دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
علت داغ شدن کمپرسور یخچال چیست؟
1
زمان مطالعه: 7 دقیقه
آیا کمپرسور یخچال شما زیاد داغ شده و نمی توانید دستتان را به آن نزدیک کنید و یا موتور یخچال بیش از حد گرم شده و دیگر کار نمی‌کند، گرم شدن بیش از حد موتور یخچال می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد. با دلگرم همراه باشید تا در این باره بیشتر بدانید .

داغ شدن موتور یخچال چه دلایلی دارد ؟

اصلا بازه دمایی مناسب برای کمپرسور چقدر است؟ دمای طبیعی کمپرسور ۳۰۰ درجه فارنهایت است. اگر این دما بیشتر از ۳۵۰ فارنهایت شود، روغن کمپرسور دچار مشکل می‌شود و این موضوع به دستگاه آسیب می‌زند. پس برای اینکه مطمئن شوید، دستگاه دچار مشکل شده است یا نه، بهتر است دمای تقریبی آن را اندازه گیری کنید و با پدیده داغ شدن موتور یخچال مقابله شود.

برای اندازه گیری دمای یخچال، آن را کمی جلو بکشید، تا از دیوار فاصله بگیرد. سپس دمای آن را چک کنید. اگر بیش از حد گرم بود، بدانید که مشکلی وجود دارد.

علت گرم و داغ شدن بیش از حد موتور یا کمپرسور یخچال فریزر :

۱- خرابی فن کندانسور:

در مدل‌هایی که برای کندانسور فن نصب شده کار فن ایجاد جریان هوا بین لوله‌های کندانسور است تا گاز (مبرد) یخچال خنک شود اگر فن خراب باشد باعث داغ شدن زیادی گاز و موتور یخچال می‌شود اگر فن خراب است باید آن را تعویض کنید.

۲- کثیفی کندانسور:

کندانسور دقیقا مانند یک رادیاتور است که گاز یخچال در آن جریان دارد تا با عبور گاز از این لوله‌ها مقداری گاز خنک شود حال اگر کندانسور کثیف باشد. هوا لا به لای لوله‌های کندانسور به خوبی جریان ندارد و کندانسور خنک نمی شود حتما کندانسور را تمیز کنید.

۳- زیاد کار کردن موتور:

در مواقعی که حجم بالایی از مواد غذایی را داخل یخچال و یا فریزر بگذارید و یا ناخواسته درب یخچال برای مدت طولانی باز بماند موتور یخچال یکسره کار می‌کند و این باعث داغ شدن زیاد موتور می‌شود.

۴_ کار کردن یخچال در محیط گرم:

تمامی کمپرسور های یخچال برای کار کردن در دمای نرمال بین ۱۷ تا ۲۸ درجه ساخته شده‌اند که اگر یخچال در محیطی گرم‌تر از این دما قرار بگیرد و کار کند مطمئنا باعث گرم شدن بیش از حد موتور و آسیب جدی به کمپرسور می‌شود.

۵ _ خرابی رله استارت:

اگر رله استارت خراب باشد، سیم‌پیچ کمکی برای راه‌اندازی کمپرسور کمک نمی‌کند و چون دیگر سیم پیچ کمکی (استارت) به کمک سیم پیچ اصلی (راننیگ) نمی‌آید، موتور هر ۲ دقیقه یک بار تلاش می‌کند روشن شود ولی چون نمی‌تواند سیم پیچ موتور بیش از اندازه داغ می‌شود اگر همچین مشکلی وجود دارد رله اورلود را تعویض کنید.

همه موارد بالا دلیل گرم شدن و داغ شدن بیش از حد موتور یا همان کمپرسور یخچال است. یکی از دلایل اصلی خرابی کمپرسورها، گرم شدن بیش از حد آنهاست، که منجر به داغ شدن قطعات و اجزاء مکانیکی داخلی می‌شود و نتایج نامطلوبی بر روی قطعات کمپرسور دارد. در صورت کارکردن کمپرسور در دمای غیرمجاز، روغن کمپرسور تجزیه و خراب می‌شود و منجر به کربنیزه شدن روغن و چسبیدن به جداره داخلی سیکل می‌شود و در نهایت کمپرسور می‌سوزد و نیاز به تعویض موتور جدید می‌باشد.

موتور یخچال بیش از حد گرم شده چکار کنیم؟

اگر کمپرسور یخچال شما خیلی داغ شده سعی کنید مواد غذایی را به یخچال دیگر انتقال دهید و حداقل چند ساعت به آن استراحت دهید در این مدت کاملا کندانسور را تمیز کنید فن کندانسور را چک کنید رله و اورلود کمپرسور یخچال را تست کنید و بعد از اینکه کامل کمپرسور سرد شد و از سالم بودن قطعات مطمئن شدید، آنها را در سر جای خود قرار دادید حالا یخچال را روشن کنید.

خب حالا که علت گرم شدن موتور یخچال را فهمیدیم؛ چگونه مشکل را حل کنیم؟

تا اینجا فهمیدید که گرم شدن زیاد موتور یخچال فریزرتان چه دلایلی می‌تواند داشته باشد. پس یک قدم جلو رفته‌اید. اگر تازه برای حل آن اقدام کرده‌اید، جای نگرانی وجود ندارد؛ چون احتمالا هنوز تا خرابی کامل موتور چند روز فرصت دارید. الان با اطلاعاتی که در مورد دلایل داغ شدن موتور یخچال به‌دست آورده‌اید، حداقل می‌دانید مشکل آن چیست. البته نه به این معنی که خودتان حتما بتوانید از پس آن بر بیایید.

داغ شدن موتور یخچال

علت داغ شدن موتور و بدنه یخچال و راهکارهای برطرف کردن آن

راهکار جلوگیری از داغ شدن کمپرسور یخچال:

1- ابتدا دمای تعیین شده برای یخچال را بررسی کنید که بر روی ماکزیمم نباشد. تنظیم دمای یخچال بر روی مقدار متوسط مناسب است. همچنین تنظیم دما بر روی مقادیر بسیار کم می تواند منجر به یخ زدن وسایل در یخچال شود.

2- از قرار دادن مواد غذایی بسیار زیاد در داخل یخچال، به گونه ای که فضای کمی باقی بماند، خودداری کنید تا به کمپرسور فشار بیش از حد اعمال نشود.

3- درب یخچال را مرتبا باز و بسته نکنید. اینکار هوای سرد در داخل دستگاه را با هوای گرم جا به جا می کند و موجب برفک زدن یخچال فریزر می شود. علاوه بر آن کمپرسور برای جبران این اتلاف هوای سرد باید دوباره کاری نماید.

4- از گذاشتن موادی که دمای بالایی دارند، همچون غذاهای مانده بر روی اجاق خودداری کنید. پس از سرد شدن غذا آن را در داخل یخچال قرار دهید.

5- لوله های کندانسور وظیفه پخش و انتقال گرمای گرفته شده از داخل یخچال به محیط اطراف را بر عهده دارند. به مرور زمان، بر روی این لوله ها انواع ذرات گرد و خاک و آلودگی می تواند قرار گرفته و لوله ها را بپوشاند که در این حالت، پخش گرما و تبادل آن با محیط دشوارتر می گردد. حرارت در سایر اجزای سیستم خنک سازی، همچون کمپرسور نیز تجمع یافته و موجب بالا رفتن دمای این قطعات هم می شود. از آنجایی که کویل های کندانسور در مدل های جدید در بدنه تعبیه شده اند، بالا رفتن دمای این لوله هاست که علت داغ شدن بغل یخچال می باشد.

داغ شدن موتور یخچال

پیشگیری از گرم و داغ شدن بیش از حد موتور یا کمپرسور یخچال فریزر

راهکارهای جلوگیری از داغ شدن بدنه یخچال:

1- اگر لوله های کندانسور در بیرون از یخچال قرار دارند، هر چند وقت یکبار آنها را با دقت تمیز کرده و نگذارید گرد و خاک بگیرند.

2- یخچال را در محیطی که هوای اطراف آن گرم است، قرار ندهید. زیرا تبادل حرارت با هوای محیط به خوبی صورت نمیگیرد و انتقال حرارت از بدنه یخچال به کندی صورت می گیرد.

3- یخچال را در آشپزخانه طوری جاگذاری کنید که از اطراف و پشت به اندازه 10 سانتی متر فضای خالی برای عبور هوا وجود داشته باشد.

4 - فن خنک کننده : کمپرسور هر یخچال دارای یک فن خنک کننده است که به حذف گرمای تولیدی در هنگام تبدیل مبرد یخچال از مایع به گاز و بلعکس، کمک می کند. فن خنک کننده بسیار مهم است، به طوری که در صورت خرابی و کار نکردن آن، اورلود کمپرسور و داغ شدن آن اتفاق خواهد افتاد. اگر صدای نابهنجاری از فن شنیده می شود، احتمالا مشکلی دارد که باید توسط یک تعمیرکار متخصص بررسی شود.

به شما پیشنهاد می‌کنیم، تعمیرات وسایل دیجیتال مانند یخچال فریزر را به عهده یک تعمیرکار کاربلد بسپارید. از قدیم گفته‌اند کار را به کاردان بسپارید!

همچنین بخوانید :

علت خرابی و کار نکردن فن داخلی یخچال چیست ؟ آیا قابل تعمیر است ؟

دلیل یخ زدن داخل یخچال : چگونه برفک یخچال و فریزر را برطرف کنیم ؟



این مطلب چقدر مفید بود ؟
1.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits