3 دلیل رایج روشن نشدن چراغ مه شکن + راه حل
چراغ های مه شکن یکی از قطعات مهم خودرو هستند که در شرایط جوی نامساعد مانند باران، برف، گرد و غبار و مه به راننده کمک می کنند تا دید بهتری داشته باشد. این چراغ ها در قسمت پایین صورت خودرو نصب شده اند و نور آن ها به سطح جاده تابیده می شود. این نور باعث کاهش انعکاس نور روی قطرات آب یا برف و افزایش دید پذیری راننده می شود. بنابراین، استفاده از چراغ های مه شکن در شرایط لازم می تواند به افزایش ایمنی رانندگی کمک کند.
اما گاهی اوقات ممکن است چراغ های مه شکن شما کار نکنند و باعث دچار شدن به مشکلات در رانندگی شوید. در این صورت، باید علت عدم کارکرد چراغ های مه شکن را تشخیص داده و راه حل مناسب را پیدا کنید.
علت های عدم کارکرد چراغ های مه شکن می توانند متفاوت باشند. بعضی از این علت ها ساده و بعضی دیگر پیچیده هستند. در اینجا، به برخی از علت های رایج عدم کارکرد چراغ های مه اشاره می کنیم:
لامپ های خراب: یکی از علت های ساده و شایع عدم کارکرد چراغ های مه لامپ های خراب است. لامپ چراغ مه شکن با استفاده زیاد، سوختگی، ضربات فیزیکی یا نقص تولید خراب می شود و نور نمی دهد. برای تشخیص لامپ خراب، باید لامپ را از جای خود بکشید و با لامپ سالم جایگزین کنید. اگر با تعویض لامپ، چراغ مه شکن روشن شود، به این معنی است که لامپ قبلی خراب بود.
سوئیچ خراب: سوئیچ چراغ مه شکن یک قطعه الکتریکی است که با فشار دادن آن، مدار چراغ مه شکن بسته می شود و نور را روشن می کند. اگر سوئیچ خراب شود، مدار بسته نمی شود و چراغ مه شکن کار نمی کند. برای تشخیص سوئیچ خراب، باید با استفاده از یک ابزار اندازه گیری ولتاژ، ولتاژ ورودی و خروجی سوئیچ را اندازه گیری کنید. اگر ولتاژ ورودی سوئیچ صحیح باشد اما ولتاژ خروجی صفر باشد، به این معنی است که سوئیچ خراب است.
رله سوخته: رله چراغ مه شکن یک قطعه الکترو مغناطیسی است که با دریافت سیگنال از سوئیچ، جریان بالای برق را به لامپ ها می فرستد. اگر رله سوخته شود، جریان برق به لامپ ها نمی رسد و چراغ مه شکن کار نمی کند. برای تشخیص رله سوخته، باید با استفاده از یک ابزار اندازه گیری ولتاژ، ولتاژ و جریان ورودی و خروجی رله را اندازه گیری کنید. اگر ولتاژ و جریان ورودی رله صحیح باشند اما ولتاژ و جریان خروجی صفر باشند، به این معنی است که رله سوخته است.
مشکلات سیم کشی و اتصالات: مشکلات سیم کشی و اتصالات چراغ مه شکن ممکن است به دلایل مختلف از جمله شکستگی، پارگی، زنگ زدگی، آب خوردگی، اتصال ناپایدار یا قطع شدن پیدا کنند. این مشکلات باعث مختل شدن جریان برق در مدار چراغ مه شکن می شوند و عملکرد آن را تحت تأثیر قرار می دهند. برای تشخیص مشکلات سیم کشی و اتصالات، باید با استفاده از یک ابزار بررسی، تست لامپ، سیم ها و اتصالات را بررسی کنید. اگر سیم ها شکسته، پاره، زنگ زده یا آب خورده باشند، باید آن ها را تعویض کنید. اگر اتصالات ناپایدار یا قطع شده باشند، باید آن ها را تعمیر یا اتصال دهید.
اهمیت عملکرد به موقع مه شکن
مه شکن و چراغ های رانندگی باعث می شود راننده در موقعیت های بالقوه خطرناک دید بیشتری داشته باشد. رانندگانی که نیاز بیشتری به این نور اضافی دارند باید هنگام جستجوی تعمیرکار کوشا باشند.
اگر مشکوک هستید که چراغهای مه شکن یا رلههای شما ممکن است مشکل داشته باشند، خودرو را توسط یک تکنسین حرفهای بررسی کنید تا مشخص شود که آیا خودرو به تعویض رله چراغ مه شکن نیاز دارد یا خیر.
یک مکانیک حرفه ای می تواند اجزای ضروری را جایگزین کند تا دید در طول رفت و آمد شما به خطر نیفتد. پس از استفاده منظم از مه شکن و چراغ های رانندگی، تنظیم منحصراً نور بالا و پایین برای برخی از رانندگان ممکن است دشوار باشد. داشتن آن لایه امنیتی اضافی و دید بیشتر، می تواند توانایی راننده را برای اجتناب از موقعیت های خطرناک افزایش دهد.
تعمیر چراغ های مه شکن
چراغ های مه شکن برای کمک به بهبود دید راننده در هنگام رانندگی در آب و هوای خاص وجود دارد. مانند رانندگی در زمانی که هوا مه، باران شدید یا برف دارد. چراغ های جلوی معمولی زاویهدار و به گونهای قرار گرفتهاند که میتوانید تقریباً به سفیدی کامل برسید. زمانی که فضای مقابل شما به شدت بازتابنده است، چراغ های جلوی معمولی شما می توانند دید شما را کور کنند.
اینجا زمانی است که چراغ های مه شکن مفید هستند. در حال حاضر چراغ های مه شکن مستقیماً به سمت جاده جلوی خودرو تابیده میشوند، اما تابش خیره کننده را از خود مه منعکس نمیکنند. بنابراین بهتر است چراغ های مه شکن خود را برای همیشه در شرایط خوبی نگه دارید زیرا پشتیبانی برای رانندگی در چنین شرایط بدی است.
این کار خیلی سخت نیست زیرا تنها دو دلیل اصلی وجود دارد که باعث خرابی چراغ مه می شود:
شما می توانید به راحتی چراغ های مه شکن خودروها را با پیروی از دستورالعمل های زیر تعمیر کنید.
اول از همه، نگاهی به کتابچه راهنمای مالک خودروی خود بیندازید. این کتاب ایده کلی قطعه، تمام اطلاعات مربوط به مراحل تعمیر، اجزای مورد نیاز را در اختیار شما قرار می دهد. اکنون، به یاد داشته باشید که استفاده از قطعات تعویضی که توسط سازنده خودرو تایید شده است ضروری است.
شما باید روی زمین دراز بکشید. یک سپر جلو پشت چراغ مه شکن وجود دارد. گاهی اوقات در قسمت زیرین سپر شما یک محافظ پیدا خواهید کرد. اکنون، پیچ های نگهدارنده را بردارید تا پوشش را روی سپر محکم کنید.
1. تعویض لامپ
چراغ مه شکن که نیاز به تعویض دارد را شناسایی کنید. چراغ مه شکن را روشن کنید. به جلوی ماشین بروید تا ببینید کدام یک باید تعویض شود.
لامپ را از پشت محفظه بردارید. لامپ را به آرامی در خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید و لامپ را از نگهدارنده بیرون بکشید.
کانکتور برق را از لامپ مه شکن جدا کنید. بنابراین زبانه قفل را فشار داده و دوشاخه را به آرامی از لامپ بیرون بکشید.
لامپ جدید را در محفظه نصب کنید.
دوشاخه برق را دوباره به برق وصل کنید و محفظه چراغ مه شکن را در جای درست قرار دهید. پیچ ها را دوباره ببندید و درپوش را دوباره فشار دهید
چراغ های مه شکن را روشن کنید تا آزمایش کنید که آیا همه چیز آماده است یا خیر.
اگر لامپ جدید به خوبی کار می کند، هر چیزی را که در حین جداسازی قطعات برداشته شده است دوباره نصب کنید. اکنون شما تغییر چراغ های مه شکن خود تعمیر را توسط خودتان تمام کرده اید.
2. سایر مشکلات جزئی الکتریکی
فیوز سوخته را تعویض کنید.
کتاب راهنمای مالک را بخوانید تا جعبه فیوز مناسب را پیدا کنید.
پوشش را از جعبه فیوز بردارید.
برای جدا کردن فیوز قدیمی از فیوز کش استفاده کنید.
فیوز جدید را به جای قبلی جایگزین کنید. مطمئن شوید که درجه آمپر یکسانی دارند.
چراغ های مه شکن را برای تست فیوز روشن کنید.
3. سوئیچ معیوب
سوئیچ معیوب را تعویض کنید.
به دنبال صفحه ابزار اطراف سوئیچ بگردید، آن را جدا کنید.
پیچ های نگهدارنده سوئیچ را بردارید یا سوئیچ را از صفحه ابزار خارج کنید.
سیم کشی را به آرامی بیرون بکشید. وضعیت سیم کشی را بررسی کنید. بکشید تا کانکتور خود را نشان دهد.
سوئیچ را از کانکتور جدا کنید.
سوئیچ جدید را به برق وصل کنید.
چراغ مه شکن را برای تست روشن کنید.
اگر همه چیز خوب است، پانل ابزار را دوباره مانند قبل جمع کنید.
تعمیر چراغ های مه شکن
یک مکانیک سیار درجه یک به خانه یا محل کار شما می آید تا علت خرابی مه شکن یا چراغ های رانندگی شما را مشخص کند. سپس مکانیک گزارش بازرسی دقیقی را ارائه می دهد که در آن ماهیت خرابی و هزینه هر گونه تعمیراتی که باید انجام شود مشخص می شود.
هنگام بررسی اجزای الکتریکی خودروی شما، به ویژه فیوزها و رلهها، مکانیک یک مولتی متر میآورد که به او کمک میکند تا تشخیص دهد کدام قطعه خاص از کار افتاده است. مکانیک ابتدا خودرو را بررسی میکند تا نشانههای آسیب سطحی (مانند چراغ های شکسته، سیمکشی فرسوده یا ناقص) را جستجو کند. اگر آسیب سطحی به خودرو وارد نشود، مکانیک سپس شروع به بررسی اجزای مختلف در طول مدار الکتریکی می کند.
مکانیک به احتمال زیاد با بازرسی فیوزهای خودرو شروع می کند. یک وسیله نقلیه معمولی فیوزهای زیادی دارد که با عملکردهای مختلف مانند چراغ ها، رادیو و منابع برق کمکی مطابقت دارند. مکانیک فیوزهای مخصوص مه شکن و چراغ های رانندگی را بررسی می کند تا مطمئن شود که سوخته نشده است. اگر اینطور باشد، فیوز را با فیوز دیگری که متناسب با نیازهای آمپر مدار است جایگزین می کند.
اگر فیوزها به خوبی کار کنند، مکانیک لامپهای مه شکن و چراغهای رانندگی را بررسی میکند تا مطمئن شود که آن ها به درستی کار میکنند. یک لامپ بد معمولا دارای یک رشته شکسته است که از عبور جریان از طریق لامپ و روشن کردن گاز داخل جلوگیری می کند. اگر لامپ نیاز به تعویض داشته باشد، مکانیک آن را با لامپ مناسب خودرو جایگزین می کند.
اگر مکانیک به وجود رله بد مشکوک شود، رله مربوط به مه شکن و چراغ های رانندگی را پیدا می کند و از مولتی متر برای تست مقاومت دستگاه استفاده می کند. اگر رله به درستی کار نکند، مکانیک آن را تعویض می کند و اطمینان حاصل می کند که به درستی سیم کشی شده است. در همه موارد، مکانیک حتماً چراغهای شما را قبل از خروج آزمایش میکند تا مطمئن شود که درست کار میکنند.
در هوای مه آلود چگونه رانندگی کنیم که تصادف نکنیم؟
راه حل های عدم کارکرد چراغ های مه شکن
بعد از تشخیص علت عدم کارکرد چراغ های مه شکن ، باید راه حل مناسب را انجام دهید. در اینجا، به برخی از راه حل های رایج عدم کارکرد چراغ های مه شکن اشاره می کنیم:
تعویض لامپ: اگر لامپ چراغ مه شکن خراب باشد، باید آن را با لامپ سالم جایگزین کنید. برای این کار، باید قبلاً نوع و ولتاژ لامپ مناسب برای خودروی خود را بدانید. سپس، با استفاده از یک ابزار یا پیچ گوشتی، لامپ را باز کنید و لامپ قدیمی را بیرون بکشید. سپس، لامپ جدید را در جای خود قرار دهید و آن را ببندید. در نهایت، چراغ مه شکن را تست کنید و از درست کار کردن آن اطمینان حاصل کنید.
تعویض سوئیچ: اگر سوئیچ چراغ مه شکن خراب باشد، باید آن را با سوئیچ سالم جایگزین کنید. برای این کار، باید قبلاً نوع و شماره قطعه سوئیچ مناسب برای خودروی خود را بدانید. سپس، با استفاده از یک پیچ گوشتی، داشبورد خودرو را باز کنید و سوئیچ قدیمی را از جای خود جدا کنید. سپس، سوئیچ جدید را در جای خود قرار دهید و سیم های آن را متصل کنید. در نهایت، داشبورد را ببندید و چراغ مه شکن را تست کنید و از درست کار کردن آن اطمینان حاصل کنید.
تعویض رله: اگر رله چراغ مه شکن سوخته باشد، باید آن را با رله سالم جایگزین کنید. برای این کار، باید قبلاً نوع و شماره قطعه رله مناسب برای خودروی خود را بدانید. سپس، با استفاده از یک پیچ گوشتی، جعبه فیوز خودرو را باز کنید و رله قدیمی را از جای خود بکشید. سپس، رله جدید را در جای خود قرار دهید و سیم های آن را متصل کنید. در نهایت، جعبه فیوز را ببندید و چراغ مه شکن را تست کنید و از درست کار کردن آن اطمینان حاصل کنید.
نتیجه گیری:
چراغ های مه شکن یکی از قطعات مفید خودرو هستند که در شرایط جوی نامساعد به دید بهتر راننده کمک می کنند. اما گاهی اوقات ممکن است چراغ های مه شکن شما کار نکنند و باعث افزایش خطرات رانندگی شوند. در این صورت، باید علت عدم کارکرد چراغ های مه شکن را تشخیص داده و راه حل مناسب را پیدا کنید.
منبع : رادیسکار
دیدگاه ها