دلگرم
امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۱۲ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۵ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
چه کسی ساندویچ را اختراع کرد؟
21
زمان مطالعه: 5 دقیقه
ساندویچ یک نوع غذای خوشمزه ست که کمتر کسی پیدا می شود به خوردن آن علاقه نداشته باشد. با ما در مجله دلگرم همراه شوید تا در مورد تاریخچه ساندویچ بیشتر بدانیم .

ساندویچ چیست و چگونه اختراع شد؟

ساندویچ (Sandwich) نوعی غذاست که شکل ساده آن از سبزیجات، برشهای گوشت، پنیر یا سایر مواد غذایی در لابلای دو برش نان، تهیه می‌شود.

این نوع خوراک، در قرن ۱۸ میلادی به خاطر «جان مونتاگو، ارل چهارم ساندویچ»، به این نام درآمد. برای مونتاگو در هنگام قمار برشهای نان و گوشت آورده می‌شد تا او ضمن قمار بازی کردن بتواند غذا هم بخورد.

بزودی خوردن ساندویچ در تمام قاره اروپا همه‌گیر شد و نام آن به زبان فرانسه هم راه یافت، از آن هنگام ساندویچ، به دلیل سادگی در تهیه کردن، قابلیت همراه بردن با خود و تنوع بسیار آن، تقریباً به همه دستورهای غذایی در کشورهای غربی راه یافت.

انواع گوناگونی از ساندویچ‌ها در کشورهای مختلف وجود دارند به‌طوری‌که در قالب سرد و گرم و از انواع مختلف نان که لابلای آن مواد غذایی از قبیل: ژامبون، مرغ، تخم‌مرغ، ماهی، گوجه‌فرنگی، خیار، کاهو و غیره گذارده باشند، تشکیل می‌شوند. همبرگر به عنوان یک ساندویچ فوری و گرم یکی از غذاهای اصلی مردم آمریکا محسوب می‌شود.

تاریخچه اختراع ساندویچ

ساندویچ 250 سال پیش اختراع شد: قدیمی‌ترین سابقه مکتوبی که از ساندویچ وجود دارد به سال ۱۷۶۲ برمی‌گردد و حالا شهر ساندویچ در ایالت کنت بریتانیا سرگرم جشن گرفتن دویست و پنجاه سالگی این غذا است.

اخیرا در خبرها آمده بود که قرار است به مناسبت ۲۵۰ سالگی ابداع، اختراع ساندویچ یا ساخته شدن اتفاقی ساندویچ که حالا دیگر یکی از مشهورترین اشکالی خوراکی در جهان است، جشنی در شهری به همین نامه در ایالت کنت بریتانیا برگزار شود.

شاید برای خیلی از ماها این سوال پیش آمده باشد که چه کسی ساندویچ را اختراع کرد و سابقه آن به چه زمانی باز می گردد.

مخترع ساندیج چه کسی بود؟

مخترع ساندیج چه کسی بود؟

کلمه sandwich در واقع فردی است که در شهری انگلیسی بیش از دو قرن پیش زندگی می کرد و ابداع ساندویچ در آن به میانه قرن هجدهم میلادی بر می گردد.

زمانی که یکی از اشراف زاده های این خانواده به نام ارل چهارم ساندویچ که علاقه مفرطی به بازی قمار داشت و بخش عمده ای از وقتش در پای میز قمار می گذشت به متصدی مربوط دستور داد که غذای او را که گوشت بوده است در میان تکه نانی قرار داده و به دست او بدهد تا مجبور نباشد برای خوردن غذایش از میز بازی منفصل شود.

از آن زمان حدود ۲۵۰ سال می گذرد و حالا ساندویچ به عنوان یک شکل از خوراکی های بشری از مرز های کشور انگلیس فراتر رفته و در تمام نقاط دنیا شناخته شده است و هزاران و میلیون ها واحد فروش اغذیه در دنیا به ارائه این شکل از خوراکی با دستور تهیه بسیار گوناگون به مردم می پردازند.

درباره تاریخچه ساندویچ (Sandwich) باید گفت که وقتی جان مونتاگیو، ارل چهارم شهر ساندویچ، ۲۵۰ سال پیش دستور داد گوشت را برایش میان دو تکه نان بگذارند احتمالا فکرش را نمی‌کرد که آنچه خواسته به غذایی عالم گیر بدل شود.

آن طور که انجمن ساندویچ بریتانیا نقل می‌کند بعد از این که ارل درخواست کرد غذا را به ترتیبی برایش بیاورند که بتواند ضمن خوردن به بازی ورق خود هم ادامه دهد، پس از آن دوستانش هم خواسته‌اند “غذایی مثل ساندویچ بگیرند” و به مرور زمان «غذایی مثل ساندویچ» به خود «ساندویچ» خلاصه شد و اسم این شکل از خوراکی تلقی گردید.

استیو لاسلت یکی از برگزارکنندگان جشن ساندویچ می‌گوید: “ارل چهارم ساندویچ شخصیت عجیبی داشت. بالاترین مقام نیروی دریایی بود، با این حال بازیگوشی می‌کرد و خیلی اوقات شب‌ها بیدار می‌ماند و ورق بازی می‌کرد”. ارل ساندویچ در دورانی که صرف غذا “با کارد و چنگال مطابق آداب الزامی به شمار می‌رفت” با دست‌هایش غذا می‌خورد.

اهمیت این سنت شکنی در این بود که در آن دوران غذا خوردن به سبک فرانسوی انجام می‌گرفت و بریدن قطعات غذا تشریفات پر زحمت و ظریفی بود که قشونی از مستخدمین را برای کمک می‌طلبید.

در چنین وضعیتی ساندویچ از شدت غیررسمی بودن شوک ایجاد می‌کرد. ارل چهارم خیلی دل و جرات داشت که با توجه به پیشینه و جایگاهش به چنان ترتیبی غذا می‌خورد.

یکی از صاحب نظران این حوزه به نام آقای بومپاس می‌گوید عجیب است اگر بگوییم پیش از ارل ساندویچ فرد دیگری چنان غذایی نمی‌خورده است. قاعدتا دیگرانی هم گوشت را لای نان می‌گذاشته‌اند، اما به فکرشان نرسیده بوده در باره آن چیزی بنویسند.

مندی ویلکینز، از برگزارکنندگان جشنواره ساندویچ می‌گوید: ساندویچ، غذای جهان امروز است و شهر ما، ساندویچ، شهری است کوچک و پر از بناهای قرون وسطایی. احساس غریبی است که اسم چنین غذای مهمی از روی شهر ما برداشته شده است”.

جان مونتاگیو، ارل یازدهم ساندویچ، که همنام جدش است، می‌گوید: “جد من فکرش را نمی‌کرد که ابتکار کوچکش یک صنعت چندین میلیاردی راه بیندازد که صدها هزار نفر در آن مشغول کارند”.

بیشتر بخوانید:

اولین سکه ها چه زمانی ساخته شدند ؟

آشنایی با تاریخچه تابلو فرش ایرانی و معرفی آن

پدر باستان شناسی ایران کیست ؟



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.5 از 5 (21 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits