اهمیت و فواید حرف زدن با جنین در شکم
اثرات صحبت کردن روزانه با جنین ، به گزارش دلگرم بارداری یکی از اتفاقات شیرینی است که در دوران زندگی یک زن رخ میدهد. مادران هنگام آگاهی از این موضوع حرف زدن با جنین خود را آغاز کرده و احساسات مادری را به فرزندی که در شکم دارند بروز میدهند. معمولا مادران در ماههای اولیه شرایط خسته کننده و استرس زایی را تجربه میکنند اما با گذشت زمان فرصت بیشتری خواهند داشت تا لحظاتی را با جنین خود سپری کنند.
راههای ارتباطی مختلفی مانند شعر خواندن و پخش موسیقی برای ارتباط با جنین وجود دارد که باعث تقویت مهارت شنوایی، مهارتهای تکلم و احساس آرامش و امنیت در جنین میشود. توجه داشته باشید هنگامی که تصمیم دارید با جنین خود صحبت کنید افکار مثبتی داشته و به دور از اضطراب و استرس باشید. در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت.
ماساژ دادن آرام برآمدگی شکم توسط مادر باردار
ماساژ دادن آرام شکم توسط خود مادر باردار در طی دوران بارداری، به ویژه در سه ماهه اول این دوران باعث تقویت پیوند عمیق بین او و فرزند داخل رحمش خواهد شد.
در واقع، این مادران می توانند با استفاده از یک کرم مرطوب کننده و یا یک روغن سبک به ماساژ دادن شکم خود بپردازند چون با این کار علاوه بر تسکین دادن حالت کششی پوست شکم مادر باردار، ارتباط نزدیکی را بین او و فرزند داخل رحمش برقرار کرده و به آرامش هر دو نفر آن ها کمک خواهد کرد. پس، می توان ادعا کرد که ماساژ دادن آرام برآمدگی شکم توسط خود مادر حامله اثرات مثبت زیادی را در طول دوران بارداری او و بعد از زایمان خواهد داشت.
نکات مهم در حرف زدن با جنین
1. هنگام برخاستن از خواب با جنین خود سلام و احوال پرسی کنید.
2. مکالمات خیالی با جنین را فراموش نکنید که این مهم روی وابستگی شما به جنین تأثیر مثبت میگذارد.
3. در حین حرف زدن، استرس و عصبانیت را از خود دور کنید چرا که روی جنین تأثیر منفی میگذارد.
4. از سیگار کشیدن و خوردن الکل در این دوران خودداری کنید چرا که ضمن آسیب به خود و جنین نمیتوانید با او حرف بزنید، چون هر دو آشفته هستید.
5. اگر فرزندان دیگری هم دارید آنها را تشویق کنید تا با جنین حرف بزنند. با اینکار وقتی نوزاد متولد شد دیگران میتوانند با او ارتباط خوبی برقرار کنند.
6. در حین حرف زدن با جنین افکار مثبتی داشته باشید، چون هر فکری که میکنید روی جنین تأثیر میگذارد.
چه حرفهایی با جنین بزنیم؟
ممکن است حرف زدن با شکمتان کاری احمقانه به نظر بیاید، اما فرزندتان عاشق شنیدن آهنگ صدای شماست، بنابراین بصورت پیدرپی با او صحبت کنید. با او درباره همه چیز صحبت کنید مثل فروشنده خواربارفروشی، تبلیغات تلویزیونی و حتی گربهای که در کوچه دیدهاید. آوای صدای شما برای او آرامشبخش خواهد بود و او را با زبان مادریاش آشنا میکند. شما میتوانید از ماه اول با جنین خود حرف بزنید
.در حالیکه صحبتکردن با فرزندتان بسیار سودمند است، ولی اجرای آن در تمامی اوقات ضروری نیست؛ گاهی سکوت برای شما و فرزندتان بهترین است. سکوت، به شما اجازهی استراحت میدهد و فرزندتان نیز میتواند تا به صداهای آرامشبخش درونتان گوش کند.
صدای تپش قلب، تنفس و گوارش شما بوسیله مایع آمنیوتیک داخل رحم فیلتر شده و “صدای سفید” را تولید میکند که به فرزندتان آرامش خاصی میدهد.خوب است بدانید اگر همسرتان و یا دیگر اعضای نزدیک خانواده و دوستانتان در دوران بارداری با جنین شما صحبت کنند. زمانیکه پس از تولد نوزاد این افراد را به او معرفی میکنید، او آنها را تشخیص خواهد داد.
از هفته چندم بارداری جنین شروع به تکان خوردن می کند؟
برایش قصه تعریف کنید
اگر صحبت کردن با شکمتان برای شما ناراحتکننده است، بجای آن، برای فرزندتان قصه بگویید. به این ترتیب، فرزندتان از شنیدن صدای شما بهره مند میگردد و از شنیدن داستانی شادیآور لذت میبرد (داستانی آهنگدار و موزون را انتخاب کنید).
براساس پژوهشی که توسط دکتر “دیکاسپر” و دکتر “ملینا اسپنس” صورت گرفت، جنینها داستانی را که به شکلی پیاپی برای آنان خوانده شده است را پس از زایمان تشخیص میدهند. نوزادان با شنیدن داستانهایی که از دوران رحمیشان با آنها آشنا شدهاند، آرامش میگیرند. فراموش نکنید که در هفته ۲۳ بارداری حرکات موزونی را که همراه با موسیقی انجام میدهید، توسط فرزند درون رحمتان نیز احساس می شود.
برای جنین موسیقی ملایم پخش کنید
وقتی می پرسید که با جنین خود چه بگویم، به شما خواهیم گفت برقراری ارتباط با جنین در دوران بارداری محدود به صحبت کردن و قصه خواندن نیست. موسیقی گوش دهید، اما صدای آنرا بلند نکنید. برای اینکه فرزندتان صدای موسیقی را بشنود، مجبور به بلند کردن صدای آن نیستید، زیرا ممکن است صداهای بلند او را بترساند. حتی میتوانید برای او ساز بنوازید.
دکتر “دی فینا” دستیار پروفسور از دانشکده پزشکی دانشگاه نیویورک میگوید: گوشدادن به موسیقیهای متفاوت ضروری است و برای یادگیری فنون نوشتن، خواندن و حرف زدن آینده فرزندتان مفید میباشد.
با صحبت کردن با نوزادتان در دوران بارداری، شما به رشد عصبی و عاطفی او کمک می کنید و به علاوه این یک روش مهم برای ایجاد روابط جدید با او است و این فعالیت می تواند بسیار هیجان انگیز باشد چون کودکان اغلب با حرکت کردن، به صدا های خاصی واکنش نشان می دهند.
شنیدن اولین حس رشد یافته در کودکان است و در هفته بیست و چهارم نوزادان می توانند بشنوند و صدای مادر در ارتعاشات استخوان هایش حرکت می کند و سپس نوزاد می تواند آن ها را در حالی که در رحم است احساس کند.
اهمیت صحبت کردن با نوزادتان در دوران بارداری برای نوزادان مهم است که صدای مادرشان را بشنوند زیرا اشتیاق آن ها برای گوش دادن بیدار می کند. آن ها همچنین شروع به حرکت یا بازی با بدنشان می کنند، می چرخند و زانوهایشان را خم می کنند و به علاوه می توانند با آهنگ صدای مادرشان بپرند یا لگد بزنند.شنیدن صدای مادر می تواند استرس و اضطراب نوزادان را از بین ببرد و این امر به ویژه در آخرین مراحل بارداری صدق می کند.
در هفته سی و ششم بارداری، نوزادان می توانند بین صدای مادر و صدا های دیگر تمایز قائل شوند و آن ها همچنین نسبت به صدا های بلند حساس ترند و به عنوان مثال، صدای در، موسیقی و صدا های خارج از رحم متوجهشان خواهد کرد.صدای پدرشان فرکانس بالایی ندارد، چون محرک خارجی است و با این حال، هنوز برای نوزادان مهم است که صدای پدرشان را بشنوند.
کودکان در رحم معمولاً فعال تر و پذیرای تحریک در طول شب هستند و صحبت کردن با آن ها در شب کمک می کند احساس راحتی بیشتری بکنند و دوست داشته شوند. گوش دادن به صدای والدین یکی پس از دیگری به نوزادان کمک خواهد کرد تا آن ها را تشخیص دهند.
قرآن خواندن برای جنین
قرآن خواندن برای جنین به خصوص با صوت و لحنی زیبا برای او آرامشبخش است. حتی میتوانید آیات قرآن را به فارسی ترجمه کنید و درباره شرح و تفسیر آیات با او حرف بزنید. برایش از قصههای قرآنی بگویید و آنچه آموزنده است به او یادآوری کنید. کتاب و قرآن خواندن برای جنین وقت زیادی از شما نمیگیرد. همین که قصد دارید برای خودتان کتاب یا قرآن بخوانید جنین را از این قضیه آگاه کنید و به او بگویید که میخواهید برایش بخوانید بعد با صدای بلند این کار را انجام دهید.
دیدگاه ها