نقش پروتئین در بدن و تاثیر پروتئین بر بدن:همواره شنیده ایم که پروتئین نقش مهمی را در بدن و در سلامتی بدن ایفا میکند.و اینکه ما باید در برنامه غذایی خود مواد دارای پروتئین را به طور حتمی قرار دهیم.در این مطلب دلگرم تلاش کرده است که به طور جزئی تری نقش پروتئین در بدن و تاثیر آن روی سلامتی انسان را بررسی کند:
نقش پروتئین در بدن و تاثیر پروتئین بر بدن
1-نقش پروتئین در بدن:سیستم ایمنی بدن ساختمان پروتئینی دارد
2-نقش پروتئین در بدن:هورمونها و آنزیم ها که اعمال حیاتی بدن ما را تنظیم می کنند از پروتئین ها ساخته شده اند.
3-نقش پروتئین در بدن:پروتئین ها نقش ساختمانی دارند،بنابراین برای ساخته شدن بافت در ترمیم زخم ها و رشد جنین در زنان باردار،نیاز به پروتئین بسیار ضروری است.
4-نقش پروتئین در بدن:پروتئین ها باعث تنظیم ph خون می شوند و به عبارت دیگر حیات انسان نسبت به نوسان ph حساس است و می تواند منجر به مرگ شود.بدن ما دارای یستم های متفاوتی است که نقش آن ها برقراری تعادل هنگام نوسانات ph می باشد.پروتئین ها هم عامل اسیدی و هم عامل بازی دارند(یعنی نقش دوگانه دارند).هنگامی که ph خون به طرف اسیدی می رود پروتئین خاصیت بازی از خود نشان می دهد و هنگامی که ph خون به طرف بازی میرود پروتئین خاصیت اسیدی ایفا میکند و همیشه تعادل را برقرار میکند.
5-نقش پروتئین در بدن:پروتئین ها در حفظ تعادل فشار اسمزی هم نقش دارند.یعنی وقتی به مقدار کافی در بدن و خون پروتئین باشد تعادل برقرار است اما وقتی دچار کمبود آهن می شویم آلبومین خون کاهش پیدا میکند.تعادل فشار اسمزی بین عروق خونی و مایع فضای سلولی به هم می خورد.
6-نقش پروتئین در بدن:پروتئین ها می توانند متابولیزم شوند و ایجاد انرژی کنند منتها جایگاه و سهم آن ها نسبت به کربوهیدرات ها و چربی ها خیلی محدود تر است.
نکته:پروتئین ها در یک رژیم غایی متعادل باید 10 تا 15 درصد انرژی ایجاد یا تامین کنند و یا انرژی که از سوخت پروتئین حاصل می شود بین 10 تا 15 درصد باشد.
تهیه و تنظیم:گروه سلامتی مجله دلگرم
- برچسبها
- پروتئین
- نقش پروتئین
- تاثیر پروتئین
- نقش پروتئین
دیدگاه ها