
خطرات شب بیداری برای بدن
شب بیداری و بیدار ماندن در طول شب خطرات جبران ناپذیری به افراد می زند و موجب ابتلا به بیماری های مختلف از جمله دیابت و حملات قلبی و مغزی نیز می شود.با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با مضرات شب بیداری آشنا شوید.
خطرات جدی شب بیداری
پژوهشگران هشدار میدهند افرادی که شبها دیر به خواب میروند و دیرتر دچار خواب آلودگی میشوند بیشتر احتمال دارد به بیماریهایی مانند دیابت، التهاب و ضعف عضلات و همینطور افزای حجم اطراف شکم و کمر دچار شوند.
گفتنی است، بیدار ماندن تا ساعات طولانی در ابتدای شب میتواند سبب اختلال در عملکرد ساعت بیولوژیک بدن و نیز عادات غذایی و در نتیجه چاقی و انواع بیماریهای مزمن شود.
بررسیها نشان میدهند کارشناسان این نتایج را با تحقیق بر روی بیش از هزار و ۶۰۰ زن و مرد بزرگسال در رده سنی ۴۰ الی ۵۰ ساله و انجام اسکن از استخوان آنها، تست قند خون و مطالعه عادات خواب و غذایی آنها به دست آوردهاند.از این میان آن دستهای که شبها دیر میخوابیدند بیشتر دچار مشکلاتی مانند حملات قلبی، سکته مغزی، چاقی، ضعف عضلات و دیابت شدهاند.نتایج این تحقیق که توسط پژوهشگران کرهای دانشکده پزشکی در این کشور صورت گرفته در مجله غدد درون ریز و متابولیسم بالینی به چاپ رسیده است.کارشناسان همینطور انجام کار در فاصله ساعات ۵ الی ۹ شب را نیز در ایجاد علائم فوق مؤثر دانستهاند.
پزشکان هشدار میدهند که شب بیداری، سلامت بدن را به طور جدی به خطر میاندازد.براساس نتایج یک مطالعه جدید که شرح آن در مجله انجمن غدد موسوم به «غدد درونریزشناسی بالینی و متابولیسم»، منتشر شده تایید میکند که اشخاص شب بیدار یا به اصطلاح بوف در مقایسه با افراد سحرخیز، بیشتر با خطر ابتلا به دیابت، سندرم متابولیک و عارضه کم ماهیچگی (از دست رفتن توده ماهیچههای اسکلتی) مواجه هستند حتی اگر با خوابیدن بیشتر در ساعات اولیه صبح، سعی در جبران شب بیداری خود داشته باشند.
این افراد اغلب به دلیل دیر خوابیدن در شب، صبحها نیز دیر از خواب بیدار میشوند تا کمبود خواب شبانه را جبران کنند. بنابر نتایج این مطالعه که به بررسی تفاوت بین چرخه خواب در افراد شب بیدار و سحرخیز پرداخته، بیدار ماندن تا نیمههای شب بیشتر موجب بروز مشکلاتی چون کمخوابی، بدخوابی و حتی غذا خوردن در ساعات نامناسب میشود که این مشکلات در نهایت منجر به تغییرات متابولیک و سوخت و سازی در بدن میشوند.
در این مطالعه، گروهی از متخصصان کرهای روی 1620 داوطلب در گروههای سنی بین 47 تا 59 سال آزمایشهایی را انجام دادند. نتایج مطالعات تایید میکند که عادت به یک الگوی خواب صحیح و به موقع از فاکتورهای مهم در کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک، چربی شکمی و در نتیجه کاهش خطر حمله قلبی، سکته مغزی و دیابت است.
خواهشمنديم اگر سوال يا نکتهاي براي مطلب خطرات شب بیداری برای بدن
در ذهن شما باقي مانده است، آنرا در قسمت نظرات با ما و ساير کاربران به اشتراک بگذاريد.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
مجله اینترنتی دلگرم
مرجان امینی
- منبع
- دلگرم
- برچسب
- #خطرات شب بیداری
- #شب بیداری
- #بیدار ماندن