دلگرم
امروز: جمعه, ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ برابر با ۲۶ شوّال ۱۴۴۶ قمری و ۲۵ آوریل ۲۰۲۵ میلادی
علت قطع نشدن آبگیری در ماشین لباسشویی و راه حل های آن
زمان مطالعه: 9 دقیقه
قطع نشدن آبگیری در ماشین لباسشویی می تواند باعث مشکلاتی مانند خیس ماندن لباس ها، افزایش مصرف آب و برق و آسیب به لباسشویی شود. در این مقاله به بررسی علل و راه حل های این مشکل می پردازیم.

ماشین لباسشویی یکی از وسایل خانگی است که بسیار کاربردی و مفید است؛ اما گاهی اوقات ممکن است با مشکلاتی روبرو شویم که باعث آزار و اذیت ما می شوند. یکی از این مشکلات قطع نشدن آبگیری در ماشین لباسشویی است. 

این مشکل می تواند باعث شود که لباس های ما خیس بمانند، بو بگیرند، یا حتی خراب شوند. علاوه بر این، ممکن است باعث افزایش مصرف آب و برق شود و به محیط زیست آسیب برساند. پس علت قطع نشدن آبگیری در ماشین لباسشویی چیست؟ و چگونه می توانیم این مشکل را حل کنیم؟

دلایل قطع نشدن آبگیری در ماشین لباسشویی

قطع نشدن آبگیری در ماشین لباس شویی مشکلی است که شاید برای افراد پیش آمده باشد که در این مقاله، ما به بررسی این سوالات می پردازیم و راه حل هایی را برای شما ارائه می دهیم.

خرابی شیر ورودی

یکی از عللی که می تواند باعث قطع نشدن آبگیری در ماشین لباسشویی شود، ایراد در شیر ورودی آب است. شیر ورودی آب که به آن شیر الکتریکی هم می گویند، وظیفه دارد که دستگاه را با آب گرم یا سرد پر کند. این قطعه با کمک سلونوئیدهای برقی و تحت کنترل برد الکترونیکی و سوئیچ سطح آب کار می کند.

در این روش، ابتدا جریان برق توسط تایمر یا برد به سوئیچ سطح آب و سپس به سلونوئیدهای شیر الکتریکی می رسد تا آنها را باز و بسته کند. اگر شیر الکتریکی خراب باشد، ممکن است در زمان آبگیری فرمان بسته شدن به سلونوئیدها داده نشده و برای رفع این مشکل باید شیر الکتریکی را عوض کرد. تجمع آب تمیز درون آبکش ماشین لباسشویی که خاموش است و ریزش آب از پشت دستگاه از نشانه های خرابی این قطعه هستند.

روش برطرف کردن خرابی شیر ورودی

شیر ورودی آب در ماشین لباسشویی، محلی است که دو شلنگ آب به آن متصل هستند و جریان آب گرم و سرد را تنظیم می کنند. شیر آب در پشت ماشین لباسشویی نصب شده و هر خروجی آن توسط یک سیم پیچ مغناطیسی استوانه ای کنترل می شود تا در هنگام باز و بسته شدن جریان آب گرم و سرد، برق را به تنظیمات دمای شستشو بفرستد. علت خرابی این قطعه ممکن است به استفاده زیاد و ساییدگی آن باشد.

علت قطع نشدن آبگیری لباسشویی

معیوب شدن تایمر یا برد کنترل الکترونیکی

یکی از عواملی که می تواند باعث قطع نشدن آبگیری در ماشین لباس شویی می شود، خرابی در برد الکترونیکی است. این برد اگر معیوب باشد، می تواند دستور غلطی به شیر الکتریکی یا قطعات دیگر بفرستد و در فرآیند آبگیری دستگاه اختلال ایجاد کند. قبل از این که بخواهید برد را که هزینه زیادی دارد، تعویض کنید، بهتر است اول همه موارد دیگر را چک کنید.

رفع عیب قطع نشدن آبگیری لباسشویی با تعویض برد الکترونیکی

برد الکترونیکی در پشت و زیر لباسشویی نزدیک به موتور دستگاه نصب شده است. کار نکردن پنل جلویی، خاموش شدن دستگاه در زمان شستشو، برق زدن بدنه، عدم خالی شدن آب دستگاه و خطا در صفحه نمایش از علائم خرابی برد اصلی لباسشویی هستند. به عنوان عوامل خرابی برد لباسشویی و قطع نشدن آبگیری در ماشین لباس شویی می توان به تغییرات برق، ریزش آب به لباسشویی، نقص خازن ها، مشکل در فیوزها، استفاده پیاپی از لباسشویی و قرار گرفتن لباسشویی در محل مرطوب اشاره کرد.

اگر می خواهید لباس های زیادی را بشویید، بهتر است آن را در چند مرحله انجام دهید؛ زیرا گذاشتن لباس های بیشتر از ظرفیت، ممکن است به قسمت های مختلف دستگاه صدمه بزند. از استفاده پیاپی لباسشویی خودداری کنید؛ زیرا استفاده از برنامه شستشو به صورت متوالی باعث می شود قطعات فرصت سرد شدن و استراحت نیابند و در نهایت مشکل پیدا کنند.

ایراد سنسور آب یا سوئیچ تشخیص سطح آب

سنسور سطح آب یکی از قطعات اصلی ماشین لباسشویی است که وظیفه تنظیم جریان آب را دارد. این قطعه با دریافت دستور از برد الکترونیکی و سوئیچ سطح آب، شیر ورودی آب را باز و بسته می کند. اگر سنسور سطح آب دچار مشکل شود، ممکن است باعث ایجاد اختلال در عملکرد لباسشویی و قطع نشدن آبگیری در ماشین لباس شویی شود. برخی از این اختلالات عبارتند از:

اگر سنسور سطح آب نتواند دستور بستن شیر ورودی آب را بدهد، آب به صورت مداوم وارد ماشین خواهد شد و می تواند پمپ تخلیه، برق و الکترونیک دستگاه و محل را خراب کند.

همچنین بخوانید:
۶ علت صدای لگن ماشین لباسشویی و نحوه رفع آن

۶ علت صدای لگن ماشین لباسشویی و نحوه رفع آن

در ادامه به علت صدای لگن ماشین لباسشویی و نحوه رفع آن اشاره خواهیم داشت.

کم بودن آب در دیگ لباسشویی

اگر سنسور سطح آب نتواند دستور باز کردن شیر ورودی آب را بدهد، آب به مقدار کافی وارد ماشین نخواهد شد و می تواند کیفیت شستشو، مصرف برق و لباس ها را تحت تاثیر قرار دهد.

خرابی لباسشویی

ریزش آب از سنسور سطح آب

اگر سنسور سطح آب شکسته، پاره یا رسوب دار شود، ممکن است آب از آن فاصله بگیرد و به پشت یا زیر ماشین بریزد. این موضوع می تواند باعث آسیب رسیدن به قطعات دیگر، تولید رطوبت و بوی نامطبوع در محیط و افزایش مصرف آب شود. برای حل این مشکل، باید سنسور سطح آب را تعمیر یا عوض کرد.

به همین منظور، می توان گفت که سنسور سطح آب یک نقش کلیدی در عملکرد درست لباسشویی دارد و مشکلات آن می تواند باعث ایجاد مشکلات جدی برای دستگاه و کاربر آن شود؛ بنابراین، لازم است که این قطعه را به دقت چک و در صورت نیاز تعمیر یا تعویض کرد.

خرابی پمپ تخلیه لباسشویی

پمپ تخلیه ماشین لباسشویی یکی از قطعات مهم دستگاه است که وظیفه خارج کردن آب از داخل ماشین را دارد. این قطعه با دریافت فرمان از برد الکترونیکی و سوئیچ سطح آب، پمپاژ آب را انجام می دهد. اگر پمپ تخلیه لباسشویی دچار خرابی شود، ممکن است باعث ایجاد اختلال در عملکرد لباسشویی شود. برخی از این اختلالات عبارتند از:

اگر پمپ تخلیه لباسشویی باز بماند و آب را پمپاژ نکند، عملیات سیفون رخ می دهد. این موضوع باعث می شود که آب داخل ماشین تخلیه شود و لباسشویی برای پر کردن آب دوباره تلاش کند. این حالت می تواند پمپ تخلیه، برق و الکترونیک دستگاه و محل را آسیب بزند. برای رفع این مشکل، باید پمپ تخلیه لباسشویی را تعویض کرد.

اگر پمپ تخلیه لباسشویی بسته بماند و آب را پمپاژ کند، آب به مقدار کافی وارد ماشین نخواهد شد و می تواند کیفیت شستشو، مصرف برق و لباس ها را تحت تاثیر قرار دهد. برای رفع این مشکل، باید پمپ تخلیه لباسشویی را تعویض کرد.

علت قطع نشدن آب ماشین لباسشویی

نشت آب از پمپ تخلیه لباسشویی

اگر پمپ تخلیه لباسشویی شکسته، پاره یا رسوب دار شود، ممکن است آب از آن فاصله بگیرد و به پشت یا زیر ماشین بریزد. این موضوع می تواند باعث آسیب رسیدن به قطعات دیگر، تولید رطوبت و بوی نامطبوع در محیط و افزایش مصرف آب شود. برای رفع این مشکل، باید پمپ تخلیه لباسشویی را تعمیر یا تعویض کرد.

به این ترتیب، می توان گفت که پمپ تخلیه لباسشویی یک نقش اساسی در عملکرد صحیح لباسشویی دارد و مشکلات آن می تواند باعث ایجاد مشکلات جدی برای دستگاه و کاربر آن شود؛ بنابراین، لازم است که این قطعه را به دقت چک و در صورت نیاز تعمیر یا تعویض کرد.

قطع نشدن آبگیری در ماشین لباس شویی و ارتفاع کم شیلنگ تخلیه

هنگامی که فرآیند آبگیری در حال انجام است، ارتفاع شیلنگ تخلیه بر تنظیم سطح آب داخل ماشین لباسشویی تأثیر مستقیم دارد. اگر آب درون دیگ لباسشویی به سطح مشخص شده برسد، تخلیه خواهد شد و باید شیلنگ تخلیه با استفاده از یک بند به قسمت بالای ماشین لباسشویی وصل شود. اگر شیلنگ به طور اتفاقی روی زمین بیفتد، باید دوباره آن را در محل خود قرار دهید. (این شیلنگ حدود یک متر بالاتر از سطح زمین نصب می شود.)

 

شیلنگ تخلیه در پشت ماشین لباسشویی نصب شده است و مقاومت بالایی دارد. البته ممکن است با گذشت زمان، ساییده و خراب شود. برای چک کردن این قسمت بهتر است دستگاه را به جلو بکشید و شیلنگ تخلیه را از نظر ارتفاع و سلامت بررسی کنید. ممکن است به خاطر جابجایی ها و لرزش های ماشین لباسشویی در فرآیند آبگیری، شیلنگ تخلیه آب جابه جا شده باشد و ارتفاع آن از تنظیمات صحیح کم شده باشد.

برای رفع این مشکل حتما از تعمیرکاران مجرب و حرفه ای درخواست کمک کنید تا با مراجعه به محل، عیب یابی دقیق این قسمت و رفع آن را انجام دهند. تنظیم شدن شیلنگ تخلیه در ماشین لباسشویی به قدری مهم است که در صورت خارج شدن از حالت اولیه می تواند باعث اختلال در فرآیند آبگیری شود؛ بنابراین هنگام نصب لباسشویی به روش درست نصب لوله ها و اتصالات را دقیق انجام دهید.

خرابی و مشکل در هیدروستات

هیدروستات یکی از عوامل اصلی است که می تواند باعث شود آبگیری لباسشویی قطع نشود. این قطعه باعث می شود که پروسه آبگیری متوقف شود و جلوی ورود آب به داخل دستگاه را بگیرد. اگر این قطعه دچار نقص یا خرابی فنی شود، ممکن است آب نشت کند و مشکلات دیگری را به وجود بیاورد.

این قطعه در مدل های مختلف از نظر ساختاری تفاوتی ندارد و فقط در زمینه شکل و تعداد فیش های اتصال با هم متفاوت هستند. اکنون در طراحی هیدروستات لباسشویی از نوع دیجیتال استفاده می شود. علت خرابی هیدروستات ممکن است از رسیدن آب، چکیدن دیافراگم و تغییرات برقی ناشی شود. آبگیری مداوم لباسشویی، ریزش آب از دستگاه و انسداد جریان هوا یا دیافراگم هیدروستات از علائم مشکل و خرابی در این قطعه هستند.

هیدروستات های جدید دارای پیچ تنظیم نیستند و باید با برنامه دستگاه تنظیم شوند ولی در نوع قدیمی یک پیچ در بالای این قطعه قرار دارد. این پیچ برای تنظیم میزان جریان آب کمتر یا بیشتر است.

منبع : خانه بوش

مسابقه ایرانی باش

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits