دلگرم
امروز: چهارشنبه, ۱۴ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۰۱ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۰۴ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
کشیدن دندان شیری کودک چه خطراتی دارد ؟
0
زمان مطالعه: 10 دقیقه
آیا کشیدن دندان شیری مشکلی ندارد؟ اگر دندان شیری کودک شما لق شده است اصلا به زور دندان را نکشید ، در ادامه با ما همراه باشید تا با خطرات کشیدن دندان شیری کودک آشنا شوید.

آیا باید دندان لق کودک را بکشید؟

هر چقدر هم که وسوسه انگیز باشد، کشیدن دندان لق کودک توصیه نادرستی است. از آنجایی که درست صحبت کردن یا غذا خوردن دشوارتر است، والدین اغلب بر این باورند که کشیدن دندان لق به نفع فرزندان است. گذراندن ترفندهایی که برای کشیدن دندان لق استفاده می‌شود تقریباً یک آیین است.

کشیدن دندان لق به طور بالقوه مضر و دردناک است. دلایل متعددی برای لق شدن دندان‌ها وجود دارد. کشیدن دندان به دلیل آسیب گاهی باعث درد، خونریزی بیش از حد و آسیب دائمی ‌احتمالی می‌شود. بهترین کار این است که بگذارید یک دندان لق پس از آماده شدن بیفتد.

حتی اگر لق شدن دندان کودک باعث استرس یا حساسیت می‌شود، بهتر است آنها را مجبور نکنید. دندان شبیه به پیچ در دیوار است. اگر با انبردست کشیده شود، قسمتی از دیوار با آن بیرون می‌آید. اما با بازکردن آرام آن، دیوار آسیب کمتری می‌بیند. لثه‌ها و بافت همبند، دندان‌ها را در موقعیت خود نگه می‌دارند.

واکنش کودکان به از دست دادن اولین دندان متفاوت است. برخی آن را جذاب می‌دانند و هیچ نگرانی ندارند، در حالی که برخی دیگر نگران بخشی از بدن هستند که رفتار عجیبی دارد. برخی از کودکان دندان را تکان می‌دهند و برخی دیگر از استفاده یا لمس آن خودداری می‌کنند.

اگر کودکی نگران لق شدن دندان است، چه ۶ ساله، ۷ ساله یا ۸ ساله، به او اطمینان دهید که مشکل موقتی است. پس از افتادن دندان، یک دندان بالغ جای آن را می‌گیرد.

کشیدن زودهنگام به بافت نرم آسیب می‌رساند و باعث درد یا خونریزی در ریشه می‌شود. عدم ایجاد درد بهترین نشانه آماده بودن دندان لق کودک برای کشیدن است. اگر دندان لق کودک بدون ایجاد ناراحتی ۹۰ درجه بچرخد، احتمالاً آماده برداشتن و کشیدن است.

فرآیند افتادن طبیعی دندان‌های شیری چگونه است؟

هنگامی‌که دندان‌های دائمی ‌یا بزرگسال شروع به بیرون آمدن می‌کنند، دندان‌های شیری آماده می‌شوند تا از مسیر خارج شوند. این زمانی اتفاق می‌افتد که دندان‌های دائمی ‌ریشه‌های شیری را بگیرند. دندان دائمی ‌شروع به جذب ریشه دندان بالا می‌کند در حالی که دندان شیری را به سمت بالا فشار می‌دهد. تقریباً شش ماه طول می‌کشد تا دندان دائمی‌ تمام ریشه دندان شیری را جذب کند.

کشیدن دندان شیری

سپس دندان‌های شیری لق می‌شوند تا زمانی که از بین بروند. اغلب کودکان از حدود ۶ سالگی شروع به از دست دادن دندان می‌کنند. ابتدا دندان‌های جلویی می‌افتند. دندان‌های آسیاب (دندان‌های بزرگ‌تر در پشت دهان) معمولاً در سنین ۱۰ تا ۱۲ سالگی می‌افتند.

در این مرحله، تنها چیزی که دندان کودک را نگه می‌دارد، بافت لثه است. سپس دندان شیری آماده افتادن می شود. ابزارهایی برای حمایت از روند و تشویق دندان لق برای افتادن وجود دارد. دندانی که ۹۰ درجه بدون درد بپیچد آماده برداشتن است. در آن زمان، اعمال فشار ملایم برای درآوردن دندان کودک قابل قبول است. اگر کودک درد را تجربه کرد، دست از کار بکشید و یکی از این پیشنهادات را امتحان کنید.

کودک را تشویق کنید تا با زبان خود دندان را تکان دهد.
از کودک بخواهید کمی‌ سیب بخورد. فشار گاز گرفتن به آن احتمالاً باعث می‌شود که دندان از لثه خارج شود.
از کودک بخواهید دندان‌های خود را مسواک بزند یا نخ دندان بکشد تا جداشدگی تحریک شود.
اگر کودکی از شما بخواهد دندانی را که دردی ایجاد نمی‌کند بردارید، انجمن دندانپزشکی آمریکا توصیه می‌کند دست‌های خود را بشویید، یک حوله کاغذی روی دندان بگذارید و به آرامی‌آن را فشار دهید. اگر آماده جدا شدن باشد بیرون می‌آید.

دندان آماده برای برداشتن خون کمی ‌دارد یا اصلا خون ندارد و بدون درد است. اگر کودک شکایت می‌کند که با دست زدن به دندان درد می گیرد، محکم در حفره قرار دارد یا فقط تا حدودی لق شده است، از کشیدن دندان لق خودداری کنید.

از دست زدن به بافت لثه بعد از افتادن یا کشیدن دندان خودداری کنید

پس از افتادن یک دندان، یک تکه از بافت لثه گاهی اوقات معلق می‌ماند. کشیدن بافت سالم لثه دردناک و خطرناک است. اجازه دهید بافت به طور طبیعی بریزد. مطمئن شوید که کودک روزانه مسواک و نخ دندان بکشد تا لثه‌های سالم و تمیزی داشته باشد.

چرا نباید دندان شیری کودک را کشید؟

در حالی که دندان‌های شیری موقتی هستند، در رشد کودک نقش دارند. آنها به شکل گیری گفتار، جویدن و غذا خوردن کمک می‌کنند و به عنوان یک مکان نگهدارنده برای رویش دندان‌های بزرگسال در زمان و مکان مناسب عمل می‌کنند. دندان‌های شیری معمولاً می‌افتند. از دست دادن دندان‌ها در سن ۵ سالگی، ۶ سالگی، ۷ سالگی، ۸ سالگی تا ۱۲ سالگی شروع می‌شود.

لق شدن دندان‌های دائمی

اگر کودکی دندان دائمی ‌دارد که به دلیل دندان قروچه شبانه، نیش بد یا هر دلیل دیگری لق شده است، فوراً با دکتر دندانپزشک اطفال تماس بگیرید تا مشکل را مشخص کرده و راه حل ارائه دهند. از کودک بخواهید غذاهای نرم بخورد و با طرف مقابل دهان غذا بجود. به جای نخ دندان کشیدن و مسواک زدن، ناحیه مورد نظر را به آرامی ‌بشویید تا تمیز بماند. به کودک بگویید که دندان را تکان ندهد. اگر رباط‌ها یا استخوانی که آن را در جای خود نگه می‌دارد آسیب دیده باشد، بازی با دندان باعث شل شدن آن می‌شود.

لزوم مراجعه منظم به دندانپزشک کودکان

معاینات معمول دندانپزشکی زمانی که کودکان ۶ ساله، ۷ ساله و ۸ ساله هستند این امکان را می‌دهد که مطمئن شوند که پوسیدگی ندارند و در مورد عادات غذایی سالم بیاموزند. هنگامی‌که دندان‌های دائمی ‌شروع به رویش می‌کنند، نحوه رشد بایت کودک و اینکه آیا ارتودنسی اولیه ضروری است را مشاهده می‌کنند. اشعه ایکس به ردیابی رشد و نمو دندان‌ها و ارزیابی سطوح بین دندان‌ها کمک می‌کند. به همین دلایل باید مراجعه نظم به دندانپزشک اطفال را در برنامه سالانه خود قرار دهید.

عوارض کشیدن دندان شیری

اگر دندان‌های شیری کودک را به زور بکشیم چه اتفاقی می‌افتد؟

گاهی اوقات دندان‌ها به این راحتی که ما امیدواریم نمی‌افتد. بنابراین شاید لازم باشد اقدام کرده و خودتان دندان را بکشید. توصیه می‌کنیم خودتان دندان‌ها را بیرون نکشید. توصیه کلی این است که بهتر است منتظر بمانید تا دندان خودش بیفتد و به زور آن را بیرون نیاورید. در این صورت، کشیدن دندان کودک شما در صورت آماده نبودن، انواع و اقسام خطرات را به همراه دارد. کشیدن دندان شیری به زور توسط خودتان می‌تواند مشکلات زیر را به دنبال داشته باشد.

  • خونریزی بیش از حد ایجاد کند که واقعاً نمی‌خواهید با آن دست و پنجه نرم کنید و همچنین خطر ناراحت کردن فرزندتان را دارد.
  • باعث آسیب به بافت لثه می‌شود که می‌تواند مشکلاتی را در زندگی بعدی ایجاد کند و روزی ثابت شود که مشکل بزرگی برای رفع آن دارید.
  • عفونت ایجاد کند. عفونت نه تنها می‌تواند به لثه‌ها آسیب برساند، بلکه می‌تواند باعث درد شدید کودک شما نیز شود. درد معمولاً اولین علامت عفونت دهان است و باز هم برای درمان عفونت باید هزینه زیادی خرج کنید.

نحوه کشیدن دندان شیری

دست‌های خود را بشویید و دندان را با دستمال تمیز به جلو و عقب تکان دهید. اگر آماده باشد، چرخاندن ملایم لازم است و دندان بلافاصله بیرون می‌آید.
در صورت وجود خونریزی با پد پنبه ای به ناحیه مورد نظر فشار وارد کنید. خونریزی باید پس از چند دقیقه متوقف شود. اگر نشد لطفا با ما تماس بگیرید.
اگر روز بعد هر گونه قرمزی مشاهده کردید یا فرزندتان از درد بیش از حد شاکی است، باید فوراً با تیم ما تماس بگیرید. آنها باید به دندانپزشک مراجعه کنند.
برای اطمینان از اینکه هیچ عارضه احتمالی وجود ندارد، یک قرار ملاقات بگذارید تا فرزندتان بیاید و ما آن را ببینیم.

خطرات و عوارض کشیدن دندان شیری چیست؟

در حالی که بیشتر کشیدن‌ها به آرامی‌انجام می‌شوند و فقط به بی‌حس کننده‌های موضعی نیاز دارند، برخی از عوارض و مشکلات ممکن است در نتیجه کشیدن دندان شیری ایجاد شود که در ادامه با آنها آشنا می‌شویم.

کشیدن به دندان‌های مجاور اجازه می‌دهد تا به تدریج به فضاهای خالی حرکت کنند، که می‌تواند بر رویش طبیعی دندان‌های بزرگسالان بعدا تأثیر بگذارد.
دندانپزشک شما می‌تواند دستگاهی را برای کمک به حفظ فضاهایی که در صورت نیاز باید در آنجا قرار گیرند، ارائه دهد.
هنگامی‌که بی حسی موضعی از بین رفت، ممکن است درد خفیف و موقتی وجود داشته باشد. معمولاً با داروهای بدون نسخه قابل کنترل است.
مقداری خونریزی نیز می‌تواند در ساعات و روزهای پس از کشیدن رخ دهد. با قرار دادن گاز در فضا و فشار دادن آن برای حدود ۱۰ دقیقه می‌توان خونریزی را کنترل کرد.
بی حسی موضعی ممکن است منجر به گاز گرفتن کودکان در ناحیه بی حس شود بدون اینکه متوجه شوند باعث آسیب می‌شوند. کودکان باید تا زمانی که احساسشان بر می‌گردد تحت نظارت قرار گیرند.

پس از کشیدن دندان شیری چه مراقبت‌های بعدی لازم است؟

مهم است که کودکان پس از کشیدن دندان تحت نظر باشند، زیرا مشکلات بالقوه ای وجود دارد که کودکان نمی‌توانند به تنهایی از عهده آن برآیند:

کودکان باید از گاز گرفتن یا مکیدن لب‌ها یا گونه‌ها در حالی که هنوز بی حس هستند خودداری کنند. زیرا ممکن است بدون اینکه متوجه شوند به دهان خود آسیب برسانند.
برای جلوگیری از کنده شدن لخته و ایجاد خونریزی باید از فعالیت بدنی زیاد در روز کشیدن خودداری شود.
به کودکان باید توصیه شود که هرگز پس از کشیدن دندان انگشت، مداد یا هر چیز دیگری را در دهان قرار ندهند.
کودکان باید تا ۳ روز پس از استخراج از خوردن غذاهای تند یا ترد مانند چیپس یا کراکر خودداری کنند.

آیا دندان شیری عصب دارد؟ درمان درد دندان شیری

آیا می دانید دندان شیری را نباید دور انداخت ؟!

آیا عصب کشی دندان شیری کودکان درد دارد ؟

منبع : دندانپزشکی زاگرس



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits