13 دلیل از شایع ترین دلایل گریه نوزادان
13 دلیل گریه نوزادان
نوزادان گریه می کنند و هیچ راهی برای خلاصی از گریه آنها وجود ندارد. از آنجا که نوزاد نمی تواند حرف بزند، گریه او ممکن است برای والدینش نگران کننده باشد و از خود بپرسند "از کجا بفهمیم مشکلش چیست؟" فهمیدن علت گریه نوزاد ممکن است در آغاز دشوار باشد ولی باید توجه داشت که قسمت بزرگی از بچه بزرگ کردن آزمون و خطاست و والدین خیلی زود یاد خواهند گرفت که چگونه نیاز های کودک خود را پیش بینی کنند. دلایل زیر شایع ترین دلایل گریه نوزاد هستند و نوزاد با گریه خود در واقع می خواهد مشکلش را به شما بفهماند:
چرا کودکتان گریه می کند
1- گرسنگی، شایع ترین علت گریه نوزاد
زمانی که کودک شما گریه میکند احتمالا اولین چیزی که شما به آن فکر میکنید گرسنگی است. یادگرفتن نشانههای گرسنگی به شما کمک میکند تا قبل از گریه نوزاد، کودک خود را تغذیه کنید. برخی از نشانههای گرسنگی نوزادان، عبارتند از مشتاق شدن، لبخند زدن، داد زدن، نوزاد تازه متولد شده دست خود را به سمت خود میکشد و آن را به دهان خود میبرد.
2- مشکلات معده ناشی از کولیک و گاز
مشکلات تنشی مرتبط با گاز یا کولیک معده میتواند یکی از علل گریه نوزادان باشد. ذر شرایطی که گریههای بی وقفه نوزاد، حداقل یک ساعت در روز، سه روز در هفته و تا سه هفته ادامه یابد، به نام کولیک شناخته میشود. هنگامی که فرزند شما پس از تغذیه سیر میشود و گریه میکند، ممکن است نوعی درد شکم داشته باشد. بسیاری از والدین با استفاده از قطرههای ضد گاز برای نوزادان و یا آب نوشیدنی (از گیاهان و بی کربنات سدیم) درد دل نوزاد را تسکین میدهند، اما بهتر است قبل از استفاده هر یک از این موارد، پزشک خود را در جریان بگذارید.
حتي اگر كودک شما كوليک معده نداشته باشد، باز هم ممکن است بعد از تغذیه، گریه کند که این درد احتمالا ناشي از گاز درون شکم است که پس از گذر این گاز، کودک آرام میشود. اگر متوجه گاز شدید، بهتر است کودک را به عقب، بر روی پاهای خود بخوابانید و پاهای او را مانند دوچرخه سواری حرکت دهید.
3- نیازمند آروغ زدن است
آروغ زدن اجباری نیست. اما اگر کودک شما پس از تغذیه گریه میکند، ممکن است نیاز به آروغ زدن داشته باشد. نوزادان، هنگام شیر خوردن هوا را نیز وارد معده خود میکنند و اگر هوا بیرون نرود، ممکن است باعث ناراحتی و گریه نوزاد شود. بعضی از نوزادان با داشتن هوا در شکم خود به شدت گریه میکنند، در حالی که دیگران نمیدانند علت گریه نوزاد چیست. سایر علل احتمالی شکم درد نوزادان، از جمله ریفلاکس، مشکلات معده، آلرژی شیر، عدم تحمل لاکتوز، یبوست و انسداد روده را شناسایی کنید و برطرف کنید.
4- پوشک کثیف
علت گریه نوزاد میتواند پوشک کثیف هم باشد؛ برخی از نوزادان زمانی که پوشکشان باید تعویض شود، شما را آگاه میکنند. برخی دیگر از کودکان میتوانند پوشک کثیف را تحمل کنند. بنابراین این مورد با یک بررسی ساده و راحت، حل میشود.
5- نیاز به خواب
نوزادان خسته در هر مکان و در هر زمانی میتوانند به خواب روند. اما گاهی کودک زمانی که بیش از حد خسته است و نیاز به خواب دارد، به سختی گریه میکند و سر و صدا به راه میاندازد.
6- نیاز به بغل کردن
نگهداری و پرورش نوزدان نیاز به زحمت زیادی دارد، آنها دوست دارند چهره پدر و مادر خود را ببینند و صدای آنها را بشنوند و حتی ضربان قلب آنها را بشوند و آنها را ببویند. بنابراین یکی از دلایل گریه کردن نوزاد میتواند تمایل به در آغوش والدین و نزدیک بودن به پدر و مادر باشد. اینکه بخواهید مدت طولانی نوزاد خود را در آغوش نگه دارید ممکن است برایتان سخت باشد ولی میتوانید برای خسته نشدن بازوانتان کودک خود را با یک کریر (حمل کننده) در آغوش خود قرار دهید.
7- گرما یا سرمای بیش از حد
اگر کودک شما احساس سرما کند مانند زمانی که پوشک آن را عوض میکنید یا او را با آب سرد تمیز میکنید، با گریه کردن به شما اعتراض میکند. نوزادان دوست دارند به طور مداوم گرم باشند ولی نه گرمای بیش از حد. به عنوان یک قاعده، نوزادان با پوشیدن یک لایه بیشتر از خودتان احساس گرمی و راحتی دارند. نوزادان نسبت به گرمای بیش از حد، شکایت کمتری دارند تا نسبت به سرمای بیش از حد. آنان در زمان احساس گرما کمتر گریه میکنند مگر اینکه گرما بیشتر از حد معمول شدت داشته باشد.
8- تورنیک مویین
علت گریه نوزادان، میتواند تورنیک مویین نیز باشد. ممکن است کودکان توسط چیزی مانند پیچیدن یک مو به دور انگشت با مشکل روبرو شوند زیرا گردش خون قطع میشود و دردآور است (پزشکان این وضعیت را تورنیک مویین میگویند و این یکی از چیزهایی است که زمانی که کودک بدون هیچ دلیلی گریه میکند در نوزاد جستجو میکنند).
9- دندان درد
دندان درآوردن میتواند دردناک باشد زیرا هر دندان از لثههای نازک کودک عبور میکند و جوانه میزند. برخی از نوزدان در زمان دندان درآوردن، درد بیشتری میکشند اما اکثر کودکان در این مواقع پریشان و ناخوش هستند. اگر کودک شما به نظر میرسد درد دارد ولی مطمئن نیستید به چه دلیل است با انگشت خود لثه او را لمس کنید، ممکن است از اینکه دندان سخت کودک را در لثه احساس میکنید، شگفت زده شوید. (به طور متوسط ظهور دندانها از 4 تا 7 ماهگی اتفاق میافتد).
10- می خواهد آرام باشد
نوزادان با تحریک دنیای اطرافشان چیزهای زیادی یاد میگیرند اما گاهی اوقات پردازش همه چیزهای اطراف برای نوزاد سخت است. نور چراغها، سرو صدا و ... همه چیز دست به دست میدهند که کودک گریه کند و آرامش بخواهد. بسیاری از نوزادان از قنداق شدن لذت میبرند، آنها در این حالت احساس امنیت بیشتری دارند و احساس آرامش میکنند.
11- میخواهد تحرک بیشتری داشته باشد
ممکن است یک کودک خواستار دیدن جهان اطرافش باشد و اغلب تنها راه آرام کردن و توقف گریه کودک، این است که کودک تحرک داشته باشد و البته این کار ممکن است برای شما سخت و خسته کننده باشد. میتوانید کودک خود را در کریر و روبروی حیاط قرار دهید تا تمامی فعالیتهای اطرافش را ببیند. خودتان فعالیتهای زیادی را برنامه ریزی کنید. فرزندتان را با والدین دیگر کودکان، به بیرون ببرید. میتوانید به طور منظم به مکانهای مناسب برای کودکان مانند زمینهای بازی کودکان، موزه کودکان یا باغ وحش بروید.
12- احساس خوبی ندارد
اگر شما تمامی نیازهای اولیه کودک خود را فراهم نمودهاید و باز هم گریه میکند ممکن است با چیز دیگری آرام شود. بهتر است دمای بدن او را چک کنید و مطمئن شوید که تب یا بیماری خاصی نداشته باشد. گریه یک کودک بیمار از گریه گرسنگی متمایز است. اگر فکر میکنید گریه کودکتان غیرطبیعی است و ناشی از گرسنگی و ... نیست حتماً با یک پزشک تماس بگیرید.
13- گریه میکنم چون از دیدن این فضای تکراری خستهام!
ماندن بیش از اندازه در یک وضعیت ثابت مثل قرار گرفتن روی صندلی و یا گوشهای از اتاق میتواند سبب خستگی و کسالت نوزاد شود بنابراین بد نیست که کمی او را حرکت دهید. فضای متنوعی را برای او خلق کنید یا هر از گاهی او را به پارک ببرید. اگر به قدری پرمشغله هستید که فرصت این کار را ندارید، لااقل با او صحبت کنید. نوزادان بسیار اجتماعی هستند. آنها از بودن در کنار شما، دیدن شما، گوش دادن به شما و آموختن از شما لذت میبرند.
اگر کودک شما گریه می کند، چه کار کنید؟
بررسی کنید که کودکتان گرسنه نباشد، پوشک را تعویض کنید، بررسی کنید تب نداشته باشد، ممکن است باز هم گریه کند. نوزادان دلایل خوبی برای گریه کردنشان دارند اما آن ها نمیتوانند حرف بزنند و حتی والدین با هوش هم نمیتوانند ذهن کودک خود را بخوانند و دلیل گریه او را متوجه شوند. با این حال والدین میتوانند فرزند خود را آرام کنند و علت گریه نوزاد را متوجه شوند؛ حتی اگر نمیدانید چرا فرزندتان ناراحت است راه حلی پیدا کنید و انجام دهید، شما میتوانید کودکتان را آرام کنید.
. چكار بايد بكنم؟
كودك را بپوشانيد و در آغوش بگيريد
نوزادان دوست دارند همان احساس گرما و امنيت درون رحم را تجربه كنند. پس كودكتان را قنداق كنيد و سرش را روي شانه تان بگذاريد. توجه داشته باشيد كه قنداق كردن و در آغوش گرفتن ممكن است براي بعضي كودكان ايجاد محدوديت فيزيكي كند. ممكن است اين كودكان به پستانك يا تكان تكان دادن بهتر جواب دهند.
استفاده از ريتم
نوزاد عادت به شنيدن صداي قلب مادر دارد و يكي از دلايلي هم كه دوست دارد در آغوش و نزديك مادر باشد همين است. ولي به جاي آن مي توانيد براي كودكتان موزيك ملايم بگذاريد و يا برايش لالايي بخوانيد و يا فقط او را كنار يك صداي يكنواخت مثل صداي هواكش قرار دهيد.
تكان تكان دادن
گاهي تنها تكان تكان دادن كودك و راه رفتن مي تواند او را آرام كند. بعضي اوقات هم مي توانيد او را در گهواره و يا Rocking chair بگذاريد و تكان دهيد. گردش با اتومبيل هم مي تواند در اين مواقع كمك كننده باشد.
ماليدن شكم
مالدين پشت يا شكم نوزاد يكي از آرام بخش ترين كارهايي است كه مي توانيد بكنيد بويژه اگر گريه كودك ناشي از گاز روده ها باشد كه در بعضي كودكان كوليكي ديده مي شود.
مكيدن
حتي موقعي كه كودك گرسنه نيست، مكيدن به آرام شدن ضربان قلب كودك، شل شدن معده، و كاهش دست و پا زدن او كمك مي كند. در اين مواقع پستانك بسيار كمك كننده است.
مواظب خودتان هم باشيد
هيچ كودكي تا حالا از گريه كردن نمرده است! ولي گريه كودك مي تواند استرس زيادي به پدر و مادر جديد وارد كند. شما در اين مدت بسيار بي خوابي كشيده ايد و ممكن است ندانيد چكار كنيد. مادران به اندازه كافي به دليل تغييرات هورموني دچار هيجانات هستند. پدران هم ممكن است ندانند كه چه نقشي مي توانند در مراقبت از كودكشان ايفا كنند و اينكه تمام توجه همسرشان به كودك نورسيده است خود استرسي براي آنهاست. حالا كودكي را هم كه در حال گريه كردن است به اين دو نفر اضافه كنيد تا ببينيد كه چگونه بسياري از والدين سرشار از احساس بي كفايتي مي شوند. اگر مطمئنيد كه نياز هاي كودكتان را پاسخ گفته ايد و سعي كرده ايد كه آرامش كنيد ولي همچنان گريه مي كند زمان آن است كه كمي هم به خودتان برسيد تا از پا نيفتيد:
• كودكتان را روي تخت بگذاريد و بگذاريد مدتي گريه كند (نترسيد هيچ اتفاقي نمي افتد!)
• از دوستان و بستگانتان راهنمايي بگيريد (حضور مادر بزرگ ها در اين مواقع واقعاً نعمتي است!)
• كمي استراحت كنيد و بگذاريد فرد ديگري از كودك مراقبت كند.
• نفس عميق بكشيد.
• با خودتان تكرار كنيد: "كودك من مشكلي ندارد و گريه صدمه اي به او نمي زند. مشكلش فقط اين است كه نمي تواند بگويد چه مي خواهد."
خوشبختانه كودكان (و والدينشان) بسيار انعطاف پذيرند و حتي بدترين شرايط را نيز بالاخره از سر مي گذرانند. معمولاً از 8 تا 12 ماهگي به بعد كودك بهتر مي تواند خودش را آرام كند و بسياري از اين گريه ها ديگر اتفاق نمي افتد.
- برچسبها
- گریه
- علت گریه
- گریه نوزادان
دیدگاه ها