دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ برابر با ۱۳ ربيع الأول ۱۴۴۶ قمری و ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی
علل بیماری مرده خواهی (نکروفیلیا) ، خطرناک ترین اختلال روانی
2
زمان مطالعه: 6 دقیقه
ممکن است شما هم درباره نکروفیلیا، چیزهایی به گوشتان خورده باشد؛ یا کنجکاو شده باشید تا درباره علاقه جنسی به اجساد بدانید. نکروفیلیا یکی از انواع انحرافات جنسی است که در افراد مبتلا به آن علاقه شدیدی به برقراری رابطه جنسی با افراد مرده و اجساد دارند.

مرده‌خواهی (نکروفیلیا) | نشانه‌ها، علل و درمان آن

بیماری مرده خواهی یا نکروفیلیا یکی از اختلالات کمتر شناخته شده در بین انحرافات جنسی است که شامل تمایل جنسی و نزدیکی به اجساد می‌شود. هنوز علل مرده خواهی شناخته نشده‌اند اما به نظر می‌رسد نیاز به عدم طردشدگی و داشتن پارتنری منفعل در این موضوع دخیل باشند.

مرده خواهی چیست؟

نکروفیلیا اصطلاحی است که از دو واژه یونانی برآمده؛ فیلیا (philia) عشق و نکرو (nekros) به معنای جسد. انحراف جنسی مرده خواهی یا نکروفیلیا، تمایل جنسی نسبت به اجساد است.

قدمت نکروفیلیا به صدها سال پیش برمی‌گردد. حضور مرده خواهی در اساطیر یونانی، فرهنگ‌های باستانی، قرون وسطی و همچنین در عصر مدرن ثبت شده است.

 بیماری مرده خواهی

اختلال جنسی مرده‌ خواهی

این اختلال ممکن است با سایر انحرافات جنسی و پارافیلیاهای دیگر نیز همراه باشد مانند:

  • سادیسم
  • آدم خواری
  • خون خواری (خوردن خون یک انسان یا حیوان)
  • نکروفاژی/ مردار خواری (خوردن گوشت اجساد)
  • نکروپدوفیلی (تمایل جنسی به اجساد کودکان)

اغلب اوقات اجسادی که با هدف رابطه جنسی از آنها استفاده می‌کنند تازه نیستند، بلکه از قبرشان بیرون آورده می‌شوند که ممکن است در وضعیت پوسیدگی باشند.

برخی از مبتلایان مرده خواهی، تنها استخوان‌های مرده را ترجیح می‌دهند. در واقع این افراد برای رسیدن به لذت جنسی گاهی اجازه می‌دهند گذر زمان بر اجساد تاثیر بگذارد. اینکار با آدم خواران که گوشت تازه را ترجیح میدهند فرق دارد.

بیماری مرده‌خواهی اغلب در مردان دیده می‌شود.

برای مبتلایان به مرده خواهی این امکان وجود دارد که روابط جنسی عادی‌ای با افراد زنده داشته باشند.

DSM-5 به اختلال نکروفیلیا طبقه‌ای جداگانه اختصاص نداده؛ اما آن را در گروه سایر انحرافات جنسی کمتر شناخته شده، قرار داده است (not otherwise specified).

علل مرده خواهی

نکروفیلیا اختلالی نادر است، رسانه‌ها ممکن است این توهم را ایجاد کنند که شیوع جرم و جنایت‌های خشن و غیرعادی بیش از حد واقعی آنها است.

با این حال به دلیل تلاش‌های مبتلایان مرده خواهی برای پنهان نگه‌داشتن این اختلال و عدم توانایی قربانیان در گزارش دادن آن، شیوع واقعی نکروفیلیا نامشخص باقی مانده.

مبحث سبب شناسی بیماری مرده خواهی همچنان با ضعف مواجه است. نظریه‌های زیست شناختی اظهار می‌کنند که سردردهای شدید و مصرف الکل بیش از حد می‌توانند منجر به بدکاری‌های موقتی در لوب‌های مغز شوند که در سایر انحرافات جنسی هم دیده شده؛ این زمینه نیازمند تحقیقات بیشتری است.

علل بیماری مرده خواهی

یکی از علت‌های اولیه که در پشت اختلال مرده خواهی قرار دارد نیاز به پارتنری منفعل است، کسی که نتواند طرد کند. به نظر می‌رسد یک مجرم پرخاشگر خواهان اراده و قدرت مطلق است و تمام قدرت طرف مقابل را گرفته.

ترس از طرد شدن علت مرده خواهی

نیاز به طرد نشدن توسط پارتنر موضوعی همه‌گیر در بین انسان‌هاست، آنهایی که وارد روابط صمیمی با افراد زنده می‌شوند نیاز دارند که احساس پذیرفته شدن بکنند.

یک پارتنر مرده قضاوت نمی‌کند، لازم نیست نگران باشند که در رابطه به ارگاسم رسیده یا نه، نمی‌تواند از لحاظ احساسی ضربه بزند، قابل اعتماداند، حاضر جوابی نمی‌کنند، و هیچ نگرانی برای بچه‌دار شدن ندارید.

بنابر چنین علل‌هایی ممکن است در اختلال مرده خواهی دخیل باشند اما هر یک نیازمند تحقیقات و پژوهش‌های گسترده‌تر هستند.

طبقه بندی نکروفیلیا

شاید جامع‌ترین و کارآمدترین سیستم طبقه بندی مرده خواهی توسط Anil Aggrawal، کالبدشناس و سم شناس، ارائه شده. او در سال ۲۰۰۹ ده مدل متفاوت نکروفیلیا را معرفی کرد.

این دسته بندی بر اساس حساسیت، تمایل، و انگیزه مبتلایان است و مشمول کسانی است که از بودن در کنار مردگان لذت می‌برند (نه صرفا لذت جنسی) تا آنهایی که با لمس مردگان تحریک شده و خواهان رابطه جنسی با اجساداند.

با این وجود حتی این سیستم طبقه بندی هم محدودیت‌های خودش را دارد. در بهترین حالت هر یک از انواع نکروفیلیا به طور موقتی در اشخاص دیده می‌شوند.

نیازها و تمایلات یک فرد طی زمان و در طول زندگی متحول شده و بالا و پایین می‌شوند یا حتی شاید کلا از بین بروند. بنابراین زمانی که سابقه اشخاص مبتلا به مرده خواهی را بررسی می‌کنیم در بیش از یک دسته از ۱۰ نوع نکروفیلیا قرار می‌گیرند.

Aggrawal قتل را تنها در یکی از دسته‌های اختلال مرده خواهی قرار داد. او بیان کرد این گروه از افراد قادراند با زند‌ه‌ها روابط جنسی داشته باشند اما ممکن است در آینده برای ارضای نیازشان برای رابطه با اجساد دست به قتل بزنند.

درمان اختلال نکروفیلیا

حس بویایی در مبتلایان نکروفیلیا

بعضی از مبتلایان بیماری مرده خواهی سوابق تشخیص اختلال سلوک و اختلال شخصیت ضداجتماعی را دریافت کرده‌اند. این دسته به احتمال بیشتری قبل از انجام رفتار نکروفیلیایی مرتکب قتل می‌شوند (به دلیل عدم همدلی در مبتلایان اختلال شخصیت ضد اجتماعی).

همچنین بیان شده که برخی مبتلایان بیماری مرده خواهی، از افسردگی و اسکیزوفرنی هم رنج می‌برند.

بوی بد اجساد منحصر به فرد است و نوعی بوی پوسیدگی و تعفن می‌دهد که مردم آن را حال به هم زن می‌دانند. چنین موضوعی باعث می‌شود از خود بپرسیم چطور کسی که مبتلا به بیماری مرده خواهی است می‌تواند تمایلات‌اش را با اجساد برطرف کند و رفتاراش به واسطه بوی بد متوقف نشود!

طبق تحقیقی در سال ۲۰۱۰ مبتلایان اسکیزوفرنی و دوقطبی در تشخیص بوها نسبت به گروه گواه ضعف داشتند. همچنین مبتلایان اسکیزوفرنی و دوقطبی نمره مثبت‌تری به بوهای بد دادند تا گروه گواه.

رابطه مرده‌خواهی حس بویایی

بنابر نتایج آزمایش، احتمال دارد مبتلایان نکروفیلیا نه تنها از بوی اجساد بدشان نیاید بلکه از آن لذت هم ببرد. چنین تفکری خصوصا برای آن دسته از مبتلایان بیماری مرده خواهی صادق است که با یک جسد چندین بار نزدیکی می‌کنند.

درمان بیماری مرده خواهی

بعضی از رویکردهای درمانی برای انحرافات جنسی شامل روان‌کاوی، هیپنوتیزم، و تکنیک‌های رفتار درمانی است. اخیرا، دسته‌ای از داروها به نام آنتی آندروژن‌ها که منجر به پایین آمدن شدید و موقتی سطح تستوسترون می‌شوند، در ترکیب با رواندرمانی و رویکردهای دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

منبع : روانشناختی چمان



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.0 از 5 (2 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

۲ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

اذرگون | ۲ هفته پیش
خوب بود
0
1
ناشناس | ۲ هفته پیش
سلام . حالا این بیماری مرده خواهی . زنده را میکشه تا باب میلش بشه بدبختیه واله ادما برعکس شدن مصیبته
0
1

hits