دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ برابر با ۰۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
نحوه مصرف ، تداخل دارویی و عوارض جانبی داروی یونسا
0
زمان مطالعه: 5 دقیقه
یونسا (abiraterone) دارویی است که مکانیسم عمل آن از طریق کاهش تولید آندروژن در بدن است. آندروژن ها هورمون‌هایی مردانه هستند که می‌توانند رشد تومور را در غده پروستات افزایش دهند .

اطلاعات مهم در مورد داروی یونسا

داروی یونسا را می‌توان همراه با داروهای استروئیدی دیگری نظیر (پردنیزون یا متیل پردنیزولون) برای درمان سرطان پروستات که به سایر قسمت‌های بدن گسترش یافته است، به کار برد.

جدا از موارد یاد شده در بالا از این دارو برای درمان سرطان پروستان در مردان همراه با گزینه‌های دیگری نظیر جراحی یا داروهای دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو ممکن است برای اهداف غیر از مواردی که در این راهنمای دارویی ذکرشده، استفاده شود.

از آنجا که به دنبال مصرف این دارو احتمال سقط جنین یا وارد شدن آسیب به جنین وجود دارد، از این رو نباید این دارو توسط زنان باردار و یا زنانی که قصد بارداری دارند، استفاده شود.

نحوه مصرف داروی یونسا

داروی یونسا را دقیقاً همان طور که توسط دکتر شما تجویز می‌شود، مصرف کنید. راهنمایی‌های بر روی برچسب نسخه خود را خوانده و براساس آن عمل کنید.

این دارو را در مقادیر بزرگتر و یا کوچکتر از مقادیر توصیه شده مصرف نکنید. این دارو اغلب به صورت یک بار در روز مصرف می‌شود. در این مورد لازم است دارو را مطابق تجویز و دستورالعملی که پزشک به شما ارائه می‌دهد، مصرف کنید.

در صورت روبرو شدن با مواردی مانند جراحی، بیماری یا استرس ممکن است دوز مصرفی این دارو تغییر کند. از این نیاز است که تغییر دوز صرفاً با هماهنگی با پزشک متخصص باشد و فرد مصرف بدون مشورت با پزشک دوز مصرفی داروی یونسا را تغییر ندهد.

شما می‌توانید این دارو را با و یا بدون غذا مصرف کنید. این دارو را باید با معده خالی مصرف کنید. نیاز است که دو ساعت قبل از مصرف یونسا و حداقل یک ساعت پس از مصرف آن، چیزی نخورید. هرگز فرم گسترده رهش این دارو را نشکنید، نجوید و این دارو را به صورت کامل مصرف کنید.

به همراه این دارو یک لیوان آب بنوشید. ممکن است نیاز به اندازه گیری منظم فشار خون در افرادی که داروی یوسنا را مصرف کنند، وجود داشته باشد. نباید مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک قطع کرد.

در این مورد بهتر است تجویز و روش درمانی توصیه شده توسط پزشک معالج دنبال شود. این دارو باید در دمای اتاق و به‌ دور از گرما و رطوبت نگهداری شود.

نکاتی که باید قبل از استفاده از این دارو بدانید

اگر شما به این دارو آلرژی دارید، نباید از این دارو استفاده کنید. در این موارد برای اینکه مطمئن شوید، مصرف این دارو برای شما ایمن است و خطری در پی ندارد، با پزشک مشورت کنید:

  • بیماری کبدی،
  • مشکلات قلبی،
  • سطوح پایین پتاسیم در خون،
  • وجود مشکلاتی در کارکرد غده آدرنال یا غده هیپوفیز.

قابل ذکر است که این دارو نباید توسط زنان و کودکان مورد استفاده قرار گیرد. برای پیشگیری از بارداری در طول درمان و همچنین تا سه هفته از بعد از مصرف آخرین دوز این دارو از یک روش باردار مؤثر استفاده کنید.

برای نیل به این هدف، توصیه می‌شود که از یک روش مؤثر به همراه کاندوم استفاده شود. این دارو می تواند از طریق شیر مادر منتقل شود و به کودک شیرخوار آسیب برساند. لذا توصیه می‌شود که در حین مصرف این دارو، کودک شیرخوار خود را با شیر تغذیه نکنید.

این دارو را بدون مشورت با پزشک به یک کودک ندهید. داروی یونسا تنها برای درمان توسط مردان بزرگ سال تجویز شده و نباید به افراد زیر ۱۸ سال داده شود.

داروی یونسا را به دور از دسترس کودگان نگه داری کرده و با فرد دیگری به خاطر عوارض احتمالی ناشی از مصرف یا مصرف نادرست آن به اشتراک نگذارید و این دارو را تنها زمانی مصرف کنید که توسط پزشک معالج برای شما تجویز شده باشد.

عوارض جانبی داروی یونسا

اگر شما نشانه هایی از یک واکنش آلرژیک به این دارو مانند: راش پوستی یا کهیر (با یا بدون تب یا درد مفاصل)؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو، را مشاهده کنید با اورژانس پزشکی تماس بگیرید.

اگر موارد زیر را مشاهده کردید، فورا به پزشک خود اطلاع دهید:

تورم در مچ پا، درد در پاها. تنگی نفس؛ احساس درد و یا سوزش در هنگام ادرار، وجود خون در ادرار (هماچوری)؛ ضربان قلب سریع (تند تپشی)، سردرد، سردرگمی و گیجی، احساس سرگیجه مثل اینگه شما ممکن است بی هوش شوید؛ ضعف عضلانی؛ یا علائم ابتلا به مشکلات کبدی مانند درد معده (در قسمت فوقانی سمت راست)، تهوع، استفراغ، ادرار تیره رنگ، زردی (زرد شدن پوست یا چشم‌ها).

عوارض جانبی شایع این دارو شامل موارد زیر است :

سوء هاضمه، استفراغ، اسهال، یبوست؛ ادرار دردناک و دشواری در دفع ادرار، تورم در پاها؛ احساس ضعف یا گرمای شدید، درد عضلانی؛ نتایج غیر طبیعی آزمایش خون؛ درد مفصلی یا تورم مفاصل؛ کبودی یا نشانه‌های ابتلای به بیماری سرماخوردگی مانند آب ریزش از بینی، عطسه، سرفه، گلودرد.

این یک لیست کامل از عوارض جانبی این دارو نیست و موارد دیگری ممکن است رخ دهد. برای توصیه‌های پزشکی در مورد عوارض جانبی با پزشک خود تماس بگیرید. در صورت مشاهده عوارض جانبی به FDA این موارد را گزارش کنید.

تداخل دارویی با داروی یونسا

مصرف هم‌زمان بسیاری از داروها می‌تواند با مصرف این دارو تداخل ایجاد کند. این داروها شامل داروهای تجویزی یا بدون نسخه، ویتامین‌ها و محصولات و داروهای گیاهی است. با پزشک خود در مورد تمام داروهای مصرفی فعلی خود و یا داروهایی که شروع و یا متوقف کرده اید ، مشورت کنید.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits