دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
آیا هدفون های بی سیم برای سلامتی مضر هستند؟

هدفون های بی سیم احتمالا سرطان زا هستند!

آیا هدفون های بی سیم برای سلامتی مضر هستند؟
1
زمان مطالعه: 5 دقیقه
ایرپادهای اپل از زمان عرضه تا کنون با استقبال خوبی مواجه شده اند : به دنبال این موفقیت بسیاری از شرکت های دیگر هم تلاش کردند هدفون های بی سیم مشابه را طراحی کرده و روانه بازار کنند اما برخی از محققان خبر از احتمال سرطان زا بودن این محصولات می دهند .

اطلاعیه سازمان بهداشت جهانی در مورد هندزفری بلوتوث

استفاده طولانی مدت از هندزفری می تواند عوارض و خطرات جدی داشته باشد، همچنین آسیب های بسیاری را به گوش می رساند. با دلگرم همراه شوید .

عوارض خطرناک استفاده از هدفون و هندزفری

نسل جوان امروزی به نحوی گسترده از انواع دستگاه‌های پخش موسیقی قابل حمل به خصوص IPOD برای شنیدن موسیقی استفاده می‌کنند. گسترش این پدیده نگرانی‌هایی را در مورد سلامت عمومی افراد و بخصوص احتمال کاهش شنوایی به علت استفاده مداوم از هدفون به دنبال داشته است .

بخصوص که برخی جوانان در تمام ساعات شبانه روز هدفون در گوش دارند و با صدای بلند به موسیقی گوش می کنند.

کارشناسان و صاحب نظران معتقدند تداوم این وضعیت باعث می‌شود تا گوش‌های جوانان زودتر از حد معمول پیر شود. به گفته آنان گوش کردن مداوم به موسیقی با استفاده از هدفون موجب می‌شود افراد توانایی شنیدن فرکانس‌های بالا را از دست بدهند. چنین افرادی همچنین در محیط‌های شلوغ و پر سر و صدا نمی‌توانند مکالمات مورد نظرشان را به آسانی بشنوند و تعقیب کنند.

هدفون های بی سیم احتمالا سرطان زا هستند!

متخصصان گوش و شنوایی می‌گویند اولین نسل از کاربران واکمن که امروزه دهه‌های سوم و چهارم زندگی خود را پشت سر می‌گذارند و در دوران جوانی به کرات از هدفون برای شنیدن موسیقی استفاده می‌کردند، امروزه با مشکلات مختلفی دست به گریبان هستند و به عنوان مثال بسیاری از آنها همیشه صدای زنگ ممتدی را در گوششان احساس می‌کنند؛ صدایی که تحمل آن در برخی مواقع بسیار دشوار می‌شود.

تأثیرات مضر پرتوهای ابزارهای بی‌ سیم را می‌توان از طریق بروز اختلال در سلول‌های زنده دریافت. برخی متخصصان معتقدند عدم تعادل متابولیسمی که به خاطر پرتوهای ناشی از ابزار بی‌سیم رخ می‌دهد، می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی برای سلامتی شود از جمله بیماری‌های گوناگون مخرب عصب‌ها و حتی سرطان.

در شرایطی که سرطان می‌تواند خطر اصلی این مسئله تلقی شود، خطرات خفیف آن می‌تواند شامل اختلالاتی مانند سردرد، خستگی و التهابات پوستی باشد که ممکن است بعد از تماس طولانی مدت رخ دهد.

برخی از روش‌ های مؤثر برای کاهش تماس با فرکانس رادیویی شامل استفاده از اسپیکر تلفن، هدفون‌های داخل گوشی و هدست به منظور کاهش نزدیکی این فرکانس‌ها با سر و تماس با آنهاست.

هدست‌های بلوتوث‌ دار ابزاری نادرست در این زمینه هستند چرا که باعث انتشار پرتوها و فرکانس می‌شوند. در شرایطی که هدفون‌ های سیم‌ دار می‌توانند مقداری انرژی را به سر انتقال دهند و هدفون‌ های بی‌ سیم هم مقدار کمی از فرکانس رادیویی انرژی را منتشر می‌کنند، هم هدفون‌های با سیم و هم بی‌سیم باعث از بین رفتن بخش زیادی از انرژی فرکانس رادیویی به خاطر همجواری با سر شده و در نتیجه به میزان زیادی تماس آن را با سر کم می‌کند. باید سعی کنید فاصله‌ی بین ابزارهای بی‌سیم و بدن را همیشه رعایت کنید.

نشانه‌های آسیب رسیدن به گوش چیست ؟

یکی از نشانه‌ های آسیب رسیدن به گوش به علت گوش کردن زیاد به موسیقی از طریق هدفون آن است که وقتی شما یک محل پر سر و صدا را ترک می‌کنید، گوشتان تا مدتی زنگ می‌زند.

اگر مدتی به گوشتان استراحت دهید احتمالا وضعیت بهبود خواهد یافت، اما اگر مرتبا از هدفون استفاده کنید، گوش داخلی شما هم آسیب می‌بیند که در این صورت ممکن است قدرت شنوایی شما برای همیشه کاهش یابد.

متاسفانه به علت تولید باتری‌های پرقدرت با عمر بالا کمتر کسی به گوشش استراحت می‌دهد و این از مواردی است که پیشرفت فناوری در عمل به ضرر انسان تمام شده است.

نتایج یک پژوهش که توسط آزمایشگاه‌های آگوستیک ملی استرالیا انجام شده نشان می‌دهد ۲۵درصد از افرادی که دستگاه‌های پخش موسیقی قابل حمل استفاده می‌کنند، آنقدر از این وسیله استفاده کرده‌اند که به شنوایی خود آسیب جدی رسانده اند و تحقیقات بعدی موسسه سلطنتی ملی ناشنوایان انگلستان هم ثابت کرد جوانان ۱۸ تا۲۴ ساله بیش ازدیگر گروه‌های سنی در معرض خطرات حاصل از استفاده مداوم از هدفون هستند.

با این حساب اگر شب تا صبح و صبح تا شب هدفون در گوش دارید و موسیقی می‌شنوید بهتر است در این عادت غلط تجدید نظر کنید.

هدفون های بی سیم احتمالا سرطان زا هستند!

بیشتر بخوانید :

عوارض استفاده از هندزفری در دراز مدت

۲۰ راه معجزه آسا برای کاهش خطرات امواج موبایل

چگونه از تشعشعات موبایل در امان باشیم؟



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits