دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
نشانه هایی که به شما می گوید فردی مضطرب هستید
2
زمان مطالعه: 6 دقیقه
افرادی که در زندگی دچار اضطراب هستند، معمولا ویژگی های خاصی دارند. با ما همراه باشید تا ویژگی های افراد مضطرب را ذکر نماییم.

افراد مضطرب چه ویژگی هایی دارند ؟

در بسیاری اوقات استرس می‌تواند مفید باشد؛ یعنی اینکه فرد بر اساس موقعیت شرایطی را تجربه می‌کند که باعث می‌شود توجه فرد بیشتر شده ومی تواند امری مثبت باشد.

وضعیت فیزیولوژیکی بدن تغییراتی می‌کند که باعث می‌شود تمرکز فرد روی یک موضوع بیشتر باشد و در مقابل خیلی اوقات نیز می‌تواند منفی باشد؛ در مواردی می‌تواند تبدیل به این حس شود که آن مساله که ناشی از ذهن فرد است که باعث می‌شود فرد دچار استرس و اضطراب شود و موضوع مهمی نیست و فراتر از آن چیزی است که فرد تجربه می‌کند.

یعنی با یک موضوع بسیار کوچک ممکن است فرد یک اضطراب فراگیر را تجربه کند که باعث می‌شود در ابعاد مختلفی زندگی‌اش اختلال ایجاد شود و این به یک اختلال اضطرابی تبدیل شده و فراتر از یک اضطراب ساده بوده یا استرس ناشی از یک اتفاق است.

اختلال اضطرابی بسیار متنوع است؛ موضوع مهم این است که اشتغال ذهنی فرد به آن مساله وجود دارد؛ اختلال اضطراب فراگیر بسیار شایع بوده و فرد در موقعیت‌های مختلف این اشتغال ذهنی را با مسائل اضطرابی دارد.

ممکن است حتی این مسائل بسیار جزئی بوده و جزو مسائل روزمره زندگی باشد و با هر تغییری ممکن است بدترین چیز به ذهنش خطور کند و تا انتهای منفی بودن آن قضیه پیش برود و این باعث می‌شود زندگی فرد فلج شود اما با آنکه اتفاق خاصی در زندگی‌اش نمی‌افتد، فرد همیشه آماده این است که یک اتفاق منفی بیفتد.

در کل برداشت و جمع‌بندی این فرد از تمام شرایط اطرافش به سمت منفی بوده و اینکه قرار است اتفاق بدی برای فرد یا اطرافیانش بیفتد و تهدیدکننده جسم و روان او ست.

از جمله ویژگی های افراد مضطرب این است که تحمل دوری از افراد مورد علاقه شان را ندارند و گاهی دچار حالت های تشویش و گریه می شوند، همچنین در موارد شدید نیز احساس طردشدگی و افسردگی را نشان می دهند.

استرس تنها وابسته به علت ژنتیکی و عوامل بیولوژیکی بدن نیست، عوامل مهم اکولوژیکی یا همان زیست محیطی در بروز اضطراب بی تاثیر نیست و شرایط موجب شده تا هم اکنون بیش از 10 درصد افراد جامعه دچار نوعی استرس شوند.

نشانه های افراد مضطرب

ویژگی افراد مضطرب چیست ؟

خصوصیات جسمانی افراد مضطراب

خصوصیات دستگاه اضطراب مانند حالت استرس با برانگیختگی دستگاه عصبی سمپاتیک همراه است این خصوصیات شامل عرق کردن به ویژه کف دست‌ها، پاها و زیر بغل، تپش قلب، افزایش سرعت تنفس، تاری دید،

لرزش اندام‌ های انتهایی بدن به ویژه دست‌ها، تکان دادن مداوم دست‌ها و پاها، تکرر ادرار، احساس درد در قفسه سینه، مشکلات گوارشی مانند دل‌ درد، دل ‌پیچه و ترش کردن همراه است.

مبتلایان دچار مشکلات خواب می‌شوند و این یکی از موضوعاتی است که نسبت به ‌آن شکایت دارند.

خصوصیات جسمانی اضطراب لزوماً در همه مبتلایان به اضطراب وجود ندارد و با توجه به نوع اضطراب مشخصات جسمانی و ژنتیکی فرد، ویژگی‌های شخصیتی و شدت اضطرابی که فرد تحمل می‌کند متفاوت است.

همچنین در وضعیت‌های اضطرابی معمولاً بخشی از بدن درگیر است که ضعیف‌ترین ارگان محسوب می‌شود یعنی اگر فرد سابقه کمردرد داشته باشد موقع اضطراب اولین عضوی که از او دچار مشکل می‌شود کمرش است.

نشانه های افراد مضطرب

فرد مضطرب چه نشانه هایی دارد ؟

خصوصیات رفتاری افراد مضطراب

تند تند حرف زدن، جویده صحبت کردن، بی‌قراری، تکان خوردن مداوم، عدم تصمیم‌گیرِی، پریشانی رفتاری و بیش از حد محتاط بودن از خصوصیات رفتاری مبتلایان به اضطراب است.

مبتلایان آنقدر تند تند حرف می‌زنند که ممکن است دیگران متوجه حرف‌های آنها نشود گاهی نیز اجازه صحبت کردن به دیگران را نمی‌دهند.

خصوصیات شناختی مبتلایان به اضطراب

افرادی که به اضطراب مبتلا هستند توانایی توجه به صورت مداوم را ندارند مثلاً اگر تکلیفی را به کودکی که به اضطراب مبتلا است بدهیم به جای انجام ‌آن در مدت نیم ساعت تنها 10 دقیقه می‌تواند دوام بیاورد همچنین مبتلایان دچار مشکلات حافظه هستند و نمی‌توانند مطالب را به حافظه بسپارند.

داشتن نگرش منفی مأیوسانه و توأم با ترس که منشأ آن مشخص نیست نیز جزو خصوصیات شناختی مبتلایان به اضطراب محسوب می‌شوند.

علائم اضطراب در افراد

چگونه بفهمیم فردی مضطرب هستیم ؟

خصوصیات اجتماعی مبتلایان به اضطراب

مبتلایان به اضطراب نمی‌توانند روابط خوب و پایداری با افرادی دیگر داشته باشند آنها در روابط صمیمانه خود به طور دائم نگران موضوعی هستند بر اساس آن فرد مورد علاقه‌شان را از دست بدهند.

همچنین یکی از ویژگی‌های مبتلایان چسبیدن زیاد به افرادی است که به آ‌نها وابسته هستند و این حالت به ویژه در کودکانی که به اضطراب مبتلا هستند دیده می‌شود و به طور دائم به والدین خود به ویژه مادر می‌چسبد.

مبتلایان به اضطراب تحمل دوری از افراد مورد علاقه‌شان را ندارند و گاهی دچار حالت‌های تشویش و گریه می‌شوند، همچنین در موارد شدید نیز احساس طردشدگی و حالت افسردگی را نشان می‌دهند.

همه نشانه های اضطراب ماندگار نیستند

امروز نوع اشتغال و علی الخصوص شرایط روحی خانوادگی نقش بسزایی در بروز استرس و اضطراب ایفا می کند. مشاغلی همچون خبرنگاری، روابط عمومی برخی از شرکت ها و یا ادارات وسیع، کار در معدن، نبود امنیت شغلی و حتی پزشکی در زمره پر استرس ترین مشاغل دنیا قرار دارند.

معمولا اغلب موارد استرس و اضطراب با مداخلات روانشناسی طی 12 یا 16 هفته برای همیشه رفع می شود ولی در صورت بروز شوک های روحی بسیار شدید همچون از دست دادن ناگهانی عزیزترین فرد و یا نظایر آن، نیازمند درمان های طولانی تر و حتی دارو درمانی است.

کلام آخر

مشخصات گفته شده در مورد همه مبتلایان به اضطراب صدق نمی‌کند و نشان‌ دهنده حالات شدید اضطرابی است. بیش از 30 نوع اختلال به عنوان اختلالات اضطرابی طبقه‌بندی می‌شوند و آنچه از نظر دانش روانشناسی به عنوان مسائل اضطرابی طبقه‌بندی می‌شود از آنچه عموم مردم از آن به عنوان حالت اضطرابی یاد می‌کنند متفاوت است.

همانطور که افراد باید سالانه 2 الی 3 بار به دندانپزشک مراجعه کرده و تحت معاینه دوره‌ای قرار می‌گیرند لازم است به روانشناس نیز مراجعه کرده تا چنانچه دچار اضطراب هستند شدت آن تعیین شده و تحت درمان قرار گیرند.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
1.5 از 5 (2 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits