دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ برابر با ۰۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
نحوه مصرف، تداخل دارویی و عوارض جانبی داروی کوازپام (Quazepam)
3
زمان مطالعه: 7 دقیقه
داروی کوازپام (Quazepam ) جز خانواده بنزودیازپین ها است. مکانیسم اثر این دارو از طریق اعمال تأثیر بر روی موادی است که غالباً در افرادی که اضطراب دارند، به صورت نامتعادل و ناپایدار است.

داروی کوازپام در چه مواردی مصرف میشود ؟

کوازپام (Quazepam) برای درمان علائم بی خوابی، مانند کمک به خوابیدن و یا خواب ماندن استفاده می‌شود.

اگر فرد مصرف کننده این دارو دارای اختلال آپنه خواب یا اختلال تنفسی مزمن باشد، نباید از این دارو استفاده کند و یا اینکه باید از دارویی جایگزین برای آن استفاده کند. باتوجه به اثرات جانبی و سمیت و متعاقب آن مسمومیتی که مصرف همزمان الکل و نوشیدنی‌های الکلی و این دارو به همراه خواهد داشت، از این رو لازم است که فرد مصرف کننده در هنگام مصرف این دارو و همچنین تا چند روز بعد از مصرف این دارو، از نوشیدن الکل و نوشیدنی‌های الکلی اجتناب شود.

یکی از مشکلاتی که مصرف داروی کوازپام برای فرد مصرف می‌تواند به همراه داشته باشد، فراموشی رویدادهای روتین روزانه است.

برخی از افرادی که به طور مستمر استفاده از این دارو را در دستور کار خود دارند، در فعالیت‌هایی روزانه نظیر رانندگی، تغذیه، پیاده روی، تماس تلفنی یا بی قراری رابطه جنسی بعد از انجام آن فعالیت، چیزی از آن به خاطر دارند و همین امر می‌تواندباعث ایجاد مشکلات عدیده و حتی اختلال در انجام کارهای روزانه و اداری شود. از این رو اطلاع از اینگونه عوارض و در ضرورت انتخاب راه‌های جایگزین یکی از موارد ضروری است.

اگر شما نشانه هایی از یک واکنش آلرژیک به این دارو مانند : راش پوستی یا کهیر ( با یا بدون تب یا درد مفاصل ) ؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو ، را مشاهده کردید، مصرف این دارو را قطع کرده با پزشک معالج خود تماس بگیرید.

روش مصرف داروی کوازپام

داروی کوازپام را دقیقاً همانطور که توسط پزشک شما تجویز می‌شود، مصرف کنید. راهنمایی‌های بر روی برچسب نسخه خود را خوانده و براساس آن عمل کنید. پزشک شما ممکن است گاهی اوقات دوز داروی شما را برای اطمینان برای گرفتن بهترین نتایج، تغییر دهید.

این دارو را در مقادیر بزرگتر و یا کوچکتر از مقادیر توصیه شده مصرف نکنید. وقتی اولین بار این دارو را مصرف می‌شود، ممکن است مصرف آن به صورت نصف باشد و سپس دوز مصرفی افزایش ( و یا کاهش) یابد.

در صورتی که به نظر می‌رسد استفاده از این دارو در درمان بی خوابی و استمرار خواب مفید نیز است، به پزشک خود اطلاع دهید. لازم به ذکر است که این دارو برای درمان اختلال بی خوابی به صورت کوتاه مدت است.

از آنجا که ممکن است سریعاً بعد از مصرف این دارو به خواب فرو روید، پس زمانی این دارو را مصرف کنید که فرصت کافی برای استراحت و خواب دارید. از این رو از مصرف این دارو هم زمان با فعالیت‌هایی که نیاز به تمرکز و هوشیاری دارند (مانند رانندگی، بالا رفتن از سطوح و...) بپرهیزید.

این دارو را همراه با غذا و یا درست بعد از میل کردن غذا، مصرف نکنید. پیگیری میزان مصرف دارو از هر بطری جدید باشید.

این دارو به علت ایجاد عادت، سو مصرف و حتی عوارض شدیدی مانند مرگ در فرد مصرف کننده دارویی است که ممکن است مورد سوءاستفاده قرار گیرد و باید بدانید که آیا کسی دارو یا دارو شما را به طور نامناسبی یا بدون تجویز پزشک مصرف می‌کند یا نه.

داروی کوازپام

عوارض جانبی داروی کوازپام

با توجه به اینکه مصرف این دارو ممکن است باعث واکنش آلرژیک شدیدی در فرد مصرف کننده شود، از این رو اگر شما نشانه هایی از یک واکنش آلرژیک به این دارو مانند : راش پوستی یا کهیر ( با یا بدون تب یا درد مفاصل ) ؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو ، را مشاهده کردید، با اورژانس پزشکی تماس بگیرید.

اگر عوارض جانبی نظیر موارد زیر را مشاهده کردید به پزشک خود اطلاع دهید :

  • سردرگمی و گیجی، تحریک پذیری و آشفتگی، خشم؛
  • رفتار غیر معمول (کاهش خویشتنداری، بروز بیش از حد طبیعی احساسات)؛
  • توهم (دیدن یا شنیدن چیزهایی که واقعی نبوده و وجود ندارند)؛
  • افکار یا اقدام به خودکشی؛
  • افسردگی شدید؛
  • ایجاد مشکلاتی در حافظه؛ یا
  • بدتر شدن بی خوابی.

عوارض جانبی شایع این دارو شامل موارد زیر است:

  • خواب آلودگی در طول روز (و یا در طول زمانی که شما به طور معمول خواب نیستید)؛
  • سردرد، سرگیجه؛
  • خشکی دهان؛
  • مشکلات معده یا
  • احساس خستگی شدید.

این یک لیست کامل از عوارض جانبی داروی پریمیدون نیست و موارد دیگری ممکن است رخ دهد. برای توصیه‌های پزشکی در مورد عوارض جانبی با پزشک خود تماس بگیرید. در صورت مشاهده عوارض جانبی به FDA این موارد را گزارش کنید.

تداخل دارویی داروی کوازپام (Quazepam)

با توجه به نیمه عمر این دارو پس از مصرف و این حقیقت که درصد کمی از این داروی مصرفی می‌تواند تا چند روز پس ازپایان درمان در بدن فرد تحت درمان وجود داشته باشد و همچنین با توجه به این نکته که سایر داروهایی که در آن زمان استفاده می‌کنید ممکن است باعث ایجاد تداخلات دارویی شوند، لازم است که از مصرف همزمان این داروها پرهیز و تا چند روز پس از درمان این دارو بدون تجویز پزشک اقدام به مصرف دارو نکنید و یا در صورت اضطرار در زمینه با پزشک معالج خود مشورت کنید.

از آنجا که استفاده از داروی کوازپام با داروهایی که تاثیر خواب آوری و یا کند کردن تنفس را دارد، می‌تواند باعث تشدید این اثر شود لذا در صورتی که از قرص خواب آور، داروی شل کننده ی ماهیچه ها، یا داروهای مخصوص اضطراب و افسردگی و تشنج استفاده می‌کنید، قبل از مصرف این دارو ، حتما با پزشک خود در این باره مشورت نمایید.

بسیاری از داروهای دیگر می‌تواند با داروی کوازپام تداخل ایجاد کنند. به دکتر خود در مورد مصرف هر دارویی اعم از داروهای تجویزی، بدون نسخه، ویتامین‌ها، مواد معدنی، داروهای گیاهی، و داروهای تجویز شده توسط پزشکان دیگر، اطلاع دهید. بدون اطلاع به پزشک خود شروع به استفاده از یک داروی جدید نکنید.

داروی کوازپام

نکاتی که باید قبل از استفاده از این دارو بدانید

اگر فرد مصرف کننده به این دارو آلرژی داشته باشد و یا موارد زیر را داشته باشد، نباید از این دارو استفاده کند:

  • آپنه خواب (به معنی توقف تنفس در طول خواب است) یا وجود یک اختلال تنفسی مزمن؛
  • آلرژی به داروهای خواب آور یا سایر داروهای موسوم به خانواده بنزودیازپین ها (مانند آلپرازولام، دیازپام، لورازپام، میدازولام، آتیان، والیوم، ترنسن، آستین، زاناکس و ...).

در این موارد برای اینکه مطمئن شوید، مصرف این دارو برای شما ایمن است و خطری در پی ندارد، با پزشک مشورت کنید:

  1. مشکلات تنفسی؛
  2. سابقه ابتلای به افسردگی، بیماری روحی، افکار مربوط به خودکشی یا اقدام به خودکشی؛
  3. سابقه اعتیاد به مواد مخدر یا الکل و یا نوشیدنی‌های الکلی؛
  4. ابتلا به بیماری‌های کبدی یا کلیوی؛ یا
  5. اگر از داروهای اپیوئیدی استفاده می‌کنید.

مشخص نیست که کوازپام (Quazepam) به یک جنین آسیب برساند یا نه . اگر باردار یا در حین درمان، باردار شدید، به پزشک خود اطلاع دهید. مصرف داروی کوازپام در دوران بارداری در کودک به دنیا آمده ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی نظیر پیدایش علائم محرومیت در او شود.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.3 از 5 (3 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits