دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
چگونه یبوست نوزاد را به روش طبیعی و سنتی در خانه درمان کنیم؟

درمان یبوست نوزاد با طب سنتی و گیاهی در منزل

چگونه یبوست نوزاد را به روش طبیعی و سنتی در خانه درمان کنیم؟
56
زمان مطالعه: 6 دقیقه
برخی از والدین فکر می‌کنند که شکم نوزادشان هر روز باید کار کند که این صحیح نیست.یبوست در نوزادان به این معنی است که مدفوع به حدی سفت باشد که نتواند به راحتی دفع شود، اما کم بودن تعداد دفعات دفع، هیچ ارتباطی به یبوست ندارد...برای درمان یبوست نوزادان...

راههای درمان و پیشگیری از یبوست در نوزادان و کودکان

یبوست نوزاد از جمله مشکلاتی است که ممکن است خانواده ها را درگیر خود کند و برای خود طفل هم موجب ناراحتی و گریه شود و شاید جلوگیری از یبوست نوزادان و درمان آن به روش سنتی و طبیعی خواسته بسیاری از خانواده ها باشد.

آیا نوزاد دلبند شما نیز به یبوست مبتلا می شود؟

آیا شما هم به دنبال یک راه طبیعی و سنتی برای جلوگیری از یبوست طفل خودتان و یا درمان آن هستید؟

ما در این بخش از دلگرم می خواهیم در مورد درمان یبوست نوزاد صحبت کنیم و روش های طبیعی و سنتی را که می توان با استفاده از آن ها در خانه از یبوست نوزاد جلوگیری کرد یا آن را درمان نمود به شما معرفی کنیم. بسته به میزان یبوست نوزاد ممکن است یکی از این روش ها کافی باشد یا اینکه آمیزه ای از چند روش برای درمان یبوست نوزادتان لازم باشد و شما می توانید به تجربه این موضوع را درک کنید. توجه داشته باشیم در نوزادانی که منحصرا از شیر مادر تغذیه می کنند ، عدم دفع مدفوع تا مدت 3 الی 4 روز نمی تواند نشانه حتمی یبوست باشد.

البته بعضی ها هم اعتقاد دارند که حتی تا مدت یک هفته هم اگر طفل ، دفع مدفوع نداشته باشد نشانه یبوست نیست. میزان تقریبی این مدت را یک مادر ، به تجربه در مورد نوزاد خود می تواند به دست آورد. اما به طور کلی اگر نوزاد تا مدت 4 روز متوالی دفع مدفوع نداشته باشد نمی تواند حتما نشانه یبوست باشد ولی از آن مدت به بعد و در صورت عدم دفع مدفوع توسط نوزاد تقریبا باید به یبوست نوزاد شک کرد. ضمنا ناراحتی و گریه نوزاد هم می تواند نشانه ای از یبوست او باشد. حال که تا حدودی با یبوست نوزاد آشنایی پیدا کردیم ، به روش های درمانی طبیعی و سنتی برای رفع یبوست نوزاد می پردازیم.

درمان یبوست در نوزادان

داروهای درمان یبوست

۱- یکی از گیاهان و میوه جاتی که نتایج خوبی در درمان یبوست داشته..انجیر هست..انجیر خشک شده رو مدتی در آب به اصطلاح بخیسانید..و میل کنید..خیلی زود نتایجش را میبینید.

۲- آنغوزه: بدلیل بوی نامطبوعی که گیاه دارد..قرص هائ ریزی به اندازه یک عدس تهیه شده..صبح و ظهر و شب میل شود.

۳-اسفرزه: مقداری از دانه اونو شب خیسانده..حدود ۶-۳۰ گرم…صبح ناشتا میل شود.

۴-بارهنگ: مخصوصا برای یبوست های کودکان و حتی شیرخواران یک قاشق چایخوری دانه بارهنگ را در یک استکان آبجوشانده با کمی شکر شیرین نموده صبح و ظهر و شب هر دفعه مقداری از آن به کودک شیر خوار می خورانند.

۵- بنفشه معطر: مخصوصا برای اطفال خیسانده دانه بنفشه را به کودک بدهید….ناشتا بخورد بهتر است.

۶- ترنجبین: برای بالغین و مخصوصا برای اطفال باید در آب جوش بریزید تا دانه های آن ذوب شود…سپس آنرا خیسانده تا خاک موجود در آن رسوب کند… ناشتا به کودک بدهید.

همچنین بخوانید:

درمان یبوست با گل سرخ و دمنوش گل محمدی

موارد مصرف شربت لاکتولوز و فواید آن در درمان یبوست

علت یبوست بسیار شدید در زنان و درمان این عارضه

۷-روغن زیتون: پس از هرغذا یک یا دوقاشق غذاخوری تناول شود..برای کودکان هم مفید است.

۸- عناب : باید در آب بحوشانید..وقتی نرم شد…فشار دهید تا هسته ها وتفاله های آن جدا شده و محتویات آن را صبح ناشتا تناول کنید..برای اطفال هم مفید است.

۹-خیار شنبر: یا بنام سنتی فلوس: مقداری از مغز فلوس را در یک لیوان آب جوشانده …بالغین صبحها تناول کنند.

۱۰- کتان: بزرکتان:برزک : مقداری از تخم کتان را در یک لیوان آب جوش دم کرده صبح وظهر و شب هر دفعه یکاستکان تناول کنید.

۱۱- آلو: چند عدد آلوی خشک را پخته…شب قبل از خواب قسمت بدون هسته را تناول کنید.

۱۲- اسفناج: اسفناج پخته مفید است…توجه داشته باشید کسانی استعداد سنگ کلیه و کیسه صفرا دارند در خوردن اسفناج احتیاط کنند.

۱۳- پیاز: کمی بپزید..کره به آن اضافه کنید..بعنوان ملین میل کنید.

۱۴- تره : سوپ تره- خوردن پودر تخم تره

درمان یبوست در نوزادان

استفاده از بارهنگ (بیزوشا) یکی از روش های سنتی در درمان یبوست نوزاد می باشد که از قدیم الایام مورد استفاده خانواده های ایرانی بوده است. به منظور استفاده از بیزوشا جهت درمان یبوست نوزاد ، مقدار یک قاشق مرباخوری از بارهنگ (بیزوشا) را پس از شستن و تمیز کردن از مواد زائد آن ، به همراه یک لیوان آب به مدت حدود 5 دقیقه بر روی شعله ملایم بجوشانید. مقداری از این جوشانده را پس از سرد شدن به نوزاد بدهید. بارهنگ (بیزوشا) را می توانید از عطاری ها تهیه نمایید.

استفاده از خاک شیر برای رفع یبوست نوزاد

استفاده از خاک شیر هم یکی از روش های درمان و رفع یبوست نوزاد می باشد که آن هم از زمان های قدیم تا به امروز مورد استفاده خانواده های ایرانی بوده است. به این منظور می توانید مقداری از خاک شیر را پس از شستن و تمیز کردن در مقداری آب (ترجیحا آب جوشیده سرد شده) بریزید و اجازه دهید تا کمی در آب خیس شود. شما می توانید این مخلوط خاک شیر با آب را باهم به نوزاد بدهید یا اینکه فقط آب آن را به نوزاد خود بدهید. اگر چنانچه قصد دارید فقط آب خاک شیر را به نوزادتان بدهید اجازه دهید تا خاک شیر مدت کمی بیشتر در آب خیس شود.

استفاده از گیاه فلوس در درمان یبوست نوزاد

استفاده از گیاه فلوس هم یکی از روش های درمان و رفع یبوست در نوزادان می باشد. برای این منظور ، تکه ای از این گیاه را در مقداری آب به مدت حدود 5 دقیقه بر روی شعله ملایم بجوشانید و پس از سرد شدن ، مقداری از جوشانده را به طفل بدهید. گیاه فلوس را می توانید از فروشگاه های عطاری تهیه نمایید.

یبوست

استفاده از گل ختمی سفید در درمان یبوست نوزاد

در موارد شدیدتر یبوست در نوزاد می توانید از جوشانده گل ختمی سفید استفاده نمایید. از آن جایی که این جوشانده بسیار تلخ می باشد جهت خوشمزه نمودن آن می توانید کمی لیمو خشک (لیمو عمانی) را به گل ختمی سفید اضافه نموده و با هم بجوشانید.

علاوه بر روش های فوق ، روش های دیگری هم ممکن است در بعضی از خانواده ها جهت رفع و پیشگیری از یبوست اطفال مورد استفاده قرار بگیرد که عزیزان می توانند از آشنایان و یا دوستان خود در این زمینه سؤال نمایند.. ضمنا تغذیه مادر شیرده در نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند بر روی یبوست نوزاد مؤثر است و این مادران عزیز بایستی به نوع غذای خود توجه کافی داشته باشند تا تغذیه ناصحیح آن ها موجب ایجاد یبوست در نوزاد دلبندشان نشود.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.3 از 5 (56 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits