دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ برابر با ۰۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
5 انشا درمورد رحلت امام خمینی (ره) مناسب برای تمامی مقاطع
22
زمان مطالعه: 10 دقیقه
در این مقاله از مجله اینترنتی دلگرم چند انشای زیبا با موضوع رحلت امام خمینی (ره) آورده ایم که در ادامه تقدیم حضورتان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

انشا رحلت امام خمینی (ره)

ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرا رسیدن سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)، در این مطلب انشاهایی درباره رحلت امام خمینی (ره) آورده ایم. امیدواریم بهره کافی را ببرید.

انشا درمورد رحلت امام خمینی (ره)

۱۴ خرداد یادآور سالروز عروج بزرگمردی است که با رهبری های هوشمندانه خود ، یکی از بزرگترین انقلاب های تاریخ را رقم زدند ، فقیهی عالم و سیاستمداری نواندیش که به پشتوانه ملتی به پاخاست و تومار حکومتی دست نشانده و استبدادی را در هم پیچیدند

و نظامی مردم سالار را بر پایه آموزه های دینی پایه گذاری کردند. امام خمینی (ره) بر تشکیل حکومت جمهوری اسلامی ، این نظام را به عنوان الگو و سرمشقی برای امت اسلامی و دیگر مردم ستم کشیده در تمام جهان معرفی کردند

و تمام آزادی خواهان جهان نیز اکنون با تاسی از این نظام الهی ، در برابر حکومت ظالمان مقاومت و ایستادگی می کنند.

حضرت امام (ره) یک حقیقت همیشه زنده در تاریخ است و بدون نام امام ایشان ، انقلاب شکوهمند اسلامی در هیچ کجای دنیا شناخته شده نیست ، این شخصیت وارسته و فیلسوف عالم در عمل ثابت کردند که تمسک به خداوند متعال بهترین شیوه برای نفی سلطه کفار است.

امام خمینی (ره) یک شخصیت استثنایی و کم نظیر در دوران معاصر است و از آنجایی که کار امام (ره) همواره با تدبیر و هوشمندی همراه بود ، در جهان ماندگار شدند و در همین راستا نیز انقلاب اسلامی اکنون به الگویی برای تمام مسلمانان و آزادی خواهان جهان تبدیل شده است.

مبارزه رهبر کبیر انقلاب اسلامی علیه رژیم پهلوی در جریان حماسه ۱۵ خرداد بر کسی پوشیده نیست که از آن جمله می توان به کشاندن مبارزه در حوزه علمیه ، کشیدن خط بطلان بر تز جدایی دین از سیاست ، زیر سوال بردن مشروعیت رژیم پهلوی ،

مورد حمله مستقیم قرار دادن قدرت های استعمارگر ، منزوی ساختن جریان های ملی گرایی ، خلاصه و جمع بندی کرد.

انشا رحلت امام خمینی

انشا درباره رحلت امام خمینی (ره)

قیام ۱۵ خرداد به رهبری امام خمینی (ره) در حقیقت پیروزی منطق ، مکتب و آموزه های دینی بود و مردم در این روز از دین دفاع کردند و در نهایت می توان گفت که این جریان یک حرکت عمیقی بود که در تاریخ به ثبت رسید.

نام امام خمینی (ره) با انقلاب اسلامی ایران پیوندی جدایی ناپذیر و ناگسستنی دارد ، نظریه پرداز و معمار بزرگ نهضت اسلامی که در قله فقاهت با تبیین گفتمان مترقی و آزادی خواهانه خود ، تفکری جدید مبتنی بر آموزه های الهی را بنا نهاد و بنیانگذار نظام مردم سالار دینی در ایران شد.

امام خمینی (ره) با نوید سعادت ، عدالت ، آزادی و استقلال برای مردمان این مرزوبوم ، توسعه، پیشرفت و آبادانی را برای این سرزمین به ارمغان آوردند ،

بنیانگذار بزرگ انقلاب پس از استقرار جمهوری اسلامی در برهه های دشوار با بینش سیاسی و درک عمیق ، هدایتگر این نظام شدند و دسیسه های دشمنان ایران را در به راه انداختن هشت سال جنگ تحمیلی، خنثی کردند.

نقش امام (ره) در احیای اندیشه حکومت اسلامی بسیار تاثیرگذار بود ، ایشان از همان ابتدا که وارد صحنه مبارزه علیه رژیم پهلوی شدند در سخنرانی های پرشور خود ، نخست رژیم وابسته پهلوی را که در تمام امور از آمریکا و رژیم صهیونیستی پیروی می کرد ،

به مردم شناساندند و همچنین امام در نجف، بحث ولایت فقیه را مطرح کردند و نجات ایران را در این امر دانستند که باید نظام ولایت فقیه به وجود بیاید تا مردم از این وابستگی و استبداد نجات یابند.

امام خمینی (ره) ، نسبت به دین احترام بسیاری قائل بودند و وصیت نامه الهی – سیاسی ایشان می توان موضوع هایی چون حدیث ثقلین ، وحدت و اتحاد مردم و روحانیان ، مساله مقاومت و استقامت در برابر دشمنی ها و رعایت اخلاق در تمام ابعاد زندگی را مشاهده کرد.

امام خمینی (ره) در نهایت پس از سال ها تلاش برای پیشبرد انقلاب، در روز 14 خرداد دارفانی را وداع گفت و به سوی حق شتافت.

انشا برای رحلت امام خمینی

انشا برای سالگرد رحلت امام خمینی (ره)

امام خمینی (ره) بزرگ مرد تاریخ معاصر ایران بود که با رهبری انقلاب اسلامی، زمینه ساز حرکتی نو در ایران و جهان شدند و راه و مسیری که این عالم بزرگ در راه اعتلای اسلام ، استقلال و آزادی ایجاد کردند ، تا ابد چراغ راه آینده ماست.

اندیشه‌های امام خمینی (ره)، مبتنی بر تعالیم قرآن و اهل بیت (ع) بود و به همین دلیل از سوی همه اقشار جامعه به ویژه طبقه مستضعف و ستمدیده ، مورد پذیرش واقع شد ،

امام (ره) شخصیتی اساطیرگونه داشت، اخلاق، رفتار، نظریه های علمی و روحیه متعالی ایشان در جهان بی‌نظیر بود.

باید با اتخاذ راهکار درست و اصولی افرادی که دوران حیات امام (ره) را درک نکردند ، به خوبی با ابعاد مختلف شخصیت ، افکار و اندیشه‌های ایشان در زمینه‌های مختلف سیاسی، دینی و اجتماعی آشنا شوند.

ایجاد وحدت و همبستگی در بین امت اسلامی از مهمترین اهداف امام راحل (ره) بود و بی تردید شخصیت ایشان به عنوان نماد مقاومت در جهان اسلام شناخته ‌شده است

و برای تحقق این مهم نیز جمعه آخر ماه مبارک رمضان را به عنوان روز قدس ، نماد مبارزه با استکبار و رژیم غاصب صهیونیستی معرفی کردند.

استکبارستیزی از دیگر ویژگی‌های بارز شخصیت امام خمینی (ره) بود و ایشان با ایستادگی در برابر زیاده‌خواهی های استعمار و تمام ابرقدرت‌ها و مستکبران جهان، به همه آزادی خواهان جهان درس آزادگی و ایستادگی آموختند.

پیر جماران سرانجام پس از سال ها تلاش در مسیر تجلی و تحقق آرمان های اسلام در ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ خورشیدی به ندای حق لبیک گفتند و به دیدار معبود شتافتند،

با رحلت امام خمینی (ره) ، رسالت و مسئولیت خطیر رهبری و هدایت نظام اسلامی به آیت الله خامنه ای که از شخصیت های مهم در شکل گیری نهضت اسلامی بودند ، سپرده شد.

انشا درباره رحلت امام خمینی با مقدمه و نتیجه گیری

مقاله درمورد رحلت امام خمینی (ره)

انشا درمورد امام خمینی (ره)

سید روح‌ الله مصطفوی ملقب به امام خمینی (1281- 1368 ه.ش.) فقیه، عارف، فیلسوف، مرجع تقلید، رهبر انقلاب اسلامی ایران و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران بودند.

ایشان به اصل ولایت فقیه در جامعه اسلامی و در زمان غیبت امام معصوم(ع) اعتقاد داشتند و بنا بر این اصل مبارزه با ظلم و تلاش برای برپایی نظام جمهوری اسلامی با حاکمیت ولی فقیه را از تکالیف مهم مسلمانان می دانستند.

بنابراین نظام شاهنشاهی را نظام استبدادی دانسته و مبارزه علیه رژیم محمد رضا پهلوی شاه ایران را آغاز کردند. از سال 1340 ه. ش. به بعد با تصویب لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی این مبارزه جدی شد

و در سال 1342 ه. ش. با دستگیری امام خمینی به قیام پانزده خرداد 1342ه.ش. منجر شد. مواضع سرسختانه امام خمینی علیه لایحه کاپیتولاسیون در سال 1343ه. ش. سبب شد که رژیم شاه ایشان را به ترکیه و پس از آن به نجف تبعید کند.

تبعید امام خمینی نه تنها حرکت انقلاب اسلامی را متوقف نکرد بلکه امام خمینی در تبعید نیز به روشنگری مردم نسبت به خیانت ها و جنایت های رژیم پرداخت

و با اوج گیری اعتراضات در سال های 1356 الی 1357ه. ش. سرانجام در 22 بهمن 1357 انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید در پی این پیروزی امام خمینی مردم را دعوت به شرکت در انتخابات نظام جمهوری اسلامی ایران کرد

و با رای 98 درصدی مردم این نظام را بنیان گذارد. از ایشان بیش از چهل عنوان کتاب و هزاران سند مکتوب و غیر مکتوب (تالیفات - تقریرات) در زمینه‌های مختلف فقهی، اخلاقی، عرفانی، سیاسی و ... ،

مجموعه اشعار و تقریرات درس های ایشان که توسط شاگردانش گردآوری شده‌اند، به یادگار باقی مانده است. پیر جماران سرانجام پس از سال ها تلاش در مسیر تجلی و تحقق آرمان های اسلام در ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ خورشیدی به ندای حق لبیک گفتند و به دیدار معبود شتافتند.

انشا کودکانه درمورد رحلت امام خمینی

انشا با موضوع رحلت امام خمینی (ره)

امام خمینى هـدفها و آرمانها و هـر آنچه را که مـى بایــست ابـلاغ کنـد , گفته بـود و در عمـل نیز تـمام هستیـش را بـراى تحقق هـمان هـدفها بـکار گرفته بـود .

اینک در آستـانه نیمه خـرداد سـال 1368 خـود را در آماده ملاقات عزیزى مى کرد که تمام عمرش را براى جلب رضاى او صرف کرده بـود و قامتش جز در بـرابـر او , در مـقابل هیچ قدرتى خـم نشده , و چشـمانش جز براى او گریه نکرده بـود.

سروده هاى عارفانه اش همه حاکى از درد فـراق و بیان عطـش لحظه وصال محبوب بـود.و اینک ایـن لحظه شکـوهمنـد بـراى او , و جانــکاه و تحمل ناپذیر بـراى پیروانـش , فـرا مـى رسید.

او خـود در وصیتنامه اش نـوشـته است : با دلى آرام و قلبـى مطمئن و روحى شاد و ضمیرى امیدوار به فضل خدا از خدمت خـواهران و برادران مرخص و به سـوى جایگاه ابــدى سفر مى کنـم و به دعاى خیر شما احتیاج مبرم دارم

و از خداى رحمن و رحیـم مى خـواهـم که عذرم را در کوتاهى خدمت و قصـور و تقصیر بپذیـرد و از مـلت امـیدوارم که عذرم را در کـوتاهى ها و قصـور و تقصیـرها بـپذیـرنـد و بـا قــدرت و تصمیـم و اراده بــه پیش بروند.

ساعت 20 / 22 بعداز ظهر روز شنبه سیزدهـم خـرداد ماه سـال 1368 لحظه وصال بـود . قــلبـى از کار ایستـاد که میلیـونها قلــب را بـه نور خدا و معنـویت احـیاء کرده بـود .

بــه وسیله دوربین مخفـى اى که تـوسط دوستان امــام در بیمارستان نصب شده بـود روزهاى بیمارى و جریان عمل و لحظه لقاى حق ضبط شده است.

وقتى که گوشه هایـى از حالات معنوى و آرامـش امام در ایـن ایـام از تلویزیون پخـش شـد غوغایى در دلها بر افکند که وصف آن جــز با بودن در آن فضا ممکـن نیست . لبها دائمـا به ذکـر خـدا در حـرکت بود.

در آخرین شب زندگى و در حالى که چند عمل جراحى سخت و طولانى درسن 87 سالگى تحمل کرده بود و در حالیکه چندیـن سرم به دستهاى مبارکـش وصل بـود نافله شب مى خـواند و قـرآن تلاوت مـى کرد.

در ساعات آخر , طمانینه و آرامشى ملکـوتـى داشـت و مـرتبا شـهادت بـه وحـدانیت خـدا و رسالت پیـامبـر اکرم (ص) را زمـزمه مـى کـرد و بـا چنیـن حــالتى بـود که روحـش به ملکـوت اعلى پرواز کرد .

وقتى که خبر رحلت امــام منتشر شـد , گـویـى زلزله اى عظیـم رخ داده است , بغضها تـرکیـد و سرتاسر ایران و همـه کانـونهایـى کـه در جـهان بـا نام و پیام امام خمینـى آشـنا بـودنـد یــکپارچه گـریستند و بـر سر و سینه زدنـد .

هیچ قلـم و بیـانـى قـادر نیست ابعاد حـادثه را و امواج احساسات غیر قابل کنترل مردم را در آن روزها تـوصیف کند.

امام خمینـى از بدو ورود بـه نجف بـا ارسال نامـه ها و پیک‌هایى بـه ایران، ارتباط خویـش را بـا مـبارزیـن حـفـظ نـموده و آنان را در هـر منـاسبـتـى بـه پـایـدارى در پیگیـرى اهـداف قـیام 15 خـرداد فـرا مى خواند.

مـردم ایـران و مسلمانان انقلابى , حق داشتـند اینـچنیـن ضجه کـنند و صحنه هایى پدید آورند که در تاریخ نمونه اى بـدیـن حجم و عظـمت براى آن سراغ نداریـم.

انشا برای رحلت امام خمینی

همچنین بخوانید:

10 شعر درمورد رحلت امام خمینی (ره)



این مطلب چقدر مفید بود ؟
2.8 از 5 (22 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits