دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۰ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۰۷ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۰ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
6 راه برای برخورد با افراد قدرنشناس در زندگی
3
زمان مطالعه: 9 دقیقه
یادگیری نحوه برخورد با افراد قدرنشناس مهارتی است که ارزش یادگیری را دارد زیرا می تواند از آرامش درونی شما محافظت کند.

چگونه با افراد قدرنشناس کنار بیاییم؟

متأسفانه، همه ما با افرادی مواجه می شویم که بدون هیچ قصدی برای ابراز قدردانی از شما همیشه درخواست هایی دارند و این باعث ایجاد حس کینه و عصبانیت نسبت به آن شخص می شود که می تواند به رفاه درونی شما آسیب برساند.

چرا قدردانی اهمیت دارد؟

من بارها در طول زندگی با خود فکر کرده ام وقتی کسی قدردانی نمی کند فقط باید "بر او غلبه کنم". اما روش "غلبه بر او" بهترین راه برای برخورد با افراد قدرنشناس نیست و به این دلیل است که باید «متشکرم» و سایر کلمات قدرشناسانه را بشنویم تا احساس ارتباط با آن شخص را پیدا کنیم.

مطالعه‌ای در سال 2010 نشان داد وقتی دیگران نسبت به ما قدردان هستند، احساس قوی‌تری از جامعه می گیرند و همچنین احساس بهتری به او پیدا خواهیم کرد و این به نوبه خود روابط را تقویت می کند.

پس منطقی است نتیجه بگیریم که بدون عنصر جادویی قدردانی، احساس تلخی می کنیم و از ارتباط خود با آن شخص فاصله می گیریم.

یادم می آید در دانشگاه دوستی داشتم که ماشین نداشت و با کمال میل همه جا سوارش می کردم. در ابتدا از انجام این کار خوشحال بودم اما به سرعت از محبت من استفاده شد زیرا آن دوست ساعت 2 بامداد نیز با من تماس گرفت و وقتی رفتم و او را برای انجام کارش همراهی کردم هرگز تشکر نکرد.

خشم من ماه ها از درون من را می خورد زیرا قبلاً تصور می کردم ارتباطی صمیمانه و صادقانه میان ما وجود دارد. وقتی بالاخره چیزی گفتم، از من ناراحت شد و دوستی ما در نهایت به پایان رسید.

برخورد با افراد قدر نشناس

گاهی اوقات، قدردانی به معنای واقعی کلمه چیزی است که می تواند یک رابطه را ایجاد یا خراب کند.

نقش قدردانی در روابط

روابط سالم هم شامل دادن و هم گرفتن است. هنگامی که هر دو طرف از کمک های طرف مقابل ابراز قدردانی می کنند، شادی و رضایت متقابل تجربه خواهد شد.

این تحقیق نشان می‌دهد که قدردانی به ما کمک می‌کند روابط خود را با دیگران توسعه دهیم و حفظ کنیم.
من می توانم در بسیاری از موارد در زندگی خود به این موضوع اشاره کنم و افراد قدرنشناس را به یاد بیاورم.

«زمانی که در مقطع کارشناسی ارشد بودم، یکی از همکلاسی هایم به من پیشنهاد کرد که یادداشت ها و الگوهای مطالعه اش را با من به اشتراک بگذارد. این عمل محبت آمیز باعث شد تا ما یک دوستی عمیق ایجاد کنیم و او هنوز هم یکی از بهترین دوستان من تا به امروز است.»

اگر در یک رابطه قدردانی وجود نداشته باشد، در این صورت کسی احساس امیدواری و قدردانی نمی کند. این روابط به ندرت می تواند طولانی مدت باشد، زیرا یک طرف به محض اینکه آن شخص به نقطه شکست خود برسد، در طرف دیگر منفجر می شود.

در حالی که نمی توانید شخصاً رفتار شخص دیگری را کنترل کنید، یادگیری نحوه برخورد با افراد قدرنشناس و پاسخ دادن به آنها می تواند به شما کمک کند تا تصمیم بگیرید که رابطه را اصلاح یا ترک کنید.

6 روش برای برخورد با افراد قدرنشناس

من به عنوان یک سرباز همکار در سنگر برخورد با افراد قدرنشناس، چند نکته مفید را یاد گرفتم که مطمئنم می تواند به شما کمک کند که به افراد قدرنشناس با مهربانی پاسخ دهید.

1. شناسایی کنید که دقیقاً چه چیزی شما را آزار می دهد

اول از همه، مهم است که بفهمید چرا فقدان قدردانی باعث ایجاد واکنش در شما می شود.

چیزهایی که شما را تحریک می کنند اغلب آینه ای برای مشکلات هستند. بله این جمله دقیقاً به من تلنگر زد و متوجه واقعیت آن شدم.

گاهی اوقات ناامیدی ما از عدم قدردانی نشان می دهد که ما از خودمان آنطور که باید قدردانی نمی کنیم. یا در برخی موارد، نشانه‌ای است که می‌خواهیم رفتار یا احساس طرف مقابل را در یک موقعیت کنترل کنیم، حتی اگر چیزهایی وجود دارد که نمی‌توانیم آنها را کنترل کنیم.

بنابراین قبل از اینکه برابر آن واکنش غم‌انگیز تسلیم شوید و بخواهید به آن شخص بگویید چقدر بی‌ادب و قدرنشناس است، یک قدم به عقب بردارید. این سوال سخت را از خود بپرسید که چرا رفتار آنها باعث ایجاد چنین پاسخ قوی در شما شده است.

زیرا گاهی اوقات، چیزی که در نهایت کشف می‌کنید این است که برای مقابله با افراد قدرنشناس ، ابتدا باید با محرک‌های شخصی و مسائل ریشه‌ای خود مقابله کنید.

2. علناً در مورد احساسات خود صحبت کنید

گاهی اوقات طرف مقابل حتی نمی داند که سپاسگزار نیست. می دانم که دیوانه کننده به نظر می رسد، اما حقیقت دارد. به همین دلیل است که نمی توانید از دیگران انتظار داشته باشید که ذهن شما را بخوانند و باید آشکارا ارتباط برقرار کنید.

«یادم می‌آید روزهای جمعه کلوچه می‌پختم تا سرکار بیاورم و با همکارانم بخوریم. همیشه این یک همکار خاص بود که هیچ وقت تشکر نمی کرد و این کار او از درون من را می خورد.یک روز بالاخره چیزی به او گفتم که از عدم قدردانی ناراحت شدم. همانطور که معلوم شد، همکار متوجه نشد که من خودم کلوچه ها را پختم و فکر می کرد شرکت آنها را هر جمعه می آورد.»

برخورد با افراد قدرنشناس

تنها کاری که لازم بود باید کمی ارتباط برقرار می کردم تا ناامیدی ام برطرف شود. به طور منطقی، من به دلیل عصبانیت زیاد نسبت به او در حالی که او حتی نمی دانست چه دلیلی دارد، احساس احمقانه ای می کردم.

3. سعی کنید واقعاً خود را به جای افراد قدرنشناس بگذارید

می دانم که قبلاً این توصیه را شنیده اید. اما در بسیاری از موارد، کمی دلسوزی و تغییر دیدگاه می‌تواند به شما کمک کند تا بهتر بفهمید که چرا شخصی بدون احساس قدردانی پاسخ می‌دهد.

«یک روز در کلینیک بیماری داشتم که به طرز وحشتناکی با همه کارکنان ما بداخلاقی می کرد. مهم نیست که چه کاری انجام داده بودید تا به او کمک کنید احساس بهتری داشته باشد، او با همه بدخلق بود.تا زمانی که وارد گفتگوی عمیق‌تری با او شدم و فهمیدم که درد فقط به او اجازه می‌دهد حداکثر دو ساعت در شب بخوابد، متوجه شدم که نگرش او از کجا نشأت می‌گیرد.»

نمی گویم که فهمیدن این مشکل رفتار او را کاملا توجیه می‌کند، اما به من کمک کرد تا با این فرد قدرنشناس همدلی بیشتری داشته باشم و به ما اجازه داد تا رابطه مؤثرتری بین بیمار و پزشک به وجود آوریم.

4. قبل از بله گفتن دو بار فکر کنید

اگر کسی علیرغم ارتباط آشکار در مورد نیازهایتان و ناامیدی از رفتارش قدرنشناس باقی بماند، ممکن است مجبور شوید در گفتن بله برای کمک به او تجدید نظر کنید.

«یکی از اعضای خانواده من هست که خیلی دوستش دارم. و از انتظار دارد اغلب از کودک او مراقبت کنم و در حالی که من به نگهداری از کودک اهمیتی نمی‌دهم و در روز زمان خالی مشخصی دارم.همیشه هر کاری را که انجام می‌دادم، حتی اگر آخرین لحظه بود، کنار می‌گذاشتم و به نگهداری از کودک او بله می‌گفتم. اما من را ناامید کرد چرا که هیچ زمان از خودگذشتگی های من را درک نکرد.سعی کردم آشکارا درباره قدرنشناسی او صحبت کنم.»

بنابراین یاد گرفته ام که گاهی باید نه بگویم و اگر تصمیم "بله" گفتن بود ، می‌دانم که وقتی با قدردانی این عضو خانواده برای کمک به او مواجه نمی‌شوم، نمی‌توانم ناامید باشم. چون اگر با این توقع وارد شوم، حتماً بدتر خواهد شد.

5. روی آنچه می توانید کنترل کنید تمرکز داشته باشید

حقیقت این است که فقط در پایان روز می‌توانید نگرش و رفتار خود را کنترل کنید. شاید افراد قدرنشناس را هیچ زمانی نتوانید تغییر دهید.

اما به جای اینکه اجازه دهید قدردانی نکردن آن شخص روز شما را خراب کند، می توانید انتخاب کنید که در حالت شادی و سپاسگزاری باقی بمانید. اگر تصمیم گرفتید که اجازه دهید نگرش و رفتار افراد قدرنشناس بر احساس شما تأثیر منفی بگذارد، این انتخاب شماست.

دوری از افراد قدرنشناس

بنابراین وقتی می‌توانم احساس کنم خونم شروع به جوشیدن در هنگام تعامل با کسی می‌کند که کاملاً بی‌ادب و قدرنشناس است، به خودم یادآوری می‌کنم که آرامش درونی و احساس قدرت شخصی‌ام را با اجازه دادن به او برای دیکته کردن احساساتم کنار می‌گذارم.

سعی می‌کنم افراد قدرنشناس را یک قدم جلوتر ببرم و از آنها به‌عنوان انگیزه‌ای برای ابراز قدردانی بیشتر از همه کسانی که بعدا با آنها مواجه می شوم،استفاده کنم. زیرا این نوع تعاملات به من یادآوری می‌کند که داشتن رفتار صحیح چقدر اهمیت دارد.

6. روابط سمی را حذف یا محدود کنید

اکنون می‌دانم قطع رابطه همیشه و با همه قابل قبول نیست، اما در برخی موارد، این واقعاً سالم‌ترین گزینه برای شما است.
اگر آشکارا بگویید که چگونه عدم قدردانی آن شخص بر رابطه شما تأثیر می گذارد و اگر رفتار افراد قدرنشناس تغییر نکرد، باید تصمیم بگیرید که این رابطه را واقعا می خواهید یا نه.

زیرا همانطور که گفتیم، برخی افراد تغییر نخواهند کرد و این انتخاب آنهاست.
اما این بار نیز چیزی که می توانید کنترل کنید نگرش و رفتارتان است. گاهی اوقات ساده‌ترین راه برای اطمینان از اینکه در گودال منفی ناسپاسی و ناامیدی مستمر قرار نمی‌گیرید این است که یا رابطه خود را با آن شخص محدود کنید یا اصلاً وارد رابطه نشوید.

وقتی از رفتار کسی ناامید شدید، توصیه نمی‌کنم فوراً این تصمیم را بگیرید. زمانی را برای فکر کردن در نظر بگیرید که آیا محدود کردن یا حذف رابطه واقعاً تصمیم درستی برای شماست. اگر همچنان می‌توانید پس از آرام کردن احساسات خود در رابطه با موقعیت، بگویید که باید رابطه را محدود یا حذف کنید، مطمئن باشید که این فقط یک واکنش عاطفی درونی نبوده که ناشی از ناامیدی باشد.

منبع : اقتصاد آنلاین



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.3 از 5 (3 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits