نحوه ساخت افکت انعکاس آب در تصویر با فتوشاپ
این مقاله از دلگرم، آموزشی است در مورد ساختن افکت انعکاس آب در تصاویر با استفاده از نرم افزار فتوشاپ. عموما این پروژه با استفاده از Flip Vertical در قسمت Transform و استفاده از فیلتر Gaussian Blur و Ripple عملی می گردد.
همچنین لازم است که از نحوه کابرد لایه ماسک و Gradient Tool آگاه باشید. ولی قسمت اصلی ماجرا با اضافه کردن بافت با استفاده از یک displacement map و فیلتر Displce رقم خواهد خورد که جلوه ایی کاملا طبیعی به انعکاس آب خواهد داد.
ساختن تصویر انعکاس آب در فتوشاپ ( water reflection-mirror images ) یکی از چشم نوازترین و خلاقانه ترین تکنیک ها در ویرایش عکس و طراحی گرافیک است. چه یک عکاس باشید، چه هنرمند دیجیتال یا حتی یک تولیدکننده محتوا برای شبکه های اجتماعی، یادگیری شبیه سازی انعکاس واقعی آب می تواند آثار شما را چندین پله ارتقا دهد.
در این مقاله، با نکات حرفه ای و کاربردهای خلاقانه برای ساخت افکت انعکاس آب در فتوشاپ آشنا می شوید. پس از مطالعه، می توانید تصاویر معمولی خود را به عکس هایی با انعکاس های واقعی آب تبدیل کنید.

تصویر آینه ای انعکاس آب چیست؟
در این افکت، سوژه یا منظره به گونه ای ویرایش می شود که گویی روی سطح آب بازتاب پیدا کرده است. مانند منظره کوه، درخت یا ساختمان که روی سطح دریاچه یا برکه منعکس شده است. در فتوشاپ می توان این افکت را حتی در تصاویری که در آن ها اصلاً آبی وجود ندارد، بازسازی کرد. این تکنیک در زمینه های تقویت عکس های منظره و آثار هنری سوررئال یا فانتزی کاربرد دارد.
چرا از فتوشاپ برای افکت انعکاس آب استفاده کنیم؟
در حالی که برخی اپلیکیشن ها فیلترهایی برای این کار ارائه می دهند، اما فتوشاپ کنترل کاملی به شما می دهد. در فتوشاپ می توانید شدت Blur ، موج دار شدن، نور و، رنگ، و میزان شفافیت انعکاس را دقیقاً تنظیم کنید. با کمی تمرین، ایجاد افکت آینه ای انعکاس آب در فتوشاپ ( Photoshop reflection effect ) به یک مهارت حرفه ای تبدیل می شود.
آموزش گام به گام: ساخت افکت آینه ای انعکاس آب در فتوشاپ
انتخاب تصویر مناسب
از عکسی با کیفیت بالا استفاده کنید که در بخش پایینی آن فضای کافی برای ایجاد انعکاس وجود داشته باشد. تصاویر منظره با افق، درخت، کوه یا ساختمان مناسب ترین گزینه ها هستند.
کپی کردن سوژه اصلی
۱_ تصویر را در فتوشاپ باز کنید.
۲_ با ابزار Rectangular Marquee Tool بخش موردنظر را انتخاب کنید.
۳_ با زدن Ctrl + J بخش انتخاب شده را در یک لایه جدید کپی کنید.
وارونه کردن لایه کپی شده
لایه کپی شده را انتخاب کرده و به مسیر Edit > Transform > Flip Vertical رفته بروید.
با ابزار Move Tool (V) لایه را به پایین سوژه اصلی منتقل کنید تا بازتاب آن باشد.

اعمال تاری (Blur) برای واقعی سازی
لایه انعکاس را انتخاب کرده و به مسیر Filter > Blur > Gaussian Blur بروید.
مقدار تاری را بین ۱.۵ تا ۳ پیکسل تنظیم کنید.
افزودن افکت موج دار
برای شبیه سازی امواج آرام روی سطح آب:
لایه انعکاس را به Smart Object تبدیل کنید (Right-click > Convert to Smart Object).
سپس به مسیر Filter > Distort > Ripple یا Ocean Ripple رفته و میزان و شدت موج را تنظیم کنید.

استفاده از ماسک گرادیان
برای طبیعی جلوه دادن جلوه انعکاس و رنگ آب یک لایه Solid در زیر لایه انعکاس ایجاد کنید. رنگ آن آبی متمایل به فیروزه ایی که کمی هم متمایل به خاکستری باشد، یعنی آبی خالص نباشد تا طبیعی جلوه کند. البته چون این لایه Solid زیر بقیه لایه ها قرار گرفته دیده نخواهد شد.
برای محو شدن طبیعی انعکاس در انتهای تصویر:
یک لایه ماسک به لایه انعکاس اضافه کنید.
با ابزار Gradient Tool (G)، یک گرادیان سیاه به سفید عمودی از پایین به بالا رسم کنید.
افزودن Textureبافت آب برای واقعی سازی بیشتر
می توانید یک تصویر بافت Texture آب یا فایل displacement map از اینترنت دانلود کرده و اضافه کنید:
از مسیر Filter > Distort > Displace استفاده کرده و فایل displacement را وارد کنید.
نکات حرفه ای برای ایجاد تصاویر بهتر
هماهنگ کردن رنگ و نور
انعکاس ها معمولاً کمی تیره تر یا دارای رنگ سردتر هستند. با استفاده از لایه های تنظیمی مانند:
۱_ Brightness/Contrast
۲_ Hue/Saturation
۳_ Color Balance
می توانید رنگ و نور بازتاب را طبیعی تر کنید.
استفاده از Smart Object
قبل از اعمال فیلترها، لایه انعکاس را به Smart Object تبدیل کنید تا تغییرات را بدون تخریب انجام دهید.
افزودن نور یا درخشش خورشید
برای جلوه بصری بهتر، در مرز میان سوژه و انعکاس می توانید از قلم موی نرم (Soft Brush) با رنگ سفید یا زرد و مد Overlay استفاده کنید.
کاربردهای خلاقانه افکت انعکاس در فتوشاپ
بازتاب در شهر: ساختمان ها و برجها را در کف خیابان یا رودخانه بازتاب دهید.
آثار هنری فانتزی: قلعه های معلق یا مناظر خیالی را روی آب بازتاب دهید.
تصاویر تبلیغاتی: می توانید انعکاس محصولات را روی سطوح براق نشان دهید.
اشتباهات رایج در ساخت انعکاس آب
تقارن بیش از حد
آب واقعی هیچ گاه بازتاب کاملاً قرینه ندارد. حتماً از Blur، اعوجاج و گرادیان استفاده کنید تا واقعی تر شود.
نادیده گرفتن جهت نور
نور و سایه در بازتاب باید با سوژه اصلی هماهنگ باشند. تضاد بین این دو باعث غیرواقعی شدن تصویر می شود.
افکت بیش از حد
استفاده زیاد از Ripple یا Texture می تواند تصویر را غیرطبیعی کند. سادگی و ظرافت، کلید زیبایی است.
ابزارهای پیشنهادی فتوشاپ برای این پروژه
- Rectangular Marquee Tool
- Free Transform
- Gaussian Blur / Motion Blur
- Distort: Ripple, Ocean Ripple
- Layer Mask و Gradient Tool
- Adjustment Layers
- Blending Modes: Overlay, Soft Light












مهلت اعتراض به قرارهای کیفری؛ از ۳ روز تا ۲ ماه
علت های اصلی خشک شدن درخت سیب ، تشخیص گام به گام و راه های درمان
چرا همیشه دلم می خواهد بیرون بروم؟ دلایل روان شناختی
داستان پندآموز «چتری که در روز آفتابی فروخته شد»؛ قصه ای زیبا با پایانی غیرمنتظره
خواص کدو تنبل برای مغز؛ گنجینه نارنجی برای تقویت حافظه و تمرکز
خواص انار در بارداری و مقدار مجاز مصرف آن !
قلعه ضحاک؛ ارگ افسانه ای شاه ماردوش در هشترود
چرا پیرسینگ بینی گوشت اضافه می آورد؟ درمان برجستگی
سوسیس و کالباس چند روز در یخچال یا بیرون سالم می ماند؟
دیدگاه ها