دلگرم
امروز: شنبه, ۲۱ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۰۸ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۲ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
معرفی بخش های مختلف آرامگاه بوعلی سینا، مشهورترین پزشک جهان
2
زمان مطالعه: 5 دقیقه
یکی از زیباترین مکان های دیدنی همدان که در سفرتان به این شهر حتما باید از آن دیدن کنید، آرامگاه بوعلی سینا است. این آرامگاه، آرامگاه پزشک بزرگ ایران در هزار قبل از میلاد به نام بوعلی سینا می باشد.

آرامگاه بوعلی سینا برخلاف آرامگاه های دیگر تنها یک سازه ساده نیست. بلکه در این مکان دیدنی می توان به کتابخانه، موزه و فضاهای سبز بسیار زیبا و بزرگ دست یافت. اگر شما نیز کنجکاوید در مورد آرامگاه بوعلی سینا بیشتر بدانید، حتما تا انتهای مطلب ما را همراه کنید. چرا که می خواهیم به معرفی کامل آرامگاه بوعلی سینا و بازدید از آن بپردازیم.

معرفی آرامگاه بوعلی سینا در همدان

معرفی آرامگاه بوعلی سینا در همدان

آرامگاه بوعلی سینا یکی از جاذبه های گردشگری همدان است که با ستون های سربه فلک کشیده خود به عنوان معرف این شهر شناخته می شود. این اثر در تاریخ 21 اردیبهشت 1376 با شماره ثبت 1869 به فهرست آثار ملی ایران اضافه شد. این آرامگاه دارای دو تالار شمالی و جنوبی بسیار بزرگ است که از تالار جنوبی به عنوان موزه استفاده می شود. تالار شمالی نیز دارای کتابخانه بزرگی است.

آرامگاه بوعلی سینا در زمینی به مساحت 3090 متر مربع ساخته شده است که 1792 مترمربع آن زیربنای آرامگاه است. معماری این آرامگاه الهام گرفته از معماری گنبد قابوس بوده و زیبایی آن بی نظیر می باشد. آب نماها، باغ های ایرانی، حوض های سنتی و سنگ های گرانیت و مرمر از ویژگی های این مکان هستند.

مهندس سیحون در قسمت های زیرین بنا از نماهایی از مصر، یونان و ایران باستان بهره برده است. دلیل استفاده از این نماها این بوده که نشان دهد پزشک ایرانی، بزرگ ترین پزشک در جهان بوده و به کل جهان اسلام تعلق داشته است. سنگ های خشن و بزرگ در زیر بنا نشان دهنده قدرت و صلابت این پزشک بزرگ هستند. ایوان این بنا 10 ستون دارد که نشان دهنده این است بنا 10 قرن بعد از بوعلی ساخته شده است.

تاریخچه ساخت آرامگاه بوعلی سینا

بد نیست بدانید که اصلا تاریخچه آرامگاه بوعلی سینا چگونه بوده است. بوعلی سینا در زمان حیات خود مرتبا در حال سفر در میان شهرهای مختلف بوده است. ایشان در سفر خود از اصفهان به همدان بیمار شده و 40 روز در خانه دوست خود بنام ابوسعید دخدوک سکوت می گزیند.

بوعلی سینا در منزل دوست خود جانباخته و پیکر او در حیاط منزل ابوسعید به خاک سپرده می شود. بعد از چندی، ابوسعید دخدوک نیز فوت شده و وی را نیز در کنار بوعلی سینا به خاک می سپارند. بنابراین مکان کنون آرامگاه بوعلی سینا در واقع خانه ابوسعید دخدوک بوده است. در اوایل چهارطاق کوچکی روی مزار این دو قرار داشت.

آرامگاه بوعلی سینا در زمان قاجاریه

بعد از آن که چهارطاق ساخته شده به مرور زمان تخریب شد، یک شاهزاده قجری به نام نگار خانم برای مرمت آن اقدام کرد. به دستور شاهزاده نگار خانم چهارطاق ساخته شده تخریب شده و یک گنبد آجری به جای آن ساختند. همچنین سنگ قبر های قدیمی برداشته شده و سنگ قبرهای جدید روی آن ها قرار داده شدند. سنگ قبرهای قدیمی به عنوان آثار تاریخی در سرسرا قرار داده شدند.

بازسازی آرامگاه بوعلی سینا در زمان پهلوی

در زمان سلطنت محمدرضا پهلوی، اعضای انجمن آثار ملی ایران تصویب کردند که آرامگاه جدید برای بوعلی سینا ساخته شود. در نتیجه در خرداد 1324 طراحی نقشه بنای یادبود این دانشمند بزرگ به مناقصه گذاشته شد. در این میان نقشه مهندس هوشنگ سیحون پذیرفته شده و ایشان شروع به ساخت بنای یادبود کردند.

بنای آرامگاه سپس در سال 1330 آماده شده و سازندگان آن را به انجمن آثار ملی تحویل دادند. در 11 اردیبهشت 1331 جعبه ای حاوی اسکت جمجمه بوعلی سینا و ابوسعید دخدوک در مقبره جدید قرار گرفت.

حتماً بخوانید:
معرفی آثار باستانی و بنای تاریخی همدان

معرفی آثار باستانی و بنای تاریخی همدان

اگر قصد سفر به همدان را دارید و بدنبال آثار باستانی و بنای تاریخی هستید؛ با ما را در مجله دلگرم همراه باشید .

بخش های مختلف آرامگاه بوعلی سینا

بخش های مختلف آرامگاه بوعلی سینا

  • آرامگاه بوعلی سینا دارای دو تالار جنوبی و شمالی است که کتابخانه و موزه در این دو بخش قرار دارند. از آنجا که بوعلی سینا یک دانشمند بزرگ بوده است وجود یک کتابخانه را در آرامگاه ایشان الزامی دیدند.
  • کتابخانه بوعلی سینا اکنون دارای 8000 جلد کتاب است. از این میان 30 جلد آن خطی و بیش از 590 عدد آن به زبان های فرانسه، انگلیسی، آلمانی و عربی هستند.
  • در موزه آرامگاه برخی از وسایل برنز و قدیمی مربوط به هزار قبل از میلاد قرار داشته و ابزار قدیمی پزشکی در آن قرار دارند. همچنین اطلاعات مفیدی را می توانید در مورد گیاهان دارویی در این موزه به دست بیاورید.
  • یکی دیگر از بخش های بسیار زیبای آرامگاه بوعلی سینا، تندیس بزرگ بوعلی سینا است که دارای ارتفاع 3.10 متر و 90 سانتی متر عرض می باشد. وزن این تندیس 4 تن بوده و در وسط میدان بوعلی قرار دارد. ساخت این تندیس بر عهده آقای ابوالحسن صدیقی بوده است. این تندیس زیبا از سنگ یک پارچه سفید مرمر قم ساخته شده و تصویر آن بیشترین شباهت را به تصویر واقعی بوعلی سینا دارد.

بازدید از آرامگاه بوعلی سینا

در تمامی فصول سال می توانید از آرامگاه بوعلی سینا دیدن کنید اما بهتر است در فصل های بهار و تابستان به همدان بروید. زیرا این شهر در فصول سرد سال دارای آب و هوایی بسیار سردسیر است.

  • ساعات بازدید: از بهار و تابستان از 8 صبح تا 8 شب و در فصل پاییز و زمستان از 9 صبح تا 5 عصر
  • بازدید از این مجموعه پولی است و رایگان نیست.
  • این مجموعه در ایام سوگواری 28 صفر، 21 رمضان، رحلت امام خمینی، شهادت امام جعفر صادق و عاشورا و تاسوعا فعالیت ندارد.

بیشتر در این رابطه بخوانید:

آرامگاه بابا قاسم اصفهان : همه آنچه قبل از رفتن باید بدانید



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.5 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits