاربردی دارد ؟

کاربرد پیچ گوشتی چیست ؟
1
زمان مطالعه: 5 دقیقه
پیچ‌گوشتی های ساده برای چرخش از نیروی دست استفاده میکنند، دسته پیچ گوشتی های امروزی به گونه ای ساخته می شود تا در دست گرفتن را راحت تر و امکان سر خوردن را کمتر کند به علاوه باعث افزایش نیروی گشتاور نیز بشود.

پیچ گوشتی

پیچ گوشتی که جزء ابتدایی ترین ابزارهاست و میتوان گفت در تمامی مشاغل حداقل نمونه‌ای از آن به کار میرود ابزاری برای بازکردن یا بستن پیچ‌هاست.

به طور ساده دارای یک دسته و یک میله است که قسمت انتهایی میله داخل پیچ قرار میگیرد و با چرخاندن دسته توسط فرد پیچ باز یا بسته میشود.

میله باید از فلز مقاومی ساخته شده باشد تا در برابر خم شدن و پیچیدن مقاومت داشته باشد و دسته از پلاستیک، چوب یا فلز و به شکل لبه دار تا ازلیز خوردن در دست جلوگیری کند

نوک پیچ گوشتی در سر پیچ قرار می‎گیرد و با جایگیری در آن، می‎تواند پیچ را حرکت دهد.

نکته ای که باید به آن توجه کرد اینکه سر پیچ گوشتی باید متناسب با شیار پیچ انتخاب شود.

به این معنا که هر چقدر شیار پیچ، تنگ تر باشد، سر انواع ابزار پیچ گوشتی نیز باید ظریف‎تر باشد تادر شیار قرار بگیرد.

استفاده نادرست از پیچگوشتی نه تنها می‎تواند منجر به بروز حادثه شود بلکه منجر به از بین رفتن ابزار و حتی پیچ نیز می‎گردد.

انواع پیچ گوشتی و کاربرد آنها

  • پیچ گوشتی تخت کابینتی

برای مواردی مناسب است که پیچ گوشتی باید داخل سوراخی بشود که ابعاد آن فقط به اندازه پیچ است و نه بزرگ‌تر و پیچ گوشتی‌هایی معمولی چون صاف نیستند داخل آن نمیشوند یا لبه‌های آن را میخراشند.

  • پیچ گوشتی چهار سو

امکان کنترل بیشتری روی پیچ میدهد و امکان سر خوردن پیچ گوشتی را داخل پیچ کمتر میکند.

  • پیچ گوشتی همه کاره

این نوع از یک دسته و یک میله بدون سری ساخته شده، به طور جداگانه در این وسیله انواع سری‌های مختلف برای پیچ‌های گوناگون تعبیه شده تا بتوان با یک پیچ گوشتی همه انواع پیچ‌ها را باز و بسته کرد.

این وسیله کمک میکند تا لازم نباشد برای کار با پیچ‌ها، مجبور به حمل مجموعه‌ای از پیچ گوشتی‌های مختلف باشید و تنها با یک پیچ گوشتی کار خود را انجام بدهید.

  • پیچ گوشتی جغجغه ای

این مدل از یک چرخ جغجغه‌ای استفاده میکند که امکان چرخش پیچ فقط در یک جهت را فراهم میکند، یعنی پیچ گوشتی با چرخیدن در یک جهت پیچ را سفت یا شل میکند ولی چرخاندن در جهت مقابل هیچ تاثیری نخواهد داشت.

بنابراین فرد بدون جابه جا کردن دست خود میتواند با پیچ‌ها کار کند.

میدانیم وقتی با این وسیله پیچی را میچرخانیم بعد از چند لحظه مچ دست میچرخد و فرد را مجبور میکند پیچ گوشتی را خارج کند سپس با تنظیم زاویه مناسب مچ مجدد نوک آن را وارد پیچ کند.

مزیت این وسیله در این است که بعد از پیچاندن پیچ گوشتی با دست فرد لازم نیست آن را از پیچ خارج کند و دوباره با مناسب شدن زاویه دست خود وارد پیچ کند و فقط کافیست تا دسته را در جهت خلاص حرکت بدهد تا به زاویه مناسب برسد.

معمولا این نوع از پیچ‌گوشتی با سری های قابل تعویض ارائه میشود.

  • پیچ گوشتی 90 درجه

این نوع که در دو مدل پیچ گوشتی جغجغه‌ای و معمولی ساخته میشود این امکان را فراهم میکند تا در جاهایی که فضای کافی برای استفاده از پیچ گوشتی به طور مستقیم وجود ندارد (مانند فضای بین دو کمد) امکان بستن یا باز کردن پیچ ایجاد شود.

  • پیچ گوشتی دسته T

دسته این مدل باعث میشود نیروی گشتاور بیشتری به پیچ وارد بشود در نتیجه پیچ راحت تر باز و بسته خواهد شد.

همچنین چون دسته بزرگتری دارند راحت‌تر میتوان به آن‌ها فشار وارد کرد تا در مراحل اولیه بستن پیچ، به راحتی از محل خارج نشود. این وسیله در مدل‌های معمولی و جغجغه‌ای ساخته میشود.

  • پیچ گوشتی ساعتی

این مدل برای کار‌های ظریف با پیچ‌های ریز ساخته شده. معمولا بخش انتهایی آن‌ها جدای از بدنه میچرخد.

از آن جایی که این پیچ گوشتی‌ها ابعاد کوچکی دارند و امکان نگه داشتن شان به راحتی وجود ندارد چرخش مجزای قسمت انتهایی باعث میشود تا در حالی که این قسمت در کف دست قرار گرفته خود پیچ گوشتی بین انگشتان چرخانده بشود.

  • پیچ گوشتی چکش خور

در قسمت انتهایی این وسیله یک قطعه آهنی تخت دیده میشود که مستقیما و به صورت یک پارچه به خود میله پیچ گوشتی متصل است.

این قابلیت فلز یکپارچه باعث میشود بتوان با وارد کردن ضربه چکش به انتهای آن از آن برای ضربه زدن (چیزی مانند قلم بنایی) استفاده کرد.

  • پیچ گوشتی تقویت پذیر

این مدل کاملا شبیه مدل های معمولی است با این تفاوت که انتهای دسته یک قسمت مهره شکل قرار دارد.

میتوان آچار را دور این قسمت قرار داد و پیچ‌هایی که نیاز به سفت شدن بیشتر دارند یا پیچ‌هایی که به شدت سفت شده و به راحتی باز نمیشوند را با افزایش گشتاور توسط آچار راحت‌تر باز و بسته نمود.

  • پیچ گوشتی عایق

برای زمانی که فعالیتی نزدیک یا مربوط به جریان برق انجام میشود از ابزار‌های عایق استفاده میشود.

این وسایل که معمولا برای کار با جریان‌های تا ۱۰۰۰ ولت هم مناسب هستند علاوه بر دسته که از جنسی عایق ساخته شده میله اصلی نیز دارای روکش عایق است تا امکان برق گرفتگی برای فرد وجود نداشته باشد.

بیشتر بخوانید:

لیست قیمت انواع پیچ گوشتی در بازار

لیست قیمت انواع پیچ گوشتی برقی در بازار



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits