دلگرم
امروز: چهارشنبه, ۱۴ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۰۱ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۰۴ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
اگر شنوایی شما کم شده است بدنتان این ویتامین ها را کم دارد
5
زمان مطالعه: 6 دقیقه
ویتامین‌ها و قرص‌های مکمل تاثیر اثبات شده‌ای در سلامتی و تقویت بدن دارند. از ویتامین‌ها می‌توان برای تقویت چشم‌ها و قوه بینایی، بهبود عملکرد قلب، بهبود و تقویت سیستم ایمنی و همچنین تقویت قابلیت شنوایی بهره برد.

کمبود این ویتامین سبب کاهش شنوایی می‌شود

همه می دانند که ویتامین ها و املاح معدنی برای سلامتی انسان مفید و لازم هستند. اما شاید کمتر کسی به فواید ویتامین ها و عناصر معدنی برای حس شنوایی و تقویت گوش بیندیشد. از پتاسیم و منیزیم تا ویتامین ث و E، تاثیر این مواد روی تقویت گوش و پیشگیری از کم شنوایی قابل توجه است. در این نوشتار به مبحث تاثیر کمبود ویتامین بر شنوایی و اثر برخی املاح معدنی روی گوش پرداخته می شود.

«کسانی که رژیم غذایی سالم و کامل دارند کمتر دچار کم شنوایی می شوند.» چکیده نتایج پژوهش ها و شواهد پزشکی که تاکنون منتشر شده است در این یک جمله دیده می شود. با وجود این که هیچ ماده غذایی خاصی معجزه نمی کند اما برخی از ویتامین ها و املاح برای تقویت شنوایی یا شاید درست تر است گفته شود، پیشگیری از کم شنوایی لازم هستند.

در ادامه به بررسی نقش مهم ترین ویتامین ها در حفظ سلامت گوش و شنوایی می پردازیم.

ویتامین ث

شاید ویتامین ث بیشتر برای نقش آن در تقویت سیستم ایمنی بدن معروف باشد. این ویتامین در سلامت نگه داشتن پوست، استخوان و رگ های بدن هم موثر است.

در برخی از پژوهش ها نشان داده شده است که به احتمال قوی ویتامین ث در برابر کم شنوایی ناشی از سر و صدا (نویز)، فرد را محافظت می کند. به نظر می رسد این تاثیر مثبت با مصرف ویتامین ث طبیعی به دست می آید نه با مکمل ویتامین ث. به همین دلیل به نظر می رسد مصرف میوه برای تقویت شنوایی مفید است به خصوص مصرف مرکبات، کیوی، گوجه فرنگی و توت فرنگی.

کمبود ویتامین و شنوایی

ویتامین آ

ماده پیش ساز ویتامین آ با نام علمی کاروتِنوئید در بسیاری از میوه ها و سبزی ها یافت می شود. هر میوه یا سبزی که رنگ نارنجی در آن دیده می شود، مقادیری از این ماده پیش ساز ویتامین آ را در خود دارد.

ویتامین آ به خاطر تاثیر مثبتش در بینایی بیشتر شناخته شده است. کاروتنوئید یک آنتی اکسیدان قوی به شمار می رود. این ماده در برقراری ارتباط بین سلول ها هم نقش مهمی ایفا می نماید.

در یک پژوهش پزشکی چنین مشخص شد که مصرف بیشتر کارتنوئید با احتمال کمتر بروز کم شنوایی همراه است. بنابراین به نظر می رسد مصرف بیشتر میوه برای تقویت شنوایی و کاهش احتمال کم شنوایی اهمیت زیادی دارد.

با توجه به این که کارتنوئید در ارتباط بین سلول ها از جمله سلول های عصبی موثر است، شاید وجود این ماده در قرص برای تقویت عصب شنوایی تاثیر مثبتی داشته باشد. اگرچه لازم است که این فرضیه در پژوهش های معتبر پزشکی به اثبات برسد.

هویج، کدو تنبل، و کلم پیچ حاوی مقادیر مناسبی از این ماده هستند.

فولات (نوع طبیعی اسید فولیک)

فولات که با نام ویتامین ب9 هم شناخته می شود یکی از مواد ضروری برای بدن انسان به شمار می رود. به عبارت دیگر، بدن انسان توانایی ساخت این ماده را ندارد و باید از مواد غذایی که می خورد آن را تامین کند. فولات همان نوع طبیعی اسید فولیک است و در تقسیم سلولی نقش بسیار مهمی ایفا می نماید.

خوشبختانه فولات در بسیاری از مواد غذایی مصرفی انسان وجود دارد. در یک پژوهش پزشکی نشان داده شد که مصرف بیشتر فولات با کاهش احتمال بروز کم شنوایی همراهی دارد. در یک پژوهش پزشکی دیگر هم مشخص شد که مصرف مکمل حاوی اسید فولیک برای مدت سه سال، باعث کاهش احتمال افت شنوایی می شود.
فولات در بادام زمینی، تخم آفتابگردان، عدس، و سویا به میزان مناسبی وجود دارد.

ویتامین د

کمبود ویتامین د بدن با تاثیر منفی روی استخوان همراه است. سطح پایین ویتامین د در خون می تواند باعث کاهش استحکام و در درازمدت نرمی استخوان های بدن شود. استخوان های سه گانه و ظریف موجود در گوش میانی هم از این قاعده مستثنی نیستند.

کمبود چه ویتامینی باعث کم شنوایی می شود؟

با کمبود ویتامین د این استخوان های ریز اما بسیار مهم، نرم و سست می شوند. نرمی استخوانچه های گوش میانی به دنبال پایین بودن سطح ویتامین د می تواند روی شنوایی انسان تاثیر منفی بگذارد.

طبیعی بودن سطح ویتامین د برای همه افراد در همه گروه های سنی اهمیت فراوانی دارد. با وجود این، سالمندان بیشتر در معرض خطر کمبود ویتامین د قرار دارند. مهم ترین علل کمبود ویتامین د در سالمندان عبارتند از:

مسائل محیطی،
مشکلات سلامتی و محدودیت های متابولیسم بدن (سوخت و ساز بدن)

کمبود کدام ویتامین باعث وزوز گوش می شود؟

شنیدن صدایی مانند صدای زنگ یا سایر صداها در گوش بدون این که منبع خارجی برای آن وجود داشته باشد، وزوز گوش یا تینیتوس نامیده می شود. وزوز گوش یک مشکل شایع است. در آمریکا به طور متوسط از هر ده نفر، یکی به وزوز گوش مبتلا است.

شواهد علمی نه چندان محکمی وجود دارد که نشان می دهد ممکن است مصرف ویتامین ب 12، منیزیم یا روی باعث بهبود وزوز گوش شود. این اطلاعات علمی همچنان نیاز به بررسی و تحقیق بیشتر دارد و نمی توان به طور قطعی تاثیر مکمل های حاوی ویتامین ب 12، منیزیم و روی را در کاهش علائم وزوز گوش موثر دانست.

حتماً بخوانید:
تقویت شنوایی : ۹ روش خانگی برای افزایش قدرت شنوایی

تقویت شنوایی : ۹ روش خانگی برای افزایش قدرت شنوایی

تقویت شنوایی : درست است که ژنتیک و عوامل محیطی مانند صداها علت اصلی کاهش شنوایی در افراد هستنند، اما روش هایی برای پیشگیری از افت و حتی تقویت شنوایی…

کدام قرص برای تقویت عصب گوش موثر است؟

در آمریکا از هر سه نفر، یکی در حال مصرف مداوم مکمل مولتی ویتامین به علاوه مینرال (حاوی ویتامین و مواد معدنی) است. حقیقت این است که شواهد علمی کنونی نمی توانند موثر بودن هیچ کدام از این مکمل های حاوی ویتامین را برای تقویت شنوایی یا حفظ سلامت گوش تایید کنند. بنابراین نمی توان به طور مستند، عنوان کرد که هیچ قرص یا قطره برای تقویت گوش وجود دارد.

در عوض، به طور قطع، داشتن یک رژیم غذایی متنوع و در عین حال، کامل برای سلامت همه دستگاه های بدن از جمله دستگاه شنوایی مفید است. رژیم غذایی خوب باید حاوی مقادیر مناسبی از انواع میوه، سبزی، غلات دارای سبوس، و پروتئین ها باشد.

در نهایت باید گفت که در عین حال که رژیم غذایی در پیشگیری از کم شنوایی اهمیت دارد اما سلامت گوش به عوامل بسیار متعددی در کنار مواد غذایی وابسته است.

علت افت ناگهانی شنوایی : ۱۵ دلیل کاهش حس شنیداری

تقویت شنوایی : ۹ روش خانگی برای افزایش قدرت شنوایی

برای جلوگیری از کم شنوایی زودرس و بهبود شنوایی چه کار کنیم ؟

منبع: دیجیتال مارکتینگ پزشکی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.6 از 5 (5 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits