دلگرم
امروز: دوشنبه, ۱۶ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۰۳ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۰۷ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
راه های ایجاد نشاط و شادی در کلاس درس
0
زمان مطالعه: 5 دقیقه
یکی از راه های موثر جهت یادگیری بهتر دانش آموزان، ایجاد نشاط و شادی در کلاس درس است. اینکه دانش آموزان در یک فضای صمیمی احساس امنیت کنند قطعا ذهن خلاقانه تری دارند.

به کمک تکنیک های مختلف می توان محیط کلاس را برای دانش آموزان شاداب تر کرد. تحت چنین شرایطی دانش آموزان علاقه بیشتری به یادگیری دروس مختلف خواهند داشت. راه های ایجاد نشاط و شادی در کلاس درس بسیار متنوع و متفاوت هستند. به کمک چنین راهکارهایی معلمان می توانند وضعیت فیزیکی دانش آموز را در کلاس درس تغییر دهند. تحت چنین شرایطی او همکاری بیشتری با معلمان خواهد داشت.

در محیط کلاس باید روح دانش آموز نیز پرورش پیدا کند. تحت چنین شرایطی مدیریت کلاس های درسی در رنج سنی مختلف راحت تر خواهد بود. به واسطه روش های جدید می توان علاوه بر تغییر جو کلاس استعدادهای کودکان را نیز کشف کرد. اهداف خاصی را معلمان باید در این مسیر برای خود انتخاب کنند. در این صورت کودک به ارزش واقعی علم آموزی پی خواهد برد.

۵ راهکار جدید برای ایجاد نشاط و شادی در کلاس درس

در حال حاضر معلمان در کلاس درس از تکنیک ها و متدهای جدید آموزشی برای ایجاد نشاط و شادی در کلاس درس کمک می گیرند. به واسطه متد جدید آموزشی کنترل عوامل بازدارنده آموزشی بسیار راحت تر خواهد بود‌. همچنین برگزاری کارگاه های مختلف آموزشی می تواند به رشد استعدادهای کودک کمک بسیار زیادی کند.

در واقع هدف از ایجاد چنین شرایطی ایجاد موقعیت های بهتر برای علم آموزی در سنین مختلف می باشد. شادی و نشاط در کلاس درسی می تواند به رشد خلاقیت و استعدادهای کودکان کمک بسیار زیادی کند. همچنین این تکنیک ها به شاداب سازی روحیه کودکان کمک بسیار زیادی خواهند کرد. برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل روحی در کودکان می توان از این روش های جدید کمک گرفت. این شیوه های آموزشی جدید توانسته اند؛ باعث ایجاد هدف و نظم خاصی در نظام آموزشی شوند.

معماگونه تدریس کنید

اولین گام برای ایجاد نشاط و شادی در کلاس درس، تدریس به شیوه جدید می باشد. دروس مختلف را باید به کمک تکنیک های جدید آموزش داد. باید از راهکارهای جدید و در قالب بازی و سرگرمی فرایند تدریس را دنبال کرد. تحت چنین شرایطی کودکان بیشتر مشتاق یادگیری مباحث جدید خواهند بود‌‌. به نوعی برنامه ریزی برای یک تدریس حرفه ای حرف اول را می زند. در غیر این صورت کودکان زیر ۱۰ سال درک بهتری از فرایند آموزشی نخواهند داشت.

راه های ایجاد نشاط و شادی در کلاس درس

تکرار نکردن مطالب درسی

تکرار مداوم مطالب درستی می تواند باعث از بین رفتن نشاط و شادی در کلاس درس شود. برای تکرار مباحث آموزشی جدید معلمان باید از کودکان کمک بگیرند. تحت چنین شرایطی می توان میزان همکاری و مشارکت کودکان را در کلاس درس افزایش داد. در غیر این صورت کودک علاقه ای به علم آموزی از خود نشان نخواهد داد.

برای تمرین و تکرار مطالب جدید می توان از بازی های مختلف کمک گرفت. به عنوان مثال هر یک از دانش آموزان که در فرایند تمرین و تکرار دروس جدید همکاری کند؛ یک ستاره یا امتیاز مثبت دریافت خواهند کرد. تحت چنین شرایطی یک جو رقابتی بین دانش آموزان ایجاد می شود.

استفاده از فناوری های امروزی

برای ایجاد نشاط و شادی در کلاس درس می توان از فناوری های امروزی کمک گرفت. به کمک فناوری هوشمند و جدید می توان مباحث آموزشی جدید را به راحتی به دانش آموزان یاد داد. به کمک انواع ویدئو کنفرانس های آموزشی می توان آمادگی ذهنی دانش آموزان برای یادگیری مباحث جدید افزایش داد.

همچنین از صفحه نمایش تعاملی برای یادگیری در کودکان می توان کمک گرفت. این صفحه نمایش می تواند چاشنی تدریس به شیوه راحت و آسان برای کودکان باشد. سطح علاقه دانش آموزان به علم آموزی را از طریق این تکنیک می توان افزایش داد.

حتماً بخوانید:
راه کارهایی جادویی برای تقویت املای دانش آموزان دبستانی

راه کارهایی جادویی برای تقویت املای دانش آموزان دبستانی

با مجله اینترنتی دلگرم همراه باشید تا با تقویت املای دانش آموزان بیشتر آشنا شوید تقویت املا دانش آموزان 1- روش آزمون – مطالعه – آزمون در این روش…

به دانش آموزان حق انتخاب دهید

از بهترین روش ها برای ایجاد نشاط و شادی در کلاس درس استفاده از استراتژی حق انتخاب می باشد. تحت چنین شرایطی میزان مشارکت دانش آموزان در فرایند تدریس را می توان افزایش داد. همچنین این روش باعث ایجاد یک انگیزه قوی در بین دانش آموزان خواهد شد. به نوعی برنامه ریزی برای انجام یک فعالیت درسی می تواند باعث پیشبرد بهتر اهداف آموزشی شود.

سهیم کردن دانش آموزان در فرایند تدریس می تواند بهترین نتایج ممکن را به همراه داشته باشد. به عنوان مثال می توان یک تابلوی جدید را بر روی یکی از دیوارهای کلاس درسی چسباند‌. بر روی این تابلو تکنیک ها و روش های مختلف تدریس باید یادداشت شود. سپس معلم از دانش آموزان درخواست خواهد کرد، که شیوه تدریس مد نظر خود را برای جلسه آموزشی جدید انتخاب کنند.

ایجاد بازی های درستی

بازی های درستی می توانند به ایجاد شادی و نشاط در کلاس درس کمک بسیار زیادی کنند. همچنین این تکنیک یک راهکار عالی برای جلب توجه دانش آموزان حواس پرت در کلاس می باشد. اجرای مسابقه های مختلف می تواند به تحریک حس رقابت در بین کودکان کمک کند. به عنوان مثال بازی املاء شفاهی سرعتی برای دانش آموزان ابتدایی پیشنهادی عالی به شمار می آید.

در این مسابقه هر دانش آموزی که زودتر املاء را به پایان برساند برنده اعلام خواهد شد. مسابقه گروهی ریاضی نیز برای افزایش مشارکت کودکان در فعالیت های درستی به شدت توصیه می شود. در این بازی یک معمای ریاضی توسط معلم تعیین خواهد شد‌. سپس دانش آموزان حاضر در هر یک از گروه های درستی باید در پی پیدا کردن پاسخ مناسب برای معما باشند. گروهی که زودتر پاسخ معما را دریافت کند؛ برنده اعلام خواهد شد. برای گروه برنده معلمان عزیز باید نمره تشویقی در نظر بگیرند.

بیشتر در این رابطه بخوانید:

چگونه می توانیم مدرسه ی شادی داشته باشیم ؟

چگونه دانش آموزان را جذب کلاس مجازی کنیم ؟

کودکان دیر آموز : با دانش آموزان دیرآموز چگونه برخورد کنیم؟



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits