دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ برابر با ۰۶ ربيع الأول ۱۴۴۶ قمری و ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی
معرفی مناطق تفریحی و گردشگری سرخرود
12
زمان مطالعه: 6 دقیقه
سرخرود یک شهری زیبا و توریستی از شهرهای نوار ساحلی استان مازندران می باشد که در شرق به شهر فریدونکنار و در غرب به شهر محمود آباد مرتبط می باشد.


مناطق دیدنی سرخرود


سرخرود از شهرهای نوار ساحلی استان مازندران می باشد که در شرق به شهر فریدونکنار و در غرب به شهر محمود آباد مرتبط می باشد. فاصله خیابان اصلی شهر فقط چند صد متری با دریا فاصله دارد لذا یک شهر کوچک زیبای توریستی است.شهر ساحلی سرخرود در شهرستان محمودآباد ، از زیباترین مناطق گردشگرپذیر ساحلی شمال ایران است که از یک سو در حاشیه دریای زیبای خزر ، آبهای فام خزر را با سخاوت و مهر به دیدارکنندگان منطقه ارزانی می دارد و از دیگر سو ، یله داده بر دشت های هموار و سرسبز در پهندشت مصفای دامنه البرز ، زیباترین نعم خدادادی را بـا سحر انگیزترین مناظر دلنواز مازندران به شهروندان بومی و میهمانان مهرجوی سراسر میهن اسلامی با سخاوت و میهمان نوازی عرضه می دارد .

موقعیت جغرافیایی سرخرود

شهر زیبا و توریستی سرخرود ، که در حد فاصل شهرهای فریدونکنار و محمودآباد در ساحل زیبای دریای خزر ، قراردارد از جمله شهرهای زیبا و گردشگری استان مازندران است که تمامی گستره ی آن در منطقه جلگه ای ـ ساحلی قرار گرفته و قسمت جنوب آن محدود به اراضی شالیزاری است . این قطب جدید گردشگری حاشیه خزر ، از شمال به تپه های ماسه ای و اراضی بایر و قسمتی از آن به ساختمان های ویلایی لوکس و آپارتمان های ساحلی جدید ، از شرق به شهر فریدونکنار و از غرب به شهر محمودآباد و از جنوب به شهرستان آمل متصل است . سرخرود تا مرکز استان 100 کیلومتر فاصله دارد و از دیگر ویژگی های آن این است که وجود دو تپه باستانی در جنوب شهر ، مهر تاییدی برپیشینه تاریخی و قدمت دیرینه آن در تاریخ منطقه است . رودخانه هراز که از وسط این شهر می گذرد آن را به دو قسمت تقسیم و زیبایی طبیعی منحصر به فردی برای شهر ایجاد کرده و آب رودخانه چون به دریا متصل است به همراه بالا آمدن دریا ، بالا می آید .

سرخرود

جاذبه دیدنی طبیعی سرخرود

این شهر در فصل زمستان میزبان گروه های زیادی از قوهای مهاجر سیبری “قوهای فریادکش ” یا آواز خوان ” می باشد .امسال ششمین سالی است که این پرندگان به این منطقه مهاجرت می کنند که تعدادشان امسال بیشتر بوده و محیط زیست حدود ۹۰۰۰ قطعه برآورد کرده است.

این پرندگان همه ساله در بخش مشخصی از منطقه سرخرود در شالیزارهای پر از آب اتراق و زمستان گذرانی می کنند .که تعداد آنها بالغ بر چندین هزار می باشد که سازمان محترم محیط زیست با دایر کردن پست و استقرار مامور از آنها حفاظت می کند. با توجه به انبوه زیاد پرندگان ، ماموران با کمک مردم و بازدید کنندکان تغذیه آنها را به عهده دارند.

روزانه افراد زیادی دانه های ذرت بدست برای دیدن این پرندگان زیبا و تغذیه آنها به محل استقرارشان میروند.همانطوری که از تابلوی راهنما مشخص است با فاصله ۵۰۰ متری از مرکز شهر مستقر می باشند و در آسمان شهر دسته ای از پرندگان در حال پرواز را می بینید. به واسطه سرما و برف و یخ در سیبری روسیه در فصل زمستان و عدم مواد غذایی کافی ،این پرندگان مسیر مهاجرت به سمت مناطق گرمسیری را انتخاب می کنند.

قوهای فریادکش ،گونه ای از قو می باشد که در نیمکره شمالی زندگی می کند.این پرنده شباهت زیادی به قوهای گنگ و کوچک دارد .جثه این قو از قوهای کوچک بزرکتر است و نوکش بیشتر زرد است تا سیاه در صورتی که در قوهای کوچک برعکس می باشد.این پرندگان در منطق نزدیک به قطب شمال در سه قاره آسیا ،اروپا و آمریکای شمالی زندگی و تخم گذاری می کنند.

قوی فریادکش در ظاهر همانند قوی کوچک است، ولی دارای جثه‌ای بزرگترمی باشد. طول بدن این قو میان ۱۴۰ تا ۱۶۵ سانتی‌متر است و طول بال‌های باز شده آن به ۲۰۵ تا ۲۷۵ سانتی‌متر می‌رسد. وزن این پرنده در حالت کلی از ۷٫۴ کیلوگرم تا ۱۴ کیلوگرم تغییر می‌کند؛ این میزان به صورت میانگین در نرها ۹٫۸ تا ۱۱٫۴ است و برای ماده‌ها ۸٫۲ تا ۹٫۲ کیلوگرم. این پرنده یکی از سنگین‌وزن‌ترین پرندگان پروازی به شمار می‌رود.

نوک این پرنده به شکل زاویه مثلثاتی است و بخش زرد رنگ آن نمودارتر از بخش سیاه اش می باشد. چنین ویژگی‌ای می‌تواند معیاری برای تشخیص این قو از قوی کوچک باشد چرا که قوهای کوچک دارای بخش سیاه‌رنگ بزرگتری در منقارشان هستند تا بخش زرد رنگ.

قوهای فریادکش فضای زیادی برای زندگی می‌طلبند؛ به ویژه هنگامی که در حال رشد هستند چرا که در این هنگام پاها توانایی نگه داشتن وزن بدنشان برای مدت زمان طولانی را ندارند. این قو بیشتر وقت خود را به شنا کردن می‌پردازد و از علف‌های زیر آب تغذیه می‌کند.قوی فریادکش در مناطق شمالی قاره‌های اروپا و آسیا (در روسیه) زندگی و تخم‌گذاری می‌کند.

شمال

جاذبه های گردشگری و دیدنی شهر سرخرود


1 ـ ساحل ماسه ای و زیبا و بکر شهر سرخرود به طول 5 کیلومتر با چشم انداز دلپذیر و نسیم روح بخش ساحل مکان مناسبی جهت تفریح بـه وجـود آورده است . علاوه بر آن فعالیت شرکت های پره و صید ماهی از دریا نیز چشم انداز منحصر به فردی را شکل می دهد که اقامت حداقل یک شب و گشت دریایی بهترین اوقات را برای گردشگران فراهم می آورد .
2 ـ آب بندان سرخرود شرقی و غربی که در مسیر به طرف آمل واقع شده با طبیعت زیبای پارک جنگلی و آب بندان و پرندگان مهاجر چشم انداز منحصر به فردی را به وجود آورده است .
3 ـ دو تپه باستانی در ضلع جنوب شهر خیابان به طرف آمل معروف به قلاکتی ( قلابن 1 و 2 ) که قدمت دویست ساله دارد ، با منظره مزارع و نقاط سرسبز و روح افزار از مراکز تفریحی منحصر به فرد شهر محسوب می شود .
4 ـ تالب های زمستانی دامگاه های سنتی پرندگان وحشی و زیستگاه های پرندگان مهاجر همچون ، مرغ آبی ، قو ، فلامینگو ، خوتکا و غیره از جاذبه های دیدنی شهر بوده که در ضله شرقی شهر واقع شده و مناظر دلپذیر و منحصر به فردی را به وجود آورده است .
5 ـ پلاژهای ساحلی گلشهر ، چکسر ، قوری و غیره در طول نوار ساحلی با امکانات مناسب آماده پذیرایی از مسافران
و گردشگران می باشند .
6 ـ بقعه مبارکه آقا سید عبدالمجید که از سادت علوی و مامن شیفتگان و علاقمندان به خاندان نبوت می باشد ، هر سال پذیرای خیل عظیم ارادتمندان می باشد و در هسته مرکزی شهر واقع شده است .

separator line

بیشتر بخوانید:

مناطق دیدنی و تاریخی قوچان

مناطق دیدنی و بکر ییلاقی گیلان را بشناسید

مناطق دیدنی و جاذبه های گردشگری فریدونکنار

گردآوری توسط بخش گردشگری

مجله دلگرم



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.7 از 5 (12 رای)  

۱ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

بابک | ۴ سال پیش
عملا به جز دریا هیچی نداره، واقعا هیچی....
1
8

hits