سلام
هستند که، باعث بروز تحولات رفتاری، روانی و جسمی در قبل و حین پریود میشوند. برای مثال در زمان تخمکگذاری (فاز لوتئال)، میزان هورمونها به حداکثر مقدار میرسند. این مسئله باعث بروز علائمی مانند اضطراب، تحریکپذیری و حتی تغییر در حالت رفتاری خانمها میشود.
تغییرات شیمیایی در مغز
سروتونین و نوراپینفرین دو انتقالدهنده عصبی هستند که خلقوخو، رفتار و احساسات افراد را تنطیم میکنند. این پیامرسانهای شیمیایی با تغییرات هورمونهای استروژن و پروژسترون در ارتباط هستند. به این ترتیب، کاهش استروژن باعث کاهش تولید سروتونین میشود. در نتیجه کم شدن تولید سروتونین، تولید دوپامین که هورمون شادیآور بدن است نیز کاهش مییابد. بنابراین شاهد بروز بیحوصلگی، ناراحتی و حتی اختلالات خواب خواهیم بود.
اختلالات رفتاری و روانی
افرادی که از اختلالات رفتاری و روانی مختلف مانند اختلالات رفتاری دوقطبی، افسردگی و اضطراب اجتماعی رنج میبرند، بیشتر تحت تأثیر علائم سندروم پیش از قاعدگی قرار دارند و از این علائم آزرده میشوند. این در حالی است که علائم مذکور باعث شدت گرفتن اختلالات رفتاری و روانی آنها نیز خواهند شد.
سبک زندگی و سندروم پیش از قاعدگی
سبک زندگی شامل مواردی مانند رژیم غذایی، ورزش کردن، برنامه خواب و حتی مصرف مواد اعتیادآور و سیگار کشیدن میشود. به این نحو، شاهد تأثیر کمتحرکی، رژیم غذایی ناسالم و سیگار کشیدن بر شدت یافتن علائم آزاردهنده (PMS) در خانمها هستیم. این در حالی است که با ورزش کردن، پرهیز از مصرف خوراکیهای چرب، شور، نوشیدنیهای الکلی و سیگار کشیدن منجر به تقلیل علائم احساسی، رفتاری و جسمی این سندرم خواهیم بود.