دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
نکروز بینی به چه علت رخ می‌دهد و چگونه رفع می‌شود؟
1
زمان مطالعه: 6 دقیقه
سیاه شدن پوست بینی بعد از عمل یکی از مشکلاتی است که به ندرت رخ می‌دهد و طبیعتا واکنش افراد در رابطه با این اتفاق مثبت نخواهد بود.

نکروز پوست بینی پس از جراحی و روش های جلوگیری از آن

به طور کلی نکروز بینی معمولا با نشانه های مختلفی همراه خواهد بود که در این مقاله سعی داریم شما را با علل، علائم و حتی روش های درمان این عارضه ناخوشایند آشنا نماییم.
همانطور که می دانید یکی از مشکلات نادری است که افراد پس از عمل بینی یا تزریق ژل با آن مواجه هستند سیاه شدن پوست بینی پس از عمل یا نکروز بینی پس از جراحی است و همین مسئله نگرانی افراد را نسبت به عمل دوچندان خواهد کرد. البته که این عارضه یک مشکل بسیار نادر است که علت آن را می تواند اختلالات زمینه ای در بیمار نیز باشد.
بهتر است بدانید که نکروز یا بافت مردگی در واقع مجموعه ای از سلول ها و بافت های مرده در یک نقطه از بدن می باشند که اغلب اثر قطع جریان خون ایجاد می شوند. همچنین گاهی اوقات عفونت ها و مواد شیمیایی نیز می توانند موجب بروز نکروز شوند. این عارضه را می توان نوعی مرگ سلول در نظر گرفت که همیشه پاتولوژیک است یعنی همیشه به خاطر آسیب رسیدن به سلول ایجاد می شود و هیچ ربطی به فرآیندهای طبیعی بدن از جمله حفظ شکل بافت ندارد.

خصوصیات نکروز پوست بینی

نکروز می تواند بینی فرد را دچار آسیب های مختلفی کند که از این آسیب ها می توان به کمبود خون رسانی، تماس با سموم، عفونت های مختلف و حتی ضربه اشاره کرد. همچنین خون مردگی نیز می تواند اغلب به خاطر یک عامل خارجی مانند عفونت، جراحت، سرطان، انفارکتوس، سموم حتی التهاب ایجاد شود.
برای مثال انفارکتوس یا همان انسداد جریان خون به بافت عضلانی موجب نکروز بافت ماهیچه ای به علت فقدان اکسیژن در سلول های آسیب دیده رخ خواهد داد. در نتیجه این عارضه ممکن است برای هر قسمتی از پوست رخ دهد که به آن نکروز پوست گفته می شود.

انواع نکروز بینی:

توجه داشته باشید که نکروز در واقع دارای انواع متفاوتی است که در ادامه سعی داریم به بیان آن ها بپردازیم:

نکروز انعقادی:

وقتی که بافت سلول های استخوان در شرایط کمبود اکسیژن حاد قرار گیرند و جریان خون در بافت استخوان بسیار کم و یا به صورت کامل مسدود شود فرد دچار نکروز انعقادی خواهد شد.

نکروز آبکی:

در شرایطی که بافت استخوان فرد دچار عفونت و یا حتی التهاب حادی مانند پنومونی شود و به سلول ها آسیب برساند در این مواقع مرگ سلول ها را نکروز آبکی می خوانند.

نکرز پنیری:

زمانی که در بافت استخوان لخته های خون به وجود بیاید و مانع از جریان خون درون استخوان ها شود به تدریج باعث بروز نکروز پنیری خواه شد. نکروز پنیری اصطلاحی است که به دلیل ظاهر سفید و زردی که دارد با این نام مطرح شده است.

نکروز چربی:

معمولا نکروز چربی در اثر فعالیت بیش از حد آنزیم های لیپاز به وجود خواهد آمد و همچنین لازم به ذکر است که در این نکروز بافت چربی جایگزین سلول های اصلی خواهد شد.

نکروز گانگرنی:

زمانی که یک اندام به ویژه اندام تحتانی جریان خونش قطع می شود دچار نکروز انعقادی درون لایه های مختلف شده و زمانی که یک عفونت به آن اضافه شود عفونت باکتریایی و اگر نکروز انعقادی به خاطر عملکرد میعانی باکتری تغییر کند در این حالت به آن گانگرین مرطوب گفته خواهد شد.

نکروز فیبرینوئید:

به طور کلی وقتی که فعالیت عروق خونی دچار اختلال می شود نکروز فیبرینوئید به وجود خواهد آمد.

علت نکروز پوست بینی

علل بروز نکروز

بهتر است بدانید که برخی از مواقع نکروز بینی پس از تزریق آنزیم و یا نکروز بینی پس از جراحی برای افراد به وجود خواهد آمد. در این موارد پوست بینی پس از تزریق آنزیم و یا جراحی سیاه خواهد شد که به آن نکروز پوست بینی نیز گفته می شود. به صراحت می توان گفت که نکروز به معنی از بین رفتن بافت زنده بوده و تنها مختص بینی نیست و در هر قسمتی ممکن است رخ دهد.
این عارضه معمولا زمانی رخ می دهد که خون به قسمتی از بافت بینی نمی رسد و به همین خاطر اکسیژنی که سلول های زنده بافت برای ادامه زیست خود نیاز دارند به آن ها نخواهد رسید. در این مواقع این قسمت از بین رفته و پست آن ناحیه در بینی به مرور زمان تغییر رنگ داده و سیاه رنگ خواهد شد.

حتماً بخوانید:
نشانه هایی از جراحی بینی ناموفق

نشانه هایی از جراحی بینی ناموفق

اگر هرم بینی را به دو قسمت بالایی و پایینی تقسیم کنیم، قسمت بالایی استخوانی و قسمت پایینی غضروفی است. عوارض زیبایی در قسمت پایینی بینی یکی از عوارض…

علائم شایع نکروز

در واقع نکروز بینی نیز مانند نکروز پوست دارای نشانه ها و علائم مختلفی است که در ادامه به بیان شایع ترین این علائم پرداخته ایم.

  • عفونت داخل بینی
  • وجود اختلالات عروقی در بدن
  • دستکاری بیش از حد و تخریب بافت بینی توسط جراح
  • عوارض تزریق و مصرف داروی راکوتان پش از جراحی یا تزریق ژل
  • استعمال دخانیات
  • تزریق ژل غیر استاندارد به بینی یا مقدار زیادی آن در محل نامناسب
  • جراحی بینی برای بار دوم و یا سوم
  • مصرف مشروبات الکلی

چگونگی جلوگیری از بروز نکروز بینی

بهتر است بدانید که جلوگیری از بروز عارضه مانند نکروز و سیاه شدن پوست بینی پس از عمل تا حدود زیادی به جراح وابسته خواهد بود. در واقع جراحان بینی بایستی عمل برداشتن لایه چربی از روی پوست بیمار را با دقت فراوان و با احتیاط بالا انجام دهند.
در صورتی که برداشتن لایه چربی با افراط و بدون احتیاط صورت گیرد می تواند دلیلی برای عدم خونرسانی به بافت و پوست بینی باشد. همچنین که فشار ناشی از چسب و اسپلینت نیز می تواند موجب سیاه شدن یا نکروز بینی از عمل گردد.
به همین خاطر پیشگیری از نکروز تا حدود زیادی وابسته به جراح بینی و انژکتور شما خواهد بود و در این مواقع انتخاب یک دکتر متخصص و عالی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار خواهد بود.

درمان نکروز بینی

به طور کلی روش درمان نکروز بینی کاری به شدت پیچیده است و در اغلب مواقع بیماران مجبور می شوند بارها زیر تیغ جراحی بروند و درد ناشی از عمل را نیز تحمل کنند. امروزه جراحان سعی می کنند بافت نکروز شده که جریان خونرسانی برای آن وجود ندارد را با بافت های طبیعی دیگر جایگزین نمایند.
این جایگزینی می تواند از غضروف های نقاط مختلف بدن صورت گیرد که رایج ترین آن ها غضروف گوش و دنده است. دقت داشته باشد این روش تنها هنگامی جوابگو خواهد بود که بینی فرد در بخش کوچکی دچار نکروز شده باشد. اما اگر نکروز قسمت زیادی از بینی را در برگرفته باشد بایستی با پروتز آن را جایگزین نمود.
البته لازم به ذکر است که استفاده از پروتز نیز شرایط خاص خود را دارد. برای استفاده از آن بایستی کل بافت آسیب دیده به خوبی ترمیم شده باشد و عفونتی باقی نماند که پروتز را تهدید کند. با این حال بایستی بدانید که گوش یا بینی مصنوعی دیگر مانند اول نخواهد شد و طبیعتا این نتایج آنچنان برای فرد خوشایند نیست.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits