اقدامات لازم برای تعویض پلاک خودرو
پس از تنظیم قرارداد خصوصی میان فروشنده و خریدار، اولین مرحله برای معامله خودرو این است که طرفین (خریدار و فروشنده) قبل از مراجعه به دفتر اسناد رسمی به مراکز تعویض پلاک مراجعه کنند و با تحویل مدارک و مستندات، اقدام به فک پلاک قبلی خودرو و نصب پلاک جدید برای صاحب جدید خودرو کنند. برای این منظور باید مراحل زیر طی شود:پ
مراحل تعویض پلاک
برای انجام تعویض پلاک شما باید همه مراحل زیر را طی کنید:
- پرداخت ورودی پارکینگ تعویض پلاک و دریافت یک برگه نوبتدهی.
- طبق شماره برگه ورودی به غرفه مورد نظر خود در ساختمان اداری مراجعه کنید.
- بعد از دریافت پوشه، مدارک مورد نیاز را در داخل پوشه گذاشته و جهت بررسی نهایی به کارشناس حقوقی غرفه مربوطه تحویل میدهید.
- یک کاغذ برای بازدید خودرو به شما داده میشود که افسر حاضر در تعویض پلاک، شماره شاسی، شماره موتور، شماره بدنه و اصالت خودرویتان را بررسی و تایید میکند.
- برگه تایید بازدید فنی به همراه شرایط خلافی خودرو به شما داده میشود. در صورتی که خودرو دارای خلافی باشد، این مبلغ باید توسط فروشنده و با دستگاه POS موجود در مرکز تعویض پلاک پرداخت شود.
- واریز وجه تعویض پلاک برابر تعرفه به حساب خزانه در باجه بانک ملی
- پس از تایید نقل و انتقال و سند مالکیت خودرو، دستور فک پلاک و سپس برگه سبز خودرو را دریافت میکنید و پس از آن پلاک قدیم را تحویل انبار پلاک داده و پلاک جدید دریافت میکنید.
- برای نصب پلاک اگر بخواهید پلاک جدیدی بر روی خودرو نصب کنید حدودا 10 دقیقه و اگر پلاک قبلی خود را برای تعویض بخواهید حداکثر 1 ساعت باید منتظر بمانید.
- برای خروج از پارکینگ برگه ورودی را تحویل داده و خارج میشوید.
شرایط لازم برای تعویض پلاک
مدارک لازم برای تعویض پلاک
قبل از رفتن به مرکز تعویض پلاک خودرو، مدارک زیر که شامل مدارک خریدار و فروشنده است، را به همراه خود داشته باشید.
مدارک فروشنده خودرو برای تعویض پلاک:
فروشنده به منظور تعویض پلاک باید مدارک زیر را به همراه داشته باشد:
- اصل سند فروش کارخانه سازنده (تولیدداخل)
- اصل کارت شناسایی خودرو
- اصل سند مالکیت خودرو که توسط ناجا صادرشده است
- اصل شناسنامه و کارت ملی
- اصل بیمه نامه شخص ثالث معتبر
- اصل کارت معاینه فنی معتبر(خودروهای شخصی و دولتی که بیش از 4 سال از مدل آن سپری شده باشد و خودروهای عمومی که بیش از یک سال از مدل آنها سپری شده باشد)
- حضور فروشنده و خریدار یا نماینده قانونی آنها
- در صورتی که فروشنده به خریدار وکالت تعویض پلاک دهد حضور او الزامی نیست.
مدارک خریدار خودرو به منظور تعویض پلاک
خریدار باید مدارک زیر را به منظور تعویض پلاک همراه خود داشته باشد
- شناسنامه و کارت ملی
- قبض برق به نام خریدار خودرو یا پدر خریدار
- مدارک احراز سکونت خریدار در صورت نبودن قبض برق (ارائه سند اجاره نامه منزل مسکونی بهنام خریدار خودرو دارای کد رهگیری و هلوگرام یا ارائه سند اجارهنامه چاپی دارای هلوگرام و کد رهگیری منزل مسکونی بهنام خریدار خودرو)
هزینه تعویض پلاک خودرو
هزینه دریافتی در تعویض پلاک در سال 98 مبلغ 100 هزار تومان است که تماما با استفاده از دستگاه کارتخوان پرداخت میشود.
از چه راهی میتوان تعویض پلاک انجام داد ؟
در تعویض پلاک کدام هزینه با فروشنده است و کدام هزینه با خریدار ؟
- در مرکز تعویض پلاک تنها پرداخت هزینه خلافی خودرو برعهده فروشنده است. اما در دفاتر اسناد رسمی علاوه بر پرداخت هزینه عوارض سالیانه شهرداری، هزینه انتقال سند هم بر عهده فروشنده است.
- مابقی هزینهها در مرکز تعویض پلاک (همان 100 هزار تومان) برعهده خریدار است.
نکات مهم تعویض پلاک خودرو
- تمامی هزینهها در تعویض پلاک تنها از طریق کارت بانکی قابل پرداخت است، بنابراین در زمان مراجعه به مراکز تعویض پلاک حتما کارت بانکی با موجودی کافی همراه داشته باشید.
- در زمان تعویض پلاک نیازی به تسویه حساب عوارض شهرداری وجود ندارد. تسویه حساب عوارض شهرداری برای دفاتر اسناد رسمی و در زمان انتقال سند لازم است.
- خلافی خودرو از طریق دستگاه POS موجود در مرکز تعویض پلاک پرداخت میشود. این دستگاهها مجهز به بارکدخوان هستند. بنابراین نیازی به تسویه خلافی پیش از مراجعه به مرکز تعویض پلاک وجود ندارد.
- زوج یا فرد بودن پلاک به هیچ عنوان انتخابی نیست و کاملا به صورت تصادفی است.
- در زمان انتقال پلاک در صورتی که خریدار چند پلاک آزاد داشته باشد از وی سوال میشود که مایل است کدام پلاک بر روی خودرو موردنظر نصب شود.
- در صورتی که خریدار پلاک آزاد دارد که در مرکز تعویض پلاکی که به آن مراجعه کرده موجود نیست دو راه به وی پیشنهاد میشود. اول مدارک خودرو پس گرفته شود و خریدار به همراه فروشنده به مرکز تعویض پلاکی مراجعه کنند که پلاک آزاد در آنجا قرار دارد! دومین راه این است که خریدار مبلغ 50 هزار تومان پرداخت کند تا پلاک آزاد در مرکز تعویض پلاک قبلی قیچی شده و در مرکز تعویض پلاک فعلی یک پلاک جدید با همان شماره صادر شود. این فرآیند حدودا 1 ساعت زمان میبرد.
- کل فرآیند تعویض پلاک در صورتی که مورد خاصی پیش نیاید حدود 2 الی 3 ساعت زمان میبرد.
- همانطور که در راهنمای حقوقی خرید خودرو دست دوم توضیح دادیم از خرید خودرو به صورت وکالتی پرهیز کنید. زیرا در صورتی که به هر دلیلی خودرو مشکل داشته باشد تا انجام مراحل قانونی خودرو در پارکینگ تعویض پلاک توقیف میشود.
مدارک و هزینه تعویض پلاک ماشین
سوالات متداول درباره تعویض پلاک
چطور پلاک زوج یا فرد بگیریم ؟
قابل ذکر است که پلاک زوج و فرد توسط راهنمایی و رانندگی صادر میشود و کارگذار تعویض پلاک هیچ توانایی در تعیین پلاک زوج و فرد ندارد و صدور پلاک زوج یا فرد کاملا تصادفی است و شما توانایی در تعیین این امر نخواهید داشت.
مدت زمان صدور کارت خودرو بعد از تعویض پلاک چقدر است ؟
از زمانی که شماره پلاک شما تعیین و فرایند مربوط به تعویض پلاک تمام میشود شما میتوانید از طریق سامانه رهگیری مرسولات پستی فرایند ارسال کارت خودرو خود را مشاهده کنید.
دقت داشته باشید از آنجایی که این سازمان خدمات مختلفی بجز کارت خودرو دارد ابتدا نوع جست و جو را روی کارت خودرو قرار دهید سپس پلاک خود را وارد کنید.
تعویض پلاک شهرستان در تهران به چه صورت است ؟
زمانی که شما میخواهید تعویض پلاک شهرستان را در تهران انجام دهید چند حالت بوجود میآید:
- حالت اول زمانی است که شما نقل مکان کردهاید و در تهران ساکن شدهاید که با ارائه مدارک به پلیس +10 و تغیر محل سکونت میتوانید به یکی از شعب تعویض پلاک در تهران رفته و پلاک قبلی را فک و پلاک تهران دریافت کنید.
- حالت دوم زمانی است که شما به دلیل شغل خود دو منزل در تهران و شهرستان و دو خودرو دارید که در این حالت بدون فک پلاک قبلی میتوانید پلاک جدید بر اساس محل احراز شده دریافت نمایید.
- حالت سوم حالتی است که شما مدام در رفت و آمد هستید که در این صورت شما نمیتوانید پلاک خود را تغییر دهید.
انتقال پلاک از پدر به فرزند چگونه انجام میشود ؟
پلاک فقط برای شخص دارنده سند خودرو صادر میشود و شما نمیتوانید پلاک خود را به فرزندتان منتقل کنید مگر اینکه ابتدا خودرو به نام فرزند زده شود و سپس ضمن فک پلاک قبلی پلاک جدیدی صادر شود.
شرایط دریافت نمایندگی تعویض پلاک خودرو چیست ؟
برای دریافت نمایندگی تعویض پلاک همکاری شما با موسسه راهگشا خواهد بود و شرایط زیر مورد نیاز است:
- دارا بودن مدرک کارشناسی
- عدم اشتغال در هیچ ارگانی چه دولتی و چه غیر دولتی
- حداقل 25 و حداکثر 60 سال سن
آیا برای تعویض پلاک معاینه فنی لازم است؟
بله، برگه معاینه فنی یکی از مدارک مورد نیاز برای تعویض پلاک است که در مقاله شرایط معاینه فنی خودرو توضیحات کامل در مورد نحوه دریافت معاینه فنی داده شده است.
مدارک احراز سکونت برای تعویض پلاک چه مواردی هستند؟
مدارک احراز سکونت برای تعویض پلاک شامل چند دسته میشوند که ارائه هر کدام به منظور احراز محل سکونت شما برای تعویض پلاک کفایت میکند.
سند مالکیت، اجاره نامه که هولوگرام داشته باشد، گواهی اشتغال به تحصیل فرزند و یا نامه رسمی از ارگان نظامی برای احراز محل سکونت به منظور تعویض پلاک کفایت میکند، البته در کنار این مدارک قبض برق نیز به همراه داشته باشید.
دیدگاه ها