دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ برابر با ۰۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
آیا شما هم دوست دارید فرزندانی موفق داشته باشید؟

13 توصیه برای افزایش قدرت ذهنی کودکان

آیا شما هم دوست دارید فرزندانی موفق داشته باشید؟
4
زمان مطالعه: 13 دقیقه
برای اینکه بتوانید حقیقتا کودکی تربیت کنید که دچار بیماری های شایع روانی که در جامعه وجود دارد نشود بهتر است که شرایطی رو فراهم کنید که کودک، خود بتواند با تمرین های مختلف توانایی هایش را افزایش دهد.

در این قسمت از سری جدید مقالات موفقیت مجله دلگرم قصد داریم تا در باره چند نکته تربیتی کودکان صحبت کنیم. واضح است که همه والدین عمیقا آرزو دارند تا فرزندانی موفق داشته باشند اما اکثرا تنها در حد "آرزو" کردن تلاش میکنند. والدین همه افراد موفقی که امروزه در جامعه مشاهده میکنیم تلاشی بیشتر از صرفا آرزو کردن داشته اند. اگر شما هم میخواهید که به جمع این پدر و مادرها بپیوندید، توصیه میکنم که ادامه مطلب را از دست ندهید.

کودکانی که از نظر ذهنی قوی هستند می توانند با مشکلات کنار بیایند ، از شکست باز می گردند و با سختی ها کنار می آیند. کمک به کودکان برای تقویت قدرت ذهنی نیاز به یک رویکرد سه جانبه دارد. چهار راه کلی برای کمک به بچه ها برای تقویت ذهنی وجود دارد

  1. به آنها کمک کنید تا احساسات خود را کنترل کنند تا احساسات آنها را کنترل نکند.
  2. به آنها نشان دهید که چگونه اقدامات مثبت انجام دهند.
  3. به آنها بیاموزید که افکار منفی را جایگزین افکار واقع بینانه کنند.
  4. به بچه ها نشان دهید چگونه سختگیر و پر تلاش باشند

یکی از بهترین راه ها برای آموزش قدرت ذهنی به کودکان این است که این ویژگی ها را در زندگی خود نشان دهید. کودکان یاد می گیرند که چگونه در شرایط مختلف با مشاهده والدین خود واکنش نشان دهند. بنابراین ، سعی کنید قدرت روانی خود را بشناسید و در زمینه هایی که نیاز به پیشرفت دارند کار کنید.

نشان دادن اینکه چگونه فرزندتان از نظر ذهنی قوی است ، بهترین راه برای تشویق او به توسعه قدرت ذهنی است. درباره اهداف شخصی خود صحبت کنید و به فرزند خود نشان دهید که قدم هایی برای قوی تر شدن بر می دارید. بهبود خود و قدرت ذهنی را در اولویت زندگی خود قرار دهید و از کارهایی که والدین قوی انجام می دهند اجتناب کنید

به کودکان بیاموزید که چگونه از نظر ذهنی سخت گیر باشند

به فرزند خود نشان دهید چگونه با ترس ها روبرو شود

اگر فرزند شما از هر چیزی ترسناک دوری کند ، هرگز اعتماد به نفس لازم را برای کنترل احساس ناراحتی به دست نمی آورد. این که آیا فرزند شما از تاریکی می ترسد ، یا از ملاقات با افراد جدید وحشت دارد ، به فرزند خود کمک کنید تا یک قدم کوچک هر بار با ترس هایش روبرو شود. آنها را تشویق کنید ، تلاش های آنها را ستایش کنید و به خاطر شجاعت به آنها پاداش دهید و خواهند آموخت که آنها بچه ای توانا هستند که می توانند قدم های خارج از محدوده راحتی خود را کنار بگذارند. به دنبال فرصت هایی باشید تا فرزندان خود را از نظر ذهنی قوی کنید. با کار کردن با آنها در موقعیت های مختلف ، می توانید صلابت روانی لازم را برای مقابله با احساسات ناراحت کننده و مدیریت موقعیت های چالش برانگیز به آنها ارائه دهید.

آموزش مهارتهای خاص

نظم و انضباط باید در مورد این باشد که به فرزندان خود یاد دهید که دفعه بعد بهتر عمل کنند ، نه اینکه آنها را از اشتباهات خود رنج دهند. از پیامدهایی استفاده کنید که مهارت های خاصی را آموزش می دهد ، مانند مهارت های حل مسئله ، کنترل ضربه ، و خود انضباطی. این مهارت ها به کودک شما کمک می کند تا رفتار مولد را بیاموزد ، حتی زمانی که با وسوسه ، شرایط سخت و شکست های سخت روبرو می شود.
آموزش مهارت های تنظیم احساسات هنگام عصبانیت فرزند خود را آرام نکنید و هربار که ناراحت است او را شاد کنید. در عوض ، به آنها بیاموزید که چگونه با احساسات ناراحت کننده به تنهایی برخورد کنند ، بنابراین آنها برای تنظیم خلق و خوی خود به شما وابسته نمی شوند. کودکانی که احساسات خود را درک می کنند و می دانند چگونه با آنها برخورد کنند ، آمادگی بیشتری برای مقابله با چالش ها دارند

بگذارید فرزند شما اشتباه کند

به فرزند خود بیاموزید که اشتباهات بخشی از فرایند یادگیری است تا از اشتباه گرفتن احساس شرم و خجالت نکند. در صورت ایمن بودن عواقب طبیعی را در نظر بگیرید و در مورد چگونگی جلوگیری از تکرار همان اشتباه دفعه بعد صحبت کنید
تقویت توانایی های سخت

ایجاد قدرت ذهنی در کودکان مستلزم توجه به سطح اعتماد به نفس ، استقلال و عزت نفس آنها است. با فرزندان خود کار کنید تا ضمن تشویق عادات سالم که باعث تقویت قوای ذهنی می شوند ، این مناطق از زندگی خود را به خوبی تنظیم کنید.

خود صحبتی سالم را تشویق کنید

وقتی بچه ها بمباران خود را با نابودی انجام می دهند یا وقتی نتایج فاجعه بار را پیش بینی می کنند ، برای بچه ها سخت است که از نظر روحی قوی باشند. به فرزند خود بیاموزید که افکار منفی را دوباره تنظیم کند تا بتواند واقع بینانه تر فکر کند. ایجاد یک چشم انداز واقع بینانه و در عین حال خوش بینانه می تواند به بچه ها در گذراندن دوران سخت و کمک به اوج خود کمک کند

ساختن شخصیت

کودکان به یک قطب نمای قوی اخلاقی نیاز دارند تا به آنها در تصمیم گیری سالم کمک کند. سخت تلاش کنید تا ارزش های خود را به فرزند خود القا کنید. فرصت هایی برای درس های زندگی ایجاد کنید که ارزش های شما را به طور منظم تقویت کند. به عنوان مثال ، بر اهمیت صداقت و شفقت تاکید کنید ، نه اینکه به هر قیمتی برنده شوید. کودکانی که ارزش های خود را درک می کنند بیشتر احتمال دارد که انتخاب های سالم داشته باشند - حتی وقتی دیگران با اقدامات آنها مخالف باشند.

اجازه دهید کودک احساس ناراحتی کند

اگرچه کمک به کودک در هر شرایطی وسوسه انگیز است ، اما نجات او از پریشانی به او کمک می کند که ناتوان باشد.

اگر کودک شما ضرر نمی کند ، اجازه دهید احساس کسالت کند و اصرار داشته باشید که حتی وقتی نمی خواهد باشد مسئول است. با حمایت و راهنمایی ، مبارزه می تواند به فرزند شما در ایجاد قدرت ذهنی کمک کند.

قدردانی را در اولویت قرار دهید

قدردانی یک درمان فوق العاده برای ترحم به خود و سایر عادت های بد است که می تواند مانع از قدرت روانی فرزند شما شود. به فرزند خود کمک کنید تا همه خوبی های دنیا را تأیید کند ، به طوری که حتی در بدترین روزهای خود ، متوجه شود که چیزهای زیادی برای سپاسگزاری دارد. قدردانی می تواند خلق و خوی فرزند شما را افزایش داده و مشکلات پیشگیرانه را تشویق کند

تأیید مسئولیت شخصی

ایجاد قوای ذهنی مستلزم پذیرش مسئولیت شخصی است. اجازه دهید توضیحات داده شود - اما در مواقعی که فرزند شما مرتکب اشتباه یا رفتار نامناسب می شود ، بهانه نگیرید. در صورتی که سعی می کند دیگران را به خاطر طرز فکر ، احساس یا رفتار خود سرزنش کند ، او را اصلاح کنید . وقتی نوبت به تقویت قوای ذهنی فرزند شما می رسد ، به تعهد و ثبات نیاز دارد. اما با برقراری ارتباط منظم ، تمرین در مواقع سخت ، و تلاش برای ایجاد اعتماد به نفس و عزت نفس آنها به طور منظم ، به شما قدرت روانی می بخشد. به دنبال فرصت هایی باشید که از آنجا شروع کنید و از آنجا بسازید. همچنین ، به آنها کمک کنید تا رشد کنند و از اشتباهات خود درس بگیرند. فرزندان شما در مدت زمان کوتاهی از قدرت روانی برخوردار خواهند شد که تا آخر عمر باقی خواهند ماند.

بالابردن هوش و خود کفایی در کودکان

13 توصیه ای که در ادامه آمده از کتابی با همین نام است که ما در این مقاله خلاصه ای از آن را در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.

1. احساس گناه کودک را پذیرفتن


نمره بد گرفتن در یک امتحان ریاضی یا اخراج شدن از یک تیم ورزشی گناه بزرگی نیست. نا امیدی، شکست خوردن و رد شدن همه قسمتی از زندگی هستند. مهم نیست که عواقب این اتفاقات چی هستند، از انجام کارهای مستاصلانه برای رفع حال بد بچه ها اجتناب کنید. به آن ها تفکر مثبت و درس گرفتن از اشتباهات را یاد دهید بجای اینکه بگذارید به حال خودشان غصه بخورند. (البته واضح است که تنها والدینی میتوانند چنین عملکردی داشته باشند که خود از این ویژگی ها برخوردار باشند.)

2. احساس گناه کردن


اگر پس از آنکه به بچه یک جواب منفی دادید و یا تصمیم خود را در باره موضوعی گرفتید، نظر خود را عوض کنید، بطور غیر مستقیم یک پیام منفی به کودکتان فرستاده اید و آن اینست که میتوانند با گریه و زاری و مقصر جلوه دادن والدین به خواسته هایش برسد.
حتی پدر و مادر های خوب هم بعضی اوقات احساس گناه میکنند اما خیلی مهم است که اجازه ندهید این احساسات بر روی تصمیماتی که به عنوان یک پدر یا مادر میگیرید تاثیر بگذارد. بر روی قوانین خود قاطعیت داشته باشید حتی اگر احساس خوبی نداشته باشد.

3. برخورد با بچه به نحوی که گویی از وسط آسمان افتاده اند


کاملا درسته که باید به فرزندانتان اولویت دهید اما برخورد کردن به نحوی که باعث شود فکر کنند که آن ها نسبت به دیگران بسیار برتر هستند و این باعث غرور نابجای آنها شود اصلا کار درستی نیست. چنین کودکانی حتی زمانی که به دوران بزرگسالی برسند هرگز نخواهند توانست زندگی هایی موفق داشته باشند.
"به بچه هایتان بگویید که مهم هستند، اما نه مهم ترین فرد روی زمین"

4. تصمیم گیری بر اساس ترس ها


محافظت از بچه ها در تمامی موقعیت های زندگی باعث میشه که دائما مضطرب باشید و کودک هم به مرور این باور در او شکل میگیرد که بسیار آسیب پذیر است.
اگر میخواهید یک فرزند شجاع بار بیاورید به او یاد دهید که در برابر ترس هایش ایستادگی کند. در این مسیر برای او همانند یک راهنما باشید و بگذارید که خودش با چالش هایش کنار بیاید.

5. قدرت زیادی به بچه دادن


اگر از کودکتان بپرسید آب میخواهد یا آبمیوه، این باعث رشد قدرت تصمیم گیری و دادن حق انتخاب به اوست اما اگر در مورد اینکه برای مسافرت به کجا سفر کنید از او بپرسید، زیاده روی است و باید از مواردی مثل این شدیدا پرهیز کنید.
به بچه ها نشان دهید که برای نظراتشان احترام قائل هستید اما مطمئن بشید که میدانند بزرگ خانواده شما هستید.

6. انتظار بی نقص بودن

بچه ها بیتاب این هستند که بتوانند انتظارات شما را برآورده کنند، البته تا زمانی که این انتظارات واقعی و قابل دستیابی باشند. اگر چیزی غیرواقعی از آن ها بخوایید حتی تلاش هم نخواهند کرد.
به کودکانتان یاد بدهید که نیاز نیست در تمامی زمینه ها بهترین باشند. بهترین راه این است که یاد بگیرند که هر روز قدری بهتر از روز قبل باشند.

7. اجازده دادن به بچه ها برای شانه خالی کردن از مسئولیت ها


ده ها مطالعه علمی اهمیت مشارکت کردن بچه ها در کارهای خانه را نشان میدهد اما با این حال تنها حدود 28 درصد از والدین میتوانند بچه ها را به این کار سوق دهند.
اگر دوست دارید که فرزندانتان در آینده تبدیل به بزرگسالانی مسئولیت پذیر شوند، از همین حالا به آن ها مسئولیت هایی واگذار کنید. مثلا خودشون ناهار و یا تغذیه مدرسه را آماده کنند، کارهای اتاق خود و یا خانه را انجام دهند و باید از وسایلشون مراقبت کنند.

8. محافظت از بچه ها در برابر درد

اکثرا والدین دوست دارند تا از بچه ها در برابر سختی های زندگی محافظت کنند اما غافل از اینکه سختی ها بخشی از زندگی هستند.
بچه ها نیاز دارند تا خودشون با شرایط سخت روبرو شوند. شرایطی مثل ناراحتی، غم، استرس و خجالت زدگی. با حمایت شما بچه ها یاد میگیرند که میتوانند با هر سختی که ممکنه روبرو شوند مقابله کنند.

9. احساس مسئولیت برای عواطف بچه ها


سرحال کردن بچه ها وقتی که ناراحت هستند، سرگرم کردنشان زمانی که حوصله شان سر رفته و یا آرام کردن آن ها زمانی که عصبانی هستند یعنی اینکه شما مسئولیت عواطف و احساسات آن ها را پذیرفته اید.
به بچه ها یاد دهید که چگونه خود بتوانند حالات مختلفشان را کنترل کنند. اینطوری تبدیل به بزرگسالانی خواهند شد که میتوانند بطور مستقل احساسات خود را مدیریت کنند و نیاز به کسی ندارند تا این کار را برای آن ها انجام دهد.

10. اجازده ندادن به بچه ها برای اشتباه کردن


چه زمانی که تکالیف مدرسه را برای آن ها چک میکنید و یا چه زمانی که کیفشان را بررسی میکنید که مبادا چیزی را فراموش کرده باشند در واقع اجازه اشتباه کردن را از بچه میگیرید و مطمئن باشید که اینکار به نفع آن ها نیست. رویارویی با عواقب تصمیمات بخشی از زندگی واقعی است.
به آن ها آموزش دهید که اشتباه کردن فرصتی برای رشد شخصیت و عاقل تر شدن در زندگی است.

11. اشتباه گرفتن "نظم" با "تنبیه کردن"


تنبیه یعنی زجر کشیدن کودک اما آموزش نظم یعنی که به آن ها آموزش دهیم که کارها را بهتر انجام دهند. بچه هایتان را با ترس از در مخمصه افتادن بزرگ نکنید. زمانی که اجازه دهید خود با عواقب کارهایشان کنار بیایند، مطمئن باشید که دفعه بعد تلاش بیشتری خواهند کرد.

12. کوتاه آمدن برای راحتی بیشتر


هرچند که تسلیم شدن زمانی که بچه در حال گریه و زاری است و انجام کارهایش به جای او میتواند سریعا قائله را خاتمه دهد اما این رفتار در نهایت به ضرر خودتان تمام خواهد شد.
اگر قاطع باشید به بچه نشان داده اید که قدرت کافی برای اصرار بر تصمیمتان را دارید. با اینکار برای آنها الگویی خواهید بود که باعث میشود بچه ها در زندگی به اهداف بلند مدت فکر کنند بجای اینکه راه تنبل ها را انتخاب کنند.

13. چشم پوشی از ارزش هایتان


دوست دارید که معلم فرزندانتان به شما بگوید که بچه شما باهوش ترین فرد کلاس است؟ حتما خیلی لذت بخش است اما به این نکته توجه کنید که شما دوست دارید چه ویژگی هایی داشته باشد.
کم کم تزریق کردن باورهای اخلاقی مثبت به بچه ها باعث میشود که قدرت لازم برای داشتن یک زندگی خوب را بدست آورند.

توجه به این نکته خیلی مهم است که به عنوان یک خانواده باید ذهن هایی قدرتمند داشته باشید. اصولا کودکان قدرتمند، والدین قدرتمندی هم دارند. پس سعی کنید که الگوی خوبی باشید. عادت های درست را آموزش دهید مثل خودآگاهی و شکرگذاری و عادت های نا سالم را کنار بگذارید.

نظر شما چیست؟ چه نکات تربیتی دیگری را میدانید؟ آیا روش ها جدیدی که والدین استفاده میکنند موثر است یا باید بر اساس سنت ها عمل کرد؟ میتوانید از طریق قسمت کامنت ها دیدگاه های خود را برای ما ارسال کنید و همچنان منتظر قسمت های بعدی سری جدید مقاله های موفقیت دلگرم باشید.

منبع : www.success.com - www.verywellfamily.com



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.0 از 5 (4 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits