از عفونت چشم ناشی از آرایش بیشتر بدانید
با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با علت و راه های مناسب برای درمان عفونت و قرمزی چشم
بعد از آرایش آشنا شوید.
موقع آرایش به سلامت چشماتون هم فکر کنید!
- قرمز شدن چشم
قرمز شدن چشم ها همیشه به دلیل گریه کردن و یا حساسیت فصلی ایجاد نمی شود . اگر شما هم با این مشکل روبرو شده اید بایستی با ریشه یابی علت به سراغ درمان بروید و هرگز خودسرانه از داروها و روشهای درمان افراد دیگر استفاده نکنید.برای قرمز شدن چشم ها دلایل متعددی وجود دارد؛ از آلرژی گرفته تا عفونت و خشکی چشم و غیره باعث سرخ شدن چشم ها می شوند. در این مطلب در خصوص عوامل قرمز شدن چشم ها و روش های مقابله با آنها بیشتر توضیح می دهیم. لطفا با ما همراه باشید.
علت قرمز شدن چشم
قرمزی چشم ها به دلایل گوناگون ایجاد می شود که هر یک را با راه درمان برایتان خواهیم گفت.
قرمزی چشم ها به دلیل آلرژی
در برخی موارد، چشم ها در واکنش آلرژیک نسبت به گرده گل ها، حساسیت به مواد آرایشی و یا لنزهای تماسی و غیره قرمز می شوند. در این صورت هر دو چشم قرمز و همچنین پر از اشک می شود. در اغلب موارد، قرمزی چشم ها با تورم پلک ها همراه است. بسیاری از خانم ها برای درشت تر نشان دادن چشم های خود مدام از انواع خط چشم های مایع یا مدادی استفاده می کنند.
برخی خانم ها هم دوست دارند برای پرتر نشان دادن ابروهای خود از انواع پرکننده های ابرو مانند مداد، سایه یا حتی ماژیک های ابرو کمک بگیرند. بد نیست این گروه از خانم ها بدانند استفاده روزانه و مکرر از لوازم آرایش مخصوص چشم و ابرو می تواند در طولانی مدت باعث ریزش مژه ها و ابروها شود.
هنگام آرایش چشم، سلامت چشم ها و بدن را در نظر بگیرید!
این محصولات باعث ایجاد آلرژی های مختلف پوستی هم می شوند، آن هم به حدی که برخی متخصصان پوست معتقدند شایع ترین علت آلرژی یا اگزمای اطراف چشم، استفاده از لوازم آرایش چشمی، به خصوص خط چشم است. ممکن است شما سال ها از یک خط چشم خاص استفاده کنید و مشکلی هم برایتان ایجاد نشود اما پوست اطراف چشمتان بعد از چند سال به آن واکنش نشان دهد و شما را به آلرژی های پوستی مبتلا کند.
این نوع آلرژی که در اثر استفاده از خط چشم ایجاد می شود، می تواند علایمی مانند قرمزی، خارش، التهاب و پوسته پوسته شدن پوست لبه های پلک و اطراف چشم ها را به دنبال داشته باشد. اگر با استفاده از یک محصول آرایشی جدید دچار قرمزی، خارش و التهاب لبه پلک ها شدید، بلافاصله اقدام به حذف ماده آلرژن، یعنی پرهیز از استفاده مجدد از خط چشم یا ریمل کنید.
قرمز شدن چشمها بعد از آرایش برای هر کس دلیل خاص خود را دارد به عنوان مثال برای عده ای زدن ریمل باعث قرمز شدن و اشک آمدن از چشمها یشان می شود و در بعضی دیگر کشیدن خطی داخل چشم یا زدن سرمه باعث این امر می شود .
حال برای رفع این مشکل برای افرادی که با زدن ریمل چشمهاشون اشک می زنه و قرمز میشه توصیه میشود از ریملهایی که خرده مژه دارند استفاده نکنند زیرا در اکثر مواقع ، این به اصطلاح خرده مژه هایی که برای پر نشان دادن مژه ها در ریملهاست زیر پلک می چسبند و باعث قرمزی و التهاب چشمها می شوند به خصوص اگر ریمل مرغوبی هم نباشد. بنابراین توصیه ی اول ، استفاده از ریملهای بدون خرده مژه برای افرادی است که پس از زدن ریمل دچار این مشکل می شوند.
خانمهایی که دوست دارند از خط چشمی به هر رنگ ، سفید، سیاه و یا رنگهای روشن دیگر داخل چشمشان بکشند بهتر است از مدادهای روغنی نرم و چرب استفاده کنند تا به راحتی با یکبار کشیدن آنها پلک داخل چشمشان رنگی شود و مجبور نباشند چندین و چند بار به خاطر خشک و خشن بودن مداد این کار را تکرار کنند تا به چشمشان آسیب برسانند. در صورتی که با مدادهای نرم نیز این مشکل باز هم برایشان پیش آمد بهتر است با یک دست پلک را پایین کشیده و خطی آرام بکشند تا از تماس مداد با داخل چشم جلوگیری کنند.
خانمها و دختر خانمهایی که عادت به سرمه زدن داخل چشم دارند بهتر است که بدانند اگر جنس سرمه ی شما خوب نباشد باعث التهاب و قرمزی چشمها خواهد شد و جدای از آن به مرور و در مدت زمان طولانی آسیبهای جدی تری به آنها خواهد رساند. بنابر این توصیه می شود موقع خرید از کیفیت مرغوب آن مطمئن شوید و ترجیحا از سرمه سنگهای دودی رنگ استفاده کنید.
در نهایت ممکن است این اتفاق همیشگی نباشد چرا که هر کس خود می داند که چشمهایش به چه لوازم آرایشی از قبیل ریمل یا مداد و خط چشم حساس بوده و تجربه ی خودش در این زمینه باعث می شود که از آن لوازم آرایش خاص استفاده نکند اما نکته ی قابل توجه این است که برای اکثر خانمهایی که می خواهند بعد از آرایش چشم و ترجیحا هنگامی که داخل چشمها خط چشم نمی کشند،.
آرایشی تمیز با چشمانی شفاف داشته باشند پیشنهاد می کنیم که بعد از اتمام آرایش از قطره های استریل چشمی بی ضرر که مخصوص التهاب و یا قرمزی چشمهاست داخل هر چشم یک قطره ریخته تا پرز یا جسم ریز خارجی که هنگام آرایش در چشم رفته را شستشو داده و قرمزی آن را پس از آرایش رفع کند.
درمان قرمزی چشم ها بعد از آرایش
- می توانید از قطره های ضدآلرژی چشم استفاده کنید. این مایع با خارش و التهاب های موجود مقابله می کند.
- بهتر است از محصولات بدون مواد نگهدارنده استفاده کنید تا خطر خارش چشم کمتر شود.
- اگر متوجه شدید که نسبت به هر ماده ای اعم از لوازم آرایشی یا لنز و غیره حساسیت دارید، هر چه سریع تر نسبت به تعویض آنها اقدام کنید.
قرمزی چشم ها
- قرمز چشم ها ناشی از ورم ملتحمه
در برخی موارد، قرمز شدن چشم ها ناشی از التهاب است که در اغلب موارد منشا ویروسی دارد.در برخی موارد نادر امکان دارد که ورم ملتحمه ناشی از وجود یک باکتری باشد که در اثر ضربه های جزئی یا در اثر استفاده از لنزهای تماسی به چشم نفوذ می کند. در این صورت ابتدا یکی از چشم ها واکنش نشان داده و قرمز می شود.
حدود 2 تا 3 روز بعد، چشم دیگر نیز واکنش نشان می دهد.در این صورت، چشم و لبه ی پلک قرمز می شود. گاهی پلک کمی ورم می کند و چشم ها چسبنده می شوند.اگر ورم ملتحمه چشم در اثر باکتری باشد، اغلب دردناک بوده و با ترشح چرک همراه است.قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید بدون استفاده از عینک آفتابی مناسب باعث قرمزی چشم ها می شود.
درمان قرمزی چشم بعد از آرایش
از قطره های چشمی ضدعفونی کننده استفاده کنید تا چشم را تمیز کند. لازم است که در تمام دوره ی التهاب چشم (از 4 تا 10 روز) از این قطره ها استفاده کنید. البته لازم است که از قطره های حاوی کورتون بپرهیزید.در صورت بروز مشکل کاهش بینایی یا درد، حتما به چشم پزشک مراجعه کنید.
- قرمزی چشم ناشی از گلوکوم حاد (آب سیاه)
گلوکوم به دلیل فشار زیاد و ناگهانی داخل چشم بروز می کند. در این صورت علاوه بر قرمزی چشم ها، فرد احساس درد شدید می کند که با کاهش بینایی، سردرد، حالت تهوع و غیره همراه است. البته در برخی از گلوکوم ها، چشم ها نه سرخ می شوند و نه دردی ایجاد می شود.حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک بر حسب شرایط تان، درمان های لازم از قبیل قطره یا استفاده از لیزر و غیره را برای تثبیت فشار چشم در پیش خواهد گرفت.
- قرمزی چشم ناشی از خشکی چشم
خشکی چشم در اثر اختلال در عملکرد غدد میبومین بروز می کند. هر نوع اختلالی در این غدد باعث تبخیر بیش از حد اشک چشم می شود.مشکل خشکی چشم ها به دلیل کار طولانی مدت با رایانه (به دلیل پلک نزدن کافی)، واکنش به دود یا قرار گرفتن در معرض باد تند کولر و غیره نیز رخ می دهد.
برخی افراد از بقیه حساس تر هستند و مشکل خشکی چشم ها ربطی به رنگ چشم ها ندارد.در این صورت چشم ها با سرعت قرمز نمی شوند و ابتدا علائم دیگری مانند سوزش یا خارش چشم، احساس شن زیر پلک و اشک ریزی و غیره بروز می کند. اما در نهایت، چشم ها در اثر عدم ترشح اشک کافی قرمز می شوند.اگر زیاد با رایانه کار می کنید، به طور مرتب چشم از صفحه گرفته و پلک بزنید.اگر خشکی چشم ها اذیت تان می کند، به پزشک مراجعه کنید. احتمالا نیاز به باز کردن غدد مسدود باشد.
- قرمزی چشم ناشی از پارگی رگ چشم
برخی مواقع به دلیل ضربه و یا مصرف برخی داروها (داروهای ضدانعقاد خون) و غیره، مویرگ های چشم دچار پارگی می شوند. در این صورت خونریزی زیر ملتحمه چشم رخ می دهد. در این صورت یک لکه ی قرمز روی سفیدی چشم نقش می بندد.معمولا کار خاصی برای این مشکل نمی توان انجام داد. این لکه به مرور زمان رفع می شود.این مسئله می تواند باعث ایجاد نگرانی شدید شود، اما در واقع مشکل دردناک یا خطرناکی محسوب نمی شود.
- قرمزی چشم ناشی از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید
قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید بدون استفاده از عینک آفتابی مناسب باعث قرمزی چشم ها می شود. در این صورت نیز چشم ها دچار آفتاب زدگی می شوند که سفیده ی چشم یا قرنیه را درگیر می کند.این مشکل در بیشتر موارد برای افرادی که اسکی یا قایقرانی می کنند و در معرض تابش نور خورشید هستند اتفاق می افتد.در این صورت نیز سفیدی چشم قرمز شده و چشم ها می سوزند.از عینک آفتابی مناسب استفاده کنید. در صورت بروز مشکل استفاده از قطره اشک مصنوعی باعث تسکین علائم می شود. بهتر است از قطره های بدون مواد نگهدارنده استفاده کنید.
گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم
مرجان امینی
دیدگاه ها