سخنگوی سازمان امور مالیاتی گفت: واقعیت این است که مساله اصلی طلا فروشان مالیات نبود و مساله اصلی شان الزاماتی بود که به واسطه پیاده سازی سامانه جامع تجارت برقرار شده بود.
وحدی بکنظر سخنگوی سازمان امور مالیاتی در خصوص شایعات منتشر شده در بازار طلا گفت: به نظر میرسد برای برخی افرادی که در یک فضای غیرشفاف، تاریک در جهت منافع خود رفتار میکردند، ایجاد شفافیت برای آنها سنگین آمده است و چه بسا بخشی از این شایعه سازیها به واسطه شفاف شدن شرایط مالیاتی باشد که در حال انجام است.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی افزود: بخشی از اتفاقات و شایعاتی که در چند روز گذشته رقم خورده اساسا هیچ ارتباطی به سازمان امور مالیاتی و مالیات ندارد.
وی افزود: در حال حاضر مالیات طلافروشان همان روال قبلی است و هیچ نرخ و پایه جدیدی برای مالیات طلافروشان و سایر کسبه و مشاغل تعیین نشده است.
موحدی بکنظر ادامه داد: آنچه اتفاق میافتد فاکتور کاغذی که طلافروشها به خریدار ارائه میدادند، حالا قرار شده است که همان فاکتور به صورت الکترونیک در سامانه مودیان هم ثبت شود و اگر این اتفاق بیفتد آن شفافیتی که به دنبال آن هستیم رقم میخورد یعنی مشخص شود چه میزان اصل طلاست، چه میزان سود و اجرت. همچنین مشخص میشود که میزان مالیات بر ارزش افزوده که وضع میشود بر کل طلا اعمال نشده و صرفا بر اجرت و سود آن اعمال میشود.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی در پایان تاکید کرد: واقعیت این است که مساله اصلی طلا فروشان مالیات نبود و مساله اصلی شان الزاماتی بود که به واسطه پیاده سازی سامانه جامع تجارت برقرار شده بود. در واقع یک سری تکالیفی از آنها خواسته شده بود که مربوط به مالیات و سامانه مودیان و پیاده سازی قانون پایانههای فروشگاهی نبوده است.
وی تاکید کرد: شایعاتی مبنی بر نرخ ۲۵ درصد مالیات بر طلا یا الزام به ثبت کد ملی مصرف کننده و الزام به ثبت کلیه سرمایه طلای هر طلا فروش در سامانه مودیان درست نیست. مثلا سازمان امور مالیاتی هیچ برنامهای برای دریافت مالیات ۲۵ درصد از افراد و خریداران ندارد.
موحدی در خصوص مالیات بر عایدی سرمایه هم گفت: این طرح تصویب نشده است و هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است مثل طرح یا لایحهای که قرار است مثلا دو سال دیگر تصویب شود، آیا از الان باید اعتراض کرد برای طرحی که شاید دو سال بعد تصویب شود؟
سخنگوی سازمان امور مالیاتی تاکید کرد: باز هم تاکید میکنم در طرح مالیات بر عایدی سرمایه هم دریافت چنین مالیانی از افراد عادی و صنف طلافروشان مدنظر نیست. بلکه هدف سفته بازی و دلالی و سوداگری مورد نظر هستند.
نامه ی نادر بذرافشان رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر، نقره و سکه تهران :
در این نامه با تأکید براینکه کلیه فعالان این صنف مجاز به فعالیت کسبی فقط با اخذ پروانه کسب معتبر و فعالیت طبق قوانین و مقررات صنفی هستند؛ آمده است:
1- کلیه فعالان این صنف مجاز به فعالیت کسبی فقط با اخذ پروانه کسب معتبر و فعالیت طبق قوانین و مقررات صنفی هستند.
2- فعالیت اعضای صنف فقط در رسته درج شده بر روی پروانه کسب مجاز است و فعالیت در رستههای غیر از پروانه کسب تخلف محسوب میشود.
3- واحدهای صنفی موظف به صدور فاکتور معتبر رسمی که در آن شماره و تاریخ، نام، نشانی و شماره تماس واحد صنفی نام خریدار، شرح کالا شامل سایز وزن دقیق تعداد، قیمت و مجموع فاکتور، مهر و امضا متصدی واحد صنفی درج شده باشد، هستند.
۴- در هنگام خرید طلا و جواهر از مشتری دقت فرمائید فاکتور به نام فروشنده باشد و برای احراز هویت کارت ملی مشتری مشاهده گردد. همچنین متصدی واحد صنفی در هنگام فروش مصنوعات طلا و جواهر مسکوکات و طلای آب شده به خصوص در مبالغ بیشتر از ۱۵۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال ملزم به احراز هویت خریدار، رؤیت اصل و بایگانی تصویر کارت ملی به مدت حداقل ۵ سال هستند.
۵- با توجه به افزایش عرضه سکههای تقلبی و غیربانکی ضمن توجه ویژه همکاران به این امر در صورت عرضه سکههای تقلبی و غیربانکی مسئولیت فروش آن بر عهده متصدی واحد صنفی است و پس از گزارش تخلف توسط بازرسان اتحادیه، موضوع از طریق واحد بازرسی و نظارت اتاق اصناف تهران پیگیری میشود.
ضمن تشکر و قدردانی از توجه همکاران به موارد فوق خواهشمند است بمنظور داشتن کسب و کار راحت و بدون دغدغه ضمن رعایت قانون به مفاد اطلاعیههای صادره از سوی اتحادیه توجه کافی مبذول نمائید.
دیدگاه ها