مراقبت های بعد از کاشت لنز کدامند؟
مراقبت های بعد از کاشت لنز از جمله مهم ترین اقداماتی است که باید پس از عمل جراحی به خوبی آن ها را انجام داده تا مانع از بروز عوارض عمل شده و از رخداد هر اتفاقی جلوگیری نمایید.
عمل جراحی کاشت لنز
برای افرادی که امکان انجام رفع عیوب انکساری از جمله دور بینی، نزدیک بینی به دلیل ضخامت نامناسب قرنیه و عوامل دیگر با عمل هایی چون لیزیک، لازک و ... امکان پذیر نباشد، از عمل جراحی کاشت لنز داخل چشم استفاده می شود.
در این شرایط عمل فوق بدون بستری قبل و بعد از جراحی در بیمارستان صورت می گیرد. بیمار فقط مدت زمان عمل را در بیمارستان و اتاق عمل حضور داشته و پس از آن مرخص می شود. در این عمل لنز مربوطه داخل چشم توسط پزشک کاشته شده و مشکل بیمار با طی شدن دوره نقاهت برطرف می شود.
پس از آن که لنز مربوطه داخل چشم بیمار کاشته شد لازم است تا مراقبت های لازم حتما توسط او لحاظ شود تا مانع از بروز هر رخدادی گردد. علاوه بر این مراقبت ها در طی دوران نقاهت، بایدها و نباید هایی نیز وجود دارد که لازم است حتما مورد توجه قرار گیرد. در ادامه به توضیح کامل هر مورد پرداخته شده است:
پس از کاشت لنز لازم است حتما طبق دستورات پزشک تمام مراحل را سپری نمایید و تحت نظر او دوران نقاهت خود را پشت سر بگذارید. از جمله:
نگران پانسمان چشم خود نباشید. روز بعد از عمل نوبت ویزیت شماست و پانسمان برداشته خواهد شد. در طول این مدت مراقب باشید تا ضربه ای به محل وارد نشود.
شما مجاز هستید بعد از 24 ساعت صورت خود را بشویید و استحمام انجام دهید.
داروها و قطره های تجویز شده را طبق نسخه در زمان بیداری مصرف نمایید تا دوران نقاهت به خوبی سپری شود.
پس از عمل یک محافظ پلاستیکی شفاف روی چشم شما کشیده می شود تا مانع از ورود آلودگی در منزل به منطقه جراحی شده گردد. پس حساسیت و نگرانی زیادی برای دید خود و نتیجه عمل نداشته باشید.
در صورتی که احساس درد، دو بینی، سوزش شدید، تاری و کدر شدن دید، حساسیت زیاد به نور و ... را داشتید حتما با پزشک مربوطه ارتباط برقرار نموده و راه کار های مناسب را دریافت نمایید.
می توانید در هنگام استراحت در شب از چشم بند های متنوعی که در بازار موجود است، تهیه نموده و از آن ها استفاده کنید. توجه کنید در هنگام خریداری جنس پارچه، طول، عرض آن و ... باعث بروز حساسیت و فشار به چشم نشود.
در صورتی که تنها زندگی می کنید بهتر است از یک همراهی، دوست، پرستار و ... درخواست کمک نمایید. زیرا که در روزهای اول پس از عمل ممکن است دید شما کامل نبوده و برای برخی از کارهای خود نیاز به کسی داشته باشید تا شما را همراهی نماید. همچنین در برخی موارد ممکن است به نور نیز حساسیت اندکی داشته باشید. در این شرایط حضور یک نفر در کنار شما الزامی می باشد.
در صورت چسبیده شدن پلک ها، کاهش زیاد بینایی و ... حتما به پزشک اطلاع دهید. البته از یاد نبرید ممکن است بعد از عمل احساس کنید چیزی درون چشم شما جدید است. این امر کاملا عادی است و پس از چند روز عادی می شود.
اقدامات مضر پس از عمل کاشت لنز
در همین زمان که در حال انجام مراقبت های بعد از کاشت لنز هستید، هرگز نباید برخی از اقدامات مضر را در دوران نقاهت انجام دهید. زیرا ممکن است منجر به بروز خسارت های جبران ناپذیری برای شما گردد. به برخی از این اقدامات مضر در ذیل اشاره شده است:
نور خورشید برای شما بعد از عمل مضر است. مانع از رسیدن آن به چشم های خود شوید.
هرگز چشم های خود را ماساژ ندهید. همه نتیجه عمل را بهم خواهد ریخت.
تا یک هفته از استفاده لوازم آرایش برای چشم های خود دوری کنید.
بهتر است زیاد پشت فرمان ننشینید و رانندگی را برای پس از دوران نقاهت بگذارید.
از مواد شیمیایی دوری کنید.
در محیط های آلوده، دارای گرد و غبار حاضر نشوید.
در روز اول سر خود را نشویید. و پس از مجاز بودن برای استحمام مراقب باشید مواد بهداشتی و شوینده وارد چشم هایتان نشود.
از ورزش های رزمی همچون بوکس تا یک ماه دوری کنید.
از هفته دوم به بعد می توانید شنا و تنیس را در برنامه خود قرار دهید.
از تماشای تلویزیون، رایانه و تکنولوژی های تصویری بهتر است دوری کرده و کمتر استفاده کنید تا دوران نقاهت سپری شود. اما اگر شغل شما لازم به استفاده این موارد است، حتما از قطره های چشمی اشک مصنوعی استفاده کنید.
وسایل های سنگین را جا به جا نکنید. و برای سوار شدن به هواپیما با پزشک مشورت نمایید.
اقدامات مفید بعد از کاشت لنز داخل چشم
پس از عمل کاشت لنز و رعایت مراقبت های بعد از جراحی برخی از اقدامات را بهتر است پیگر انجام داده و رعایت کنید. از جمله:
بهتر است شب ها به مدت یک هفته در دوران نقاهت از محافظ چشم استفاده نمایید.
با رعایت زمان می توانید پس از چند روز مطالعه نموده و از لوازم تکنولوژی بهره مند شوید.
داروها و قطره ها سر ساعت مقرر استفاده نمایید و مانع از بروز عوارض عدم استفاده دارو شوید.
استحمام خود را پیوسته انجام دهید مگر در زمانی که از طرف پزشک ممنوع اعلام شده باشد.
در حمام می توانید از محافظ چشم استفاده کنید تا مانع از رفتن آب، شامپو، صابون و ... به داخل چشم شوید.
از مراقبت های بعد از کاشت لنز که در بالاتر گفته شد به خوبی بهره ببرید، تا طول درمان به خوبی سپری شود.
بیرون از منزل از عینک آفتابی مناسب حتما استفاده نمایید. تا مانع از ورود نور خورشید به چشم ها شوید.
پیاده روی روزانه خود را به طور معمول می توانید بعد از عمل انجام دهید.
در طول مصرف قطره ها و دارو ها از تمیزی دست های خود اطمینان کامل را حاصل نمایید.
در روزهای ابتدایی پس از عمل حساسیت زیادی نداشته باشید و از ایجاد استرس دوری کنید.
مزایا و معایب کاشت لنز با مراقبت های بعد از آن
تا به این جا با این عمل و مراقبت های بعد از کاشت لنز به طور کامل آشنا شدید. اکنون شاید برای شما سوال باشد که این عمل از چه مزایا و معایبی برخوردار است. از مزایای این عمل می توان به مواردی همچون؛ تغییر شماره نزدیک بینی و اصلاح آن، بهبود کیفیت در قرنیه، دید بهتر در مقایسه با استفاده از عینک، امکان استفاده در قرنیه های نازک، امکان تکرار عمل و برداشتن لنزها در صورت عدم رضایت به صلاحدید پزشک، اصلاح عیوب انکساری با دقت بالاتر به نسبت روش های درمان با لیزر، انجام عمل بدون نیاز به دستگاه های پیچیده جراحی و ... اشاره کرد.
از معایب این عمل جراحی نیز می توان به امکان قرار نگرفتن لنز در مرکز، دوره نقاهت طولانی در صورت بخیه زدن، بروز آب مروارید و آب سیاه در موارد اندک شمار می توان اشاره کرد. در صورتی که مراقبت های بعد از کاشت لنز را به خوبی انجام دهید می توانید مانع از بروز بسیاری از عوارض شوید.
کدام کودکان کاندید مناسب عمل لیزر چشم هستند ؟
برای انجام عمل لیزیک شماره چشم باید چند باشد ؟
همه چیز در مورد لیزر اگزایمر(عیوب انکساری چشم)
منبع : دکتر رضا پورمازار
دیدگاه ها