دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
علت سکسکه کردن چیست؟با بهترین راههای درمان سکسکه آشنا شوید
154
زمان مطالعه: 5 دقیقه
سکسکه انقباضات ناگهانی و غیر ارادی ماهیچه دیافراگم هستند انقباض اعصاب که از گردن تا سینه کشیده می شود موجب سکسکه می شود.

علت سکسکه راههای درمان سکسکه

علت سکسکه راههای درمان سکسکه : سکسکه عبارت است از انقباضات ناخودآگاه و مکرر عضله دیافراگم و عضلات تنفسی بین دنده ای.سکسکه یک علامت است و نه یک بیماری، در ایجاد سکسکه دیافراگم (عضله بزرگ و نازکی که قفسه سینه را از شکم جدا می کند) و عصب فرنیک (عصبی که دیافراگم را به مغز وصل می کند) نقش دارند.

معمولاً در حین سکسکه، صدایی تند و سریع که در اثر حرکت غیرارادی عضلات دیافراگم و متعاقب آن بسته شدن سریع تارهای صوتی، پدید می آید،شنیده می شود.

علت سکسکه راههای درمان سکسکه


تقریباً همه ممکن است دچار سکسکه شوند، حتی جنینی که در رحم مادر است، اما به طور کلی مردان به مراتب بیشتر از زنان دچار سکسکه می شوند. اما عملاً هر فردی از نوزادان گرفته تا افراد بزرگسال، آن را تجربه می کنند.

سکسکه معمولاً یک مشکل گذرا و خوش خیم است. با این حال، همین عارضه ساده، در صورتی که بیش از حد ادامه پیدا کند، می تواند آزار دهنده و ناتوان کننده باشد.


در ضایعات مغزی، ضربه و تومورهای مغزی و یا به دنبال بی هوشی ها نیز، امکان بروز سکسکه وجود دارد. عموماً سکسکه با این علت، خود به خود بهبود یافته و غالباً در افراد مضطرب و دارای استرس بالا و یا متعاقب خبر خوشایند و غم انگیز تظاهر می کند و در برخی مواقع مصرف دارو و سموم نیز علت آن است.


علل سکسکه

تحریک اعصابی است که عضلات تنفسی، خصوصاً دیافراگم را تحریک می کنند، علت سکسکه کوتاه مدت معمولاً ناشناخته است اما در صورتی که سکسکه طولانی مدت باشد یا به شکل مکرر رخ دهد، امکان دارد به علل زیر ایجاد شده باشد:

  1. خوردن یا آشامیدن غذا یا نوشیدنی داغ یا مواد تحریک کننده،
  2. بیماری پرده جنب (پرده ای که روی ریه را می پوشاند)،
  3. ذات الریه،
  4. اورمی (جمع شدن مواد زاید سمی در اثر نارسایی کلیه)،
  5. الکلی بودن،
  6. مصرف برخی از داروها،
  7. اختلالات معده، مری، روده یا لوزالمعده،
  8. حاملگی،
  9. تحریک مثانه،
  10. هپاتیت
  11. سابقه عمل جراحی (خصوصاً جراحی روی شکم)،
  12. علل عاطفی،
  13. پر بودن معده،
  14. خنده شدید یا احساسات قوی،
  15. تغییر در دمای محیط.

چنانچه گفته شد، معده خیلی پر و انباشته نیز می تواند باعث حمله های سکسکه شود که به شکل غیرارادی بروز می کند و در شرایط زیر پیش می آید: خوردن بیش از حد غذا و با سرعت، به درون کشیدن هوای بیش از اندازه، تغییر ناگهانی در دمای معده؛ مثل نوشیدن مایعات سرد بلافاصله بعد از نوشیدن یک نوشیدنی داغ.


در گزارش جالبی که سالها پیش در ژورنال نیوانگلند به چاپ رسید، بیماری را معرفی کرده بود که برای چند روز دچار سکسکه های مقاوم به درمان شده بود، بررسی های مختلف در او هیچ مشکلی را نشان نمی دادند و تنها یافته غیر طبیعی، وجود مورچه در گوش او بود! و تنها پس از خارج کردن این مورچه، مشکلش برطرف شده بود!


از موارد بالا می توان نتیجه گرفت که در بسیاری از موارد، علت مشخصی برای این حالت شناسایی نمی شود.
اغلب اوقات سکسکه، بیش از ۴۸ ساعت طول نمی کشد ولی در فرم مداوم، فرد بیش از ۲ روز و کمتر از ۱ ماه مبتلاست و در موارد بیشتر یا در صورتی که با بیماری ها ی دیگری مثل مشکلات قلبی- ریوی همراه باشد، فرد نیاز به مراجعه به بیمارستان دارد.

علت سکسکه راههای درمان سکسکه

راههای درمان سکسکه

روش هایی که در این جا ذکر می شوند برای دوره های کوتاه مدت سکسکه هستند. سکسکه طولانی مدت که بیش از ۸ ساعت طول می کشد باید تحت بررسی پزشکی قرار گیرد. یک یا تعداد بیشتری از روش های زیر را به کار بندید تا بهترین آنها برای شما معلوم شود:

  1. نفس خود را نگاه دارید و تا ۱۰ بشمارید.
  2. داخل یک کیسه کاغذی تنفس کنید.از کیسه پلاستیکی استفاده نکنید زیرا ممکن است به سوراخ بینی بچسبد.
  3. انگشت شست خود را بین دندان ها و لب بالا قرار دهید. سپس لب بالا را با انگشت سبابه خود، درست در زیر سوراخ بینی سمت راست ، فشار دهید. انگشتان سبابه خود را حدود ۲۰ ثانیه داخل هر دو گوش فشاردهید.
  4. یک لیوان آب را به سرعت بنوشید.
  5. نان خشک یا یخ خرد شده قورت دهید.
  6. زبان خود را به ملایمت بکشید.
  7. چشمان خود را ببندید و فشار ملایمی را به کره های چشم وارد کنید.
  8. یک قاشق چایخوری شکر خشک بخورید.
  9. خوردن یک قاشق شکر یا عسل یا قرار دادن آن در انتهای زبان
  10. بالا کشیدن زانوها به درون سینه
  11. گاز زدن یک تکه لیموترش
  12. غرغره آب یخ
  13. ماساژ انتهای گلو
  14. خوردن یک قاشق سرکه
  15. نوشیدن آب به حالت درازکشیده و خوردن از سمت مقابل لیوان


بیشتر بخوانید :

دلیل سکسکه نوزاد چیست و برای بند آوردن سکسکه نوزاد بهترین راه ...

موثرترین درمان های خانگی سکسکه کدامند ؟



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.0 از 5 (154 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits