دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
آشنایی با اسپری کرونا سیف (ضدکرونا) و کاربرد آن
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
به تازگی از یک اسپری ضدکرونا به نام کرونا سیف در ایران رونمایی شده است اما آیا می دانید این اسپری چه کاربردی دارد و برای چه مواردی استفاده می شود ؟ با ما همراه شوید تا پاسخ سوالاتتان را بگیرید.

کرونا سیف چیست ؟

اسپری «کرونا سیف» به سرپرستی دکتر جلال الدین غنوی متخصص ریه بیمارستان مسیح دانشوری طراحی شده است و پنجشنبه ۹ اردیبهشت ماه در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری رونمایی شد.

دکتر جلال الدین غنوی مسئول طرح پژوهشی تبدیل ماسک های جراحی و پارچه ای به ماسک هایی با قابلیت حذف ویروس کرونا، اظهار داشت: هدف ما این است که فیلتر همین ماسک های معمولی بتواند ویروس کرونا را در خود از بین ببرد و یا غیرفعال کند.

اسپری کرونا سیف چگونه عمل می کند ؟

آنچه که ویروس کرونا را از سایر ویروس ها متمایز می کند تاج ویروس یا همان پروتئین S است که هدف ما از بین بردن این نقطه از ویروس است زیرا با از بین بردن آن عملا ویروس غیرفعال می شود.

به همین خاطر ساختار ویروس کرونا پیاده سازی و یک مولکول بر اساس این ساختار طراحی شد تا بتواند به پروتئین S حمله کرده و ویروس را از بین ببرد.

در واقع مولکولی طراحی شد که از طریق چسبیدن آن به روی ماسک، ویروس کرونا از بین برود.

با توجه به ضرورت سازگاری این ویروس با ساختار بدن، عوامل سازگاری مطالعه و بررسی شد تا در صورت ورود این ویروس به بدن از راه های مختلف مشکلی به وجود نیاید.

اسپری کرونا سیف

اسپری ضدکرونای ایرانی

میزان ماندگاری اسپری کرونا سیف

ماندگاری ملکول موجود در اسپری کرونا سیف بر روی ساختار ماسک از دیگر چالش های این طرح است.

اما خوشبختانه این موفقیت حاصل شد و پس از مطالعه زیست سازگاری این ملکول با بدن، پلیمرهای طراحی شده روی دستگاه هایی قرار گرفت که بتوان عملیات تنفس انسان را شبیه سازی کرد.

غنوی با اشاره به اندازه گیری سازگاری ملکول در دماهای مختلف، و همچنین چسبندگی آن به ویروس، گفت: هربار اسپری کردن این ملکول بر روی ماسک و سایر تجهیزات حفاظتی تا ۸ ساعت ماندگاری دارد.

کاربرد اسپری کرونا سیف

با روشی که از آن رونمایی شد، می توان ماسک های عادی را بسیار مقاوم کرده و به ماسک های مخصوص غیر فعال کننده ویروس کرونا تبدیل کنیم و می توانیم یک راه مقابله بسیار موثرتری را در پیش بگیریم.

با استفاده از این روش حد بالایی از فیلتراسیون را در ماسک ها شاهد خواهیم بود که این موضوع از طریق آزمایشگاه ها و به صورت بالینی تست های لازم را انجام داده است،

و اتصال ویروس به ماسک و نقش این اسپری برای زدودن ویروس در مطالعات آزمایشگاهی و بالینی و همچنین مطالعاتی که از میکروسکوپ های الکترونی انجام شده تایید شده است.

اسپری کرونا سیف علاوه بر ماسک می تواند بر روی تجهیزات و لباس های حفاظت فردی نیز کاربرد داشته باشد و آن ها را در برابر ورود ویروس به بدن ایمن نگاه دارد.

با طرحی که امروز از آن رونمایی شد، می توانیم اثرگذاری ماسک ها را در پیشگیری از کرونا چندین برابر کنیم.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits