دلگرم
امروز: سه شنبه, ۰۴ مهر ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ ربيع الأول ۱۴۴۵ قمری و ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۳ میلادی
علت افزایش خط ترمز خودرو چیست؟
1
زمان مطالعه: 6 دقیقه
خط ترمز (یا همان فاصله ترمز)، مسافتی است که خودرو پس از دریافت فرمان ترمز تا لحظه ایستادن طی می کند.

اگرچه طبق قوانین فیزیکی، امکان صفر شدن سرعت خودرو در یک لحظه وجود ندارد، اما افزایش خط ترمز خودرو نیز نشانه خوبی نیست و خبر از خرابی قطعاتی در سیستم فنی اتومبیل می دهد. خط ترمز (یا همان فاصله ترمز)، مسافتی است که خودرو پس از دریافت فرمان ترمز تا لحظه ایستادن طی می کند. بنابراین ایجاد خط ترمز توسط یک خودرو طبیعی است؛ اما افزایش آن باید توسط یک مکانیک بررسی و عیب یابی شود. حداکثر مقدار طبیعی برای خط ترمز یک خودرو سبک 14.7 متر و برای خودروهای سنگین، بین 18 تا 19.5 متر است.

دلایل افزایش خط ترمز خودرو

وظیفه سیستم ترمز خودرو، توقف کامل اتومبیل در مواقعی است که راننده، پای خود را بر روی پدال ترمز می فشارد. ترمزها نقش مهمی در متوقف کردن یک وسیله نقلیه دو تنی در حال حرکت دارند. اگر لنت‌ های ترمز دچار ترک خوردگی یا فرسودگی باشند، سبب افزایش خط ترمز می شوند. در واقع لنت ترمز آسیب دیده انجام این فرآیند را کمی دشوارتر می ‌کند و بر توانایی توقف شما تأثیر می‌ گذارد. حتی ممکن است به روتورهای خودروی شما آسیب برساند.

بنابراین توصیه کارشناسان این است که بازرسی لنت های ترمز هر 5 تا 8 هزار کیلومتر انجام شود تا در صورت آسیب و یا ساییدگی، تعویض شوند. البته کیفیت و برند لنت ترمز می تواند فرایند ساییدگی را کندتر کند؛ پس توصیه می کنیم خرید لنت ترمز از نمایندگی های معتبر اولویت شما باشد.

بسیاری از نمایندگی های معتبر لنت ترمز با راه اندازی بخش فروش آنلاین و فراهم کردن امکان خرید به صورت اینترنتی، مشکل مسافت های طولانی و ماندن در ترافیک را برای شما حل کرده اند.

برای مثال هر خودرویی داشته باشید، می توانید برای خرید لنت ترمز با مراجعه به لینک https://lentline.com/shop/ ، سفارش خود را ثبت کنید و پس از چند روز، درب منزل تحویل بگیرید.

علت افزایش خط ترمز خودرو چیست؟

دلایل فرسودگی لنت ترمز

لنت های ترمز به دلایل مختلفی دچار فرسودگی می شوند. همچنین میزان ساییدگی در یک قسمت، ممکن است بیشتر از قسمت دیگر باشد. هنگامی که یک تعمیرکار لنت های ترمز شما را بازرسی می کند، میزان خوردگی را در قسمت اندازه گیری می کند. تعمیرکار همچنین به دنبال الگوهای سایش، ترک ها یا آسیب های غیر معمول در ساختار لنت ترمز شما خواهد بود. لنت های ترمز ترک خورده باید طبق توصیه تعمیرکار تعویض شوند.

هنگامی که لنت های ترمز از نقطه خاصی ساییده می شوند، می توانند به بدنه روتورها نیز آسیب برسانند. در صورت بروز این اتفاق، نیاز به ماشینکاری یا تعویض همه قطعات است که می تواند بسیار پرهزینه باشد.

علائم فرسودگی یا ترک خوردگی لنت ترمز

لنت ترمز از یک صفحه با پشتی فولادی در یک طرف و در طرف دیگر که با روتور مماس است، از الیاف رزینی ضد اصطکاک ساخته شده است. هنگامی که پدال ترمز توسط راننده فشار داده می شود، لنت ترمز به روتور می چسبد تا سرعت خودرو را کند یا متوقف کند.

در این بخش شایع ترین علائم فرسوده شدن لنت ترمز ذکر شده است:

علت افزایش خط ترمز خودرو چیست؟

  • ساییدگی لنت بیرونی

ساییدگی لنت بیرونی، ناشی از تکیه لنت ترمز به روتورها پس از رها شدن کالیپرها است. این نوع سایش اغلب به دلیل خرابی اجزای ترمز مانند بوش ها، پین ها یا لغزنده ها ایجاد می شود. در صورت بروز این نوع سایش، تعویض کالیپر و لنت ترمز توصیه می شود.

  • ترک خوردگی لعاب

ترک خوردگی لعاب اغلب مربوط به استفاده بیش از حد لنت ترمز یا ترمز دستی و کالیپر معیوب است. این نوع مشکل ترمز نشان می دهد که لنت ترمز باید تعویض شود و ترمز دستی باید تنظیم گردد.

  • سایش مخروطی

سایش مخروطی یک الگوی سایش ناهموار است که در آن پد از یک طرف صاف و از طرف دیگر شیب دار به نظر می رسد. این نوع سایش نشان می دهد که:

  • لنت ها یا به درستی نصب نشده اند
  • کولیس در یک طرف لنت گیر کرده است
  • پین های راهنما ساییده شده اند.

تعویض کالیپر و همچنین لنت ترمز این مشکل را حل می کند.

  • سایش لنت داخلی

سایش بیش از حد در قسمت داخلی لنت ترمز نشان می دهد که پس از رها شدن کولیس، لنت به روتور ساییده شده است. این نوع سایش اغلب در نتیجه خوردگی، ساییدگی مهر و موم یا کولیس معیوب است.

زمان تعویض لنت ترمز

زمان تعویض لنت ترمر، هر 30 الی 40 هزار کیلومتر است. اگرچه این مدت زمان می تواند بر اساس عادات رانندگی، کیفیت لنت ترمز و همچنین جاده ای که در آن رانندگی می کنید متفاوت باشد. لنت های ترمز باید در داخل، خارج و همچنین روی هر چرخ به طور یکنواخت سایش داشته باشند، تا طول عمر بیشتری هم داشته باشند.

به تعویق انداختن بیش از حد تعویض لنت ترمز می تواند خطرناک باشد. با گذشت زمان، کاهش سرعت و توقف زیاد خودرو، لنت های ترمز به طور طبیعی فرسوده می شوند. لنت های ترمزی که به شدت فرسوده شده اند، توانایی ماشین شما را برای توقف کاهش می دهند.

نشانگر سایش موجود در لنت ترمز به شما کمک می کند تا متوجه شوید چه زمانی باید لنت ترمز را تعویض کنید. نشانگر سایش قطعه فلزی کوچکی است که به لنت ترمز متصل شده است که پس از ساییدگی لنت تا حد معینی با روتور ترمز در تماس است. هنگامی که این اتفاق می افتد، اغلب هنگام ترمزگیری صدای جیرجیر می شنوید.

مقایسه لنت ترمز فرسوده و لنت ترمز سالم

لنت ترمزهایی که در شرایط خوبی قرار دارند، ضخامتی بین 8 تا 12 میلی متر هستند. بنابراین زمانی که ضخامت لنت به 6 تا 4 میلی ‌متر می ‌رسد، باید به فکر تعویض آن ها باشید.

سخن پایانی

همانطور که خواندید، یکی از دلایل افزایش خط ترمز خودرو که به مشکلات فنی موجود در اتومبیل شما مربوط می شود، ساییدگی و فرسودگی لنت ترمز است. بنابراین با اقدام در زمان مناسب برای تعویض لنت ترمز، می توانید از به وجود آمدن این اتفاق، جلوگیری نمایید. سهل انگاری در انجام این کار، می تواند به روتورها آسیب برساند. هزینه ماشینکاری و تعویض کامل روتورها، بسیار بیشتر از هزینه تعویض لنت های ترمز عقب و جلوی یک خودرو است.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  


دیدگاه ها
اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !

hits