قطعا سخت کوشی می تواند انتظارات ما را از داشتن یک زندگی ایده آل برآورده کند. اما زیاده روی کردن در هر چیزی می تواند به ضرر ما تمام شود. فرهنگ سخت گوشی نیز از این قاعده مستثنی نیست. سخت کوشی و کار زیاد تا زمانی می تواند مفید باشد که ما را به کمال برساند. زمانی که این فرهنگ مانع اصلی رسیدن به رضایت قلبی و ذهنی از زندگی باشد، مایه ضعف و سرخوردگی می شود. راهکارهای گوناگونی برای کاهش فرهنگ سخت کوشی در افراد وجود دارد که ما در این مطلب مفیدترین آن ها را بررسی خواهیم کرد.
فرهنگ سخت کوشی چیست؟
فرهنگ سخت کوشی همان فرهنگی است که افراد را مجاب می کند همیشه کمال گرا بودن و برای رسیدن به اهداف خود از همه چیز بگذرند. منظورمان از همه چیز، تمام آن چیزهایی است که فرد برای رسیدن به آن ها سخت کار می کند. همانند رضایت شغلی، رفاه، سلامت ذهن و جسم، شادی روح و ...
افرادی که بیش از حد کار می کنند، همیشه در حال دویدن بوده و با کمبود زمان مواجه هستند. این افراد زمان های طولانی را بدون وقفه کار کرده و تمام تمرکز و زمان خود را به کارشان اختصاص می دهند. فرهنگ سخت کوشی در کشورهایی مثل ژاپن به یک معضل اصلی تبدیل شده است. چرا که سخت کوشی بیش از حد می تواند منجر به ایجاد مشکلات روحی همانند افسردگی در افراد شده و شادی آنان را کاهش می دهد.
چرا باید فرهنگ سخت کوشی را کاهش دهیم؟
فرهنگ سخت کوشی زمانی می تواند مفید باشد که منجر به رضایت شغلی و رفاه فرد شود. در واقع سخت کوشی باید همانند پله یا نردبانی عمل کند که فرد را به رضایت کامل می رساند. اما زیاده روی در این فرهنگ نه تنها فرد را به رضایت نمی رساند، بلکه موجب پسرفت او نیز خواهد شد.
خوشبختانه امروزه فرهنگ سخت کوشی در میان جوامع مختلف در حال کاهش است. بیش از 8 درصد از کل مشاغل ایالات متحده آمریکا به جای سخت کوشی بر تعادل و رفاه تمرکز دارند. این میزان بعد از اتمام اپیدمی کرونا همواره رو به افزایش بوده است.
رفاه و رضایت شغلی به جای سخت کوشی
رفاه، تعادل و رضایت شغلی بهترین جایگزین برای فرهنگ سخت کوشی است. به جای آن که در اشاعه فرهنگ سخت کوشی تلاش کنید، باید به دنبال رفاه و رضایت شغلی باشید. سخت کوشی هیچ فایده ای ندارد زمانی که رضایت شغلی وجود نداشته باشد. رضایت شغلی در کنار سخت کوشی متعادل می تواند رفاه زیادی برای افراد ایجاد کند.
در گذشته فرهنگ سخت کوشی را به شدت ستایش می کردند. اما به نقل از نشریه فوربس، فرهنگ سخت کوشی می تواند به سلامتی افراد آسیب وارد کند. این آسیب می تواند هم جسمی و هم روحی باشد. کاهش رضایت و شادی در زندگی یکی از بدترین عواقب زیاده روی در فرهنگ سخت کوشی است.
علائم و راههای کم کردن استرس شغلی
کارهای خود را اولویت بندی کنید
یکی از بهترین راهکارها برای کاهش فرهنگ سخت کوشی، اولویت بندی کارهاست. کارهایی که باید انجام دهید را بر اساس اهمیت شان اولویت بندی کنید. این گونه به انجام بسیاری از کارهایی که اهمیت زیادی ندارند یک "نه" محکم گفته اید. از رئیستان بخواهید که در اولویت بندی کارها به شما کمک کند. کارها را بر اساس ریتم خودتان اولویت بندی کنید.
مثلا اگر صبح زود پرانرژی هستید انجام کارهای مهم را به آن زمان موکول کنید. کارهایی که نیاز به تمرکز بالا دارند را در یک زمان و کارهایی که به هماهنگی نیاز دارند در زمان دیگری انجام دهید. این گونه می توانید بدون آن که به خودتان فشار وارد کنید بسیاری از امورتان را بگذرانید.
به صورت تیمی کار کنید نه تکی
برخی از کارها اگر به صورت تیمی و گروهی انجام شوند نتیجه بسیار بهتری خواهند داشت. افراد سخت کوش به دلیل حساسیت بالایی که دارند هیچ کس را لایق تعامل و انجام بخشی از کارهایشان نمی دانند. چرا که فکر می کنند این افراد کارها را به اندازه خودشان به درستی انجام نمی دهند.
اما این طرز فکر کاملا غلط است. اگر تیمی سازنده و متشکل از اعضای فرهیخته داشته باشید، کار گروهی نتیجه بسیار بهتری خواهد داشت. پس سعی کنید برخی از امور را به اعضای تیم واگذاری کنید و استراحت بیشتری به خودتان بدهید.
تعلل در انجام امور را کنار بگذارید
اگر می خواهید کاری را شروع کنید، بدون تعلل آن را انجام دهید. کاهش فرهنگ سخت کوشی از طریق تنبلی و تعلل در انجام کارها کاری بسیار غلط است. چرا که این گونه نه تنها سخت کوشی شما کاهش پیدا نمی کند، بلکه زمان و انرژی بیشتری را صرف فکر کردن به آن کار کرده اید. زیرا نگه داشتن یک کار در لیست کارهای ذهنتان به انرژی و زمان بیشتری نیاز دارد. بنابراین یک تایم مشخص برای انجام کارهایتان تعیین کنید. یک تعلل ده دقیقه ای برای انجام یک کار کافی است. تاخیر در انجام امور می تواند نتیجه عکس در کاهش سخت کوشی داشته باشد.
ساعات کاری خود را تنظیم کنید
برای کاهش فرهنگ سخت کوشی باید ساعات کاری خود را مدیریت کنید و تمامی زمانتان را به کار اختصاص ندهید. داشتن انعطاف پذیری در تنظیم و مدیریت زمانبندی انجام کارها بسیار کمک کننده و مفید است. اضافه کاری و اختصاص دادن ساعت های طولانی به انجام کارها را کنار بگذارید. سعی کنید روزانه یک مرز مشخص برای ساعات کاری خود تعیین کنید و از مرز خود تجاوز نکنید.
- برچسبها
- سخت گوشی
- رضایت شغلی
دیدگاه ها