ترس از طرد شدگی باعث تداخل در عملکرد و مانع از ابراز احساسات میشود.ما این موضوع را زمانی که والدینمان عشقشان به ما را بر اساس رفتارمان شرطی میکنند یاد میگیریم.اگر خوشنودشان کنیم به ما عشق می ورزند و تاییدمان میکنند و اگر کاری کنیم که دوست ندارند عشق و تاییدشان را از ما سلب میکنند,که ما این کارشان را طرد کردنمان تصور میکنیم. با ادامه این مقاله همراه دلگرم شوید.
خود تخریبی چیست و چگونه میتوان با آن مقابله کرد؟
با ترس از پذیرفته نشدن باید چکار کرد؟
ترس از شکست از کلمات "نمی توانم,نمی توانم" شروع می شود.
هنگام ترس از شکست , حالتی در بدن ایجاد می شود که از چاکرای شبکه خورشیدی شروع شده و با افزایش ضربان قلب,تنفس سریع و احساس گرفتگی گلو ادامه می یابد.
ترس از طرد شدگی باعث تداخل در عملکرد و مانع از ابراز احساسات میشود.ما این موضوع را زمانی که والدینمان عشقشان به ما را بر اساس رفتارمان شرطی میکنند یاد میگیریم.اگر خوشنودشان کنیم به ما عشق می ورزند و تاییدمان میکنند و اگر کاری کنیم که دوست ندارند عشق و تاییدشان را از ما سلب میکنند,که ما این کارشان را طرد کردنمان تصور میکنیم.
بزرگسالان تربیت شده با عشق شرطی درگیر عقیده دیگران میشوند و به دنبال جلب رضایتشان هستند.
شمار زیادی از مردان رفتار نوع "الف" را از خود بروز میدهند که متشکل از کینه,بدگمانی و وسواس در عملکرد بیش از حد معمول است.این حالت با بیان "باید بتوانم,باید بتوانم"شکل می گیرد,و با این احساس که"باید برای خوشنود کردن رئیس سخت کار کنم و به موفقیت بیشتری دست پیدا کنم "همراه است,در این حالت رئیس تبدیل به پدر یا مادری ناتنی شده است.
بیش از نود و نه درصد بزرگسالان هردوی این ترس ها یعنی ترس از شکست و طرد شدن را تجربه میکنند.آنها در بین دو احساس "نمیتوانم ولی مجبورم" و "باید بتوانم ولی نمیتوانم" گرفتار می شوند.
یاد بگیرید خود را دوست داشته باشید
روش رهایی از این ترس ها نمو شخصیت,شهامت و احترام به خود در شخص است.
درواقع متضاد ترس,عشق,دوست داشتن خود و احترام به خود است. در یک موقعیت پر ترس و اضطراب با شهامت رفتار کردن آنچنان احترام ما را نسبت به خودمان بالا می برد که ترسمان کاهش یافته و تاثیرش بر رفتار و تصمیم های ما از بین می رود.
یکی از قدرتمند ترین تکنیک هایی که تا به حال برای غلبه بر ترس و کاهش استرس ایجاد شده,"مخرب اضطراب" نام دارد.
افراد زیادی پیش من آمده و گفته اند که این روش ساده نگرش آنها را از منفی به مثبت تغییر داده و بیشتر از هر چیزی که تا به حال فکر می کردند توانسته اند در شغل و زندگی شخصی خود موثر باشند.
درمان ترس از طرد شدن
1. مشکل خود را با نوشتن مشخص کنید
مرحله اول به وضوح تعریف کردن مشکل یا موقعیتی که نگرانش هستید در یادداشتتان است.
بهترین روش انجام این کار این است که دفترچه ای بردارید و با خطی یک صفحه آن را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید.
در سمت چب با جواب به سوال"دقیقا برای چه چیزی نگرانم؟"مشکل خود را شرح دهید.
بیش از پنجاه درصد مشکلات قابل حل در این مرحله هستند.در پزشکی می گویند"نیمی از درمان،تشخیص دقیق است".بخش اعظم نگرانی ما به این دلیل است که برای تشخیص صریح آنچه ذهنمان را درگیر می کند وقت نگذاشته ایم.
2. بدترین پیامد ممکن را بنویسید
مرحله دوم نوشتن بدترین پیامد ممکن از موقعیتی است که نگرانش هستید.سوال"بدترین اتفاق ممکنی که میتواند به عنوان نتیجه ی این مشکل رخ دهد چیست؟"را در نیمه ی سمت راست صفحه جواب دهید.
ممکن است پول،رابطه،شغل،سرمایه گذاری،سلامت یا اعتبار خود را از دست دهید.هر چیزی که هست آن را یادداشت کنید.
مراحل یک و دو به سرعت استرسی را که باعث نگرانیتان شده از بین می برند.
آنچه که ما فهمیدیم این است که مقاومت در برابر روبرو شدن با بدترین پیامد ممکن باعث استرس و دلهره می شود که با نگرانی همراه است.اما زمانی که شما بدترین پیامد ممکن که میتواند رخ دهد را نوشتید،متوجه میشوید که کم کم نگرانیتان از بین می رود.
3. بدترین پیامد ممکن را قبول کنید
مرحله سوم اقدام برای قبول بدترین پیامد ممکن و بیان "اگر اتفاق بیوفتد" است.فقط به خود بگویید،"خب اگر اتفاق افتاد،یاد میگیرم باهاش کنار بیام".وقتی که شما تصمیم به قبول بدترین حالت با بیان "اگر اتفاق بیوفتد" گرفتید،دیگر چیزی برای نگرانی ندارید.تمام استرس بوجود آمده از انکار و قبول نکردن بدترین اتفاق،ناگهان از بین می رود.
4. برای بهتر کردن بدترین اتفاق اقدام کنید
قدم چهارم شروع بی درنگ برای بهتر کردن بدترین اتفاق است.با قبول بیان "اگر اتفاق بیوفتد" حال می توانید به هرچیزی که ممکن است انجام دهید تا مطمئن شوید که بدترین پیامد اتفاق نیوفتد فکر کنید. وقتی نگرانی را کنار گذاشتید و بدترین را قبول کردید،ذهنتان آرام و آسوده می شود و میتواند افکار خلاقی بوجود آورد. حال با غلبه بر ترس شما میتوانید کاری مفید انجام دهید.
به یاد داشته باشید که اضطراب و نگرانی فقط شکل تقویت یافته ی ترس است که از تردید در انجام کاری بوجود می آید. تنها راه حل اضطراب انجام عملی هدفمند است. بطوری که انقدر مشغول انجام کاری در رابطه با مشکلتان هستید که دیگر زمانی برای نگرانی ندارید.به محض اینکه دست به کار می شوید،اعتماد به نفس،شهامت و احساس تحت کنترل بودن کار ها به شما بر می گردد و تمام ترستان را از بین می برد.
در اینجا به دو کاری که می توانید انجام دهید تا از اضطراب رها شوید اشاره شده:
ابتدا در یک بخش از صفحه کاغذتان لیستی از همه موقعیت هایی که در حال حاضر شما را دچار استرس و اضطراب می کنند بنویسید
سپس،در بخش دیگر صفحه،بدترین پیامد ممکنی که می تواند به عنوان نتیجه مشکل باشد را بنویسید.حقیقتا شما از تاثیر این تمرین بر از بین بردن بیشتر اضطراب خود متعجب خواهید شد.
آیا شما راهکاری برای غلبه بر طرد شدن یا ترس از شکست خوردن دارید؟ نظر خود را در زیر بیان کنید.
شخصیت وابسته و ترس از طرد شدن
امیدوارم بتوانید با ترس از طرد شدن مقابله کنید. شما میتوانید نظرات و پیشنهادات خود را از طریق قسمت کامنت ها با ما در میان بگذارید.
۲ دیدگاه