دلگرم
امروز: سه شنبه, ۱۵ آبان ۱۴۰۳ برابر با ۰۲ جمادى الأول ۱۴۴۶ قمری و ۰۵ نوامبر ۲۰۲۴ میلادی
انتروپيون چیست ؟ علت برگشت پلک به داخل چشم چیست ؟
5
زمان مطالعه: 3 دقیقه
برگشت لبه پلک به داخل چشم: سست شدن بافت حمایت کننده از پلک، همراه با کشیده شدن عضلات پلک به سمت داخل، التهاب مزمن چشم ، که باعث ایجاد بافت جوشگاهی در پلک می‌شود

با مجله اینترنتی دلگرم همراه باشید تا با عارضه انتروپيون (برگشت لبه پلک به داخل چشم) بیشتر آشنا شوید

انتروپيون(برگشت لبه پلک به داخل چشم) چيست؟

به “برگشت لبه پلک به داخل چشم انتروپیون” (ENTROPION) می گویند، در اين حالت مژه ها به سطح کره چشم (قرنيه) سائيده مي شوند. “انتروپيون” بيشتر در پلک پايين ديده مي شود.

انواع انتروپيون (برگشت لبه پلک به داخل چشم)

1. انتروپيون lnvolutional: شايع‌ترين نوع است، از پيرى ناشى مى‌شود و همواره در پلک تحتانى رخ مى‌دهد. علت آن سستى عناصر پلک و حرکت قسمت پره‌سپتال عضله حلقوى به سمت بالا است.

۲. انتروپيون سيکاتريسيل: در اثر اسکار ملتحمه يا تارس، پلک فوقانى يا تحتانى به داخل مى‌چرخد. اغلب علت آن بيمارى‌ هاى التهابى مزمن نظير تراخم است.

۳. انتروپيون مادرزادي: در اين حالت لبهٔ پلک به سمت قرنيه مى‌چرخد. اين حالت را نبايد با اپى‌ بلفارون مادرزادی که معمولاً در آسيائى‌ها است و در آن پوست و عضله پره‌تار سال باعث چرخش مژه‌ها حول کناره تارس مى‌شوند، اشتباه کرد.درمان انتروپيون جراحى است.

علل برگشت پلک به داخل چشم

سست شدن بافت حمایت کننده از پلک، همراه با کشیده شدن عضلات پلک به سمت داخل ( مثلاً در پیری )، التهاب مزمن چشم (از جمله آلرژی)، که باعث ایجاد بافت جوشگاهی در پلک می‌شود.

بطور کلی در جهان میزان انتروپیون پلک تحتانی بیشتر است، اما در ایران به علت وجود بیماری تراخم (Trachoma) انتروپیون پلک فوقانی از شیوع بیشتری برخوردار است .

عوارض انتروپیون (برگشت لبه پلک به داخل چشم)

  1. چسبندگی پلک ها
  2. تولید چرک و ترشح در چشم
  3. چسبندگی مژه‌ها
  4. زخم‌ شدن‌ قرنیه در اثر ساییده‌ شدن‌ پلک‌ و مژه‌ها به‌ آن‌

Entropion

درمان دارویی انتروپيون (برگشت لبه پلک به داخل چشم)

  1. استفاده‌ از اشک‌ مصنوعی‌ تا زمان‌ جراحی‌
  2. آنتی بیوتیک در صورت‌ وجود عفونت‌

درمان خانگی برگشت لبه پلک به داخل چشم

روش آماده‌ کردن‌ کمپرس‌ برای درمان خانگی

روزانه‌ چندین‌ بار روی‌ پلک‌ها کمپرس‌ گرم‌ بگذارد تا التهاب‌ و ناراحتی‌ تخفیف‌ یابد.

1- مقداری‌ آب‌ گرم‌ را در یک‌ ظرف‌ تمیز بریزید. یک‌ پارچه‌ تمیز را در آب‌ خیس‌ کنید. آنقدر آن‌ را بچلانید تا تقریباً خشک‌ شود. پارچه‌ گرم‌ و مرطوب‌ را به‌ مدت‌ 15-10 دقیقه‌ روی‌ چشم‌ بسته‌ قرار دهید. پارچه‌ را مرتباً خیس‌ کنید و بچلانید تا مرطوب‌ بماند.

2- اگر در معرض‌ باد یا آلاینده‌ها قرار می‌گیرید، از عینک‌ یا چشم‌بندهای‌ عینک‌ مانند برای‌ محافظت‌ از چشم استفاده‌ کنید.

3- معمولاً یک‌ جراحی‌ کوچک‌ برای‌ رفع‌ مشکل‌ انجام‌ می‌گیرد.

نکته: پیری‌ عامل تشدید کننده “بیماری انتروپيون” می باشد. انتروپیون بیشتر در سنین 47 تا 69 سالگی بروز می کند و از نوع سوم است.

تهیه شده مجله دلگرم

مرضیه ملایری



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.4 از 5 (5 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits